Pa't igen bara!

Ingen tid att forlora. Vi ska ut ikvall igen. Party helg #1, men varfor inte? tanker jag. Ikvall ska vi fira en van som fyller ar och det kan man ju inte saga nej till. Sitter i skolan nu och fixar lite grejor men maste ju snart borja rora mig hemat om jag ska hinna. Hade hyrt en film som skulle kollas pa ikvall, skulle ga och kopa glass som film-snack, och sen skulle jag bara ta det lungt, men inte da. Fast men lever ju bara en gang, sa da kan man ju lika bra passa pa att ha roligt.

Dagen har forovrigt varit valdigt stillsamm och lugn. Har som sagt varit i skolan och tagit tag i saker infor sommaren. Trakigt men nodvandigt. I det stora hela ar den en chill lordag i tropikerna. Luftfuktigheten ar sa hog nu att alla klader man ha pa sig klibbar fast mot kroppen och man svettas floder genom att bara andas. Jatte harligt, verkligen. Eller inte!

Ville bara titta in igen och saga godnatt till er dar hemma och aterigen pusha er till min nya blogg Unique. Vill ju inte behova sluta skriva Diamante for att fa folk att lasa den andra. Vore ju kul om det kunde funka med dem bada.

Nu, in i dimman!

230/5th Avenue

Ja ja, jag vet. Jag kom aldrig tillbaka igår, men nu är jag här. Även gårkvällen blev en på stan med goda vänner och många skratt. Vi startade festligheterna hemma hos S i Soho, med vin på altanen. Det har ju blivit så varmt och skönt nu så vi sitter hellre ute än inne, men vem gör väl inte det?

Sedan drog vi till 230/5th Avenue, vilket är mitt nya favvo ställe. Hela clubben/baren/stället är en gigantiskt 2 vånings penthouse med den maffigaste rooftoppen jag har sett. Det är ganska ballt ätt sitta ute i stylish miljö och blicka ut över denna stad. Här är några bilder från deras hemsida:



downstairs lounge






Rooftoppen




 

Up and about!

Nu är den nya bloggen installerad och i rullning. Kolla gärna in den på http://unique.today.com. Men inte har jag glömt denna blogg (som vissa professorer kanske tror), jag har bara varit busy. Min korta skoldag igår gjorde att jag kunde gå ut i parken och njuta av det underbara vädret. Måste erkänna att jag börjar få en snygg bränna. Det är förövrigt även vad jag ska göra idag. Ser dock att det är lite disigt och försöker övertala mig själv att somna om, och gå ut lite senare. Det är dock svårt då det är dagsljust, bullrigt och huvudvärkigt. Japp, that's right. Jag är bakfull, men inte så farligt ändå. 

Igår var vi först hos några vänner från Berkeley, som bor i det sjukaste huset jag någonsin varit i. Någonsin. Jag menar, det här var over the top på alla sätt. Jag berättar mer om killarna och huset lite senare. Efter förfesten drog vi till Ciriani's (downtown i Soho) och sen till Kiss&Fly. Vi avslutade som vanligt på Spotted Pig och kom sen hem ganska sent. Men vi har alltid så kul så att vi glömmer bort tiden. Fast det är ju inte så att vi har någon tid att passa!

Nu ska jag bege mig ut innan dagen rinner förbi, men jag lovar att komma tillbaka innan dagen är till ändå.

PoK

  

Professionell bloggare!

Nu (äntligen) till den roliga nyheten:
 
Jag har blivit "antagen" att börja blogga som professionell bloggare på en amerikansk nöjessida som heter Today.com. Min blogg heter Unique och är en blogg och mitt liv i New York. Den kommer att vara lite annorlund upplagd än denna, då jag har en editor, en controller och på grund av att jag faktiskt får betalt. Jag kommer självklart fortfarande att hålla Diamante igång och levande men vill gärna uppmana alla att även göra Unique till en sida ni besöker dagligen. Jag tänker inte sticka under stolen med att jag, bland annat, får betalt per besökare/läsare/kommenterare, så kom gärna igen och hjälp mig tjäna storkovan!

Jag har inte riktigt bestämmt hur jag ska lägga upp Unique, eller exakt vad jag ska skriva om, men bloggen ligger under kategorien City Life, så det är väl ingen head scratcher vad huvud ämnet är, right? Bli inte förvånade om jag skriver om saker som redan har figurerat här. Jag har ju trots allt skrivit en del om vad jag gör i den här staden! Jag ska dock försöka ändra på saker och göra den så mycket annorlunda jag kan (kommer nog inte skriva så mycket om skolan). 

