Toppstopp!

image93

image94

image95


Gårdagskvällen spenderades på torsdagsstället #1 Retreat. Och vilken kväll det blev sen. En av de bästa kvällarna här i New York. Nä, jag kanske till och med säger den bästa. Så kul hade jag. Sen tog vi oss vidare på efterfest till Harlem. Det blev en sen kväll (eller ska jag säga tidig).

Idag hade jag planerat att få saker gjorda. Är man ledig på fredagar ska man ju använda dem till att vara produktiv. Icke sa nicke, idag är jag seg, trött och lat (läs bakis). Ska väl i alla fall ta mig ut på en joggingtur och stanna förbi affären. Man måste ju fortfarande äta, trött eller inte. 

Later Aligator!

Florida awaits...



Nu är det bokat och klart! FloridaSpringbreak! Jippi! På menyn står sol, bad, avkoppling och party. Men bäst av allt, jag får träffa pappsen. Längtar redan!

Ikväll, party för att fira. Ska först till Henke på förfest och sen drar vi nog vidar till Retreat.

Nyheter och updates...

Updates:
Dagen har börjat bra. Jag har fått reda på att jag lyckades få A:n på båda proven som jag gjorde den här veckan. Vill absolut inte skryta men det känns i alla fall väldigt skönt. Nu kna jag slappna av lite extra under helgen.

Nyheter:
Svenska artisten Robyn ska lansera sig och sitt nya album här i Staterna. Kul med svensk musik, och kul med svenska tjejor. Det är verkigen på tiden på tiden, och hon är grym.

Super- mega kändisen och relativt nya skådisen Justin Timberlake ska, tillsammans med veteranen Jeff Bridges, spela huvudrollen i den nya drama komedin The Open Road. Det ser vi självklart framemot och placerar oss längst fram i biosalongen till vintern.

Baglady!




För att gå ifrån odjuret i det förra inlägget, så vill jag nu visa er den här skönheten. (Står högt på min önskelista)
Den här gyllene väskan från Bottega Veneta skulle nog se bra ut på min arm. Den skulle i alla fall få mig på bättre humör för ett tag.

Vad önskar ni er?

Python eating dog... yummy...?


Fick den har bilden skickad till mig pa skamt av en van, men hur kul ar det egentligen?
Nog for att jag inte gillar Chiuor men det har ar ju bara fel. Stackars lilla hund.
(Det har bevisar vad jag alltid har trott, allt som kommer fran Norge ar lite weird :D) 

Tom...

Nu har jag precis avklarat mitt djavulsprov. Fast det var inte sa djavligt som jag trodde. Det kandes riktigt bra, men nu aterstar det ju att se hur bra det gick... Men jag gjorde mitt basta och det ar allt jag kan gora!

Efter att ha laddat upp for ett prov och sen avklarat det pa kort tid sa blir jag alltid lite tom och trott i huvudet. Nastan lite matt. Sa nu ska jag bara ta det lungt for att inte overanstranga mig, (som om det ar mojligt) med en kopp kaffe (den jag inte fick igar), en fashion magazine (bilder for inspiration) och bara slappa allt. 

Jag borjar tro att det inte bara ar tiden-direkt-efter-provet-kanslor jag har utan att jag faktiskt kanner mig ganska tom i allmanhet..... Det ar inte en jattebra bra kansla  och jag vill bli av med den....

Uppiggande...

medel skulle jag behöva nu. Och då pratar jag om något så simpelt som koffein. Problemet är bara att vi inte har någon kaffebryggare, så det får bli sisådär 1000 koppar te för mig istället. Jag kan inte säga att pluggandet just idag är det roligaste jag har gjort, men ack så nödvändigt. För att underhålla mig själv i pauserna så tittade jag runt lite på internet, och gissa vad jag sprang på.... Björn Gustavsson från ett Parlamentet- avsnitt. Jag skrattar så jag gråter. Titta och njut.

Ses imorgon... eller hörs i alla fall...



    

Mellanting!

Det finns några saker här i världen som kan gå under benämningen mellanting. Det är saker som är precis vad det låter som, saker mittemellan. En sådan sak är allas våran mellanjacka. Jag tror att uttrycket myntades av min kära moster någon gång under 80-talet. Det är i alla fall små jackor som man har mellan årstiderna, och det är precis en sådan jag skulle behöva just nu. Ingen vårjacka, men inte heller en varm kappa.

Här växlar vädret från vår till regnrusk till kyla, så det gäller att hänga med, men jag har ingen bra jacka som passar detta. Jag har såklart spanat runt lite och hittat dessa:

1) Beige Mini Parkas                                               
     Trekvartsärm, Stor bred krage

Chandelier Wide Collar Balloon Mini Parka 

2. Marinblå A-linje formad kappmodell.



3. Militärgrön prasseljacka.

Ted Baker Batwing Slouchy Parka

Vilken är er favorit?

Häst släkting?

Jag har nyss gjort det omöjliga. Jag har somnat med ögonen öppna. Så trött är jag nu. Nu fattas det bara att jag somnar stående så har jag blivit en medlem i hästfamiljen!

Nää om man kanske ska ta och sova snart... måste bara plugga lite till. Och klockan är bara 9.

Pillutta er...

