Mer Florida pics...

...kommer här. Vi har som sagt varit i Key West. Var såklart på kända Sloppy Joes (Hemingway's favvo ställe), nere på piren och käkade glass, stannade förbi den södraste udden i Florida, Gubbarna hann med en barrunda och vi såg så mycket man kunde se av den lilla staden på mindre än 24 timmar. Nästa gång ska jag se till att ha minst några dagar att spendera där.

På väg tillbaka till huset stannade vi såklart i Miami där det självklart blev lite shopping. En bild på min nya fina klänning kommer imogon. Vi skulle äta middag på Hard Rock Café men det var såklart stängt pga någon privat fest. Våran vanliga tur. Sen blev det en glidning genom Miami beach's South beach också. Kul att ha sett. Men allt för mycket folk nu under Spring Break, så vi stannade inte.

Imorgon blir det en heldag i solen, framför poolen. Måste ju pressa nu de sista dagarna, så att man kommer hem med lite färg på näsan. Här kommer i alla fall lite bilder...

image118

image119

image120

image121

image122

image123

image124

image125

image126

image127

Key West!

Japp, nu sitter vi och drinkar utanför hotell rummet. Fan va bra man har det ibland. Önskar att jag hade haft tillräckligt många hjärnceller att komma ihåg att ta med mig kamerasladden till datorn. Jag har massa bilder på kameran men inget sätt att få över dem till bloggen. Ni får stå ut ett tag till utan bilder.

Det är typ 25 grader i skuggan (och då är klockan halv 7), solen lyser fortfarande och vi har tagit oss varsin Marghuerita. Vi gör oss iordning i omgångar och ska snart gå ner till "main street" för en smaskig middag. Såg några söta små affärer där tidigare så lite shopping ska vi se om vi kan klämma in också. Det brukar ju inte vara något problem. 

På vägen hit stannade vi vid en strand och fick oss lite solning och bad. Det var egentligen inte någon som badade men det låter bättre att säga sola och bada. Som en enhet lixom. Det coolaste var nog ändå att komma längst ner på södra udden där Atlanten möter Mexikanska golfen (tror att det stämmer). Det var som att se två olika världar mötas. Bokstavligt talat. På ena sidan var vattnet "normal" färgat och på andra sidan var det turkost och fint. Det var som om någon hade dragit en linje rakt  i mellan. Naturens under....

Nää nu har jag inte tid att sitta här, kvällen väntar och gubbarna hälsar.

Kärlek


P.s vill bara säga att jag absolut läser alla kommentarer och att de värmer mer än Florida solen. Och det säger inte lite. tack!


Plut...

Fortsättningen på min bränna- kroppen historia lyder som följer:

Den rosa aktiga nyansen har äntligen börjat lägga sig till en snyggare, brunare ton. Problemet är bara att jag somnade i solen idag så min framsida är dubbelt så brun som baksidan, så jag har fått en snygg rand längs sidorna. Brun fram, mindre brun bak. Att man då aldrig lyckas.

Sen har jag också lyckats bränna läpparna. Jag var så uppfångad i att smörja in och skydda resten av kroppen att jag glömde läpparna. Nu är de stora och röda. Det ser ut som jag har gjort en läpp-makeover á la Angelina Jolie. Det enda praktiska med detta är att jag nu slipper sätta på någon färg. Lite cerat och jag är good to go (fast tyvärr så gör de lite ont, men det säger jag inte till någon)

Imorgon ska vi bege oss ner till den allra sydligaste udden av Florida, Key West, och spendera natten där. Ska bli trevligt att få se lite nya ställen. Sedan tror jag att det kan vara bra för våra kroppar att inte få en heldag i solen. Pappa jämrade något om att han har brännt flinten och T:s nästa ser ut som ett stopplyse. Haha, ja vilken värd vi lever i va?

Men en sak är då säker, det är ju i alla fall lyxprobelm vi tampas med. Och tur är väl det!? 

Kärlek!

Tröttsam semester...

är inte alls var det låter som, tvärt om. Vi har det bra och bara slappar vid poolen. Vi solar och badar och gör ingenting. Eller det stämmer kanske inte riktigt, vi ser saker också. Det är därför bloggandet har varit lite tunnt på senaste tiden. Man blir väldans trött av att inte göra något, ska ni veta. Vi har fint väder, vi grillar och tar det lungt. Precis som det ska vara. Gubbarna spelar golf och jag låter bli/slipper/står över... Funkar fint för mig...

Nu när vi äntligen har kommit och landat vid huset så vi har en bra utgångspunkt för att tas oss runt. Mannen som äger huset, har även sitt eget hus och sin gigantiska båt, lite längre bort. Om vi har tur (vilket vi förmodligen har) så ska vi låna hans båt och kryssa runt i kanalerna nån dag. Hur glassigt låter inte det? Blidbevis är såklart en självklarhet. Ska också försöka fånga lite bilder på hela områder där vi bor i Ft Lauderdale.

