Grattis pappa!




Detta inlagg kommer helt och hallet, uteslutande att handla om mina kara far och det faktum att han fyller ar idag!
Grattis grattis och ater grattis!
Da jag inte befinner mig i samma land (naha) sa lamnar jag over ansvaret till er att ge honom den fodelsedag han fortjanar. Hoppas verkligen att ni firar honom val. Hade garna velat vara dar for att ge honom en rolig tarta, kanske med golf eller grodor.

                   


Grattis igen! Och trevlig valborg pa er alla!

Träning till tusen!

Det blev mycket riktigt som jag förutspådde. Vince tränade skiten ut mig och jag har ont i kroppen. Kännde redan i bastun efteråt att det stramade lite i låren. Men som jag också visste så känns det alltid lika bra när man kliver ut från gymmet då man vet att man har gjort något bra för sig själv. Ska tillbaka imorgon för ett lite lugnare pass. Det vill säga om jag tar mig ur sängen och kan röra mina spagetti armar.

Här kommer min topp 5 lista på saker att tänka på när man tränar, speciellt så här inför beach 2008:

1. Starta lugnt! Du vill inte gå ut för hårt i början då det är lätt att man tröttnar och slutar träna. Ge dina muskler en chans att komma ikapp vad din hjärna vill.

2. Sätt upp nåbara mål. Om du sätter upp orimliga mål kommer du förmodligen aldrig att komma dit och lägger då av. Men sätt gärna inte upp för lätta mål, du vill ha något som motiverar dig.

3. Belöning! Det är viktigt att belöna sig själv efter varje träning (nej jag menar inte med godsaker). För mig är bara tanken på att få sätta mig i bastun efter träningspasset motivation nog.

4Välj en dag då du unnar dig vad du vill. Lördagsgodis är en utmärkt term så länge det inte går till överdrift (typ chokladtårta till frukost)

5. Variation! För att inte tröttna på träningen är det viktigt att variera sig. Du kan ta en powerwalk, jogga i skogen, simma, träna på gym, ta en dansklass, prommenera med vänner mm. Och glöm inte den dolda vardagsmotionen (trappor istället för hiss, gå istället för buss)
 
Det här är säkert saker som många vet om men ibland så behöver man kanske en påminnelse. Vi kan tillsammans bli mer hälsosamma och må bättre. Om ni vill så kan vi starta en träningsdagbok eller logg här på bloggen som vi alla kan ta del av och på så sätt motiveras av varandra. Get back to me with your thoughts!

Kram och kyss!




Fit for fight!




Igår var en kass dag. Den har jag nu lagt bakom mig och blickar istället framåt. Framåt i det här fallet syftas på studier och åter studier. Var förbi ett gym igår och har, hör och häpna, gått och blivit medlem. Nu ska här brännas kalorier så det ryker om det. Ska dit idag för mit första personliga tränar-pass. Hoppas att jag inte gör bort mig allt för mycket med mina otränade muskler och degiga kroppsdelar.

Men, man måste ju börja någonstans, right? Och hur bad can det bli?

Kanske ska ta och tagga ner på min kaxighet då han kanske rent av tränar skiten ur mig. Hoppas bara att jag tar mig hem och inte får träningsverk direkt. Det, om något, vore pinsamt!


Strike 1!

Jaha, men va kul att det ska regna och ha sig en trakig dag som denna. Och inte nog med det, jag blev splashad av en buss imorse pa vag till skolan. Alltid lika roligt att starta dagen med att drankas i smutsigt gatuvatten och sedan spendera atskilliga minuter under blastorkaren pa toaletten. Jatte kul, verkligen!

Sweden rule!

Efter en lugn hemma kväll igår så vaknade jag oförskämmt tidigt. Jag är en renodlad morgonmänniska och alltid kvällstrött (bra kvalité på en bartender förövrigt) men vad gör man när man vaknar vid halv 6? Klämmde några Vänner avsnitt innan jag gick upp.

Skulle vara så duktig och gå till skolan bibliotek för att plugga, men när varken det eller The Public Library var öppet så var sista alternativet Svenska kyrkan. Ett mysigt ställe som känns mer som ett litet café än som en kyrka. Satt där i min ensamhet, pluggandes och tänkte inte på att det är söndag med tillhörande gudstjänst, så rätt som det var fann jag mig själv omringad av svenska pensionärer, söndagsskolan och damkören. Då detta inte riktigt är min cup of tea så smög jag mig försiktigt ut. Tur att jag han få i mig min kanelbulle innan kallabaliken drog igång.