Det här blir ett kort inlägg. Ska bara stoltsera med att jag nu ska bege mig till Central Park för att studera. Jag ska ha pick-nick med mig själv medan jag läser mina böcker. Jag inser att effekten av mitt pillutta-er-inlägg inte blir lika stor då ni också har haft fint väder hemma och kanske inte blir så avundsjuka, men försöka kan man ju alltid.
Tar med mig kameran så jag kan  knäppa lite härliga vårbilder till er.

Tjo!

Red-carpet Fashion!

Oscarsgalan gick igår av stapeln. Den 80:e i raden. Jag, och många med mig, kunder inte riktigt hålla mig borta. Sa for att folja det forra inlagget sa kommer har en lite uppdatering. Jag såg en tydlig trend bland damernas kreationer. Det var mörka färger som svart, lila, blått och rött som dominerade. De som kom i ljusa fäger hade valt vitt och/eller silver. Det var skira tyger med en tight core och puffiga, a-linje firmade kjolar. En annan klar trend var också axelbandslöst och den assymetriska ena-axeln- klääningen. 

Här är några av mina favoriter:

 Katherine Heigl i knallrod kreation fran Escada!    Renee Zellweger i Klanning fran Carolina Herrera





Vackra Marion Cotilliard som aven vann priset for basta kvinnliga huvudrolls innehavare for sin tollkning av Edith Piaf i La vie en Rose.

Gravid skadis #1 Cate Blanchett i en vacker lila gown fran Dries van Noten.  

Gravid skadis #2 Jessica Alba, aven hon i lila dress. Denna fran Marchesa.

Kanske vackrast av dem alla! Cameron Diaz i den finaste klanningen fran John Galliano for Dior.

Fashionista!

Nu blir det ändring igen. Eller kanske inte ändring, bara tillägg. Imorgon är det måndag vilket betyder ny vecka. Som jag ser det så är måndagar utmärkta för att "börja om" eller ta tag i saker, så det är precis vad jag ska göra. Diamante ska bli lite mer stilig. Jappsipappsi, det kommer att bli mer mode, kläder och förhoppningsvis dagens outfit bilder här hos mig. Men oroa er inte, jag kommer såklart att fortsätta skriva. Det här betyder bara att jag kommer bryta av  allt skrivande med lite inspiration och lite fashion.
Hoppas att det ska smaka...

Nu tillbaka till business boken... Och kanske en skål glass.




Fight til the bitter end...

Gårdagskvällen spenderades med Brians, Brians vänner och en skål popcorn. Vi kollade nämligen på Boxning. Live från Madison Square Garden. Världsmästartiteln i tungvikt tror jag bestämmt att det var. Den vanns av någon Ukrainare. Det är förövrigt ganska kul att höra amerikanare försöka imitera den östeuropeiska accenten. Annars en ganska tråkig match, då jag inte alls roas av Boxning. Jag fick dock själl några gånger (läs flera gånger) när jag kallade fighten för game eller match. Det heter ju såklart fight. Det vet jag nu. Sen tror jag inte heller att min okunnighet uppskattades, speciellt inte då Brian har boxats en gång i tiden:

Jag: Men, vad hände nu?
Brian: Ryssen blev knockad med en höger uppercut efter typ 12 jabbar från vänstern.
Jag: Vad är en jabb? Är det ett slag? För jag tror att jag vet vad en uppercut är, men en jabb, kan det vara en sån här? (Föreställ er mig svingandes med ena armen rakt ut i luften)
Brian: Mmm
Jag: Gjorde jag rätt eller?
Brian: Jag vet inte, jag kollade inte så noga, men det såg väl bra ut.
Jag: Men varför hänger hans arm så där konstigt?
Brian: Han är väl förmodligen trött skulle jag gissa.
Jag: Men det har ju bara gått 3 ronder. Vilken segpropp. Hur många ronder spelar man?
Brian: Man FIGHTAS i 12 ronder.
Jag: Men jag såg en match en gång där de bara hade 8 ronder. Varför var det så?
Brian: Olika fighter har olika många ronder.
Jag: Men varför är det så? Det verkar ju inte rättvist. Ska inte alla få det lika?

Vid det här laget hade Brian höj ljudet på tv:n 3 gånger och såg allmänt besvärad ut, så jag bestämmde mig för att vara tyst resten av matchen... eller jag menar fighten.

 

Ny bild...

image92

Vad tycker ni om min nya profilbild? Är den lite för mycket pose? För mig är det nya jag i nya stan.

Schlager miss...

Det känns så långt borta att Melodifestivalen är i full gång där hemma. Och som ni så vänligt påpekar, så känner jag inte heller att jag missar något. Not my cup of tea! Jag är inte ens intresserad av vem som vinner, och jag har ingen aning om vilka som tävlar. Ganska skönt om jag får vara så rakt fram.

En favvo vinnare har ju ändå varit Olsen Brothers, från Danmark, för några år sedan Där har vi en bra låt! Lyssna på den här.

Schlagerhits är inte några låtar som får mig på partyhumör (bortse från tidigare nämnda) men nu har jag fått nya låtar att dansa till, nämligen några av Brians låtar. Japp det stämmer, jag har en skiva i handen med honom på. Jag vill att ni ska höra några av dem så jag ska undersöka om jag får publicera dem här. Tills dess får ni hålla till godo med Olsen Brothers.  

God natt där hemma, och god kväll här hemma!


Winter Wonderland!

