GrandMa!

Grattis på födelsedagen älskade Farmor. Hoppas att du blir/blev uppvaktad ordentligt och att du fick en fin dag. Jag vet att ju äldre man blir desto mindre bryr man sig om sina födelsedagar men jag hoppas att du vet att vi fortfarande bryr oss. Kram och grattis!

Var ute en sväng på stan tidigare. Jätte fint väder men igen, kallt som fan. Lite vår känsla fick jag dock när jag var på Union Square och vandrade runt i solen på Farmers Market. Jag tycker att det är så mysigt att bara gå runt bland organiskt odlade äpplen, hemmabakta bröd och pajer, 1000 olika varinatrar av lönn sirap och (min favvo) de organska godiset. Det känns lixom som om det är lite nyttigare så :)

Köpte några böcker, satt på café och filosoferade, var och handlade samt tog mig ut på en liten prommenad. Det är annars dagen i ett nötskal. Vad som händer ikväll återstår att se. Just nu lutar det åt bio på Lower East Side. Influensa Johanna mår lite bättre och vill gå på bio så det ska vi nog kunna lösa. Vad vi ska se är en annan fråga.

Imorgon är en ny dag och nya äventyr med den. Eller som för mig, nya skolarbeten. Men det oroar vi oss för när det kommer.

XoXo

Friday = fridag

Japp, fredagar är lediga dagen. Var som vanligt på gymmet imorse och körde på. Jag känner mig som tur är fortfarande motiverad inför Beach 2009! Kom och tänka på att jag inte har gått i skolan på fredagar sedan jag började på Berkeley. Vi får ju göra våra egna scheman och jag har gått och blivit bortskämd med 3 dagars helger. Kommer bli svårt att gå tillbaka till 5 dagars veckor när det väl sker. Men det dröjer ju ett tag till tills jag graduate så än så länge är friday fridag!

Var en sväng ute i Brooklyn hos Jeff på eftermiddagen. Har inte sett honom sen innan jul så det kändes som om det var dags nu. Always a pleasure.

Helgen står inför dörren och jag har planer: att tag dagarna lite som de kommer. Ganska bra plan om jag får säga så själv. Ska i och för sig till Johanna imorgon och laga mat till henne. Hon ligger sjuk i influensa och jag vill ta hand om henne, så det minsta jag kan göra är att laga lite soppa till henne. Hoppas bara att hon inte får matförgiftning on top of everything. Det vore kanske inte jätte bra, men jag ska göra mitt bästa :)

Vill uppmärksamma att det är lite tunnt på kommentarsfronten, men jag ska inte säga mer än så. Ni kommer när ni vill och när ni har tid. Jag finns här ändå, och skriver för mig själv om inte annat. Det är ju nästan det bästa med att blogga i alla fall.

XoXo

Purple Rain!

Tristaste tråkvädret på länge. Snö i natt, snö-regn äckel imorse och sen regn hela dagen. Kvällar som denna burrar jag upp mig i sängen och sätter mig under täcket. För en gångs skull har jag inget att plugga till morgondagen så jag har planerat att se Dark Night (Batman filmen med Heath Ledger), med en ask russin i ena handen och en kopp choklad-chili te i andra handen! Tack Kusin M, det är jätte gott! :)

Jag är inget big fan av regn väder... in fact, jag gillar det inte alls. Eller jo, kanske lite när man får mysa inomhus, men that's about it. Vi i New York ska skratta oss ganska lyckliga då vi inte har dåligt väder så ofta. Det gör ju att man inte direkt investerar i "kläder-efter-väder-kläder" utan försöker så gott det gå med det man har. Jag gillar ju som sagt inte regn men om man generellt sett hade dåligare väder så kanske man skulle lägga ner lite mer tid/energi/pengar på fina regn kläder. Dagar som denna drömmer jag om dessa:




Beautiful Rain Boots från Burberry
(speciellt de orangea)


Eller denna underbara skapelse, hot pink raincoat... design Burberry Prorsum och Christopher Bailey

XoXo

Maybe Baby...

