The Big Day!




Grattis
till min kära far på hans stora dag! Önskar att jag var där han är så att jag kunde krama och pussa på honom men jag skickar dem mentalt istället. Vet var han befinner sig men jag vet inte om jag vågar avslöja det så jag nöjer mig med att säga att han har det bra! Kan tänka mig att ni dock redan har pratat med honom eller hört av er på ett eller annat sätt så ni vet säkert det.

Idag blir förövrigt en lugn dag med lite läsning, pluggning och fixande med små saker. Här firar man ju inte Valborg så någon brasa lär det ju inte bli. Inte heller är man ledig på första maj. Nu råkar jag ju vara ledig på fredagar i alla fall så det gör mig inget, men ändå. MIn helg har i och för sig redan börjat så jag kan tillåta mig själv att slappa lite. Lite första-maj slapp. Vad sägs om det?


Sunny days!


West Village


Eftermiddags drink i solen på rooftop baren på Hotel Gansevoort...


...som förövrigt ser ut så här i dags ljus


Gud, jag har verkligen inte bloggat på en hel vecka. Det skyller jag rakt av på det fina vädret. Vi har haft 28-32 grader i flera dagar nu så att sitta hemma (framför datorn) kändes inte så lockande. Vi har besök från Sverige av J och D som vi har visat runt och underhållt. Hela helgen har enbart bestått av njutning i alla dess former; utgång, tanning, drinkar, bruncher, promenader och solsken. En mycket bra helg har vi nu lagt bakom oss och tar veckan med stormsteg. Imorgon är det redan onsdag och vi ska ut på stan och härja (dagtid eller kvällstid är inte bestämmt än) men en toppen dag är att vänta.

Nu; dags att sova. Måste ladda batterierna efter en lång dag i skolan. Det enda som ens kan störa mitt toppen humör är otacksamma, otrevliga elever som jag åker på att hjälpa. Men imorgon är en ny dag så vi hoppas på förbättring.

XoXo

Matkoma!

Har precis ätit galet mycket mat. För mycket om ni frågar min mage. Jag kunde lixom inte sluta, det var så gott. Det får jag såklart känna av nu. Aj, magen spänner och står ut. Lite sådär som det kan vara när man har envisats att dra på sig ett par tighta jeans i storlek 2 decimeter för små. Typ så känns det... nog för att det var nyttig mat men nu känns det inte som om jag behöver äta på dagar. Jag vet dock att jag snart kommer att attackera påsen med Djungelvrål som ligger och stirrar på mig. Självbehärskning är inte ett ord jag använder speciellt ofta!

Vilken debatt det sen har blivit om var pappa kommer att spendra sin stora dag. När det satte igång var jag lika ovetande som ni, men nu har jag allt fått reda på ett och annat. Smart plan om ni frågar mig (fast gör inte det för jag kommer ändå inte avslöja något), han är allt klipsk min far!

Var och tränade tidigare. Min kropp fick sig en ordentlig genomkörare så nu är jag trött, inte bara i musklerna utan nästan lite sov-trött. Jag sitter som en degklump i soffan och kollar på film. Tror i och för sig att kroppen har så fullt upp att ta hand om all mat att det inte finns mycket energi kvar till annat. Hur som helst mår jag bra och njuter av att helgen har börjat. 25-30 grader de närmaste dagarna är vad vi har att se framemot. Det ni, är grejor.

XoXo

Predictability...




Mandag, regn, gratt humor, allmant trott pa livet. Kanns sa typiskt att det ska regna nu igen. Pa en mandag, kul start pa veckan. Lite poetiskt dock... mandagmorgon, regn, depp... ja ni fattar grejen. Trist efter en san fin helg. Igar var jag i och for sig bara hemma och slappade. Stadade lite, kollade pa nagra filmer och forsokte kyra pa mig till skolveckan. Det var typ det.

Saknar Sverige massa nu ocksa. Eller kanske inte Sverige som land men familjen och mina vanner. Att bara fa komma hem och bli lite omplyssla. Att fa ha en vecka i sommar da livet ar lite lattare, da jag kan glomma for en sekund att jag ar en fattig student som kampar mig fram i den stora vida varlden.
Jaha, suck, va kul det har var!

XoXo

Sommarsol!!!

Ripped-jeans.jpg image by MandeeMe


Vilken
topp dag vi har haft i den underbara sommar sol. 20 grader och strålande sken hela dagen. Ut till Brooklyn, promenera med hemlösa hundar, shopping på Beacon's closet och BEX. Lunch på takterassen på restaurant Juliette, yoghurtglass på en bänk i solen, ner till vattnet för att kolla på Manhattans skyline. Hamnade i en liten park med en pytte strand. Satte oss i gräset och njöt. Blev kvarsittande i säkert 1 h. Sedan for vi till Brooklyn bridge som vi sedan gick över. Allt detta i tischa, tights, converse och glajjor. Kan livet inte alltid vara så här?

