Lördag

Vilken underbar dag det var igår. 15 grader, sol och värme. Invigde jeansjackan tillsammans med en långkofta och en halsduk. Bara det kändes för varmt när jag vandrade i stan. Var på Apple store, The Public Library och Whole Foods. Det blev mycket traskande igår och mina stackars fötter va trötta, men det var en väldigt fin dag. Kvällen spenderades framför den fina (och sorgliga) filmen Marley & Me, med A och S på telefonen samtidigt eftersom vi alla tre såg filmen i respektive hem. Ganska rolig upplevelse.

Idag har jag varit ute på långprommis i det kalla (!) och blåsiga vädret och sitter nu uppkrupen i sängen och pluggar. Planen är att gå ut och göra stan ikväll men just är jag inte alls taggad så vi får se hur det blir med den saken. Skulle inte banga på ännu en hemmakväll med film, te och jordgubbar. Min nya grej är att doppa jordgubbarna i Philadelphia- cream cheese. Yummy!

Vad morgondagen har att bjuda vet jag inte än, men jag kan tänka mig att pluggning och träning står på schemat. Tittar mot en ganska busy vecka så jag vill förbereda mig lite extra. Sedan känns det också som om Springbreak kommer fortare om jag skyndar mig att göra klart allt jag har att göra. Stämmer det? Jag tänker i alla fall skynda utan att jäkta! Join me, won't you!?

XoXo

Chill Pill!


Min nya jeans jacka


Kollade igenom alla kommentarer nyss och jösses vilken debatt det har blivit om vikt och träning. Helt plötsligt och väldigt oväntat om ni frågar mig. Jag vet inte riktigt hur detta skedde men jag kan tänka mig att det började när jag för några dagar sen skrev att jag inte skulle få äta på 5 timmar. Låt mig nu förklara vad jag menade: jag satt i skolan och jobbade och när jag gör det får jag inte gå därifrån. Jag hade en lunchrast tidigare den dagen men blev lite hungrig sen igen. Jag hade sedan kvällsklass direkt efter jobbet och skulle därför inte få mat förrän jag kom hem på kvällen. Jag lovar er att det inte alls har något som helst att göra med bantning eller att komma iform till "beach 2009".

Sedan tror jag att det var kära pappsen som skrev att jag skulle låta bli att träna som ett bli-frisk-tips. Det visste jag redan men jag tackar såklart för alla tips. Även detta verkar ha fått en helt annan betydelse då ni tror att jag skulle träna ändå. Jag lyssnar på mig kropp och låter den vila när den vill det. Speciellt om jag är sjuk. Jag äter som man ska och tränar för att må bra. Punkt!

Skulle åkt till Ikea med tjejorna idag men vi bangade på det. Det får bli en annan dag. Har istället legat hemma och degat och planerar att fortsätta kvällen i samma spår. Imorgon kommer jag spendera hela dagen på biblioteket med mina studier och sedan blir det storhandling av mat. Nu är det tomt i skåpen. Hoppas er helg börjar fint!

XoXo

A mission or a must!

Ingen speciell dag. Skola, jobb, kvällsklass, långtråk, seghet, hunger, stigande tröttnad... ja, ni fattar galloppen. En helt vanlig onsdag skulle jag nog klassa det som. Fast nu börjar jag tyvärr bli sjuk igen. Halsen som är illa, kanske halsfluss men det hoppas vi inte på. Fan, och jag som inte blir sjuk! Vad är detta?

Kryar på mig själv med en kopp te och en film i sängen. Någon som har något annat bra bli-frisk-tips?

XoXo

Tisdag

  • Grattis till kronprinsessan och hennes blivande make! Det kommer sakerligen att bli ett dyrt kalas for stackars
       skattebetalare.
  • Idag kanns allt lite extra tungt att ta tag i, speciellt laxor och traning! Varfor ar det sa vissa dagar? Var ar energin?
  • Jag ar hungrig men kommer inte ata middag forrans om 5 timmar. Sa lange far jag knapra tuggummi (jippi!).
  • Idag saknar jag Sverige, speciellt mamma och pappa! Nu ar det bara lite drygt 4 1/2 manad kvar! Nedrakning pagar!



 


Another day, another week!