Dagen kommer annars inte att innehålla någon vidare glamour; plugg, träning och städning är vad som står på schemat. Men efter regn kommer väl sol?

Chip o hoj!

P.S noterade att det kortaste inlägget på länge har lockat flest kommentarer, kul! (se det förra inlägget)


Blank!

Har det någonsin hänt tidigare? Jag är tom i bollen, trött i skallen, slut i huvudet osv... jag som alltid brukar ha massa saker på lager, men inte idag, Det här är nog det enda som kommer ur mig just nu.


Stilla mitt hjärta...

Eller är det kroppen som är stilla?

Idag har varit den första dagen på 15 dagar som jag inte har tränat. Känns nästan lite konstigt faktiskt, som om jag har abstinens efter det. Men som en klok man en gång sa; "ibland måste man låta kroppen vila" vilket är precis vad jag har gjort idag. Funderar starkt på att även göra detta till min unnar-dag, då jag får äta vad jag vill. Godis någon?

Mötte upp A, H och N i Village för grekisk lunch och strosande i solen. Alltid lika trevligt att hänga med vänner. God mat, goda skratt och gött väder. Kan det bli bättre?

Vill passa på att tacka alla er som har tagit er i kragen och börjat kommentera bloggen. Vissa för första gången och andra kommer igen. Vill också säga att alla kommentarer läses och uppskattas även om jag tyvärr inte är kapabel att kommentera själv. Det är något knas med min dator så jag kan tyvärr inte kommentera era kommentarer utan kan bara göra mina sedvanliga inlägg. Hoppas att ni förstår! Men återigen Tack!

Ikväll lutar det åt att slappa hemma med en film och popcorn, eller jag menar godis. Känner mig lixom inte sugen på att gå ut och festa. Får se om jag hinner/orkar ändra mig till senare eller om jag spar det till framtiden. Imorgon är en ny dag och nya äventyr med den, så tills dess; Håll i hatten och simma lugnt! 

 
 

Klara, färdiga, gå!

Vad som skulle bli en härlig ligga-och-sola--taket-eller-i-central-park-ledig-fredag har nu blivit till en dag med oväntade saker. Inte för att jag har något emot en surprise lite då och då, men ni som känner mig vet ju att jag är lite lätt sol-beroende och prioriterar stekande i solen för praktiskt taget allt annat. men men...

Oväntat #1: Det är inte riktigt lika fint väder idag som det har varit och som jag trodde (läs hoppades) att det skulle bli, så den ända solningen jag får idag blir min lilla lunch picknick på taket. Inte ritkgit en samma sak som att ligga på en filt i parken, men om det är vad som bjuds så är det taget.

Oväntat #2
: Alice har kommit tillbaka från sin Sverige semester så vi ska mötas upp och fika. Kanske till och med blir ett glas rosé på en uteservering. Det brukar kunna bli det med henne. Sen tar vi oss förmodligen ut till Brooklyn där hon bor och raggar ihop oss saker till en BBQ ikväll. Det sköna med henne är att hon tar dagen som den kommer. Vi får helt enkelt se vad som sker.

Oväntat #3: Har fått positiva nyheter ang mitt hemliga projekt som jag berättade om för ett tag sen. Kan fortfarande inte avslöja mer än så här, men det känns positivt och bra. Och om allt går vägen den kommande veckan så ska jag väl kunna presentera hemlisen för er då.
 

Solstålar!

KRISTINE


Nu strålar jag ikapp med solen. Tack till alla er som lyssnade på Solviegs och mina påtryckningar om små uppdateringar i er vardag. Det värmer och gör mig glad! Tack! Fortsätt gärna!

Nu är jag så där härligt slapp som man blir efter motion och ska snart lista ut vad det ska bli till middag. Känner dock en illavarlsande huvudvärk tryckandes. Det bli prio # 1 att ta tag i. Får se om jag palla mig ut ikväll eller om det blir en lugn hemma kväll med plugg, för att spara mig till helgen. Har inte figurerat ut det än.