Oj vad jag önskar att alla fick uppleva Central Park idag. Ett snö paradis med lekande barn, pulkor och fina vyer. Kunder inte ta med mig kameran på min joggingtur så ni får måla egna bilder.

Pluggningen lockar inte speciellt mycket, men jag ska ta tag i det nu. Sen kan jag gå ut och roa mig ikväll med gott samvete!

Tidig kväll...

är något jag överväger just nu. Klockan är snart 11 och jag är helt slut. Man blir trött av att ligga i soffan och inte göra någonting. Jag har plöjt igenom massa filmer från våran kabeltv. Har typ 700 kvar att välja på dock. Kabeltv är inte så dumt ibland, speciellt inte dagar som denna. Har bland annat sätt Djävulen bär Prada, Employee of the month och Snakes on a plane.

Nu tänkte jag avsluta kvällen med antingen Notting Hill eller Dirty Dancing, eller kanske båda om jag orkar hålla mig vaken. Imorgon börjar helgen, en helg som jag ska försöka se till ska bli produktiv och händelserik. Man får ju inte roligare än vad man gör det, eller hur!?

God natt!

Plagiat?

Ni bara måste kolla in den här länken!
Precis den här sjalen som inhandlades tidigare i veckan, är den inte fin? Men vilka anklagelser som kastas fram och tillbaka. Jag ser framemot att följa utvecklingen i det här dramat.

Inneväder!

image91

Ojoj va trevligt det var igår. Jazzclub är något jag kommer att engagera mig mer i. Fantastisk band, underbar utsikt över Manhattan och stilig lokal. Dizzy's jazzclub i Time Warner byggnaden blev alltså stopp nummer ett. Time Warner byggnaden ligger precis vid Columbus Circle (central park west) och fyller mer än en jazzclub. Här finns restauranter, gallerier och lyxlägenheter. Jag råkar veta (från säkra källor) at Jay C och Beyoné har en våning där. Inte illa!

Sedan struttade vi ner till Hudson, ett ställe där man verkigen kan dansa och släppa loss. Schysst lokal med galen inredning. Jag älskar New York för deras förmåga att gå fullt ut.

Idag har vi fått inneväder, vilket betyder att det är fullt tillåtet att stanna inne. Hela dagen, och det är precis vad jag tänker göra. Här blir det ingen prommis i snöstormen. Istället blir det en kopp te framför show- filmen Dreamgirls

Snart är det helg. Hur spenderar ni den?

Jazzclub!

Att plugga i USA är inte billigt. Att plugga på Berkeley College är definitivt inte billigt men det har sina fördelar, tro det eller ej. Eftersom skolan tjänar så mycket pengar på sina elever så har det ju också mycket pengar att lägga på sina elever.

Vi har väldigt bra datasalar, väldigt bra bibliotek där man kan låna laptops och filmer helt gratis, men det bästa är att vi har studentaktiviteter hela tiden. Nästan varje dag faktiskt. Är det inte fieldtrips eller filmkvällar så är det tema luncher eller utställningar.

Ikväll ska jag iväg till en jazzclub i Lincoln Center. Vi internationella studenter blir mycket väl omhändertagna. Japp det stämmer, kvällen är bara för oss internationella studenter. Kul va? Och mat, dryck och show är gratis. Japp allt får vi njuta av free of charge om vi bara visar upp våra id:n. Något kul ska man väl få ha när man betalar hejdrans massa pengar.

Sen kanske vi fortsätter kvällen på Upper West side, vi tar den som den kommer!


Oscars fest?

Vilket roligt sammantraffande att jag besokte The Academy Award Center samma vecka som den riktiga galan sands. Pa sondag smaller det och jag ar det forsta att banka mig framfor tv:n. SKont att for en gangs skull slippa vanta uppe till 2 pa natten nar jag nu i stallet kan titta pa den i vanlig tid. (Pillutta er, det kan inte ni)

Jag funderar dock pa att dra ihop en Oscars fest. Eller kanske inte en renodlad fest utan mer en tillstallning. Lite chamapgne och fancy drinkar i fina klanningar med nagra vanner. Vad tycks?
Ska man titta sa kan man ju lika garna ta det fullt ut, eller hur?

Om jag nu genomfor detta sa skulle jag behova lite tips fran er. Lite budget tips alltsa. For att slippa spendera en formogenhet pa allt sa kan ni val sla era kloka huvuden ihop och komma med lite nyttiga forslag!?

Endast seriosa tips tas emot :)

 

Marc artiklar...

Jag var på Marc Jacobs butiken tidigare idag. Jag skulle ner dit för att handla en sjal till kusin L, vilket jag gjord. Fast det blev en till mig också. Kolla den här länken om ni vill se hur den ser ut samt läsa lite historia bakom den. Jag tänker dock inte avslöja vem bloggen tillhör...

Jag inhandlade även ett armband, nyckelringar, en special designad självlysande kondom och några hemliga presenter. Ni kommer att få se bilder på allt så småning om.

Nu, en lång dusch efter en tung joggingtur och sen en stor skål glass i soffan!

God natt!

Det ultimata priset!

Inom mig bor det en liten dröm. Den drömmen är att en dag få bli världskänd, framgångsrik skådespelerska. Jag skulle kunna stanna efter världskänd och framgågnsrik, men det här handlar om film, så det hade inte blivit kul.
Klassen tog en tripp till Times Square och gick till Academy Award center där man får, hör och häpna, känna på en riktig Oscar statyett. Så coolt!