Det mest skrämmande sakerna (och även mest motiverande) är att jag nu kommer att skriva på engelska och att fler än släkt&vänner kommer att läsa min blogg. Missförstå mig inte, ni betyder allt för mig, det är bara kul att få chansen att nå ut till ännu fler. Bli inte heller förvånade om jag ibland kommer att vända mig till er för hjälp med Unique. Jag kanske då och då ber om lite tips och idéer om vad som funkar och inte funkar och här kommer den första nöten jag vill ha eran åsikt om:

Bloggen heter Unique och undertiteln är just nu "Because I'm one of a kind!" Är den undertiteln bättre eller sämre än "Because there's no one like me"? Eller har ni något annat förslag till en bra undertitel? I såna fall; hit me!

Puss & Kram!




  

Happy thoughts!

Fran den lite latt deprimenrande nyheten igar, sa kommer idag en mycket roligare sadan!
Vill inte avsloja riktigt an vad det ar, vill halla er pa halster en stund, men jag lovar att beratta innan dagen ar till anda. Cross my heart and hope to die! 

Kul som attan ar det och jag ska be om er hjalp! Sa bered er pa att gnugga geniknolarna och brainstorma med mig!

Pa aterseende!

Deep shit!

Ursäkta rubriken men idag har jag fått inte så roliga nyheter. En vän från skolan, som jag i och för sig inte känner så bra men hon gillar mig och ville prata, berättade att hon ska sluta på Berkeley, flytta hem till Colombia och läggas in på sjukhus. Hon har cancer. Jag frågade inte vilken typ, jag frågade ingenting. Jag satt stum, säkert med öppen mun och bara stirrade. Vad säger man till det? Jag menar, hur ska man reagera? Jag visste inte vad jag skulle säga, om jag skulle säga något alls. Känner mig ganska nedstämd av detta och har väldigt svårt att koncentrera mig på mina studier (som jag redan ligger efter med). Shit va tungt för henne att bära på. Jag kan inte alls, och tänker inte ens försöka, sätta mig in i hennes position, men om jag känner att det är tungt så måste det här vara ett berg för henne. Skicka gärna ut en god tanke när ni läser detta!

Min kloka mor sa något som är så sant när jag ringde henne för att få berätta för någon (det var en tung sak för mig också att bära på.) Hon sa; "Tänk vad en sån här sak sätter perspektiv på saker i ens egna liv och vilken tur vi har. Vi är friska, krya, lyckligt lottade på många och åter många sätt, samt älskade. Vi kanske inte alltid är glada eller mår topp, men ack sån tur vi har. Försök att fokuser på det."

Det ska jag. Det ska jag verkligen göra!

 



Memorial Day!

Precis som rubriken säger så är idag Memorial Day! Det är en National Holiday och alla är lediga. Perfekt en underbar sommardag som denna. Memorial Day är en dag att "fira" eller att tänka på alla de män och kvinnor som dött i det militära (i tjänst). Många firar dagen med att besöka gravar och hålla minnesseremonier, även om de flesta ser dagen som en början på sommaren. Många annordnar grillfester/familjefester och sportsevenemang denna dag.

Här i New York är Memorial Day Weekend ett avstamp inför sommaren, och för många betyder det: The Hamptons! Många gör sin första tripp dit ut för säsongen och förbereder inför sommaren. The Hamtons är en förkortning för Southampton och är, i korta drag, en rikemans ort, specifikt under sommaren, då här finns de största och finaste villorna man kan tänka sig. Jag har som plan att ta mig dit i alla fall en gång denna sommar, men vi får väl se hur det blir med den saken.

Southampton är dock inte den enda orten på Long Island värd att besöka. Har man vägarna förbi är det väl värt att stanna i East Hampton, Bridgehampton och Montauk också. Får se om jag kommer så långt.

Idag har som sagt varit den finaste/varmaste dagen sedan jag kom till Nevvan. Hela 30 grader har vi haft. Har såklart legat och solat hela dagen men avbrott för glass. Jag har kommit på att glass är viktigt, eller menar jag gott? Anyway, dagen kunde inte ha varit bättre.

Lite pics:

image173

Memorial Day celebration i Central Park.

image174

Marknad längs hela Madison Avenue, dagen till ära!

image175

image176

Säsongens första myggbett. Min gulle mamma frågade om det fanns mygg i Nevvan. Jag kan bara hänvisa till bilden för ett jakande bevis.

Extra hjälp!




Typ såhär mycket har jag att göra, och jag fattar inte ett jota. Alltså verkligen ingenting.
Någon som är expert i Accounting eller inom Bioterrorism som vill ge mig lite extra hjälp under bordet?

All hjälp tas gladeligen emot.

Tack och hej!

2 ggr om året...