Annars har jag inte så mycket att rapportera annat än att vi har det så bra man kan ha det. Skulle kunna blåsa lite mindre om jag nu måste klaga på något, men det vill jag inte göra så jag nöjer mig med att säga att det är toppen! I morgon ska gubbarna såklart spela en golfrunda, så då ska jag passa på att gå upp tidigt för att jobba på brännan. Ska bli skönt att komma tillbaka till stan som en ny tjej med en gyllene kropp. Fast just nu ser jag mest gylleneröd ut, tro det eller ej. Jag som aldrig bränner mig har faktiskt gjort det nu. Solen tar galet mycket här så min nya bästa vän heter spf 25. Fortsättning förljer...

Nu ropar de på mig att de snart är middag så jag måste rusa, men jag hoppas att ni alla hade en trevlig påsk med mycket ägg och godis. Själv mumsar jag lakrits i kopiösa mängder. Gott!

Peace!

Pics...

so far, so good....:

image107

image108

image109

image110

image111

image112

image113

image114

image115

image116

image117

Florida dag 1!

Jaha, då var man äntligen här. Måste bara meddela att vi har haft 30 grader och sol hela dagen. Ganska skönt faktiskt. Har dock misslyckats lite med min solning, på golfbanan. Det blir det ändring på imorgon, kan jag lova. Blev upplockad av hela kortesen på flygplatsen och välkomnades varmt. Det var underbart att se pappa igen. Första kvällen spenderades på Disney Park med en brak middag på Planet Hollywood. Trevligt ställe.

Idag har vi varit ute och farigt. Det började med att vi skulle byta hotell. Nu bor vi närmare Universal Studios. Vi hade lite initiala problem att få in alla väskor varvat med alla golf bags men som med alla annat så lyckades gubbarna till slut. Sedan bar det av till golfbanan. Fina banor har de här i alla fall. Det roligaste med min caddy- dag var dock att få köra runt och glassa i den balla golf bilen. Japp, här går man inte en meter mer än man behöver, och jag älskar det! Det var första gången jag körde en golf bil, men efter idag är det definitivt inte den sista. Helt klart dagens höjdpunkt!

Kvällen spenderades på just Universal Studios med middag och underhållning. Vilket sjabrak till nöjespark de har smällt upp in the middle of no where, men ack så mycket folk där var. Hela stället var propp-packat! Vi har det fortfarande varmt om kvällarna även om det blir lite kyligt. Ikväll blev det en extra Margherita till männen så att de inte skulle vara så sjinkiga.

Imorgon blir det en tripp till Tampa (tror att det ligger på västkusten av Florida). Sen tror jag att vi ska dras oss nedåt till Key West för att sedan anlända till huset, men mycket kan ju hända tills dess, så jag låter nog det vara osagt. 

För att sammanfatta dagen så har vi haft sol, sol och sol. Det har varit varmt och jag har fått en linne-bränna. Verkligen osnyggt. Bra golf, och ännu bättre golfbil. Trevlig kväll trots trötta fötter (och personer).
Det är lite för sent på kvällen, och jag är lite för trött i skallen, för att orka lägga upp några bilder just nu så de kommer imorgon. Vänligen ha överseende.

Puss och godnatt och glad Påsk. (det har vi inte firat...än...)



Andas...

ren luft är nog det första jag ska göra när jag kommer fram. Ska bli skönt att komma ifrån bullret och det smutsiga som är New York.  Don't get me wrong, I love it, men ibland behöver man lite distans. Jag sitter här och filar lite på vad jag ska packa. Pappa sa "packa lätt", men jag vet inte hur man gör det (jag är ju trots allt en tjej), Jag ska dock försöka. Har, som med allt annat, även skjutit upp detta till sista minuten. Undra om jag någonsin kommer att ändra på mig?

Det sista slutprovet avklarades tidigare imorse och kändes ganska bra. Hoppas att alla lärare postar våra betyg på nätet innan veckan är slut, och då ska jag meddela hur det gick. Men jag har gjort mitt bästa och känner mig nöjd!

Ska bli så skönt att få lite sol, d-vitamin, avslappning och kärlek från min far. Han kommer till och med och hämtar mig på flygplatsen. Lovely!

Nästa gång vi hörs, har jag checkat in i Florida! Och ni behöver inte vara oroliga, jag har packat ner solskyddsfaktor och kameran

Peace!

 

Kung Lindroth!

I sommras, nar hela mammas-sida familjen var i Italien, introducerades jag for komikern Lasse Lindroth. Jag tror tyvarr att han ar dod sedan nagra ar tillbaka men jag vill verkligen dela med mig av honom och hans skamt. Han ar underbar. Jag skrattar sa jag grater. Han ar kung och bast, ingen protest!

Kolla bara in det har: >-<

Tack moster och kusin J.