Jaha, då var man hemma efter en lååång dag. Upp tidigt för lektion och sen suttit med mängder av elever hela eftermiddagen. Man kan ju bli trött för mindre. Skulle egentligen pallat mig iväg till gymmet, men efter en tuff träningsvecka förra veckan kände jag att kroppen behövde vila. Ja, det visar ju bara att man mänsklig ändå... fan, jag som trodde att jag skulle orka för alltid! Lite besviken på mig själv är jag allt.

Känner att det nog inte bara är kroppen som är trött, hjärnan går på lågvarv och jag vill bara sova. Men först måste jag plugga (vad annars?). Hade gärna gått på The Killers utsålda konsert på Madison Square Garden istället. Det hade nog piggat upp. Men men, vad är en bal på slottet? Jag får nöja mig med en gröt middag, finance läxa och en kopp te. Jippi, vilken höjdar kväll. En riktig sketen måndag är vad det är. Nu förstår jag varför måndagar är så oomtyckt! I join the club!

With hopes of a better tomorrow...

XoXo




Go Mamma!

Mammsen och Petrus är i Italien och åker skidor. Marcialonga för att vara exakt. Det är den italienska motsvarigheten till Vasaloppet och är på 7 mil. Provinsen heter Trento och loppet startar i Moena och målgång sker i Val di Fiemme. Det finns också ett Marcialonga Light- lopp på 4,5 mil mellan Moena och Predazzo. Enligt säkra källor har Peter genomfört hela loppet och kom säkert i mål. Starkt kämpat absolut! Men den här hyllningen går till mamma som genomförde hela Light loppet, från start till mål. Hur bra som helst och jag är mäkta stolt. Hennes filosofi inför loppet var att starta och göra sitt bästa för att se hur långt det skulle bära, och sen att klara hela 4.5 mil är stort! Grattis! Jag hörde också att loppet vanns av en norrman så grattis till Skandinavien som krossade  :)

Själv har jag också rört på mig lite idag. Ett spinning pass var vad som orkades med, men shit va tufft det var. Ska snart bege mig ut på stan, fika med en vän och sen hem och plugga. Finns en del att ta tag i inför den kommande veckan och jag har såklart skjutit upp det mesta till sista minuten, så nu är det bara att sätta igång... eller snart! Finns lite sorbet glass i frysen som väntar om jag får allt gjort. Jag är en trogen anhängare av belönings-filosofin,man måste ju ha något att motivera sig med, right?!

Hur motiverar ni er? Vad är den bästa belöningen?

XoXo



Got Milk?

 

Vill
börja med att tacka ALLA för era fina, underbara kommentarer på det förra inlägget. Det betyder väldigt mycket att ni stöttar i vått och torrt, att ni är så positiva och upplyftande (speciellt när jag känner mig låg) och för att ni älskar mig för den jag är och är på min sida. När man är så långt borta från sin familj så betyder den här blogg kontakten mycket. Tack!

Gårdagen var en lugn dag. Träning på morgonen, plugg på dagen, bio och öl på kvällen. Det är ganska skönt att komma upp i bra tid även på en dag när man är ledig. Jag är inte den som sover bort halva dagen och sen bara slappar, så jag har upptäckt att morgonträning är en bra grej för mig. Då får man lixom träning gjord och sen har man hela dagen fri. Det är liksom over and done with.

Kvällen blev som sagt också lugn. Vi orkade inte ta oss ut och göra stan så vi gick på bio. Vi klämmde hela två filmer: Milk och Revolutionary Road. Henke och jag ville se Milk och Helena och ville se Revolutionary Road så vi såg båda. Bra lösning om ni frågar mig,och båda filmerna var jätte bra. Fast Milk var snäppet bättre. Om Sean Penn inte får en Oscar för den rollen så är det fel! Jag rekommenderar den verkligen till er! Sen blev det några öl på en pub följt av hemgång. En lugn, mysig kväll.

Mamma och Peter är i Italien för att åka den italienska motsvarigheten till vasaloppen imorgon, så vi håller tummarna för dem. Lycka till! Hur ser eran helg ut? Några vasaloppsplaner kanske? En bio kanske?