Nu när jag bor här i Staterna blir jag konstant och ofta introduserad till nya traditioner, högtider och heldagar. Den senare krånglar dock till det lite för mig. Jag har varit så fokuserad på Memorial Day som vi firar imorgon att jag totalt har glömt bort den svenska Mors dag. Till mitt försvar kan jag dock säga att den amerikanska mors dag firades för några veckor sedan och den uppmärksammades. Mina päron har det bra nu när de har två dagar om året istället för en. 

Grattis mor, på dagen, och till alla mödrar som läser.

Kram och kärlek!


Another day in paradise...

...har det verkligen varit. Om något lite mer moln men absolut inget att klaga för. Fortfarande väldigt varmt, och imorgon ska det bli ännu finare. Jag tackar och tar snällt emot. Äntligen lite D-vitamin till kroppen (long overdue)

Har väl egentligen inte något annat att rappotera. Skulle lätt kunna tråka ut er med att berätta och beklaga mig över hur mycket skolsaker jag har till nästa vecka och att jag inte riktigt vet när jag ska göra allt som behövs göras då det fina vädret håller mig ute (och därmed inte vid datorn), men det ska jag inte.

Eftersom den sega Josephine lätt vann kampen igår kväll (det blev glass framför tv:n) så tror jag att den motiverade, strikta Josephine kommer att ha mer att säga till om ikväll. Men jag ska vara försiktig att prata för fort för tidigt. Är tydligen mer lättövertalad än vad jag tror.




Brännskador och glassvrak!

Nää riktigt så illa är det verlkligen inte, men det stramar lite på kroppen. Lovely feeling måste jag säga; det bevisar att man har fått färg. Right? Dagen har varit lika slapp och skön som jag hoppades att den skulle bli. Med goda vänner, sommar sol, jordgubbar och bolllekar kan det ju inte bli fel. Kör nog på en repris imorgon, och då blir vi nog ännu fler. Kanon kul!

Ska bara vara hemma ikväll och ta det lungt, ska kanske klämma lite plugg (om min duktighet segrar över segheten). Den senare vill även att jag ska gå och köpa glass då jag inte har ätit det på flera veckor. Har ju varit så duktig och tränat varje dag så snart är det väl dags för ett bakslag, eller hur var det nu?

Ska i alla fall somna tidigt, så långt har jag bestämmt. Man vill ju komma upp i bra tid när man har en fin dag som väntar. Hur är vädret hemma förresten? Fortfarande fint?

Be cool and stay street!

  

Summer weekend!

Helgens prognos lyder som följer:
Fredag: 21 grader och sol
Lördag: 21 grader och sol
Söndag: 26 grader och sol
Måndag: 20 grader och sol

Ni vet väl vad det betyder? Såklart jag att kommer befinna mig på en handduk, solandes i Central Park. Och den här gången ska jag inte glömma SPF. Har redan börjat ladda och packat väskan. Detta är vad som garanterat kommer att få följa med:

 vanlig, klassisk solskyddsfaktor från Apoteket

 Stora lass av mode tidningar (blir förmodligen mer skolböcker än tidningar, men någon kanske slipper ner i väskan)

 Givetvis mina shades!


 Bästa sommar maten, eller snacket!


Showtastic!

I have a dream... eller mer en onskan. Jag onskar att ni alla kunde ha varit med pa Crash Mansion igar och sett min sten coola roommate rocka fett! Han var sa bra: skicklig, cool, rolig och bara sa bra! En stor hyllning till honom och hela bandet for den awesome show de hade satt ihop!

Hade kameran med mig i min lilla clutch men tog inte en enda bild da jag total glomde bort det. Showen var sa bra att vi bara dansade och hade kul. Well well, sant hander. Far kolla in (och kanske lagga upp har) musikvideorna som spelades in. Hade inte det varit roligt?

Efter showen stannade vi en liten stund och hangde med bandet (hur mycket groopie ar inte jag?) och sen drog vi hem till S. Vi gjorde en forfest efter showen, typ en efterfest innan vi skulle ut. Drog oss vidare till Rabbit Bar, R-bar och Gold Bar. Blott (bade fran regn och alkohol) men valdigt, valdigt trevligt.

Lika kul som jag hade igar, lika okul var det att kliva upp imorse, speciellt eftersom jag hade en tidig morgonklass. Jag vet, jag vet jag far skylla mig sjalv och det gor jag nu. Skyller allt pa den dumma, impulsiva Josephine fran igar. Hon som bara vill ha roigt och inte tanker ett steg langre. Som man baddar far man ligga heter det ju, och nu skulle jag verkligen inte tacka nej till att fa ligga. Som jag ska sova nar jag kommer hem. Men forst har jag en hel dag fylld med masten att ta tag i (pust, ston, stank)

Puss!


Cannes Film Festival!