Titta och njut. Jag kan inte nog understryka hur rolig jag tycker att han ar.


Regn, credd och te!

Klockan ar snart halv 9 och jag sitter redan i skolan. Inte illa med tanke pa att jag faktiskt ar ledig idag. Har hunnit forbi och lamna in tvatten, bli dygnsur i regnet och kopt en stor kopp te pa Starbuck's, allt innan 08.00. Credd till mig! Varfor detta morgonpigga beteende? Jag har gatt och skjutit upp pluggandet anda fram till sista minuten (vilket rakar vara just nu) sa dar far man ta sig i kragen och palla sig upp. Sa nu nar jag tanker efter sa kanske det inte ar en sadan bedrift. Om jag hade pluggat innan idag sa hade jag kanske inte behovt ga upp alls..... okej jag nojer mig med ett plus-minus-noll for nu....

Finally finals...



Jaha, då är man färdig med två av tre final exams. Data- check. Engelska- check. Vet såklart inte exakt hur det gick men det kändes bra. Hade pluggat på rätt grejor och gjorde mitt bästa. En okej dag i skolan alltså. Men inget hurrande eller avslappnande ännu. No sir. Nu väntar kanske det största provet av dem alla, nämligen BUS100 (Business organization & Management). Är i och för sig ledig imorgon och ska ägna största delen av dagen till att printa in fakta, men det finns så mycket annat jag skulle behöva hinna med; tvätta, packa, träna, vila.... Ja ni ser,
listan kan göras lång.

När jag, tidigare idag, var ute och sprang passerade jag en Warner Brothers skylt som "varnade" för pågående filminspelning. Jag vet fortfarande inte vilken film det var, men jag ska verkigen ta reda på det. Det kanske till och med är värt att fräscha upp sig lite för att sen åka dit och råka stöta ihop med filmens stjärna. Vad tycker ni? Låter det som en vattentät plan?

Nu väntar en telefon date med mammsen och sen ska jag..... *trumvirrvel*..... plugga!

  

St. Patrick's day...



Happy St. Patrick's day till er alla. Vilken dag. Igar var dagen med stort D. St. Patrick's days paraden. Pust!
Den kvart som det normalt sätt tar för mig att gå till skolan, dubblades. Det är som om stan, över natten, har invaderats av tusen, miljoner pers. Och vilket polis pådrag sen. Allt för denna parads skull. (För att ge er en bild så har vi 17,000 poliser i Sverige, och det finns 33,000 bara i NY.)

Alla skulle ha på sig något grönt (som man annars aldrig kommer undan med) och alla skulle bli fulla innan noon. Dumt egentligen men ganska kul. Allt centrerades runt denna mäktiga parad som gick längst 5:e avenyn. Den började såklart på gatan precis utanför min skola, så vi fick visa skol- id:n bara för att komma någonstans, och fortsatte långt upp mot Harlem. Under hela morgon lektionen stördes vi av säckpipor, paradturmmor och jubel.

Laste i tidningen imorse att det var ca 2 miljoner pers som hade kommit hit bara for paradens skull. Men sen var det ju inte vilken parad som helst. Hela 150,000 musiker, poliser, brandman, sack-pips man och dansande barn utgjorde underhallningen. Da kanske ni forstar hur stort det var. Jag hade verkligen ingen aning om vilken big deal det var, men polletten foll ner nar jag begav mig till Central Park. Min dagliga rutin innefattar numera att springa i parken, men hur naiv far man bli? Jag kom inte fram en meter, om jag sa boxade mig fram. Jag satt fast i over en timme.

Efter mycket stankande och bokande gav jag tillslut upp och njot av paraden. Det var ju trots allt en underbar vardag. Aven om paraden i sig var maktig och valordnad, sa var det inte den som imponerad mest pa mig. Det var stamningen i folkmassan. Folk var glad, trevliga och exalterade. Jag stod bredvid en man, som dagen till ara hade tagit med sig en ihopfallbar stol, som nar paraden borjade tyna ut, reste sig upp och sa: "Jaha nehe, nu ar det bara tt borja ladda infor nasta ars parad." Han var fran Michigan.

Det jag vill ha sagt med detta ar att till nasta ar ska jag vara mer forberedd: festa som om det inte finns nagon morgondag, fira detta helgon och njuta av USA's stoltaste parad. Ta det har som en officiell inbjudan att fira den med mig. Tva tummar upp!

Nu vantar 2 final exams efter varandra. Tillbaka till vardagen. Jippi!

P.S trevlig resa till farsgubben och co.



Quote note...

Plugg, plugg, plugg, plugg, plugg, plugg, plugg. Försäker få lite pluggande gjort så jag sen kan koncentrera mig på allt pluggnade. Skit trist verkligen. Jag är inte alls motiverad. Inte alls. Jag kan lixom inte komma mig för att tag tag i något. Vill bara låta bli (och än så länge har det gått ganska bra.) Jag har inte alls pluggat lika mycket som jag borde, men jag säger som någon vis person en gång sa; kvällen är ung.