Nej det har ju kanske inte varit den basta helgen pa lange med tanke pa febern och allt. Men sondagskvallen var sa nedrans bra att det vagde upp for de andra dagarna. Var hemma hos A och kollade pa Oscarsgalan med A, S, J och L. En tjejkvall med filmgala, skvaller och massor av mat. Jag tror inte att ni forstar hur mycket mat vi hade. Det var 1 fullproppad tallrik full med ostar av alla sorter (brie, mossarella, cheddar, baby bell, swiss cheese m.fl), 4 olika dipsaser (ranch, french onion, beairnaise, hummus) gurkstavar, minimorotter, popcorn, pizza, salad, keso, frukt. Det kandes inte direkt kvinnligt att 5 tjejor tryckte sa mycket snacks pa en kvall, men gott var det!
 
Ni kommer sakert lasa allt om galan pa egen hand och titta pa alla underbara klanningskreationer. Det jag bara vill tillagga att det var en sjuk bra gala. Det var inte sa stel, inte sa tight utan mer los och rolig. Det var mycket humor och komedi invevt... och sang/dans nummer sa verkligen var nagot att hanga i granen! Och sen blev ju hela galan sakert battre nar man ar i ett underbart sallskap och skrattar sa att man grater och ater tills man spricker. Det var en total toppen kvall!

Nu; skola, jobb, kvallsklass och back to business. Men som jag har sagt forrut sa gar veckorna sa fort sa det kanns helt ok att ha skola och jobb. Speciellt nar det gar bra! Livet ar gott!

Puss pa er!
XoXo 

Boom Baby Boom!

Jaha, då har man gått och blivit lite sjuk. Bara lite feber men ändå. Jag blir inte sjuk! även om det känns ju i kroppen att jag är lite down. Vi var ute i torsdagskväll och redan då kände jag mig off och gick hem tidigare, så igår morse bröt febern ut. Var ändå ute på stan med A och gick runt. Stannade på F21 och fick med mig en light denim jean jacket. Jättefin och bilder kommer senare när jag orkar fota.

Det är såklart fint väder idag bara för att jag inte mår bra och inte känner mig sugen på att ta mig ut. Eller lite sugen är jag nog, men vill vara hemma och ta det lugnt. Har några säsonger av Entourage att klämma av + att jag har lite plugg att ta tag i. Det bli nog nämligen inte så mycket plugga imorgon. Det är Oscars galan och vi ska ha en middagsliknande tillstallning på kvällen. Det ska regna så vi är gladeligen inne och kollar galor av alla slag, speciellt på en söndag.

Nu ska jag återgå till mysandet under täcket med Entourage i datorn. Hur ser er helg ut?

XoXo


 

Midweek!


Hade inte tackat nej till dessa underbara prinsess tekoppar
(www.designboom.com)


Är
det bara jag eller går veckorna ovanligt snabbt? Snart är det helg igen och jag som tyckte att det precis var det. Inte för att jag klagar, det betyder bara att jag har mitt efterlängtade spring break snart. Det känns bara som att veckorna rusar iväg och man egentligen inte hinner med så mycket. Fast det kanske ändras när det blir vår och varmt på riktigt.

Idag har varit en vanlig dag men skola, jobb, mer skola och sen lagon hem till middagstid. Vill dock bara upplysa om att jag fick tillbaka ett prov från förra veckan och låt oss bara säga att jag är mer än nöjd. Det gick riktigt bra och jag känner mig stolt! Detta firades med att städa lägenheten nu ikväll. Om det inte är lyx så vet jag inte vad som är :) haha kansk inte lyx men nödvändigt måste.

Nu ska jag dö i sängen och göra ingenting. Kanske med en kopp te och en bit brie ost. Det rengar ute så en myskväll framför en bra film känns som ett klockrent val. Hade i och för sig gått ut till ett trevligt ställe och tagit ett glas vin eller två, men man kan väl inte alltid få som man vill, så te och brie is second best!

XoXo

Trötta fötter!


Aroma Espresso Bar

Vilken toppen dag jag har haft. Var på gymmet imorse, glömde bort tiden och fick sen stressa för att hinna möta upp S. Vi tog oss en prommenad i solen ner till East Village och fortsatte sedan ner till Soho. Där hoppade vi in på Apple store (där jag förövrigt blev hopplöst förälskad i den underbart snygga killen som hjälpte oss). Lunch intogs på mysiga Aroma Espresso Bar på West Houston. Sedan fortsatte prommenaden upp på 6th Avenue till Herald Square och sedan hem. Gått mycket och njutit av solen, det är min dag i korto! Vågar jag hoppas på att våren är here to stay?

