Memorial Day i Central Park



















Memorial Day betyder ledig måndag. Ja tack! Den spenderades i Central Park (saknar att inte bo vägg i vägg längre) då det är 28 grader och strålande sol. En underbar dag då det inte är så fuktigt heller. Så fint som det bara kan vara här, New York när det är som bäst. Igår, låg jag dock inne med en dunder migrän så det var ganska skönt att komma ut idag.

Ikväll drar tjej-gänget på bio och såklart ser Sex and the City 2. How can we not? :)
Tills dess ska jag städa, träna, vila fötterna från min 3-timmars promenad i parken samt plugga. Hmm, hur ska jag hinna med allt detta? Det är kanske bara att sätta igång...



Trevlig ny vecka!





skräck




Efter en minst sagt 'slapp' månad är det dags att ta tag i träningen igen. Jag är lite rädd men samtidigt beslutsamt. No more Mr. Nice guy. Nu går jag all-in och ska ge allt. Beachformen ska jagas, där med basta. Om jag sedan när ända fram återstår att se men försöka måste jag i alla fall. Jag mår inte bra när jag inte får träna så jag är i alla fall skyldig min kropp det.

Nej, nu är det slut skrivet, jag måste palla mig iväg.
Jag gör verkligen allt för att undvika att gå till gymmet..... Om jag skulle städa lite kanske?  



Me and you forever








Nu har L landat i Sverige. Det kanns tomt och ensamt och jag saknar henne jatte mycket redan. Men vi har haft manga underbara och oforglomliga strunder. Har ar nagra!


värmeslag



Idag måste vara den varmaste dagen det här året. Hela 32 grader letade sig temperaturen upp till idag. Lägg till lite (läs mycket!) luftfuktighet också så har ni hela härligheten.... eller inte! Klibbigt, svettigt och mest jobbigt om ni frågar mig. Tog mig en lunchpaus ute i skuggan, under träden på trapporna till the Public Library med min bok och en iskaffe. Har en känsla att sommaren lite generellt kommer spenderas så.

Just det, har jag berättat att jag ska vara ledig i sommar? Det kan mycket väl vara så att jag har glömt det. Jo, men det stämmer. Juli, augusti och september är jag skolfri. Varför? Jag har inte varit ledig på 3 år (en vecka till jul och midsommar räknas lixom inte) så jag kände att jag behövde lite ledighet. Juli kommer spenderas i Stockholm medan resterande tiden kommer fördrivas här. Det ska bli så skönt, jag tror inte att ni fattar. Så ligger det till i alla fall.



Boston, Marblehead, Cambridge, Rockport































Nu har vi landat hemma i NYC igen efter en gudomlig helg i Boston. Efter ingen sömn natten till lördag (japp, vi festade) satte vi oss på en buss och somnade fortare än någon hunnit säga karaoke. Resan upp gick super smidigt och vi var uppe på noll tid. Vi dumpade väskorna på centralen och begav oss ut för att upptäcka Boston. Harvard såg vi, lunch i solen, shopping längs Newbury St, och lite andning-och-kraft-samlig i Boston Common (park). På kvällen bjöds det på lobster- grillfest hos släktingar. Jätte härlig dag verkligen!!!

Söndag bjöd på tur upp till hamnstaden Rockport med lunch, strosande och lite vilsegående bland massa små gulliga hus. Fint att få komma till havet. Jag saknar klipporna på landet så det här var precis rätt. Efter en dag i solen kom vi hem, bänkade oss på altanen i varsin stol med varsin bok och varsitt glas vin. Middag avnjöts vid havet dock utan utsikt då dimman låg tjockare än tjockast.

Måndag som jag tagit ledig från skola och jobb har varit lugn. Promenad bland båtar och klippor, frukost på altanen och bokläsning på trappor. Sedan bussen hem såklart. Jätte fin helg med fint väder och mycket bra mat. Tack Mumin! Jag kommer i sommar igen, count on it!

Imorgon är Ls sista riktiga dag och vi ska springa ärenden på stan. Sen ska vi nog mest mysa och hålla handen när vi lunkar fram. Det behöver jag. Usch, känns inte alls kul att hon snart åker hem. Tur att vi snart ses. Nu lockar sängen men vi ska nog städa lite först. Hoppas ni haft en bra helg!




♥♥♥♥


fredag betyder fest!










Tequileria, Bulgarian Bar, Limmo, Karaoke. Jajjemen, all in absolut!

Nu bär det av till Boston utan sömn i kroppen men med en kul kväll i ryggen. Blir där till måndag då jag har tagit ledigt från skolan. Vi ska utforska, njuta och slappna av. Mmm underbart. Låter som något jag kan gå med på. Nu, packa det sista och sen bege oss till bussen!

Hej så länge!