Jag piggar dock upp mig med att tänka på 2 väldigt bra meningar:

> True perfection has to be imperfect <

> I never want to reach the top, cause then there's no way to go but down <

Vilken gillar ni bäst?

Skojfrisk...

Ni är för roliga ni. Inte ska jag köpa något nytt, tyckte bara att det var lite kul att visa 2 liknande outfits i olika prisklasser. Men pappa du ska veta att det kan vara farligt att säga " ta vad du vill, pappa betalar", jag kanske tar emot det erbjudandet en vacker dag...

Har haft lite att göra, och därför har bloggen varit lite torr. Måste varna för att det kanske bara kommer ett och annat inlägg de kommande dagarna. Slutproven i skolan tar all tid just nu... men efter regn kommer sol och jag kommer att blogga desto mer från Florida (om inte pappsen tar all tid). Håll ut!

L, J och M är mina änglar just nu. Tack och puss till er!

Pack-snack.

Som gulle- pappsen påpekade så är det mindre än 1 vecka tills vi träffas i soliga Florida. Ett problem är bara att jag inte har mycket sommarkläder med mig till NY. Vad gör man då? Man shoppar nya outfits (såklart!). Man har dock ett val; lyx eller budget...

Lyx:                                                                             Budget:

       Seafolly U-Wire Stripe Bandeau Top
Zimmerman                                                          Seafolly



     Ted Baker Garden Paisley Cotton Kaftan
Diane von Furstenberg                                    Ted Baker


          Bourne Metallic Oversized Gem Flat Sandal
Tapeet                                                                     Bourne


          Plastic Square Top Sunglasses
Dita                                                                Asos.com



Vilken outfit är snyggast?


Ny taktik...



Jag har bytt taktik. Istället för att ligga hem, ta det lungt och försöka sova så ska jag göra många saker på en och samma gång, trötta ut mig själv på det viset.

Träffade upp V och hans vänner för att shoppa jeans på the Original store Levi's. Jag skojjar inte när jag säger att de här pojkarna är värre än tjejer. Beslutsångest hit och beslutsångets dit. Jösses amalia, säger jag bara!

Men efter mycket om och men fick jag äntligen mina saker. Och vilken fröjd sen. Jag är i himelriket. Åt nästan upp hela påsen Salt och Blandat på tåget hem. Sen har jag Djungelvrål som väntar, men de ska jag spara till helgen, då jag måste plugga. Om ni tänker belöning så tänker ni helt rätt.

Ciao for now!


Trott, trottare, Jossan!

Som ni kanske har listat ut fran rubriken sa har jag fortfarande inte sovit. Fick en somntablett av Brian igar, men den hjalpte bara (!!!) i 30 min. Verkligen vardelost! Jag vet inte riktigt hur jag ska orientera mig i denna situation, da jag inte varit har tidigare, men en sak ar i alla fall saker: det blir till att ta det lungt med festandet den har helgen.
Det jag dock har som talar for en battringshelg ar att Brian ar borta fran tors-son.Han ska pa en musikkonferens i Texas, sa jag har hela placet for mig sjalv. Ska verkligen forsoka ta till vara pa den ensam tiden (nyckel ord= forsoka, det ar ju inte sa att jag inte har forsokt tidigare, jag vill ju sova)

Det hade annars passat ganska bra att vara pa topp just idag. Massa saker pa att-gora-listan:
* Bankarenden
* Skolarenden
* Mota upp V for att fa alla mina saker
* Kopa fodelsedagspresent till S
* Hem till S pa drink och middag
* Mota upp V och H for lite festligheter (behover dock inte betyda alkohol)

Jag ska i alla fall inleda min helg med att ta hand om min kropp. Ska gora allt som min kara mor foreslog igar, vilket var att ta en prommis efter skolan, komma hem och ta ett bad, ge kroppen en spabehandling och sen ata nagot gott (tanker saklart pa all saltlakrits som finns i vaskan som ska hamtas upp senare).

Tack for alla fin tips pa hur jag kan sova battre. Jag tar till mig allt ni sager, ska ni veta!

Och just det... glom inte att kolla in kusin Tottes "blogg" pa resedagboken. se (nickname=tottellen)
Kanns bra att inte langre vara den enda utflygna Wollaren i varlden. Och kara Totte, om du laser detta sa vill jag att du ska veta att du alltid ar valkommen hit om du, mot formodan, skulle trottna pa varlden i ost! 

Skakande dag

Jag är så trött. Jag vet inte vilket håll jag ska titta och vet inte vad jag ska tänka. Skitjobbigt rent ut sagt. Jag vill ju sova. Skulle göra vad som helst för att kunna slummra just nu.