Kära kusin L har också en blogg som ni hittar här, och det hon har är alltid fin fina bilder och smarta tankar (där av namet entvåtankar). Och när hon nu har gått och inhandlat ett par galet fina skor måste jag kontra med dessa godingar från Bakers som jag har gått och suktat på ett tag.
Vad tycker ni?


Avslappnad eller tankspridd?

Det far nog bli dagens fraga! Drar mig inte for att saga det igen; vi har sommar varme har i stor stan och jag trivs som fisken i vattnet. Skulle faktiskt inte tacka nej till ett litet dopp. Vet bara inte var...

Var i alla fall ute pa en langkorare idag och tankte for mig sjalv att jag skulle gora den annu langre sa att jag darfor skulle fa vara ute lite till. 1 timme blev 2 timmar som tillslut nastan blev 3 (snacka om att mina fotter ar trotta nu). Kom hem, satte pa datorn, drack 20 liter vatten (ni skulle sett mig klunka) och fick ett samtal fran min kara mor. Vid det har laget var jag sa trott/avslappnad/borta att jag inte riktigt kande mig vaken.

Mamma: Du far se till att gora ditt schema lika bra till sommaren sa att du kan aka upp till Boston lite titt som tatt.
Jag: Haha saklart, ska ta morgonklasser och kvallsklasser 3 dagar i veckan sa jag kan sola in between och resa ivag till helgerna. Smart va?
Mamma: Ja verkligen. Bra av skolan att man far valja sjalv hur man vill ha det. Himla smart..... Nar var det forresten din accountingklass skulle vara installd? (Pa tal om ingenting)
Jag: Imorse, det var ju darfor jag kom hem sa tidigt och kunde gora min runda extra lang. hade bara en morgonlektion.
Mamma: Men vilken klass ar det du har ikvall da?
Jag: Va??? Just det!!! Jag har ju f*n lektion ikvall. Hade jag totalt glomt bort. Shit, jag maste ga. Maste ju duscha och kaka. Hur f*n kunde jag glomma det.



Mattematik och pluttifickationstabellen!

Det finns inget som går upp mot lite huvudräkning så här på kvällskvisten. 1+1, 2+2 osv... Eller hur var det nu, är det mattematik jag inte gillar? Måste reda ut det där tror jag...

Här är i alla fall en enkel ekvation (dom gillar vi bäst, eller hur?)


   +      +   = snart en underbar trio igen!


Som kära Solveig nämnde i kommentarsfältet så är det inte lång tid kvar tills jag kommer hem till Sverige och gästspelar. Lite drygt 2 månader kvar. Bara!

Som hon också påpekade så skulle det sitta fint med lite mer uppdatering från eran sida. Inget speciellt, typ bara: "Idag är det fint väder" eller "Igår hade jag en gul tröja på mig" eller för all del "Kurt på jobbet driver mig till vansinne" Inte mycket, bara lite. Spara er inte tills jag kommer hem, jag vill ha dialog nu! Tack!


 


Solglimt!

TodayPartly Cloudy67ºF      WednesdaySunny74ºF
ThursdaySunny76ºF           FridayMostly Sunny71ºF

Inte en helt dalig vecka att se framemot. Eller vad sager ni?

For er som inte vet hur man raknar om Fahrenheit till Celsius sa sa tar man F-30 och delar svaret pa 2. Ta onsdag till exempel: 74-30=44  44/2= 22*C. En riktig svensk-sommarvarme-vecka som ni ser. Det blir solbrillor, klanning och picknick i fortsattningen!
 
Hur ar vadret hemma? Tycker att ni ar lite daliga pa att uppdatera mig om sant...


I'm blind to you, haters...

Attans pannkaka att vi inte har lika fint väder nu i veckan som vi hade i helgen. Det har varit gött. Men som vanligt så är det väl ingen idé att slösa energi på något man ändå inte kan påverka, så det är bara att ta sig i kragen och gilla läget.

Har kommit in i en riktigt intensiv träningsperiod just nu. Känner mig faktiskt lite duktig. Runt parken- prommis med en gnutta jogging är vad det blir varje dag. 2 timmar med friskluft och motion. Klå det om ni kan. Problemet när man ökar träningen är att man då också blir mer hungrig. Jag äter som en hel elefant. Eller är det en hel elefant jag kan äta? Klurigt!