XoXo


Thoughts!

många tankar, så lite tid. Vart ska jag börja? Bak och fram och ut och in... Shit, ok J ta dig i kragen och bara skriv. På senaste tiden har jag känt att min blogg är skit. Alltså riktigt dålig, och så kollar jag runt på Lizas blogg och på Es blogg och ser så många underbara bilder, mycket text och tankar, och många mode-musik grejor. Jag vill också! Jag har inte den tiden. Skola, jobbar 20 timmar i veckan, tränar nästan varje dag och sen är det läxor som gäller. Fan, jag har inte alls den tiden att klicka runt och hitta alla fina, underbara modebilder. Det känns så trist eftersom det är det stora intresset, men det finns inte tid. Usch!

Och sen är ja trött på att vara fattig student. Jag vill också kunna köpa hem nya skor var och varannan vecka, gå ut och impulsshoppa lite då och då. Men nope. inget sånt alls. Det är klart att det inte finns många som kan det, eller som prioriterar annorlund, men just idag skulle jag inte ha något emot att ha lite mer pengar. 

Och all kroppsfixering! Hjälp, jag bli så matt! Om ni bara förstod hur mycket energi och kraft som går åt varje dag till att hata sin kropp, vilja vara någon annan en stund och bara inte trivas som man är. Klart att jag har bra dagar också, men när det kommer till just det här så finns det inga bra dagar. Inte när det gäller detta.

Men oj, vilket inlägg! Det var inte alls meningen att det skulle bli så här djupt och seriöst. Men det var vad som låg längst fram och behövde komma ut, så here it is! Men för att pigga upp mig själv lite tittar jag på bilderna från helgen i Boston och längtar tillbaka.

XoXo




Mumins hus












BOM!

Och nu har vi en ny president! BOM! Antligen sager jag, och kanner mig upplyft och spirituell! Detta ar en dag for historiebockerna, allt med Barack Obama ar for historiebockerna! Denna hogst speciella dag marks inte sa mycket pa gatorna men jag kanner pa mig att det finns inom alla. Sitter i skolan sa jag har inte en chans att titta pa det live, men jag far kolla runt pa internet senare ikvall nar jag kommer hem. Kanner pa mig att det kommer att vara den storsta och formodligen den enda nyheten pa flera dagar! Far noja mig med att blogga lite sa lange.

Som ni kanske redan har last pa Unique bloggen sa gick hemresan igar allt annat an smidigt, men jag kom ju hem, tillslut och det ar ju det som raknas. Har en relativt lugn vecka framfor mig med ganska lite skola och plugg sa jag tankte trana en del och ta det ganska lugnt. Det ska bli fint vader hela veckan sa prommenader runt Manhattan ar nog att rakna med. Planerar nog en utgang till helgen ocksa, men de ar langt tills dess sa vi far se.

Vill ocksa passa pa att gora en liten shout- out till min kara far som har gatt och skadat sig i benet. Nagon muskelgrej tror jag att det var och han ar nu manad att vila i flera veckor. Tycker sa synd om honom eftersom han (och typ alla han kanner) ska aka upp pa en skidhelg snart. Stackars lilla pappa far snallt titta pa :( Efter golf maste skidakning vara pappas favorit i hela varlden, sa jag kanner besvikelsen. Puss pappa! 

Nope, nu vantar mer ingeting. Har verkligen nada att gora, men inte kan jag se President grejen for det. Sa jakla typiskt och orattvist! Men men, vad ska man gora!?

XoXo

Shorty...

Okej, nu kommer en kortis igen. Är tillbaka i NY efter en lång och painful resa. Berättar mer imorgon. Nu måste jag äta och plugga. Har varit lite plugg-lat under min lilla mini semester, så det måste tas igen ikväll.

Mer imorgon!

XoXo

Boston...

Japp nu ar jag i Boston hos alskade Mumin, och jag har det battre an nagonsin. Men sjutton ar det kallt har uppe. Fast med varma klader och ett glatt humor sa tar vi oss igenom det mesta. Har egentligen ingen storre lust att blogga for tillfallet sa det har ar vad som bjuds idag. Ville bara saga att allt ar bra... och just det, pillutta er att jag far vara med Mumin :)

Hors snart igen! Och da kommer mer update!

XoXo 

Mellan- mjolk!