Eftersom jag ändå inte kunde sova, så gick jag upp tidigt och var ute ur lägenheten 1 ½ timme innan skolan började (och då tar det bara 14 min att gå till skolan). Jag storsade runt lite i mitt område innan jag begav mig ut till en folktom 5:e aveny. Jag har nog aldrig kunnat gå så obehindrat längs den gatan. Stannade vid Rockefeller Center på 51 gatan. Det har bytt ut julgranen (det var på tiden) mot en annan stor skapelse. Skulle lägga upp en bild om jag hade det, men jag ville inte ens ta kort på monstret. Det var en stor, blå, blinkande sak som inte alls passade in. Konstigt tyckte jag och gick därifrån.

Hann stanna på Starbucks och njuta av mitt morgon kaffe innan jag skulle till skolan. Det var nog det enda positiva med mitt lidnade och tro mig, jag lider verkligen. Det är meningen att människan ska sova på natten för att ladda sina batterier, så det kanske inte är så konstigt att jag är skakis, svag och nära till tårar. Jag får oförutsedda, ostoppeliga gråtattacker.

Jag saknar min mamma...  

Insomnia...

När det här inlägget levereras är klockan 10.00 hemma i Sverige. Inget konstigt med det. Eller? Backa tillbaka och tänk på vad klockan är här hos mig; nämligen 05.00. Japp det stämmer, jag är vaken. Jag kan inte sova och har inte sovit mer än 45 min per natt sedan natten mellan lördag och söndag. Jag börjar bli lite orolig och tror att jag kanske lider av insomnia. Det är något jag har varit rädd för sedan jag såg filmen "The Machinist" med Christian Bale i huvudrollen. Han spelar en man med grova sömnsvårigheter (=en Insomniac). Gripande film det där, men inget jag vill råka ut för. Jag är trött, svag och ofokuserad och det finns inget jag hellre vill än att somna, jag bara kan inte.

To be continued...

Skepp o hoj...

Jag vet att det har varit lite tunnt på bloggfronten, och jag ber om förlåtelse. I den här staden finns det så mycket att göra och se, så jag hinner faktiskt inte alltid med. Idag har jag fikat, prommenerat, träffat V en snabbis, prommenerat lite till och nu sitter jag här. Ska göra upp planer för helgen tror jag. Kan nog bli en tripp till Ikea på lördag, jag har ingen lax kvar. Sen råkar jag veta att någon i hushållet vill ha bellerinakakor också (guess who?), men vi får se hur det blir med den saken.

Jag ser i alla fall väldigt mycket fram emot torsdag. Vad händer på torsdag? kanske ni frågar er nu... Mina vänliga päron har skickat med lite gott och blandat till mig (i Vs väska) och det innefattar saltlakrits. Jag längtar så att jag tror att jag dör, och torsdag var enda dagen som våra scheman passade ihop, så då smäller det. Smask!

Annars ser veckan ganska basic ut, med många förberedelser inför slutproven i nästa veckan. Sen ska jag också förberedea mig inför Florida.... jag måste ju börja packa i tid....

Pratade med S i Boston härom dagen och tar mig nu frihet att hälsa till alla från henne., men det var allt jag hade...

Over and out!
peace!

Krångel krångel...

Har haft ett krångligt internet idag och hoppas verkligen att detta inlägg kommer upp. Det är även därför jag inte har kunnat kommentera andras bloggar, men jag vill påminna om att Malmö- Wollarna också har en blogg: Logowoll. Kolla in den!

Som sagt, middag med V och hans kompis igår. Käkade mexikanskt på ett mysigt ställe på Bleeker Street. Vi njöt av fajjitas, nachos och liveband.

image105

Så här mysigt hade vi. Alla som känner V vet att han alltid har haft ett härligt hårsvall, men inte längre. Detta är resultatet av en fylle grej i St. Anton. Jag tycker att det är snyggt! men sen är ju han min gulle plutt så jag är väl ganska partisk skulle jag tro.

Det är är vad som inhandlades igår:

image106

Armband från Marc by Marc Jacobs. Inscriptionen är Veritas Inlustrat, vilket är latin för Truth Enlightens. Bra uttryck!
Solglasögonen är i Wayfarers modellen, dock inte äkta Ray Ban. (De kostar typ multum, så jag satsar på fake!)

Ikväll blir det nog bara slappande framfor tv:n, men i den här staden vet man aldrig vad som kommer upp, så jag håller ett öppet sinne (och kanske ett öppet öga också.)

Håller just nu bara tummarna för att detta inlägg ska klara att ta sig till bloggen!
Kram på er!



Fotbad nästa...