Ikväll blir det en lugn kväll för mig. Har gått och blivit lite sjuk. Halsont, tryck i bihålorna samt allmänt trött gör att beslutet att stanna hemma tas relativt lätt. Vill krya på mig till imorgon då vi ska ha heldag i Central Park med pick nick och solning. Det ska nämligen bli (hör och häpna) 25 grader!!!

Hur ser er helg ut? Har ni lika fint väder som oss i Nevvan?

XoXo

Swedes in NYC!


Idag drömmer jag om denna goding från Balenciaga


Är precis hemkommen från ett ganska tomt IKEA. En perfekt dag att fara dit på; en solig torsdagseftermiddag. I påsen ligger lax, gräddsås, Axa müsli, Daim och två ramar. Jag har ett nytt projekt på G. Ni får se resultatet snart. Återresan var dock ett äventyr i sig. Jag och A åkte lite vilse och det tog ett bra tag innan vi befann oss på säker mark igen (Manhattan altså... IKEA ligger i Brooklyn). Men nu är allt frid och fröjd.

Ska snart bege mig till A för att dels starta upp projektet men framför allt för att ha en svullo-kväll. För er som inte är bekanta med begreppet så betyder det typ äta tills man dör. Hon har massa svenskt godis, chips och dip, samt kakor. Tror kanske jag ska skippa middagen för att ha mer plats i magen. Är dock lite sugen på den nyinköpta laxen. Det skulle inte sitta helt fel. Morgondagen kommer att spenderas i Brooklyn med hemlösa hundar, second hand shopping och lunch i solen. Det ska bli mega fint väder hela helgen så nu ska vi ut och njuta!

XoXo

Dagens...



Humör: Ganska bra för att vara en sketen tisdag

Väder: Tråkigt dugg-regn

Felval: Vita converse

Lunch: Banan och proteinshake

Låt: Love lockdown- Kanye West

Räddare: Mitt paraply

Glädje: 20 grader och strålande sol på torsdag, fredag och lördag 

Tristaste: Plugga till matteprov

Önskan: World-peace

Volumize your life!

Hej hallå! Nu är det påsk, eller dagen efter om man tänker som ni i Sverige. Här är det en underbar dag med strålande sol och varma grader. Har hört att även ni har haft fin fint väder. Har varit ute och powerwalkat med S i parken sedan tog vi oss till UWS, gjorde flea market, shoppade en bibel på Union Square och avslutade med en dumpling lunch. Veckan har  annars varit toppen. Tillbaka till skolan i lugn takt och sedan massa träning på det. Enda dagen jag inte tränade var igår då det spöregnade precis hela dagen och jag, med gott samvete, låg inne och degade. Var ute igår och gjorde stan vilket alltid är lika kul. Och jag mår inte så dåligt idag.  Jag tror på det här med att dricka vatten innan man går till sängs. Det har jag börjat med nu.

Var nere i Soho och shoppade i fredags. Kom hem med en klänning, 3 ringar och ett par skor. Har funtat lite på om jag ska behålla skorna men de är så vackra så jag kan inte släppa dem. De får stanna och jag får leva på nudlar i några veckor. Här snackar vi prioriteringar :) Men det är det värt!







Working hard or hardly working?

Gymmet igår. Nya maskiner. Ville imponera. Måste ha gjort fel. Rumpan skulle tränas. Misslyckades. Lyckades träna allt utom rumpan. Speciellt låren. Ont idag. Träningsvärk. Haltar fram. Ser ut som en enbent enbentning (förlåt alla som lider av amputation). Har i alla fall gjort något idag som kommer att göra min sommar toppen. Vad det är avslöjas inte än. Det kommer... Tills dess blir det eftermiddags avslappning och kvälls drink. Imorgon ska jag ut på stan och spana.

Eftersmak...



Så här kommenterade kära favvo farbror i förra inlägget:

Ja vad ska man säga!!!???
Sådan moder sådan dotter
eller att äpplet inte fallar så långt från trädet osv.
Ni förstår vad jag menar, jag refererar till El Divas båda föräldrar!!

Vi pratar solbränna - Båda
Resor! - båda
Ett liv, lite mer än andra - båda
Att hålla sig i trim - båda
Tänka på vikten-hålla sig i trim - båda??
Ansvar för sitt barn - båda!
Antagligen ge lite extra fickpengar till sin dotter - båda?
Klädmedvetna - båda
Kommer antagligen bli sura på FF - båda!?

Jag ser och läser så mycket Thomas och Mia i El Divas leverne och skrivande.
Det låter för mig (som varit inne i skiten - plugg!!) som att ditt liv och leverne inte går ihop med det liv jag och Lotta levt under de åren som vi bevistade Universitet och lärarhögskolor, visserligen hade vi under mina studier fått Jakob, men det känns ändå som att du har det ganska bra och det är jag glad för. Jag minns hur vi åt pasta och tomatsås relativt ofta och att fika ute på stan fanns inte, än mindre festandet!!
Kul att du ger dig möjligheten att göra allt detta!!
Jag menar det verkligen, du ska vara glad att vara den du är och med de föräldrar du har, måna om de båda och sen verkar ju Peter vara en rätt hyvens kis också så måna lite om honom med.