Det har ar lite av en mellan dag. Inget speciellt hander, det ar mitt i veckan och det ar ett tag kvar till helgen. Har i och for sig inget att plugga just nu vilket ar skont, men jag skulle klassa dagen som mellan- mjolk! Nej, just det, jag har ju lite goda nyheter i alla fall (for mig det vill saga), jag aker formodligen till Boston pa tordag och spenderar helgen dar, vi ar lediga pa mandag och jag har det relativt lugnt i skolan sa jag tankte passa pa att aka ivag medan jag kan och har tid. Snow here I come!

Har far ni mellan-mjolks dagen i kort listform:

*Dagens humor: ganska uppat maste jag nog saga.

* Dagens lunch: ny inhandlad Ikea lax, sallad och Wasa Havre.

* Dagens maste: sitta pa jobbet utan att ha nagonting att gora.

* Dagens dryck: Idag pimplar jag Cola Light.  

* Dagens lat: She's Electric med Oasis.

XoXo

Happy Birthday Mother!



Varldens storsta Grattis till min underbara mamma som idag fyller ar!
Det finns ingen vackrare, klockare, mer underbar manniska pa jorden och jag alskar henne mer an allt!
Hon ar min klippa, mitt ljus och mitt allt!
Hjalp mig garna att gratta henne, ni kan ju till skillnad fran mig sla en signal. Halsa garna fran mig nar ni gor det :)
Stort grattis igen och hoppas att du far den toppen dagen du fortjanar!
Oandligt mycket karlek till dig!

And another week goes by...


New York igår (fast tänk ännu mer snö storm)

Shit, jag har redan varit tillbaka i en vecka. Tiden går allt annat än långsamt, och jag tycker att jag har hunnit med en hel del. Skolan drog igång, besökte Ikea i fredags (köpte med mig lax och köttbullar till P), var ute på stan i snöovädret hela dagen igår, och idag blir det en hemma-dag med plugg. Ni skulle ha sätt vädret igår. Inte nog med att det snöade, det blåste så det var kallt som f*n och snön piskade i ansiktet. Verkligen kul. Men vi hann ändå med en sväng till Brooklyn, Union Square och Columbus Cirlce. Trevlig dag!

Jag har också kommit igång med min hård träning. Pass varje dag med variation från löpning, spinning, kick boxning och cirkelträning. Nu jäklar ska här kommas i form. Var på ett spinning pass imorse och har typ redan ont i rumpan, Och skojja inte att jag har träningsvärk i ALLA muskler. Men det har jag hört hör till :)

Hur har er helg varit? Och hur ser kommande vecka ut? MIn blir förhoppningsvis ganska lugn med skola, jobb, plugg och träning. Inget annat hard core står på schemat än, men det kan ju snabbt ändras. Nu ska jag luncha och sen plugga. So long!

XoXo


Januari depp... no more!

För första gången tror jag faktiskt att jag har fallit dit. Shit va allt känns tungt nu. Mörkret (även om vi har det bra mycket ljusare än Sverige), skolan (även om det bara är första veckan och allt är lungt), saknaden efter familjen (fick bra mycket mersmak nu när jag var hemma).

Nu gäller det att ta tag i sig själv och inte falla dit totalt. Jag känner att jag skulle kunna det om jag tillät mig själv. Men det varken vill jag eller har tid med så här kommer min lilla lista på hur jag ska hålla huvudet över vattnet och klara mig fram till våren och sommaren så allt känns lite mer positivt:

1) Träna! Det är det bästa jag kan göra för mig själv just nu. Endorfiner, starkare kropp, snyggare kropp och mer energi. Sen är det ett bra tidsfördriv samt ett steg bort från världen där man inte behöver tänka så mycket. Många, långa prommenader står såklart också på schemat.

2) Myskvällar! Jag ska unna mig flera myskvällar då jag tänder några ljus, dricker en kopp te, kryper upp i sängen och sätter på en fin film. Det kostar varken mycket i pengar, tid eller energi men det ger mycket. I alla fall till mig.

3) Spa! Det är inte alls jobbigt att tappa upp ett härligt bad, tända lite ljus, smörja in kroppen i härliga krämer men oj så bra man mår efteråt.