Klart att jag tog tillfället i akt och poserade lite extra. Om det hade varit tillåtet så hade jag fyrat av ett litet tacktal också.

Titta och njut. En dag kanske det sker på riktigt!

image88

image89

Klänning: Marc by Marc Jacobs
Jacka: H&M
Halsduk: Gåva från mamma
Skor: Z.O.O.M
Kofta: Theory

Nya tag!

Jag vet att jag har bloggat lite dåligt, men det ska bli ändring på det nu. Jag tror att jag har haft en liten svacka men har nu studsat upp igen. Nu tar jag nya tag. De nya tagen börjar med att gå upp lite tidigare än vanligt och faktiskt äta frukost. Jag vaknade av att magen kurrade. Hur ofta händer det?

Sen ska jag såklart till skolan för att vänta mig en lätt dag på jobbet. Inga svåra uppgifter väntar idag. Ska föröska ta mig ner till the Village sen och stanna förbi Marc Jacobs. Kusin L vill att jag handlar åt henne och hennes önskan är min lag.

Jag kom aldrig ut på någon prommis igår så idag måste det bara bli av. Men vi får väl se om min will-power är starkare idag än den var igår. Läs det här citat så fattar ni säkert vad jag menar:

"Inget är så lätt att det inte blir svårt när det görs motvilligt."

Förstår ni nu vad jag menar? Men ibland måste man göra saker som inte alltid är så kul, var sig man vill eller inte. 


Ciao...


Sovmorgon tack!

Idag hade jag verkligen inte tackat nej till en liten sovmorgon. Det tog emot att kliva upp... Det blev dock genast battre da jag sag att solen lyser for fullt. Det ar kallt men fint. Inte som igar. Igar var det varmt och fint. Vi hade 17 grader och valdigt hog luftfuktighet. Vi skippade fikat och tog en lang prommis istallet. utan jackor! Det var verkligen var igar. Harligt!

Idag gar allt tillbaka till vardagen igen, efter helgens bravader. Men bra har det varit. Nu ska jag snart ha klass och sen blir det plugga hela jakla eftermiddagen.

Hur ser er dag ut? 

Överlevnadstips!

Nu börjar jag bli lite trött på alla som hela tiden vill veta hur jag betalar för mig. Först och främst jobbade jag häcken av mig hela hösten (över 210 timmar per månad för den som räknar) så jag har lite pengar undanstoppat. För det andra gäller det göra smarta val. För er som känner mig vet att jag, om någon, är klok! speciellt när det kommer till pengar och levene. Klart att jag inte kan leva loppan när jag är fattig student men jag har mina knep:

>Om vi går ut på fin fin restaurant så blir det ingen förrätt, ingen efterrätt och för det mesta inget kaffe. Det gäller att prioritera.

> Åk taxi så lite som möjligt. Jag går när jag kan, även om fötterna säger nej. Gratis motionen är inräknad. Buss och tåg tar jag i nöd fall.

> På veckorna försöker jag att äta 2 gånger om dagen i stället för 3, och det funkar för mig.

> Om jag vill shoppa måste det vara antingen rea, second hand eller bara billigt. Inga heldagsturer på Bergdorf Goodman alltså. Sen är det jag som även har förfinat konsten med fönster shopping. Det kostar ju inget att titta och önska.

> Jag köper inga böcker. Jag har ett bibliotekskort och lånar det jag vill läsa.

> Jag har skaffat mig ett bonuskort på min mataffär. Om jag ändå måste handla där så kan jag lika gärna få något tillbaka.

Jag hoppas att ni tar detta till er och förstår vad det är jag vill säga. Det var inte er ensak från början men nu har jag delat med mig av mina tips. Dessa kan ju såklart tillämpas hemma också.

Idag ska jag fika med en vän (fika=en kopp te=$1,25=8kr=en kostnad jag kan leva med). Jag känner mig lite deppig över att mina rival-vänner har åkt hem. Men nu är det bara att ta nya tag, V kommer och hälsar på om lite drygt 2 veckor. Och jag är ledig idag. Det är President's day! Så, Happy President's day everyone!


Sushi in my heart!

Mer turistande. Staten Island färjan, Wall Street, New York Stock Exchange, China town och Little Italy. Lower Manhattan är nu avklarad. Gårdagen var riktigt produktiv. (Jag känner även av det i mina stackars fötter.)

Senare blev det en underbar middag på Koi. Bästa stället i hela stan. Jag är helt såld. En smak upplevelse i exceptionell miljö. Inte mycket att klaga på. Efter maten gick man bara en våning ner till nattklubben för att festa bort sina bekymmer.

Idag blir det shopping. Kanske inte för mig, jag är ju trots allt fattig student, men titta kan man ju alltid. Sen ska vi också försöka hinna med några foto gallerier i Chelsea. I den här staden får man verkligen planera sina dagar väl, det finns ju trots allt bara 24 timmar på ett dygn.


Balthazar!

Gårdagskvällen spenderade på innestället nummer ett, Balthazar, vilket är en fransk bistro restaurant. Trevligt ställe och väldigt god mat. Och för er som undrar, inte jätte dyrt heller. Låg nära deras hotell så vi tog en för-öl på hotellrummet innan vi knatade ner.

image85

image86

image87


Idag blir det mer turistande. Själv tog jag en sovmorgon men jag vet att vännerna redan har plöjt igenom Lower Manhattan. Får se vad dagen bjuder på... Det är trots allt riktgit fint väder... 