Här kommer i alla fall dagen i lista:

Dagens outfit: Stor, vit over-size herr t-shirt från Urban Outfitters, svarta leggings från AA, svarta skor från Z.O.O.M
Dagens lunch: Rosmarinkryddad lax med gurkyoughurt, broccoli, ceasar  side-sallar och vatten.
Dagens bok: "American Families, 28 short stories" - Barbara Solomon
Dagens låt: "I'm blind to you, haters" - Collie Buddz
Dagens svåraste: Financial Accounting
Dagens tråkigaste: återigen Financial Accounting
Dagens roligaste: Att känna suget efter att få ut och motionera. Och att jag köpte godis på vägen hem från skolan.

XxX

 


 

Helgen i bilder...

Nu, de senaste dagarna, när vi har haft så himla fint väder har jag inte spenderat någon tid hemma (inne) och därför har det varit lite glest mellan inläggen. Nu ska ni få lite bilder som kan intyga den underbara helgen. Vi har haft upp till 27 grader i förrgår. Önskar att ni alla kunde få det här. Men sommaren kommer till er också ska ni se.

image149

Bryant Park

image150

image151

Grete med en frappe

image152

image153

image154

Skateboard säsongen har börjat...

image156

handsome spanjorer...

image157

Middag på Crosby's i Soho

image158

image159




Om sommaren inte är det bästa, då vet jag inte vad som är...

image145

Dagens sommaroutfit:
Klänning: H&M
Tights: American Apparel
Solglasögon: fake Ray Ban

image146

nya repsandaler

image147

ny sjal

image148

Vänner i vårsolen!

Nu: ut igen. Vill inte vara inne mer än nödvändigt!


 

Sommar och soliga dagar...

Äntligen har det fina vädret kommit och landat. Det är varmt, soligt och underbart, och det bästa av allt är att det ska hålla i sig. Måste kolla med Brian hur man kommer upp på vårat tak så jag kan spendera min lediga fredag med att sola. Snart ska jag ut igen och träffa J och N för en fika på Fika. Kanske till och med klämmer in en kort prommis i parken då jag inte hinner springa idag. Har en nedrans kvälls klass som jag måste gå på. Men det kunde vara värre, ikväll ska vi träffas upp här hemma, förfesta, beställa take out och sen kanske gå vidare. Måste ju passa på när vännerna är här. Och ikväll ska jag komma ihåg kameran.

Gårkvälen spenderades i SOHO med middag på Soho Park och drinkar på Spring Bar. Trevligt trevligt!

En liten hälsning till kära pappa som ligger hemma med nyopererat knä. Krya på dig!

Nu; sommar och soliga dagar!!!

Studsa fram!

image144
Här är dem, mina speedy Gonzalez skor. Nike- Zoom!
Snygga och sköna. Allt i ett!

Förbannelse!

Har varit häri över 4 månader och har fortfarande inte köpt mig några jeans. Hur skamligt är inte det i jeansens hemland? Var i alla fall på Levi's idag och kollade runt. Fasiken va snygga kläder de har, och de flesta jeans kostar inte mer än $60. Jätte bra pris på jätte bra jeans. Kollade runt ganska länge och lyckades tillslut hitta 2 par som var underbara. Ett par med bootcut och ett par lite rakare/tightare. Hade slagit till på stört om det inte var så att jag såklart hade lyckats hitta de ända 2 par som kostade väldigt mycket mer. Jag menar, vad är oddsen för det? Jag måste ha en förbannelse vilandes över mig. Har inte bestämmt mig än, men jag la undan dem för att sova på saken.

Var en sväng förbi Nike också. Ända sedan Florida, när pappa såg vilka förfärliga skor jag springer i så har han varit på mig att köpa nya, så idag gjorde jag det. Ett par Nike Zoom med blåa detaljer inhandlades. Var såklart tvungen att testa dem med detsamma så det blev en liten tur i parken. Jag bokstavligt talat studsade fram. Vilken känsla. Bilder på dessa skapelser kommer imorgon. Fick även med mig en rosa klänning från H&M, som även den kommer inom kort.

Nu bär det av ner till Little Italy för att möta upp vänner från Sverige. Vi ska äta middag, dricka vin och prata gamla minnen. Nice som fan!

Puss!
   


Almost kändisspan...