Det värst med att träffa vänner som kommer hit och hälsar på är att man måste gå runt och turista tills fötterna ramlar av. Jag skulle döda för ett fotbad just nu! Men det braiga utväger ju såklart det dåliga (det finns egentligen inget dåligt, men ni fattar förhoppningsvis vad jag menar)

Vi har strosat runt i Soho, West Village och gjort Times Square. Vi käkade mexikanskt i W.V (min billgaste middag hittills= dit kommer jag att gå tillbaka). Vi avslutade W.V med ett stopp på Marc Jacobs, och som alltid kom jag ut med något nyköpt. Jag köpte ett armband och V köpte en t-shirt. Jag lägger upp bilder imorgon, jag är för trött just nu. Man måste ju sova också har jag hört.

Hoppas alla har haft en bra helg och att veckan blir en bra sådan. Nu vill jag avsluta med att citera vad kära P skrev i kommentarsfältet:

"Solen skiner inte ett moln på himlen. Det är bara frågan om vart man sätter kommatecknet."

Bortskamd...

har jag val varit ibland, kanske, om jag maste erkanna det sjalv, men inte langre. No sir, nu far jag ju ta hand om mig sjalv. Fast efter omstandigheter som jag inte tanker ga in pa just nu har ag hamnat hos Geoff igen. Ni behover inte vara oroliga, jag bor fortfarande i min lagenhet, jag har bara spenderat natten hos honom. Och vad harligt det ar att komma hit: bli omhandertagen och matad. Jag passar pa att njuta nu innan jag ska tillbaka till on och traffa V. Det ska dock bli skitkul! 

Ni har val inte glomt att stalla fram klockorna till sommartid!?

Damer, kvinnor, tjejer se hit...

Hur kunde jag glömma?
Idag (8 mars) är ju Internationella Kvinnodagen. Grattis alla kvinnor, om man nu kan grattulera någon på en dag som skapades för att framhäva och belysa ojämställdheten mellan kvinnor och män.
Män, glöm inte att visa er kvinna lite extra kärlek och uppskattning just idag....

Vardagligheter!

Sladden är funnen (den låg såklart där jag hade lagt den) så nu kan ni få era vardagsbilder...

image100

Park Avenue på väg till skolan...

image101

Madison avenue på väg hem från skolan...

image102

Berkeley College flaggan...

image103

vanliga, tråkiga klassrum...

image104

Överfull och proppad (skol) väska...

åååååååhhhhhh...

image9

Jag tror att jag dör. Vilken härlig bild. En av dessa sötnosar är Malmö-Wollarns nya ögonsten Smillan. Denna bild var precis vad jag behövde för att pigga upp min skröpliga kropp.
Nu; mer päron te (mycket godare än det låter) och knaprande av halstabletter.

Krasslig...

Idag är en seg dag. Jag känner mig krasslig och tror att jag börjar bli sjuk, ni vet så där som man själv känner. Har ett tungt huvud och en ömmande hals (som i och för sig ska botas med många koppar te). Sitter faktiskt med en kopp i handen just nu som strängt placerades där av Brian innan han gick till jobbet. Om jag tänker efter så får jag nog skylla mig själv; jag kände mig hängig redan igår och ändå så var jag ute och sprang, så nu får jag väl betala för det.

Jag har lyssnat på era önskemål om vardagbilder och normala saker, så igår fick kameran följa med til skolan. Jag lyckades knäppa lite vanliga bilder för att visa er men nu råkar det vara så att jag har förlagt (läs tappat bort) min kamera sladd som för över bilderna från kameran till datorn. Det är det jag alltid har sagt: städa är överreklamerat, jag städar alltid undan saker jag använder och behöver. Så tills jag hittar sladden får ni stå ut med tråkig text om min ömmande hals.

Vi har ganska fint väder idag dock...  

Ytlig...

Det har kommit till min vetskap att jag har några läsare som tycker att jag är ytlig och materialistisk. Jag är tydligen inte tillräckligt "djup" i mina texter. Min blogg är menad att vara lättsam, rolig och enkel med vissa inslag av djupare, tyngre spår.  så här ska jag ge dem något att inte titta på; något ännu mer materialistisk och ytligt... bloggens första dagens outfit bild (i min nya svarta kjol)

image99


Kjol: Forever 21
Tröja: Zara i Costa Rica
Strumpbyxor: American Apparel
Skor: Z.O.O.M
Nagellack: Mavala i färgern Mexico

English- schminglish

Jag har fatt en del fragor om hur det gar med det engelska spraket, bade i och utanfor skolan. Det ar klart att det tar lite langre tid att lasa och verkligen forst allt men an sa lange tar jag mig fram ganska fint. Vi fick dock gora en liten ovning i min kreativitetsklass, har om dagen, som jag vill dela med mig av. Vi kan alla behova bli battre pa engelska (inte du Mumin) men har ar nagra hinder pa vagen: ord som stavas och later lika, men som betyder helt olika saker:
1. We must polish the Polish furniture.
2. The soldier decided to desert his dessert in the desert.
3. Since there is no time like the present, he thought it was time to present the present.
4. When shot at, the dove dove into the bushes.
5. I did not object to the object.
6. They were too close to the door to close it.