 


här är dom, bilderna från igår























Top Notch, right L?!



klick i mitten



Igår behövde jag plugga. Vad är då bättre om inte att lägga sig i gräset i en park mitt i stan? Det lockade i och för sig mer att titta på folk och njuta av solen än att trycka nyllet i boken. Men ibland får man ge och ta liksom.
Jag gillar att det finns lite olika små parker lite här och var här. Men en sådan hektisk och intensiv stad uppskattar man de gröna och 'naturliga' väldigt mycket. Och som L sa 'det är så skönt att få sätta ner tårna i gräset'. Jag håller verkligen med!

Igår var det lite fest. Vi startade på ett stort tak på LES, fortsatte sedan till Apothec, och avslutade kvällen på The Box. Kvällen bästa; Gurkdrinken på Apothec. Deal closer tror jag den heter. Det är gudomlig!

Idag blir det solning vid vattnet, shopping i Soho och sen fest ikväll! Blider från kvällen kommer när L vaknar och tar fram kameran.



school



Tankte att jag skulle visa er hur en dag i skolan kan se ut.

Idag borjade jag dagen med att undervisa en affars-matematik+finans klass (bilden ar tagen 10 min innan klassen borjade darav bristen pa elever), sen egen klass, och sedan upp till tutoring. Pa tutoring funkar det sa att jag maste vara dar pa mina schema lagda timmar, oavsett om jag har nagon elev bokad eller inte. For det mesta ar jag fullbokad i flera timmar, men nar jag inte ar det brukar jag forsoka plugga mitt eget. Pa sa satt slipper jag gora det nar jag kommer hem. 
(Eller sa gor man som jag gor just nu och sitter med bloggen... jag ar trott pa att plugga


Tankte att jag skulle forsoka visa er lite mer av min 'vanliga' vardag, inte bara fika-hang och fester (aven om det har en stor del av mitt liv). Vad tycker ni, ar ni intresserade av att ta del av mer sant?



yaffa



Tråkväder idag så då passar vi på att göra sånt som 'måste' göras. I vår värld räknas shopping till folk i Sverige, lunch med A och sovmorgon till den kategorien. Jag ska ta med kusin till vårat absoluta favvo hak, Yaffa Café. Jag vet att ni har fått läsa om det otaliga gånger så jag ska inte babbla på om det, men dit ska vi i alla fall för lunch. Sen blir det Soho.

Middag igår på Inoteca. Deras vegetariska lasagne är to die for (pappa kommer du ihåg???), skölj ner med ett glas vin och toppa med chokladmousse så har ni receptet på en lyckad middag. Får man sen sitta ute som vi fick så är det pricken över i't.

Nu tänkte jag fixa frukost åt den lilla flickan som fortfarande ligger i sängen. Ja, är de inte söta när de sover så säg?!




♥ (tack kusin för att du lärde mig hur man gör ett hjärta!) 

söndag
















Bilder från våran bakispromenad i fredag och solningen vid vattnet igår.

Jag älskar att jag bor nära vattnet och vad man skulle kunna kalla en park, jag är ju ändå uppväxt på en ö. Det här blir lite skärgårdskänsla...ehm...eller? Nej, skämtåsido, det är en befrielse i den här staden att kunna 'komma 
 bort', andas och ta ett break från hetsen.

Vad som väntar idag vet jag inte än, lite mer solning skulle inte sitta fel men jag har tyvärr lite andra saker som skulle behöva göras. Vi får se vad som hittas på.


Art is what you can get away with




Ojoj, mycket lyckad kväll igår. Middag på Antique Garage, pitstop på Soho House, dans på Chole, shots på Pianos, och efterfest häng hos A. Allt detta toppat med många skratt och mycket dans. Väldigt väldigt bra! Vi tog oss en redig sovmorgon imorse då det blev en sen kväll och pallade oss inte ut förran bortåt 3. Lugn prommis längst vattnet följt av filmer och fried chicken. Underbart!

Imorgon ska vi sola och sen blir det nog fest igen. Men nu, sömn...zzzzz......

rooftop




Vi har invigt mitt tak. Eller taket har ju alltid funnits där men det var första gånger jag var där uppe. I det fina vädret har vi solat och lyssnat på fin musik. Vi håller på att jobba upp en bra bränna. Även helgen lovar fint väder men då lägger vi nog oss nere vid vattnet på gräset.

Ikväll blir det magazineparty, födelsedagsmiddag i Soho och sen ut i New York natten. 

 


vp



Jajjemen, vi är riktigt fixiga av oss. Målar träpallar och lagar riktiga middagar. Ni vet vad det betyder... just det, vuxenpoäng!

sverige i brooklyn



Ikea idag med L och A. Såklart startade vi med den svenska maten. Kom hem med lite smått och gott, som man brukar. Den 'stora' saken är en pall som vi precis har satt ihop. Kusins uppdrag imorgon medan jag är i skolan är att måla den vit. Jag vet, vi är så fixiga och doniga. Det trodde ni inte va?!