Vad gör ni i helgen?


Trötta fötter!

Jaha, så nu har vännerna anlänt. Och oj vad vi turistade igår. Prommenerade hela jäkla dagen. 2 timmar i parken blev det på förmiddagen, som tog oss förbi Strawberry Fields, vilket är en minneslund till John Lennon. Fint!

Sen gick vi upp på Upper West Side och stötte på American Museum of Natural History. Vi tänkte att vi skulle ta oss en liten titt. Det vara bara det att den lilla titten snabbt blev den stora titten. Museumet var ju större än Lidingö. Det tog aldrig slut, så när vi väl hittade utgången och fick frisk luft så var klockan redan eftermiddag. Tidigkväll om jag får bestämma. Men museumet var väldigt väldigt bra. Väl värt ett besök.

Sen strosade vi ner längs 5th Avenue, ända ner till Times Square. När jag kom hem och skulle göra mig iordning för middagen så somnade jag som en klubbad säl. Den här stan är bra på att fylla en med intryck. Även oss som bor här.

P.S Jag fick mer smak av Upper West Side. Vilket underbart område. Eftersom jag bor på den östra sidan så har jag inte spenderat jätte mycket tid på den västra, men det ska det bli ändring på nu.


image81

Tobias, Alicia, Daniel

image82

image83

Vi minns dig, John Lennon!

image84

Vi hade i alla fall tur med vädret! Och då har man råd att pausa...



Turist all over again...

är precis vad jag har gått och blivit. Klart jag vill visa min nya stad för vännerna. De vill såklart se och göra allt som alla andra vill se och göra så det är bara att bita i det sura äpplet och palla sig ut. Men kul ska det bli! Vi har ganska fint väder så det blir nog till att prommenera större delen av dagen men ett och annat stop på ett museum ska vi nog kunna klämma in.

Jag vill tacka alla som engagerar sig i bloggen och skriver inlägg lite då och då. Kommentarer uppskattas verkligen och noteras såklart. Jag tror det var pappa som sa att min blogg nu har blivit ett forum för många att "träffas" på, så keep going strong! Det värmer så mycket!

Så här kul hade vi på Retreat igår kväll:

image77


image78

image79

image80






 

Energiknippe!

Idag har varit en fin dag. Mycket sol och krisp i luften. Härligt och perfekt för en joggingrunda. Upp till Guggenheim museet, som förövrigt håller på att renoveras, och tillbaka. Nu är jag slut som en strut. Har precis tryggt i mig lite valnötter och grapejuice för att få lite energi till kroppen. Knoppen är däremot redan proppad med energi, jag är så exalterad över att träffa mina vänner snart.

På tal om det, nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig iordning. Ikväll blir det fest på Retreat. Vi tjejer ska fira att vi är singlar! Kan inte gå fel!

Hur var er kärleksdag? Fick ni extra mycket kärlek?

kram

Hjärtats dag!

Happy Valentine's day!
Kärlek till alla!

Idag är en bra dag. Fint väder, kärlek i luften och vänner som kommer från Rival. Kan det bli bättre? Jag brukar normalt sätt inte vara överdrivet förtjust i påhittade dagar, som endast skapades för att någon ville tjäna ännu mer pengar, men idag mår jag bra. Jag har mina vänner, jaghar tak över huvudet, mat på bordet och en underbar familj hemma i Sverige. Tack till er alla!

Nu återstår det bara att de hur mycket amerikanarna verkligen firar denna dag. Om jag ska tro Brian så är det många som går all-in! Kul!

Puss!

+-

Nu svettas jag. Jag har precis tänt alla ljus i hela lägneheten. Vart enda en brinner stillsammt. Jag har en mage full med mat och en kopp te i handen. Nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen och titta på "Remember the Titans". Det är en varm film som passar bra ikväll.

Imorgon kommer mina vänner hemifrån. Mina föredetta arbetskollegor och vänner från Rival. Det är jag glad för!

Nu ska jag stänga ner och krypa upp i soffan och jag avslutar dagen med att säga:

När Gud stänger en dörr så öppnar han en annan!

God natt!

Osäkerhet...

är någonting man inte kan fly ifrån. Det är universiellt och följer dig vart du än tar dig. Det har jag märkt nu. Som med mycket av ditt inre så kan du varken fly eller gömma dig. Du får helt enkelt bita ihop och stå upp för dig själv. Vem ska annras göra det?
Osäkerhet är något fragil och skört och måste behandlas varsamt. Låt dig inte luras av bra dagar, då osäkerheten fortfarande finns där inne, den ligger bara och vilar. Kanske till och med sover. Men ta fram den ibland och jobba på den. Den går att bota... 

Hårresande!

Så är det gjord. Jag har varit och klippt mig och är stålande vacker (om jag får säga det själv). Destinationen är underbar och vilken resa det var sen. Salongen heter Bumble & Bumble, för er som kanske känner igen det så gör de även hårprodukter också.

