Sunshine in my mind

Åh vad jag gillar att göra ingeting och njuta av det fina vädret. Allt blir så vackert, jag blir gladare (och förhoppningsvis lite brunare) och jag känner hur jag slappnar av mer och mer. Det sägs ju att det tar 5-7 dagar innan kroppen börjar slappna av när man är ledig och jag är på god väg. Om det är så här livet är när det är som svårast, då finns det inte mycket att klaga på eller fundera över. Eller jo, ska jag sola framsida eller baksida???

 

 


Destination Sverige

Hej från fel (!) sida Atlanten. Nu befinner jag mig på Svensk mark och njuter av varenda sekund. Vilket fint väder ni bjuder på Stockholm. Tack! Landet var fint, mamma och pappa lika så. Ledigheten smarkar underbart och jag är glad. Fotbolls VM tar jag igen, jet lag- somnar-sent-på-natten och äter filmjölk som aldrig förr. Det är typ det jag har hunnit med på lite drygt 2 dagar.

 

♥♥♥

 


Dagen före dagen


Nu sitter jag här och låter tiden gå. Som ett litet barn som väntar på jultomten. Imorgon åker jag äntligen till Sverige vilket gör det här till sista dagen hemma på ett tag. Nej nej, det känns inte så sorgligt, mest kul. Jag ska bara få ordning på mitt liv nu när jag har blivit ledig. Packa, städa, tvätta, packa mer, packa om, handla saker, lämna tillbaka fel saker, och säga hejdå. Inte så farligt kanske ni tänker nu. Men tilläggas ska också att det är vidunderligt varmt. Ja, det är till och med så fuktigt att jag måste ta pauser. Har spenderat förmiddagen nere i Soho för att inhandla diverse saker till familjen, och sen på väg upp till Herald Square så stannade jag faktiskt förbi lägenheten och tog en paus. Ja, det är faktiskt här jag sitter nu, jag orkar helt enkelt inte släpa på allt när jag far runt. Jag måste vila framför fläkten och hälla i mig vatten.

Igår sa vi hej till Fredrik som kommit tillbaka för lite jobb i någon vecka, fast jag får ju se honom i Sthlm snart i alla fall. Nytt ställe på LES- Bondi Road. Drick så många drinkar du vill i två timmar för $20... behöver jag säga hur bra jag känner mig idag? Det var i alla fall ett kul koncept och goda drinkar!

Nej, nu ska jag väl bege mig ut på stan igen och handla det sista. Tänkt vad man utsätter sig för in the name of love! ♥



Skattjakt- del 2

Dåligt med gissningar. Det här kanske hjälper. Eller ska jag lotta ut en hemlig vinst till vinnaren?

Släng iväg en gissning vettja.

 


Skattjakt- del 1

Vad kan detta vara? Någon gissning?- mamma och pappa får inte gissa!

 

 

 

 


saturday bbq

Lördag spenderades på BBQ, S's tak och ute i NY natten. Vi har mega varmt väder vilket gör sig bäst på kvällen.

Ny vecka, nya tag. Full rulle till torsdag då jag avslutar denna termin och firar in 3 månaders ledighet med att bege mig ut på stan för att inhandla diverse gåvor till nära och kära i Swe. På fredag (aka Midsommar) sätter jag mig på planet och drar. Jag vet, extremt uselt bokad biljett- på midsommar av alla dagar. Men, that's life. Jag får ju komma hem en sväng.

Nu skola och jobb. Hej så länge.

 

 

 

P.s just det, jag har en helt fantastisk nyhet att berätta sen. Bilder kommer också ◊


Bitarna faller på plats

Ni vet hur det är när man gör saker som är så bekanta att man känner sig hemma. Att fylla på Aromat är så för mig. Jag öppnar locket, klipper upp påsen, skakar om lite och börjar sen hälla. Jag blir alltid så nervös att det ska fyllas över kanten, att jag har fått den påsen som har för mycket pulver i sig. Det pirrar i magen medan jag ser innehållet närma sig kanten. Kommer kryddan hamna över hela bänken? Men så känner jag att det tar slut, precis när hela burken är fylld. Pirret släpper och lättnade lägger sig över mig. Allt är som det ska vara och jag känner trygghet i denna lilla stund.




mission

Okej, jag måste köpa en tekanna. Jag var riktigt sugen på te ikväll och kokade en kopp. Men ibland vill jag har mer än en kopp vilket var läget ikväll. Eftersom jag inte har en ordentlig tekanna så tog jag det jag hade; en plastkanna. Ni vet, en sån med deciliter och centiliter mått längs sidorna. Funkar helt ok- trodde jag! Glömde dock den lilla detaljen att värme får plast att smälta. Så när jag hällde i det kokande vattnet i kannan så såg jag hur sidorna sakta började sjunka innåt. Nu ser kannan mer ut som ett konstverk och kan inte längre uppfylla sitt syfte. Hur som helst funderar jag nu på att åka till Ikea i helgen för att inhandla både en tekanna och en ny plastkanna. Eller ska jag vänta till min Sverige resa och kolla kannor där??? Jag får spekulera mera!

radio city

 

Väldigt händelserik morgon. Har en vän som jobbar på CBS Radio så jag tog mig dit för en liten rundtur och inblick bakom kulisserna. Jag ville visa mig och träffa lite folk för ett eventuellt internship i höst. Vill ju hålla så många dörrar som möjligt öppna.