Nämnde igår att vi har second hand shoppat saker till mitt hem och denna fina vas fick följa med hem så nu har jag blommor för första gången. Eller nej, jag har faktiskt fått blommor några gånger men jag menar snittblommor. Dessa vackra 'ser-nästan-ut-som-prästkragar-blommor' står nu och är fina. Åh vad jag gillar att ha blommor i mitt hem, det kan lätt bli en vana!


vintage is the new black


Efter jag hittade de bra sakerna till min lagenhet pa second hand igar kan jag inte slappa det. Nu vill jag kopa allt sa. Inget nytt har inte! Och sa billigt det ar, det ar precis sa jag vill ha det. Jag ar lite sugen pa en pall till mitt 'all rum' och denna butik hade onekligen en del att valja pa. Jag och L ska i och for sig till Ikea i veckan sa vi far se vad vi springer pa dar.

Nu sitter jag i skolan och forsoker motivera mig sjalv till att ta tag i den har mandagen. Nagot tips pa hur jag ska klara det?


second hand is the better hand



Mysig dag i East Village med vintage shopping och lunch. Jag har sprungit på lite fina saker till mitt hem, bland annat dessa fina skålar. Kom även hem med bestick och en vas, allt för en ynka dollar-summa då det var second hand.

Snart kommer H och ska mysa med oss. Tror även att hon ska baka en kladdkaka till oss då vi bjuder på middag. Så himla mysigt att bara mysa med mina två darlings. Imorgon är det skola igen. Det har förövrigt gått och blivit lite kyligt igen. Inte helt ok. Vi hoppas på varmare väder igen till veckan.


now it's just me and my baby




Fina E har åkt hem så nu var de bara 2. Fast det är inte så bara om ni fråga mig. Ganska så perfekt faktiskt!

Utgång i fredags med middag på Spotted, drinkar på Bowery Hotel, karaoke och efterfest. Jajjemen, hela härligheten. Dock lite mindre härligt mådda man igår men vi köpte med oss kina mat och satte på en film och sen var lördagkvällen fulländad! 

Idag blir det förhoppningsvis solning vid vattnet och sen kanske en fika med vänner. Fint!

 


charlie's angels- that's us!

Underbar dag och underbar lunch i solen vid South Street Seaport efter prommis längs Hudson River och Battery Park. Många skratt och mycket fniss. I Love!

Ikväll, middag på Spotted Pig med vänner och sen fest. E åker tyvärr hem imorgon så ikväll förljer vi principen 'all in' och kör ända in i kaklet. Fullt ös medvetslös!

Trevlig helg!

 

Ps. Ja, jag mår bättre. Antibiotikan verkar som den ska och jag tar hand om mig själv. Tack för omtanken.

 

 


pixs






















Nu funkar min mobil igen vilket betyder bilder pa bloggen! Enjoy these beautiful pics of these beautiful ladies. We are having fun in the sun.


halsfluss

Såklart att jag har gått och blivit sjuk... lagom till tjejorna är här. En redig halsfluss har attakerat min kropp. Antibiotika kuren är startad och snart är jag frisk. Men det stoppar inte oss, idag beger vi oss upp till parken och UWS för mitt favvo café. Det är så mysigt att få visa alla mina smultronställen. Jag kommer tillbaka när jag mår bättre och när jag kan lägga in bilder igen.

Hej så länge.

Sunny Sunday

Jo, flickorna har hittat sig hit och allt är bra. Snabbt ut på middag igår följt av utgång för min del. L och E åkte hem och la sig. En lång och lite knepig flygresa tog ut sin rätt. Idag var de piggare och vi har gått i Soho hela dagen. Jajjemen, Soho betyder shopping som sedan följdes av champagne lunch, vin på uteservering och mer knatande. Pust, nu är vi helt slut, och med lite mat i magen så är det väldigt lockande att lägga sig ner och slumra in.... det sker nog ganska snart om jag får tro tjejornas tystnad och tunga huvuden.

Min mobil vill såklart inte samarbeta så bilder får ni inte än. Om ni vill se bildbevis på allt vi gjort so far, kika gärna in här eller här.


hmm

Jaha, skulle inte tjejorna komma typ snart? Få se, vänta lite... om de landade strax efter 1 så borde de ju vara här by now. Klockan är ju över 4. Hmm. Undra om de har åkt vilse. Men L skulle ju höra av sig. Hmm. Och jag som har städat så fint, ska ingen komma och säga hur fint det är? Jag som har slitit hela morgonen. Nej, nu får de banne mig komma så vi kan bege oss ut på stan. Hmm. Stay tuned folks.

RSS 2.0