4) Vänner! Jag ska spendera mer tid med de vänner som jag verkligen gillar.  Jag ska inte slösa varken tid eller pengar på något jag bara känner lite halvhjärtat för. Vi vill inte alltid gå ut, ganska sällan nu för tiden faktiskt, men en film kväll eller en fika betyder lika mycket... nej det betyder mer.

5) Delmål! Jag tror att det är viktigt att sätta upp små delmål längs vägen. Det kan vara allt från att gå på bio nästa helg till att göra en rolig utflykt eller bara planera in sånt man mår bra av. Om man delar upp veckorna och månaderna i mindre greppbara delar så tror jag att det är lättare att se framåt.

Där har ni mina små tips på hur man kan klara sig igenom vinter deppen. Jag ska i alla fall försöka leva som jag lär. I'll keep you posted. Och sen tänkte jag att vi skulle kunna använda bloggen som ett forum där vi alla kan dela med oss med våra positiva uppmuntringar tillvarandra och där vi kan peppa varandra att klara den jobbiga vintern. Vad säger ni? 

XoXo 

You don't have to be old to be wise!

Nu börjar jag sakta men säkert komma in i det igen, även om betoningen ligger på sakta! Skolan är igång, lektionen idag var skit svår + att jag har varit och tränat. Undrar bara hur länge det nyårslöftet håller? Fast jag ska i alla fall försöka hålla uppe en hälsosam mängd träning, så mycket jag hinner. Om inte annat så kan man ju klämma in en lång prommenad lite här och där. My target for that is of course Central Park. Tänkte förövrigt spendra lördag där med att bara gå runt och kolla på inget. Med bra musik i öronen, rädd klädd och en kaffe i handen så kan jag lätt fördriva timmar där inne.

Fredag blir nog en tripp till Ikea. Dels för att fördriva tiden på en ledig dag och dels för att köpa på mig lite mer lax. Sen kanske jag kommer hem med lite andra saker också, det får vi se. Man brukar ju sällan komma tomhänt därifrån!

Även om skolan har dragit igång med fart och fläkt, med svårare lektioner så är första veckan relativt lugn, inga läxor lixom, så det ska jag nu fira med ett bad (lite för att slappna av men mest för att bli ren) och sen en god middag följt av en en film och min härliga bok.

Imorgon blir det nog en linande dag. Skola på morgonen sen ska jag iväg och köpa lite skolgrejor, lunch hemma och sen träning på kvällen. Kanske att jag läser ett kapitel i finance boken, men det är inget jag lovar mig själv. Vill också bara slänga iväg en tanke till alla er vars vardag också drar igång nu. Det må vara tufft och mörkt men försök att se framåt och tänk positivt. Jag ska minsan göra en "så undviker du att bli januari deppig" här på bloggen inom kort. Kanske till och med imorgon. Håll ut tills dess.

XoXo

Back to Balance!

Ja, nu har jag ju kommit hem igen och då är det dags att börja blogga igen. Hemma i Sverige har det inte känts lockande alls. Visst bloggar jag mycket för egen skull men mycket är för er där hemma också och medan jag var hemma så hade ni ju mig och behövde således inte vända er till bloggen! Men nu är vi igång igen.

Vilket jullov det har varit. Underbart vore ett understatement. Jag fick träffa familjen och hela tjocka släkten. Jag fick lite snö och kyla. Jag fick äta god mat och gott godis. Träffade vänner gjorde jag. Hade en mys-jul och ett mini-party på nyår. Har haft många kvällar framför brasan. Ja, ni hör själva. Det finns inte något jag saknar. Eller det tar jag tillbaka. Jag saknar redan familjen, fan, den här gången var det tufft att åka. Vet egentligen inte varför, jag längtade ändå tillbaka till NY, men det var kanske för att julen var så fin och nu är det lixom direkt tillbaka till vardagen. Pang Bom!

Ligger här i sängen och klockan är kvart i 5. Somnade redan vid 7 igår kväll så längre än så här kunde jag inte sova. Jetlag bråkar med mig, men ikväll ska jag verkligen försöka vara uppe längre så att jag kommer in i rätt rytm. Ska ta mig igenom första dagen i skolan bara!

Xoxo

RSS 2.0