Så knepigt när man måste planera hela sin dag runt nedrans väder, men det var i alla fall vad vi gjorde. Tog även idag en biltur till grann byar/städer. Rockport, Gloucester och Salem besöktes idag. Trevliga små städer (med betoning på trevliga). 

Vi stannade i Rockport för att gå runt en sväng, det var dock inte så lätt som vi hade trott, då många av gatorna, affärerna och öppna ytor var avstängda eller skyltade med framtida avstängning. Det visade sig att Sandra Bullock är i stan för att spela in sin nya film Proposal. Vi fick dock ingen skymt av henne då inspelningarna börjar imorgon. Typiskt. Frågade en av arbetarna om han visste om de letade efter extras (statister) men det visste han inte. Det var inte hans avdelning. Dubble typiskt. Hade dock en rolig tur tillbaka mellan allt letande efter S.B hus och att faktiskt köra rätt. Solveig Sidekick är allt bra knäpp ibland, men ack så rolig. 

Nu är det snart dax att åka tillbaka till den stora, stygga staden. Har lite blandade känslor inför det, men jag antar att det ska bli skönt att komma hem. Har dock lite plugg-böcker att öppna så det får väl bli syssla nummer 1 på bussen. 

Hoppas er helg har vairt lika bra som min.
Många härliga, avslappnade och nyladdade kramar från oss båda!
Jossan + Sidekick!

Historia!

Wow, snacka om bra start på helgen. Sol, vår och optimism. Igår sa meterologerna att helgen skulle bli ett töcken av regn men vi har inte sett en enda regndroppe på hela dagen. Bara solen och dess strålar. Vi gjorde något som jag länge drömt om att göra: vi besökte Harvard University! Åkte in till Cambridge, åt lunch i solen och promenerade på den ärorika marken som är Harvard-området. Känndes spännande i hela kroppen. Vem vet, jag kanske tranfererar mig själv och mina studier upp hit en dag.
 
Beklagade mig så mycket över det faktum att jag inte hade min kamera med mig så jag fick låna Solveigs. Så till farmor och alla andra; här är min debut på Harvard.

Denna dag har varit underbar på alla sätt och vis så jag tänkte avsluta på ett bra sätt med en prommis. Halvvägs på min runda började dropparna att landa på mitt huvud. By the time I got back, I was soaking wet. Hur typiskt är inte det? Men vi ska tända upp en brasa så jag tykcer inte för synd om mig själv.

image135

image136

Köpte såklart en Harvard t-shirt i originalfärgen.

image137

image138

image139

Storslagna byggnader som alla tillhör Universitetet!

image140

Jag och Johan Harvard, grundaren av Universitetet. 

image141

image142

Harvard emblemet!



 

Småstad, sjöstad och Bostongurka!

Sitter här framför brasan med ett glas vin i handen och bara njuter. Vilken skillnad att komma upp till den lilla staden Marbelhead (precis utanför Boston) där alla känner alla och lugnet från havet känns i vaje andetag. S bor i den gamla delen av staden, nästan precis vid vattnet, där alla hus är flera 100 år gamla. Your typical small town, nästan som en liten by. I like!

Igår kom N och flickorna förbi vilket var speciellt kul, då jag inte sett dem på många år. Jösses vad de har växt sen jag såg dem sist (M har jag aldrig ens träffat eftersom hon föddes här). Flickorna var med oss idag och vi spenderade nästan hela dagen med att köra runt stan, ut till grannbyar, vi plockade stenar på stranden och prommenerade runt byn. Den avslappning jag kom hit för.

Igår när jag kom hade vi fint väder, vilket jag hävdar är det fina vädret jag tog med mig från NY, men idag har det varit lite sämre så därav bilturen. Lyckades klämma in en joggingrunda här på eftermiddagen men kvällen ska gå i njutandets tecken; vin, mat och cheesecake. Kan det blir bättre?

Vet inte riktigt vad resten av helgen har att erbjuda, men jag känner mig mer än nöjd med det jag har. Ska verkligen insupa lugnet från småstaden och andas den friska luften. Rätt som det är så sitter jag i NY igen och längtar upp hit (även om jag nu kan sakna stan). Som det spån och den jubelidiot jag är så glömde jag ju såklart min kamera, så ni får inga bilder den här gånger. Men lita på mig då jag säger att detta inte är sista gången jag besöker Boston!