Ha det toppen och gå nu inte i klinch för det jag skriver, var glad för att du har möjligheten!!


Haha kära FF, jag kan inte annat än hålla med i det du skriver. Att mina föräldrar är väldigt lika i många anseenden är något jag har sagt länge. Jag tror dock inte att de är lika villiga att hålla med, men nu är det vi som bestämmer tycker jag. Till det andra du skriver säger jag tack och jag vet. Jag vet vilken möljighet  och hur priviligerad jag är att göra det jag gör, speciellt på det sätter jag gör det. Mitt liv är ljusår från dåligt och jag försöker verligen njuta varje sekund. Jag vet också att inget av det här hade varit möjligt om det inte var för mina underbara föräldrar. Ni vet säkert lika mycket som jag vad de gör för mig varje dag och hur de ställer upp på alla möjliga (och oftast omöjliga) sätt. Jag kämpar för dem lika mycket som för mig själv och jag tar verkligen inte det här för givet. Det hoppas jag att ni vet. Att jag sedan lever ett gott liv kan jag inte heller neka. Visst har jag chansen att leva bra med utgångar, bruncher och en och annan shopping pryl. Man kan ha det mycket mycket värre. Visst kommer det dagar då jag önskade att jag hade det bättre, att jag hade mer pengar, men i slutet på dagen är jag väldigt tacksam för det jag har och vad jag gör. Även om jag ibland (läs oftare än jag vill erkänna) önskar att jag hade lite mer vad andra har så skulle jag inte vilja byta med någon i världen. Jag har allt och mycket mer, mycket tack vare mamma och pappa. Jag är glad för möjligheten att leva det liv jag lever och jag försöker varje dag att leva upp till det.

Oj, det blev lite djupt. För att gå till något lite lättsammare så har jag ett tips för dagen; Lindts mörka choklad med chili. För er som tror att det smakar chili så har ni totalt fel. Det smakar helt vanlig mörk choklad tills du sväljer då det kommer en svag hetta i munnen, som om man ätit något starkt. Men det är en positiv känsla, det passar lixom bra till den mörka chokladen. Jag är djupt troende på att belöna sig själv lite då och då så nu är min nya belöning Lindt! 

XoXo

Weekend Mania!

Vilken helg det har varit. One for the books tror jag minsan. Var ute igen i lördags och det var den bästa kvällen på väldigt väldigt länge. Vi hade så jävla kul.  Det var en sån kväll då alla blev perfekt fulla, alla var på topp humör och vi var bara så galna. Var först på Apoteke och Greenhouse. Tänkte sedan åka vidare men vi ville avsluta medan vi låg på topp. Vaknade upp igår och mådde riktigt bra. 17 grader och strålande sol får mig verkligen att vilja gå upp hur trött jag än är. Vi brunchade i East Village och second hand shoppade i Soho. Riktigt bra helg som jag kommer att minnas länge. Skön avslutning på spring break.

Nu är man tillbaka till vardagen, med regn dessutom. Första klassen var inställd så jag hade pallat mig ur sängen i onädan. Men ganska skönt att komma upp. Har varit och tränat och ska senare ha kvällsklass. Jobbar inte den här veckan så jag ska verkligen passa på att göra saker på dagarna typ gå på stan och fika med vänner, nu när jag har lite tid till övers. Om det ändå kunde vara så här alltid!

XoXo


Barhopping!

Igår kväll var vi här:

Spotted Pig





Chloe 81





Ska även ut en sväng ikväll. På´t igen bara! Ta stan med stormsteg är vad jag tänkte mig!

Home sweet home!

Jaha, då var man tillbaka i stan igen. Känns lagom kul att vakna upp till spöregn och ganska mycket kallare väder. Vi ska i och för sig få oss en fin fin helg med sol och härliga 16 grader. Alltid nåt! Det är ändå lite skönt att det regnar just nu, det tvinga mig lixom att vara inne och ta tag i lite saker så som uppackning, tvätta, och gå och handla. Hade ju tänkt mig en lång promenad och en jogging tur men det ser nog ut som om jag får strunta i det. Och inte kan jag gå till gymmet heller eftersom det  är stängt just den här helgen pga ombyggnad. Typiskt men ganska skönt!

Det skulle kunna vara lite depp varning på att komma tillbaka till ett grått NY, men ingeting kan riktigt röra mig. Vad som helst skulle kunna ske och jag är redo... nu kan jag dö lycklig: jag har badat med delfiner! Det var bland det absolut bästa jag har gjort och jag önskar att alla skulle kunna få uppleva det. Det var fantastiskt underbart och jag vill bara göra om det. Det blev pussar, kramar, mycket klappning, åkandes på ryggar, puttarandes i il fart mm. Det var helt enkelt en vinnare!





Ja, ni ser själva. Jag ser ju måttligt glad ut :D

RSS 2.0