2 salonger i New York med ca 150 anställda. Bara på min salong jobbade 77 pers. Fattar ni hur många det är. Ungefär 2 pers per kund, spridda över 3 våningar.
Ground floor= klipp & styling + café
Middle floor= tvättning
Top floor= färgning

Fick mitt hår färgat av underbara Reese. Nu går det i guldiga, ljusa toner. Och som det skiner sen. Speglar behövs inte längre. Tvättningen skedde i bamse stora massagestolar och jag fick kämpa för att inte somna. Klippningen och stylingen gjordes av Stevie. Hon, lika underbar som Reese. Och nu har jag kortare hår. Hjälp, det är jätte kort. Det bästa med stället var dock att man fick gratis dricka/snacks, precis vad du vill ha från cafeét . Jag har partat på kaffe latte och färskt frukt. Sen har du också en personligassistent. Japp, jag fick min egen. Zoe var super gullig. Det var hon som tog emot mig när jag kom, såg till att mina kläder blev omhändertagna, eskorterade mig till alla stationer och gav mig det jag ville ha. Hur lyxigt är inte det? 

Här är mina före bilder:

  

Jag vill inte lägga för mycket fokus på dessa, då jag skämms lite så kolla in efter bilderna istället:

image72

image73

image74

image75

image76

 

Mysterium!

Ni har väl hört att man kan avgöra en persons inre välmående genom att titta på dennes naglar. Japp, det är precis vad jag har hört. Och just nu är fina naglar så fina som de kan bli. De är välvårdade, välfilade, snygga och precis lagom långa. Perfekta helt enkelt! So what? tänker ni kanske. Men nu dras jag mellan att hålla naglarna så här bra så länge jag kan eller fila ner dem så att jag bättre kan spela gitarr. Jag vill ju att Brian ska se att jag offrar mig för musiken. Samtidigt så är det inte varje dag mina naglar är så här fina. Ahhh jag vet inte vad jag ska göra. Såklart att de små rackarna väljer sin prime-time just precis när jag som bäst håller på att lära mig spela gitarr. Det är ett av livets mysterier.

Nu ska jag iväg och klippa mig. Det pirrar i magen.
Före och efter bilder kommer ikväll. 

Ciao!


Marc...

För att bygga på förra inlägget så får ni här se den urfina klänningen jag köpte i söndags. Marc by Marc Jacobs!
Den är så sommrig och fin!

image68


Lite shopping...

artiklar kommer här:

image67

Några nya inhandlade saker...

Pilotglasögon: Tom Ford. Älskar dom verkligen. Är dom inte snygga?

Örhängen: Yves Saint Laurent

Läppglans: Märket är Philosophy, "smaken" är Raspberry Sorbet. Lovely!

Min nya klänning får se senare för den har jag på mig just nu :)

Nu...

har bägaren nog runnit över. Vi har snöstorm! Japp, ni läste rätt, snöstorm var det. Vad har hänt? frågar jag mig. Vart kom det ifrån? Skulle bara springa en snabbis till Bloomingdales, men nej, nu åker tjockjackan på. No offense, tjockjacka, du är varm och gosig att ha på sig men det blir så varmt när man kommer in.

Min snabbistitt igår utvecklade sig snabbt till en långtitt. En shoppingrunda skulle man kunna säga. Och vilka fynd jag gjorde sen. Jag vet att ni vill se bilder, men mina vänner har lånat min kamera så ni får vänta lite till. Men jag kan avslöja att det är bra grejor. Sånt som vi tjejer bara måste unna oss ibland. Bra-att-ha-saker som mamma skulle ha sagt.

Nu bär det av till skolan i min tjockjacka. Måste ändå erkänna att det är ett kärt gammalt återseende. Den är allt bra go!

Väder hemma?

Gitarrlektion!

The Oden var en trevlig restaurant. Universums godaste ravioli men personalen var lite New York snorkig. Plus och minus till det stället.

Nu ska jag springa ut till Bloomingdales och Sephora för en snabbis titt. Måste skynda mig innan de stänger.

Ikväll ska jag har en lång gitarrlektion med Mr Brian. Han säger att man måste öva för att bli bättre, vilket jag inte riktigt köper. Det räcker väl att man tittar på gitarren varje dag? han ställer sådanna krav på mig, den mannen! Men tur är väl det, så att det blir lite fart på mig.

Ska se om jag orkar ta mig ut på en joggingurnda senare. Kan mycket väl bli en slappkväll i soffan istället. Den som lever får se.

Kram på er!

P.S Skype måste vara världens bästa uppfinning!

Politik!

USA är i gungning. Vart man än vänder sig träffas man av politiska nyheter. Allt snurrar runt valet och president kandidaterna. Alla som känner mig vet att jag är den sista att tacka nej till en politisk debatt eller diskussion men nu börjar det bli lite för mycket, till och med för mig. Då är det tur att man bor 2 minuter från 5th Avenue och alla affärer. Det är bara att slinka in och förtrollas!

Igår böjde jag hela dagen till att strosa inne på Bergdorf Goodman. Galen rea vilket jag gillar. Kom hem med ett par örhängen och ett par solglasögon. Bilder kommer. Idag ska jag göra samma sak, fast inte på Bergdorf, utan på Bloomingdales. Det ligger ännu närmre. Bara uppför gatan och sen in. Är på jakt efter en ny partyoutfit. Det behöver man alltid!

Började dagen med en joggingrunda i parken, vilket visade sig vara en dålig idé. Halvvägs in i rundan började det såklart att spöregna. Jag blev dyngblöt på bara några sekunder. Jätte kul, verkligen.

Ikväll blir det middag på The Oden och sen en tur på stan. Rapporterar imorgon om restauranten blev godkänd.