Solveig hälsar till alla som vill ha en hälsning!

Boston!!!




Antligen bar det av till Boston! Som jag har langtat. Ska bli sa kul att fa se stan, traffa familjen och bara komma bort. Det kanns nastan som om jag ska aka pa en liten mini semester, aven om det varken ar utanfor landet eller speciellt langt borta, men attans va skont det ska bli.

Tankte att jag skulle passa pa att turista lite nar jag anda ar dar, det maste man ju nastan gora. Men det forsta S sager nar jag ringer ar att det regnar och att det ska vara skitvader hela helgen.. Ska det fa stoppa mig? No sir! Jag ager ju faktiskt ett paraply!

Nu bar det av ner till China town, ska kliva pa bussen och landar i Boston om lite drygt 4 timmar. Massachusetts, here I come!

Kandisspan och kaffepaus...

Idag har dagen varit sadar slappt skon och timmarna har gatt pa utan att jag riktigt har reagerat. Hade tidiga klasser imorse och det var forvanansvart tufft att kliva upp, men upp tog jag mig. Nu nar jag har fatt gora mitt egna schema har jag sett till att fa sluta tidigt, sa vid lunchtid tog jag mer ner till Soho och at en latt lunch, foljt av fonster shopping langs Brodway upp till Union Square. Dar parkerade jag mig pa en bank med min bok i ena handen och en Starbuck's Java Chip light Frappuchino i den andra. Sen satt jag dar i nastan 2 timmar.Det blev inte sa mycket lasande av boken dock, da det inte finns nagot jag alskar sa mycket som att titta pa folk. Som mamma brukar saga "det finns verkligen en av varje sort". Harligt hur folk kryper ur sina skal pa varen och sommaren.

Just det, horde forresten att det hade snoat hemma. Maste medge att det drar lite i smilbanden.

Medan jag satt dar pa min bank, skotte mitt och var allmant oskyldig sa far jag uppleva ett "stort" kandisspan. Vem gar forbi om inte Tyra Banks och henns crew. Hon har ju en talk show som tydligen har flyttat till New York City och erbjuder gratis publik platser. Jag var snabb pa telefonen och ringde S, och vi ska forsoka boka in ett datum for att ga pa showen. Det kan nog bli lite skoj.

Nu sitter jag i skolan igen och ska snart ha kvallsklass.  Lugna puckar pa det!


Gossip girl!

Har kommer lite kul, lattsam och ganska oviktig fakta:
Redaktionen pa Veckorevyn.com ar snabba, det ma jag saga. Kommer ni ihag att jag sa sent som igar namnde i mitt inlagg att jag sprang forbi inspelning av GG (Gossip girl) pa trappan till The Met.. Nu nar jag klickade in dar, vilket jag faktiskt sallan gor, sa ser jag den har artikeln. Kul, aktuellt och lite sammantraffande. Det var precis den har scenen jag kollade pa. Notera ocksa hur snygga alla ar och hur impeccable modet ar. 

  


Sov gott dar hemma... och till S i Boston: Om du tror att jag kommer vara din slav, sa tror du fel... men jag ar inte omojlig nar det kommer till mutor...

Finally...

Okej, pust, stön och stånk.. Nu äntligen har jag 2 min till övers för ett litet blogg inlägg. Min dag har egentligen inte alls varit fullspäckad på något vis men jag har ändå lixom varit på spång. Har i alla fall hunnit med att träffa 3 vänner som jag inte sett på länge, motionerat passionerat (!) och dragit igång ett nytt litet livsprojekt. Det är inte något jag känner att jag kan avslöja mycket mer om just nu men om allt går som det ska så hoppas jag på att presentera en ny sak för er om några veckor. Stay tuned säger jag bara.

Vecka nummer två startade ganska lungt med en inställd klass. Ganska skönt om ni frågar mig. Det gjorde att jag fick tid till att hjälpa A att packa. Hon och K åkter nämligen till Sverige i några veckor och var ute i sista sekunden. Fasiken vad jag kommer att sakna dem. Det är tjejerna som jag har bott hos sen i tordags. Lärde känns dem i onsdags och nu är de mina nya bästa vänner. Det är inte ofta man känner att det klickar på det här sättet men när det väl händer gäller det att vårda det hårt. A big shout out to you girls!