Hoppas att detta satte ett litet leende pa era lappar....

 

Stövlar...

Somliga går i trasig skor, och idag är det jag. Hur kul är det när man börjar känna fukten som kryper in under sulorna? Är det dax för nya skor kanske? (är det inte alltid dax för det?) eller ska jag slå till på ett par stövlar? Råkar veta att Marc Jacobs säljer dem.
Regndagar som denna vill jag egentligen bara stanna inne och kurra i soffan...


I valet och kvalet!

Det amerikanska presidentvalet börjar sakta men säkert närma sig och vi överröses var dag med framsidor och artiklar om de olika kandidaterna. På Republikanernas sida har vi John McCain som, om jag inte misstar mig helt, faktiskt är klart som den republikanska kandidaten. Honom gillar vi inte. Vi gillar ingen av de republikanska senatorerna. Att välja mellan dem vore lika illa som att välja mellan pest eller kolera. (om jag ändå måste klämma från ett namn skulle det väl vara Mike Huckabee)

På motståndarsidan har vi ju såklart Hillary Clinton och Barack Obama. En vit kvinna mot en svart man. Vem av dem som än "vinner" kommer att gå till historieböckerna som den första av sitt slag (missförstå mig rätt). Här med offentliggör jag mitt stöd till Barack Obama. Vilket geni! Jag stödjer honom fullt ut och skulle rösta flera gånger om, om jag fick. Han är en brilliant talare med många, väldigt bra idéer. Som Mumin så klokt påpekade så kommer det att bli ett jävulskt jobb för nästa president attstäda upp efter Bush, men jag tror att Obama, om någon, kan göra det riktigt bra.
 
Många säger att det faktum att Obama har så lite erfarenhet av livet som politiker kan vara till hans nackdel, medan jag påstår det motsatta. Jag tror att det är precis vad det här landet behöver. Bush hade erfarenhet så det räckte och blev över då han blev Chef och det gjorde ju landet inget gott. Hillary Clinton har också för mycket Washington i blodet.  Om ni fråga mig så är hon inte trovärdig. Jag tror helt enkelt inte på henne när hon säger att hon vill ha ändrig, för mig finns det något annat under ytan. Och som Brian sa härom dagen; vem vill rösta på en kvinna som stannade kvar hos sin otrogne make bara för sin politiska karriärs skull? Och det har han ju en poäng i.

Som ni kanske har listat ut vid det här laget så lägger jag min (osynliga) röst på Mr. Obama och demokraterna. Självfallet ser jag hellre Clinton på posten än en republikan, men jag tror att Barack Obama skulle göra ett bättre jobb. Jag är långt ifrån färdig med mina undersökningar av alla kandidaterna. Det är fortfarande ganska långt tid tills valet, men jag vet vad jag tycker så här långt. Mitt nästa mission är att ta reda på vart alla står i invandrings/studenter/bo-i-usa--visum- frågor då detta berör mig i allra hösta grad. 

Nu > sängen!

FN, Sol och shopping!

Idag vill jag börja med att hylla och hissa min kära farbror G. Vilken tapper kämpe! Tack!

Fint vår väder fick klassen att ta sig ut och prommenera hela 5 kvarter till FN byggnaden och de maffiga husen runt omkring. Det är lite svårt att fatta att innanför stängslet gäller inte amerikanska lagar och regler utan det är "internationell mark" som vår lärare så fint förklarade. Jaha, och va f*n betyder det? Finns det internationella lagar och regler då eller? Förbannar mig själv att jag glömde kameran hemma just idag. Det hade varit roligt att visa er FN huset och det fina vädret.

Jag har även haft en väldigt bra dag när det gäller mina prestationer i skolan. Men för att inte gå in för långt på det nöjer jag mig med att säga att jag är väldigt nöjd. Jag är bäst, ingen protest skulle man också kunna säga.

Med tankarna på mina framgångar i skolan stannade jag faktiskt i några butiker på vägen hem för det tyckte jag att jag förtjänade. Jag kom hem med en snor tajt, kort, svart kjol och ett par underbara skor.
Är dom inte ljuvliga så säg?

image97


 

Visual Arts.

Vill börja med att påpeka att ni har varit ganska dåliga på att kommentera under helgen. Nu får ni ta er i kragen och komma igen, så lovar jag att göra det samma. Ny vecka, nya tag!

Jag vill dela med mig av en upplevelse jag hade i veckan. Jag har varit på School of Visual Arts, 23rd and 3rd Ave, där de, just nu, har en utställning som heter Testimony to war. Art from the battle grounds of Iraq. Fotografierna och målningarna var gjorda av Steve Mumford och talade verkligen för sig själva. En stark och mäktig upplevelse som jag inte ritkigt har fått ur mitt huvud än. Jag fick tyvärr inte ta några bilder på bilderna så jag kan inte visa er, men jag kan berätta att de visade powerfulla (min utmärkta svengelska) krigs porträtt av både soldater och irakier.