Veckans topplista!

Den här veckans (tidiga) topplista kommer att gå i matens tecken.

1. P.J Clarkes. The one and only. Maten var så god att jag nästan föll av stolen. Fish and Chips i sitt ässe! Vad som är ännu bättre än maten... det faktum att restaruanten ligger rakt över gatan från oss. Bokstavligt talat. Jag ser den från mitt fönster.

2. Joshua Tree. Stilig lokal, trevlig personal och dödsgod lax. Hit går jag igen!

3. Lunch på Charlie's. Kvartersställe precis vid skolan. God plockmat till hyfsade priser. Berkeley College's studenters andra hem. Antingen Charile's eller Europacafé.

Theme song!

Japp, nu är mitt liv komplett. Jag har en theme song. En sång till/för/om mig! Nej, det är inte Brian som har skrivit ihop något för att göra mig glad, det här är en riktig sång. Den heter Josie av Steely Dan. Check it out!
Nu ska jag ut och göra stan, jag har ju den lyxen med fredagsledighet!

Hur börjar ni er helg?

Karma!

Här kommer texten till en av Brians sånger som heter Karma. Gör er själv en tjänst och läs den. Läs den noga och tänk på vad som sägs. Men glöm inte att njuta! Säg också vad ni tycker, han vill det!

Today I died a thousand deaths, and really don't know why.
A visit from my Karma was the reason for my crying when She said,
"Behold, I've come to get you back for what you've done.
I know you don't remember, which is why it's so much fun."

Today I died when I woke up, and all throughout the day.
When nighttime came, I died again exactly the same way.
Cause Karma came around and did a job She always does.
With her attack She gets you back for everything that was.

Karma came to visit me like rain after drought,
And quickly my iniquities were being balanced out
I tried recalling when and what my misdeads may have been,
But Karma brought hte pain without explaining anything.

I died a million places almost every where I went, and kept repeating
underneath my breath, "well what did you expect?"
cause I've been fearless in the past when doing something wrong,
I just can't rememberwhat it was that made Karma so strong.

Karma came around today and She had no remorse.
Her hands of justice struck me down with such avengeful force it made me
think of all the things I did, against my fellow man, and how I'm reaping
only what I've sown, with help from Karmas hand.

I died a thousand painful deaths from all of Karmas' scorn,
and there was nothing left of me to think of doing wrong.
She said to me, "do something good and I'll come back again,
and you won't die the thousand deaths you're helpless to defend." 

Efterrätt i livet!

Igår på väg hem frpn affären såg jag ett citat på fönstret till ett bageri:

"You never know where life's gonna take you, so eat your dessert first." 

Ett tänkvärt citat om jag får säga min mening. Inte bara för att dessert alltid är godast utan för att det går att appliceras på livet i stort. Varför skjuta upp saker och spara det bästa till sist? då kanske man missar det man egentligen ville och får vänta tills nästa gång. Eller varför som sagt äta desserten sist, då är man ju mätt!

Lite filosofi så här på morgonen, men det är i alla fall så jag väljer att börja min dag!
Hoppas er dag blir bra som jag känner på mig att min kommer att bli.

Fotomuseum!

Kommer precis fran School of the International Center of Photography. Intressant stallet det dar. Kolla garna in det genom att klicka pa lanken. Det ar vart en blick eller tva!

Bra, samre, samst!

Idag ar det 16 grader. Varmt och fuktigt ar vad det ar. Men jag klagar inte. Nope, nein, nicht. Inte jag inte. Det ar skont att man inte behover frysa pa vag till skolan, speciellt inte av att halla hart i paraplyet. For ar det inte typiskt att det ska sporegna den dagen det faktiskt ar lite varmt? Jag menar, vad ar poangen med det? Sen har jag massa att plugga ocksa och jag ar seg. Bra, samre, samst!

Men om det ar nagot jag ar bra pa sa ar det att halla humoret hogt och paraplyet hogre. Det ar bara att bita i det sura applet och kliva utanfor dorren. Avven om det tar emot. 

Hall ogonen oppna for en text jag kommer att posta har pa bloggen lite senare idag. Det ar en text till en sang som Brian och hans van har gjort. Vi/han/de vill ha massor av kommentarer, sa passa pa att skriva av er!

Ciao for now!

Joshua Tree!

Regn, slask och modevecka. Det är ungefär vad som händer just nu. Jag har lite smågrejer att ta tag i med annars så står allt ganska stilla. Vad gör man då kanske ni undrar. Jo, man tar saken i egna händer och ser till att något händer.

Ikväll blir det en drink och snack med mina vänner, på Joshua Tree. Ett upperligt ställe för en dag som denna. Dessa vänner kommer garanterat joina mig:

image65

Henrik "Henke" och Vicente "Vic"

image66

Gibbe och Grete

P.S Mitt msn funkar inte så om ni vill chatta live eller prata live så finns jag på skype. Jag heter Josephine 2222!

Snöstorm!

Bara för att det var så fint väder igår, så straffar vädergudarna oss med en liten snöstorm lagom till min prommis till skolan. Det är ju skönt att man har några vänner där uppe! Trist nog så stannade ju snön inte på marken, det blev regnslask direkt. Så klart!