Under min så spännande joggingtur i CP ser jag plötsligt en ganska stor folksamling nedanför trappan till the Met (Metropolitan Museum of Art) och vad sker om inte en inspelning. Det är såklart nya it-serien Gossip Girl som filmar nya avsnitt. För er som kanske inte är så insatta så är det en tv serie om överklass ungdomar på Upper East Side här i New York. Ett nytt SATC med minst lika snygga skådisar och klädkreationer. Check it out.

Här kommer lite bilder från helgen som gått:

image128

Alice och SofiaNikki Beach

image129

image130

De 3 musketörerna...

image131

Härlig utomhus fika på underbara Union Square

image132

Okej, den här bjuder jag på...

image133

Middag på Sea

image134

My girls. Från vänster: Klara, Alice och Sofia

Update...

Update ar pa vag.. jag ar bara jakligt busy just nu...
Hall ut!


Sea!

Ännu en underbar dag med S. Pallade inte att åka hem igår kväll så jag sov hos A & K i Brooklyn. VI tog en seg morgon med en lång frukost, tog oss sakta in till stan, strosade runt, shoppade lite mer, fikade lite mer och hade det lite mer mysigt. Vill inte se henne åka tillbaka till San Diego imorgon. Men jag får väl ta mig en weekend hos henne snart. 

Det blev en skitbra kväll med middag på Sea, i trendiga Williamsburg, Brooklyn. Bästa stället i bästa området. Här vill jag bo. Som ett söder med skönt häng. Sea är en thailändsk restaurant men gudomligt god mat till löjligt billiga priser. Såg även en massa andra sköna ställen som jag ska tillbaka till. Utan tvekan veckans favvo. Alltså både området och restauranten. 

Oj, vad jag babblar på... har druckigt lite vin... märks det? Sitter hos A & K igen och ska dricka ännu mer vin. Blir nog till att sova här en natt till. Men va sjutton, jag har det ju så bra. Det får la bli en relativt lugn fortsättning på helgen efter imorgon. Hur blir er helg?

Puss och god natt! (när vi väl kommer i säng)

West Village...

är var jag har hängt idag... Lovely. Mötte upp S på Union Square och fick njuta av en härlig lunch på en uteserverings terass i solen. Det var underbart. Om jag var tvungen att välja en favvo plats på hela Manhattan så skulle jag välja Union Square, varje dag i veckan hela året om alla gånger. Vekligen! Dit ska jag ta alla som kommer hit och hälsar på. Kanske till och med tar er andra läasre dit med bilder och dyl. Vi får la se.

Sen prommenerade vi till West Village, shoppade, fikade och hade en underbar dag. Usch vad jag inte vill att hon ska åka tillbaka till San Diego där hon pluggar. Om jag fick önska mig ett drömscenario så skulle jag vilja att hon stannade och att vi kunde bo tillsammans. Men men nu när det inte är så, så gäller det att njuta av den tid vi har tillsammans. 

Nu sitter vi i en väns lya i Brooklyn, dricker vin och snackar skit. Fan vad jag har det bra just nu. Bli förmodligen en övernattning här och en härlig dag tillsammans imorgon också. Nice!

Nope, nu väntar en nyöppnad flaska vin, en skål glass, en film och bakgrundsmusik.... got to go my friends... plikten kallar!

Kärlek!

Toppform!

Kvällen började med en jätte härlig middag på Nikki Beach, som för övrgit är ett av mina absoluta favvo ställen. Alla kategorier! Utsökt mat, gott vin och underbara vänner. Fy sjutton va roligt det är att träffa nya människor och närverka lite. Rätt stad för det har jag ju hamnat i.

Sedan begav vi oss till nattklubben Marquee som ligger i Meatpacking district. helt okej ställe, men ap mycket folk. Bra musik dock. Stannade inte allt för länge då tankar på morgondagens skola tryckte sig fram. Det blev tillslut en ganska städad kväll med många skratt.

Hur mår jag idag? Jag känner mig faktiskt oförtjänt fräsch och pigg, trots att jag bara fick 4 timmars sömn. Och jag känner mig inte det minsta bakis (kanske i och för sig kan bero på att jag höll mig sansad till alkoholen). Önskar att jag kunde lägga upp bilder från gårdagens bravader, men just den funktionen strejkar såklart för tillfället. Sorry!