Det var kul att se hur radio i New York går till. Många olika departments lockar så som sales&marketing, production och event- radio. Fick också träffa Nick Cannon (Amerikansk programledare och gift med Mariah Carey) som har egen morgonshow på CBS.

Som sagt, kul morgon som sedan följdes av lite solning på taket. Måste ju jobba på brännan innan jag åker hem. Har även inlett en juice diet för att få till lite snyggare former. Vill alltid se lite extra bra ut när jag kommer hem även om jag vet att det inte spelar någon roll för någon annan, de brukar bara vara glada att se mig. Men ni vet hur det är, det är hur man själv känner som räknas.

 

 


glamour shot

 

Bloggen är (eller ska vara) en inblick i varje del av mitt liv vilket såklart inkluderar mat. Jag ger er därför min middag: hummus, gurka och mjölk. The life of a student... and loving every minute of it! Jag älskar hummus så den här måltiden är helt ok, sen hjälper det ju också att jag snart är hemma och får äta gott och njuta i en månad.

Trevlig ny vecka!







rainy sunday

 

Regn på en söndag- klassiskt.... klassiskt tråkigt!!!


Thursday

 

Såhär är vädret idag. Nu sticker jag till skolan för en major presentation. Wish me luck!

 

 

P.S ville bara säga att jag är skit nervös om det inte var tydligt från meningen ovan.


Distractions

Jag hittar ingen motivation eller inspiration till att ta tag i mina måsten. Det blir lätt så att jag klickar runt på nätet, tittar in på fejjan, läser lite aftonbladet, kollar vädret för veckan, lite mer fejjan, mailen, spotify, foursquare, kollar vimmel bilder från gårdagens MTV gala, fejjan för sista gången, sätter på en till låt. Sen kokar jag te, äter prezels, smörjer in mina fötter, filar mina naglar, tar bort sminket, dricker mitt te, kollar fejjan för absolut sista gången (det händer ju i alla fall inget). Allt för att skjuta upp det lite till.




Kom igen nu Josephine- Hejja hejja friskt humör, det är det som susen gör! Go go go!






Spring/Pre-summer



Alltså, nu är det så varmt och fuktigt i den här stan att man kan bli knäpp för mindre. Jag vill egentligen bara ligga i badkaret med isbitar och rinnande kyla. Och det är inte ens sommar på riktigt än. Nu börjar helvetet. Det braiga är att vi har ganska fina (dock fortfarande sjukt varma) sommarkvällar och så här har de senaste spenderats; med tak-häng, park-häng, middags-häng och bio. Det mår jag bra av. Det och mina underbara älskade vänner som håller mig flytande när annat drar mig ner.

Enjoy the new week. Snart börjar nedräkningen till Sthlm -2010!


liten har blivit stor



Världens största Grattis till lill (!) kusin J som tar studenten idag! Eller imorgon om vi går efter min tid, men det är idag där han är nu så vi går efter det!
Jag är så stolt och glad för hans skull, nu är är han välkommen in i vuxen livet. Han kommer i och för sig alltid att vara den lilla skitungen på cirkus 10 år som sprang runt på landet och ville att vi skulle leka med honom.

Stort Grattis säger jag i alla fall till honom! Ha världens roligaste dag, det blir inte bättre än studenten!






skratt attack

Ni skulle ha sett mig idag. Jag har fått för mig att jag ska testa en ny slags yoga, en slags långsam power yoga (till skillnad från all annan super speedad yoga som finns eller??) Jag har inte varit sold på yoga tidigare men tänkte att nu är det dags att i alla fall ge det en seriös chans. 

Jag rullade bort vardagsrums bordet och la ut en handuk. Har man ingen yoga matta så får man tager vad man haver. Klickade fram den yoga-instructions videon som jag kände skulle passa, sänkte ljuset lite och tänkte att det skulle bli en 'mysig' stund. Riktigt så var det inte. Herre.Min.Gud. Det var ett träningspass som kicked my butt.... big times!! Jag var totalt genom svettig efter 5-6 minuter och mina ben skakade av värk. Vad hade jag gett mig in på?

Kämpade mig i alla fall igenom första halvan någolunda bra. Jag vill dock betona ordet kämpa. Min mysiga stund var det ju bara att glömma. När videon sen gick in på den andra halvan skulle vi lägga i en högre växel och på riktigt starta träningen. Jag höll på att sätta andan i halsen. Va sa hon? Var första delen av videon inte träning? Vadå uppvärmning? Jag var beredd att lägga av och hoppa in i duschen.

Jag fortsatte i alla fall att kämpa lite till tills jag skulle placera mig i en position som såg övermänsklig ut. Tjejen på videon gjorde allt så lätt men det fanns inte en chans att jag skulle klara det. Jag kom halvvägs innan jag föll ihop som en hög på golvet. Det roliga är inte att jag lackade ut över att ha misslyckats utan jag började skratta. Rak ut för mig själv skrattade jag. Jag tror att jag såg mig själv hålla på med något jag uppenbarligen inte riktigt kunde hantera och det måste ha sett galet roligt ut.

Jag gav upp. Jag kunde inte riktigt komma tillbaka i mitt yoga-mode. Sen gjorde kroppen så ont att jag nog inte hade kunnat även om jag hade velat. Men skam den som ger sig. Jag ska banne mig försöka samma program imorgon. Det roliga med träning är ju trots allt att se resultat, så jag tänkte att jag skulle försöka hålla detta upp och ser var det leder. Vad tror ni? Ska jag fortsätta eller hitta något nytt?



 


RSS 2.0