Kvällen kommer att fyllas plugg, film och ost. Japp ost, jag har gått och blivit galen i ost. Har köpt både brie och den skrattande kossan och jag längtar till att bara få frossa. Det är min studiemotivation :) What ever works, right? Vi gör vad vi måste!

XoXo

Party party!

Shit vilken bra kväll igår. Fördrinkar, som alltid, hemma hos A sedan vidare till East Village för ett stopp på Big Bar. Redan dr kände vi att fördrinkarna hade börjat verka. Sedan for vi ner till Lower East Side för favvor barerna Max Fish och Pianos. As bra ställen nere på Ludlowsom jag gillar skarpt. Det är så mycket mer low key på LES och det är topp!

Idag var inte riktigt lika roligt. En riktig bakfylla som jag hade kunnat vara utan. Det hade ju kunna varit värre men kul var det då inte. Och sen blev det lite mindre roligt när S ringer och tvingar (eller inte) med mig på prommenad i Central Park. Jag som knappt kan stå, pallar mig upp, sätter på mig solglasögonen och klunkar 2 flaskor vatten. Det var lite jobbigt i borjan men det blev en valdigt fin dag till slut.

Nu ska jag och S hem till A för att laga mat och kolla film. Det blir förmodligen pannkakor, grädde, hallon, ostbricka, grönsaker och dip. En riktig bakis kväll i goda vänners sällskap. Lovely!

XoXo

Valentines Day!


Hjärtan
, kärlek, rosor, och nallebjörnar är i stort sätt det enda man ser i New York idag. Tror att varenda cm är täckt med något rosa gulligt och röda hjärtan. Joo visst kan det vara lite fint, men shit vad mycket pengar som mjölkas just idag. Men men vill folk vara kära och köpgiriga så är det inte mig emot. Jag står lite utanför det hela.

Igår kväll spelades det bowling följt av en fika. Jag som alltid har varit relativt bra på bowling var skit dålig igår. Alltså riktigt kass, men så länge man umgås med underbara vänner så spelar det inte så stor roll, även om tävlingsmänniskan i mig tyckte att det var lite jobbigt! Vi har bestämmt att vi ska göra det lite oftare. Det är himla kul att bowla. Ikväll ska vi ut och göra stan och kanske snappa upp ett och annat alla hjärtans dag- ragg. Nää, kanske inte, men ut ska vi och jag känner mig taggad till tusen. Om jag kommer ihåg ska jag ta massa bilder, men det är inget löfte.

Nu ska jag faktiskt ta en tupplur, känner mig jätte trött. Har i och för sig varit ute på en mega prommis uppe i parken på förmiddagen, så det kanske inte är så konstigt. Shit va jag har saknat parken och känner att den enda nackdelen med att bo där jag bor nu är att det är längre att ta sig dit. Men jag var i alla fall där idag och fick mig en redig dos. 

Har inga planer för imorgon med reservation för en bakis dag. Ska kanske gå och handla, men det är typ det. Vi är ju lediga på måndag också så jag känner ingen press att hinna uträtta allt just imorgon! Hur ser er helg ut? Hur var Valentines day för er?

XoXo   

Scary day...

Fredagen den 13:e... spooky, eller kanske inte. Men den nya Fredagen den 13:e filmen har premiär idag. Själv kommer min fredag att vara ganska o-scary. Gymmat på morgonen, ska till farbror snart, handla fisk i chinatown till middagen och sen bowling ikväll. Vi laddar inför Valentins day imorgon. Då kommer vi att gå fullt ut, bara vi tjejor!

Vi är lediga på måndag så vi har en långhelg och inget att plugga. Det kan bli bra. Och det ska bli fint väder, så jag kommer definitivt att prommenera, fika och glassa i helgen. Det gör man ju inte varje dag. Och vi ska gå ut med de hemlösa hundarna imorgon igen. Det är ett hem för hemlösa, sjuka, misshandlade, och övergivna hundar (tror även att de har katter också). Vem som helst får komma dit och volontär-prommenera med dem. Man kan även adoptera hundarna om man vill. Och såklart donera pengar till hemmet. Vi gör våran good deed genom att prommenera dem och leka med dem.