Med så mycket ont som har kommit från kriget i Irak, kan jag för allt i världen inte fatta hur Senator John McCain kan säga att han är villig att behålla trupper i lander i 100 år till. Hur tänker han?

Jag förmodar att ni hemma i Sverige inte är jätte insatta i det amerikanska valet och allt som snurrar kring det, så imorgon (måndag) ska jag uppdatera er på det jag vet och ge er min åsikt!






Fotografi!

Vill börja med att säga välkommen till bloggvärlden, syster yster. Ska dock inte avslöja dig mer än så här förtillfället. Det är upp till dig när vi tar det public!

Syster är förövrigt en väldigt duktig fotograf. Hon är tyvärr inte professionell än, men som amatör är hon grym. Vi har filat lite på att hon ska komma hit, semestra, fota och njuta av livet här med mig. Och om hon någonsin behöver en modell till sina bilder har hon ju en syster som gladeligen ställer upp! (menar såklart mig själv)

En annan fotograf som inspirerar och utmanar är New York baserade porträtt fotografen Anne Leibovitz. Hon är världskänd och erkänd för såväl sina kändisbilder som sina "stripped down"- nakna bilder på folk i vardagen, med sceneries från gatorna i San Fransisco, hyddor i Kenya och cafén i Italien.

          

 


Vill även erkänna att jag alltid har haft (och fortfarande har) en hemlig dröm att en dag kunna försörja mig på att fotografera. Jag avundar folk som kan ta bra fotografier och se de vinklar i världen som ingen annan ser. Jag försöker att alltid ha kameran med mig på mina äventyr och fånga det jag gör/ser, även om min hjärna ofta är occuperad med annat. Jag bollar många drömmar och planer just nu och vad framtiden håller för mig ska bli spännande att se.   
 


Handvård

Med en mamma som tar hand om både sina och andras händer (mer specifikt; naglar) så har jag haft turen att alltid ha välvårdade klor. Det var i alla fall tills jag flyttade hit. Nu är det helt upp till mig själv. När jag jobbade på Rival bar jag aldrig nagerllack eftersom det lätt kan skavas av, ramla ner i mat och dryck eller se offräscht ut, så jag körde på au naturale. Men nu när jag är tillbaka i skolbänken och inte behöver tänka på sådant, kan jag leka och experimentera bäst jag vill så ikväll har jag målat naglarna med Mavalas Mexico, en mörk lila nyans som i två lager nästan ser svart ut. Skit snyggt!

Kvällen har annars spenderats härligt uppkrupen i soffan med en kopp te i ena handen och fjärkontrollen i den andra. Efter några tunga utekvällar finns det inget bättre än en lugn, skön, lat hemma- kväll i soffan. Har också spabehandlat mig själv i duschen. Hårinpackningar, skrubb och bubbel är den bästa medicinen för en trött och sliten kropp!



Parad fasad!

Jag vet inte om jag har berättat för er att en av mina bästa vänner (F) hemma i Sverige har gått och förlovat sig så det blir bröllop och hela baletten i Australien nästa år (hennes kille är från Sydney). Jag är såklart bjuden och ska göra allt jag kan för att försöka ta mig dit efter nyår. Ända sedan vi (familjen) var där har jag velat åka tillbaka och är det inte för ett bröllop så hade det ju varit roligt att få ta del av Sydneys Mardi Gras Carneval som i dagarna firade 30 års jubileum.   

Det vore kul att få klä upp sig så här någon gång:

  View image detail  View image detail  View image detail

Pics: Getty Images

Copycat...



Grammy vinnaren och kontroversiella sångerskan Amy Winehouse ska nu ge sig in i skönhetsindustrin. Stjärnan ska lansera sin egen kollektion av smink och kläder, allt för att göra det lättare för fans att kopiera hennes originella stil. Kollektionen kommer att innehålla flytande eyeliner och hårspray, några av sakerna Winehouse själv använder flitigt.

Jag vet inte om jag någonsin kommer att ta efter allt hon gör eller hur hon ser ut, men jag inspireras verkligen av hennes egna stil och hennes underbara låtar.

Val val val...

image96

Nu när jag har startat mitt nya häslosamma liv räcker det ju inte med att bara lägga om träningsrutinerna.
Jag måste äta ännu mer hälsosammt nu också (undantaget är såklart glass).
Men hur i sjutton gubbar ska jag kunna välja "pålägg" till min frukost-yoghurt när det finns så här mycket att välja mellan.
Müsli, Granola, Flingor, sötat, osötat, med torkade frukter, med russin, krisp, puffar och mycket, mycket mer. 
Affären har ägnat en hel gång till bara detta och jag står hjälplös.


RSS 2.0