Nu ska jag möta upp S och A för en lunch nere på Union Square. Där finns det så många härliga restauranter med uteserveringar när det är så fint väder.

Later!

Äntligen fest!

Ännu en dag avklarad. Ganska skönt när man har ett eget-ihop- satt schema så att man får det lite som man vill ha det. Problemet är bara att man inte kan skylla på någon annan än sig själv om det känns tungt. Men som med det mesta så väger det braiga upp det dåliga.

En sak jag inte blir klok på här i stan är vädret. Ena dagen är det tropisk fukt och regn, andra dagen, som idag, är det kallt och klart. Jag vet ju inte hur jag ska klä mig när det är så här. Jag lyckas antingen klä mig för varmt eller för kallt eller bara fel. Skit!

Ikväll blir det nog en utgång. Har inte varit ute och partajat sen jag kom hem från Florida så nu börjar det dra i dans-nerven. Sen hjälper det ju inte att jag har S här på besök. Hemma var vi inte bara arbetskamrater utan också fest-vänner. Vi har alltid så kul tillsammans så den här chansen vill jag inte missa. Undra om jag kommer att säga samma sak imorgon när jag förmodligen sitter bakis i skolbänken. Den som lever får se.

Senare ikväll har jag min första kvällsklass i "Ascent of Science" vi får la se hur det går. Och sen bär det ut på stan. Får se om jag hinner få in ett blogg inlägg innan jag sticker ut, annars får ni hålla tummarna för att min morgon inte blir allt för hård.

Kram och kyss!

Fuktigt värre...

Idag har vi haft 20 grader, jätte fuktigt väder och om-vartannat-regn. Hel ok faktiskt. Jätte skönt väder när det inte regnade och sånt mår jag bra av. För övrigt så har det varit en fullspäckad dag med SoHo shopping, fikan, lunchning, ärenden som klarades av och till sist en lite barvistelse på det. banken lyckades jag också springa förbi.

Mötte upp min goda vän Sofia som är i stan på besök. Vi tog en lunch/lång fika på ett urmysigt café i East Village, eller om det låg i Lower East Side. Kommer inte ihåg vad ställer hette, men jag vet ju vart det ligger så dit kommer jag styra min kos igen. Sedan prommenerade vi till SoHo och shoppade lite. En fika på Dean&Deluca lyckades vi klämma in mellan butikerna, innan vi till sist avslutade dagen med en öl på

Jag vet att jag lovade att komma med massa härliga inlägg under dagen, men som ni hör så har jag helt enkelt inte haft tid. Ber självklart om förlåtelse för det och ska försöka prestera bättre under morgondagen.

Kan bara avsluta med att tillmötesgå era önskningar om att veta hur det gick för mig på de sista proven. Jag gillar inte direkt att flasha med skol-prestationer men jag lyckades faktiskt få A i alla kurser, så det var en väldigt bra början på min karriär på Berkeley College.

Nu ska jag kasta mig i säng och vila upp mina stackars fötter. Tror att de är lite arga på mig då de har varit instängda i mina nya höga boots hela långa dagen.

God natt!

Back on track...

Jaha, da var man tillbaka i New York. Back to reality som man brukar saga. Kanns faktiskt ganska ok. Skolan alltsa. Det kanns som det enda positiva just nu. Har bra larare och ett bra schema. Kommer definitivt att bli en tuffare termin men jag kanner mig redo. Annars ar jag allmant seg, redan trott pa det regniga vadret och gar och vantar pa att det ska handa nagot kul. Sen var det ju sjalvklart trist att lamna pappa ocksa. Men ack sa bra vi har haft det!

Det har ar tyvarr det enda jag hinner med just nu. Som den busy New York kvinna jag anda ar sa har jag miljoner saker att gora idag: springa till banken, kopa skol grejor, packa upp min vaska och luncha med en kompis, to name a few... Det har inlagget var mer menat som ett jag-ar-tillbaka-i-stan-inlagg och ett jag-gor-ett-test-inlagg-for-att-se-om-blogg.se-har-fixat-till-sig-efter-nagra-dagars-strul-inlagg.

Roligare och mer inspirerande inlagg kommer under dagen. Det ar en till grej att klamma in pa min to do lista.  

Hej sa lange...!


RSS 2.0