Nu ska jag bege mig ut i solen och knalla ner till Union Square. Ska som sagt åka till farbror en sväng men sen ska jag möta tjejorna för en fika i solen. Nu känns det som vår! Och just det, mitt husmorliga lunch tips för dagen är tonfisk salad:

Salad:
Valfritt efter smak men min innehåller baby spenat, körsbärstomater och gurka.

Tonfiskröra:
Gräddfil, tonfisk, avokado och citron. Sedan är det bara att blanda och äta.

XoXo

Rest to restless!

Pust! äntligen är alla stora svåra prov över och jag kan andas ut igen. Men det gick nog bra, det kändes bra. De senaste dagarna har varit kantade av plugg och jobb. Jag har jobbat som en galning men jag antar att det är nu jag tjänar min lön. Vi är lediga på måndag så efter den här tuffa veckan så får vi i alla fall en extra dag ledgit. Det tackar vi för och tar gladeligen emot!

Jag vill passa på att gratulera kära underbara Mumin på födelsedagen. Synd att jag inte var där men nästa gång jag hälsar på får jag baka en tårta! Eller bjuda på mina goda pannkakor. Har hittat lite nya rätter som jag ska berätta om nån dag. Jag har blivit riktigt husmorlig på senaste dagarna. Eller kanske inte jätte mycket men mer än jag var innan :)

Nu ska jag dö i sängen med en kopp te och gurka + dipp (egen gjord ska tilläggas): gräddfil, avokado, och kryddor. Mums. Ska sätta på en film och total slappa. Det får man göra ibland och jag är så trött. Men imorgon är en ny dag!

XoXo

 

Be right back!

Okej, jag vet att jag inte har bloggat på länge men jag är super upptagen. Har stora, svåra prov idag men återkommer när de är gjorda och jag kan andas ut.

XoXo

Husmor Josephine till er tjänst!

allmän begäran (och eftersom jag lovade det) så kommer mitt pannkaksrecept. Som E skrev i kommentarsfältet så ska jag nu bli mer husmorlig. Jag ska börja laga mat (billig och bra för studenter) och jag ska tipsa er om lite runt huset grejs. Och jag vill också passa på att förklara mitt shoppande för några dagar sen eftersom ni vet att jag är en fattig student. Koftan köpte jag av min vän för 2 dollar innan hos skulle lämna in den på secondhand affären. Ringen kostade 4 dollar och armbandet 9. Solglasögonen var lite dyrare men man kan inte INTE köpa äkta YSL när tillfället presenteras. Det här med att köpa och byta grejor med sina vänner är ett jätte bra tips om man inte har så mycket pengar att lägga på shopping. Det är mitt första officiella husmorliga tips.

Och här kommer nr 2: Mitt pannkaksrecept.

1 ägg
1,5 msk krossade linfrön
1 dl grädde
½ dl vatten

Rör om och låt stå ett tag då smeten tjocknar lite. 

  


Första pannkakan med grädde och hallon.
Efter den stora pannkakan ville jag göra mindre:





Jätte gott men extremt mättande. jag menar väldigt väldigt mättande. Testa!

Har precis kommit hem från Brooklyn. Vi har varit ute med massa hemlösa hundar. Absolut veckans bästa gärning! Ikväll blir det middag med vänner och sen Grammy Awards!

XoXo

Change of plans...

Det är fint väder idag. Fast inte fint som jag skulle vilja ha det. Solen är inte riktigt framme men det är ganska varmt. Det är mest molnigt med +5 grader. Tänkte gå ut på en prommenad och det är definitivt tillräckligt fint väder för det, men 2 kvarter bort så kände jag några pyttesmå dugg-reng-droppar och då vände jag direkt. Så gärna ville jag ju inte prommenera. Har istället städat mitt rum och ska snart plugga lite. Får ta mig ut lite senare när det inte duggar längre och då njuta av värmen (!).

Imorgon ska det dock bli 12 grader!!! 12 grader är ju vår! 12 grader och sol, så ser söndagen ut här och jag längtar. Vi ska ut till Brooklyn och gå ut med hemlösa hundar. Japp, det är en volontär grej som min vän vill att jag ska följa med på, och om det ska bli fint väder så vill jag ju vara ute i vilket fall som helst.