Till alla som tycker att jag aldrig är stilla numera, det är jag inte heller. Inte nu, inte i den här stan. Det går bara inte. Det finns så mycket att se och upptäcka. Sen underlättar det också att jag bor mitt i smeten. Jag kan absolut vänja mig vid att ha nära till allt. Fast det är en sak som är bra med Manhattan, var du än bor så är det centralt och nära till allt.

Bara för att jag har varit så "aktiv" den senaste tiden så ska jag ta det lugnt ikväll. Lite plugg, lite tv och lite gitarr. Sen ska jag sova, sova, sova! Hur aktivt är det på en skala?

A walk in the park!

Min och Brians underbara dag i Parken. Efter en 2 timmars prommis ska vi nu beställa lite mat och kolla Super Bowl. Vi har haft en otroligt härlig dag, nästan vår i luften. Jag gillar hur folk kommer fram ur sina skal och bara hänger i parken. Här får ni lite vårbilder att njuta av. Jag vet ju att ni har massa snö hemma!

image55

Spana in The Plaza i bakgrunden!

image57

image58

Jag och Brian...

image59

image60

image61

image62

image63

image64

Klänning: Monki
Strumpbyxor: Urban Outfitters
Halsduk: H&M
Jacka: köpt i Rom
Skor: Z.O.O.M
Solglajjor: köpta på Arlanda

Veckans topplista!

1. Det första avklarade provet. Det kändes bra och jag gjorde mitt bästa.det är allt som räknas.

2. Sushi från Yama. Jag skojjar inte när jag säger att det var den absolut godaste sushin jag någonsin ätit. En riktig smakupplevelse. Önskar nästan att jag hade tagit kort på maten, så fint var det.

3. Födelsedagsmiddag för Carl. Det är alltid roligt att fira sina vänner.

4. Bar 82 på andra avenyn, down town. Litet, funkigt, opretto och trevligt. Sånt gillar vi.

 

Studio 54!

Jag gick aldrig ut igår kväll, jag hängde med Brian och hans vänner. Störtskön grupp verkligen!
Vi åkte ner till Brians studio i Hell's Kitchen och jammade i flera timmar. Nu är jag ännu mer motiverad att bli bra på att spela gitarr så att jag också kan vara med. Inte bara flumma runt.

Det visade sig att Madonna en gång har haft en studiorum i det huset där vi var så jag fick se hennes autograf. Kommer absolut lägga upp den bilden när jag har fått den av Brian. Det är ju lite stort tycker jag.

Idag ska jag tvätta, boka lite tider, gå på Bio och kolla på Super Bowl. Plugga, vad är det?

Veckans lista kommer senare.

Vad har ni för er i helgen?


Jag presenterar...

Mr. Brian Greenspoon!

image54

Världens charmigaste, gulligaste, snällaste och roligaste roommate man kan ha. Jag har verkligen haft tur!

Harlem party!

Här är lite bilder från gårdagskvällen...

image48

image49

image50

image51

image52

image53

Mode och fest...

är vad den här helgen kommer att bjuda på. Igår blev det en sväng till norra Harlem för inflyttningsfest. Ganska trevligt område faktiskt och fest var inte helt fel den heller.

Brian, den lyckosten, var på en fashion show down town. Edwing D'Angelo. Jag vill också, det har tydligen varit ganska bra. Sen hade han också tydligen fått platser på front row. Hur galet är inte det. Kläd temat hade varit svart-vitt med röda detaljer. Tjejerna hade haft mycket spets, silke och lösa tyger, mmedan ännens stil hade varit lite dracula. Hade ju definitivt varit nice att se på.

Ikväll blir det en drink eller två på ett ställe i mitt område. Vi känner att vi vill kolla in lite nya ställen emellanåt. Vi kan ju inte bara dega på samma gamla hak. Vi jobbar inte riktigt så.

Imorgon blir det en heldag i soffan. Men inte för att slappa, utan för att titta på Super Bowl. Den största tv-händelsen på hela året. Amerikansk fotboll när den är som bäst. Jag och Brian ska ha lite folk över för att kolla på matchen. Ser fram emot det.

Hur har er helg varit? Vad har ni haft för er?

New York Fashion Week...

Startar idag. Ett annat namn är också Olympus Fashion week eller Mercendes Benz fashion Week. Jag ska göra allt jag kan för att rapportera det senaste. Varje dag. Håll utkik mina vänner.

Idioter!

Här ska ni få mitt samtal med en idiotisk taxidriver från förra helgen. Det här hände när jag skulle betala och kliva ur bilen:

Jag: (Räcker fram mitt kort)

Taxi: I don't take cards (tänk indisk accent)

Jag: But I can see that you have a machine up front

Taxi: But I don't want your card

Jag: That's too bad, cause that's all I have

Taxi: It's a foreign card, not american. I don't take

Jag: But it's a master card. That is universal. See (jag pekar på master card symbolen på mitt kort)

Taxi: I don't take. Only cash. Sorry madame

Jag: That's bull shit, I can see the machine. I'm willing to pay but if you don't want to accept my card that's not my problem.

Taxi: Okay, you get out. But I don't like this. I loose money when you don't pay. Only cash. No card. Only american. Understand?

Jag: Of course I understand but I CAN pay! (sen klev jag ur bilen)

Vad ska man säga? Jag blir så trött ibland, men jag ville dela med mig av denna erfarenhet. Det gäller att stå på sig när man vet att man har rätt. Och så här i efterhand är det ganska roligt att titta tillbaka på.


RSS 2.0