Ska ner till Union Sqaure senare och gå på Farmer's Market, handla mat på Whole Foods och strosa bland sköna människor och kanske dicka kaffe på en parkbänk. Middag ikväll blir pannkakor. Man måste ju lyxa till det på helgerna och rycka upp sig så gott det går. Har fått ett smarrigt recept av en kompis som innehåller linfrön så det måste inhandlas. Bilder på mitt matlagande och förhoppningsvis ett mumsigt resultat kommer imorgon.

XoXo


Vintage är en vinnare!

Vilken härlig dag det var igår. Bra lektion, bra dag på jobbet och en underbar tripp till Brooklyn. Träffade vänner och vintage shoppade, och fyndade så att det stod härliga till. Hade inte förväntat mig att köpa något alls (jag har ju inte shoppat sen... aldrig känns det som) men igår hittade jag pang- grejor om ni frågar mig.


Kornblå kofta från Ralph Lauren


Armband




Big ring




Den egentliga anledningen till min obeskrivliga lycka: Ett par ÄKTA YSL solglasögon. Hur glad kan man inte bli. Helt nyinlämnade på affären och jag (JAG!) grabbade dem först!
Ren, skär lycka!


Åhh är de inte fina?

Nu: ut och glassa i solen :)

XoXo

Love is a smoked raised with the fume of sights!

Shit va tiden går fort. Eller snarare veckorna. Onsdag är redan förbi (snart i alla fall) och helgen står inför dörren. Nästa vecka har jag mina midterm exams och sen är det inte lång tid tills jag har spring break! Var tar allt tid vägen? Det känns ju som om jag inte hinner med någonting och ändå så är kalendersidorna fulltecknade. Underligt!

Förstod att det inte gick att kommentera förra inlägget och jag vet inte varför. Ska kolla upp om det var något jag gjorde eller om det bara blev så. Tack för att ni valde ett annat inlägg att kommentera istället. Måste bara fråga faster: vilka är familjen J med älsta sonen W? Jag kanske är totalt pucko men jag kan inte klura ut vilka de är. Have I gone mad? :)

Inga läxor till imorgon så det lutar åt en filmkväll med mys, te och somna tidigt. Det sker ju inte allt för oftaså nu ska jag njuta. Imorgon blir det skola, träning, prommenad i Brooklyn och fika. Ser framemot imorgon. Det händer ju inte heller varje dag.

XoXo

The one with the Monday!







Ganska bra måndag måste jag säga. Såklart måndags trist men over all en bra måndag. Var hos vänner i Long Island City och såg SuperBowl, typ SuperBowl party med sport och junk food. På de övre bilderna ser ni Manhattans underbart vackra och inspirerande skyline. Ibland måste man åka utanför ön och insupa det faktum att man verkligen bor här.

Sen ser ni trappan till Pubilc Library på 42nd street. Tanken är att ni ska kolla på alla som sitter och njuter av solen. När folk tar sig ut och sätter sig på trappan då vet man att det är vår i luften. Inte lika kul är det med snöprognos inför imorgon. Man får passa på att njuta medan det går. 

 Känner mig ändå optimistik inför veckan. Har redan fika planer, bio planer och vitange-shopping planer i veckan så lite grejs kommer att ske. Hur ser er vecka ut?

XoXo

SuperBowl Sunday!

Japp, ikväll smäller det. Arizona Cardinals mot Pittsburgh i Tampa, FL. The biggest event of the year, SuperBowl 2009! Det bara måste man se. Vi ska förmodligen ner till en sportsbar på Union Sqaure/University Place. Har egentligen ingen aning om något av lagen eller vem som ska vinna men jag känner mig lite spänd.

Blev en lugn bio-kväll igår. The Wrestler valdes och sågs, och vilken film. Kanske inte något för den känsliga tittare en återigen en fantastisk prestation av den manliga huvudrollen, Mickey Rourke. Shit vilken comeback har gör i den här filmen. Själv trodde jag nog aldrig att vi skulle få se honom i en storfilm igen (han knarkade ju ner sig riktigt ordentligt) men here he is again!

Snart en ny vecka. Säkerligen lika vanlig och trist som den förra. Har svårt att rycka upp mig ur den här sörjan. Känns nästan lite deppigt, men jag ska försöka att undvika det spåret. Vore bara så trevligt om vi kunde få lite finare,varmare vår väder eller om något toppen kul kunde hända. Men å andra sidan så sitter vi väl alla i samma båt?

XoXo

 

RSS 2.0