Den 61:a årliga film festivalen i Franska riviera staden Cannes är nu i full gång och igår var det visning av Angelina Jolies nya film "The Changeling" regisserad av Clint Eastwood. Filmen handlar om en mamma (Jolie) som får tillbaka sin son efter en kidnappning men misstänker att det inte är hennes barn. Spännande plot som nog är sevärd.

Även om jag nog alltid kommer att stå på Jennifer Anistons sida i Jolie-Pitt-Aniston dramat så måste jag medge att Brad & Angelina är ett hejdundrandes tjusigt par. Så snygga båda två.

Brad Pitt och Angelina Jolie


Någon som också hade en väldigt snygg blåsa var Natalia Vodianova. Tänk att få flyta omkring i den sommar kreationen!

Natalia Vodianova


Premiären fick såklart också besök av våran egna Victoria Silvstedt, som faktiskt så riktigt presentabel ut. För en gångs skull lite classy. Gillar speciellt kuvert- väskan.

Victoria Silvstedt

Slow start!

Okej, kan val medge att min comeback har varit lite seg, men aven solen har sina flackar. Dagarna ser ganska trkiga ut med skola och traning. Nu langtar jag bara till sommaren och att fa ta nya tag hemma i Sthlm. Ska bli valdans roligt att, som traditionen sager, fira midsommar pa landet. Varat alskade landstalle!

Ikvall ska vi faktiskt ut och festa. Brian har en stor spelning pa en club som heter Crash Mansion, i LES (Lower East Side). Jag har ju berattat tidigare att han ar musiker och en valdigt duktig sadan. Denna spelning ar totalt hans egna projekt. Han ar Music Director, han betalar hela baletten, ar artist, gitarrspelare och namngivare till hela showen. Inte illa va? Jag ar saklart bjuden och tar formodligen med mig nagra vanner. Ska bli riktigt roligt faktiskt. Ser fram emot att se honom live for forsta gangen.

Kameran kommer saklart att packas ner sa att ni ocksa kan fa ta del av kvallen, men jag stannar formodligen forbi bloggen igen innan kvallen ar har.

Love, peace and understanding!


Update!

Okej, nu ska vi se var jag ska börja, det är ju så mycket som händer här hela tiden och jag har minst sagt varit busy den senaste tiden. Tänker först bara säga att jag inte kommer att avslöja varför jag tog en paus från första början och det är inte heller något jag vill att ni ska kommentera på. Nu blickar vi framåt och ser på den ljusa framtiden.

Har haft midterm prov som har gått riktigt bra, så på den fronten har jag inga större nyheter än att jag är mega nöjd. Nu är det bara att ladda om inför slutproven som praktiskt taget väntar runt knuten, men har man klarat ett midterm klarar man nog också ett slutprov. Kan ni fatta att ännu en termin snart är över och att jag har varit här i ett halvår redan. Hjälp vad tiden går fort när man har roligt. Fast det betyder ju också att jag snart kommer hem till Sthlm och gör ett gästspel.

Det är många av mina nära och kära här i Nevvan som fyller år och har fyllt år den senaste tiden. Min roommate, Brian, fyller tillexempel år idag, Grete igår och Henke förra måndagen. Grattis till dem! Vi har haft födelsedagspicknickar åt höger och vänster, partajat med skumpa och ätit tusen tårtor; precis som det ska vara!

Här har det också börjat bli varmare. Vi får såklart fortfarande besök av Mr Regn ganska ofta, men nu är det i alla fall varmt. Hade ni första sola-på-riktigt-i-bikini-dag i lördags och jösses som jag brände mig. Glömde visst SPF, men det bådar gott inför sommarens solning.

Har faktiskt gjort klart mitt schema inför sommarperioden och tro det eller ej så kommer jag bara att vara i skolan 3 dagar i veckan, en morgonklass och en kvällklass om dagen. That's it! Så mig hittar ni garanterat solandes i Central Park under dagarna.


Kommer inte på något mer roligt som har hänt (det kommer förmodligen poppa upp i huvudet precis när jag har publicerat detta inlägg, sådär retsamt), men hoppas att denna lilla uppdatering räcker till något. För säkerhetsskull så bifogar jag några bilder också.


Chip och hoj! 

        








Back in Business!

Hej gott folk!
Nu ar jag tillbaka och kanner mig starkare an nagonsin. Och som jag har saknat att blogga (och att folja era lustiga kommentarer saklart) och nu ska har inte tas nagra fler pauser. Inte an pa ett tag i alla fall.

Detta forsta comeback inlagg kommer dock att bli ett kort ett, da jag snart maste rusa till min lektion. Jjag ville bara titta in och lysa upp eran tillvaro igen (ni kanske ser att jag har samlat pa mig lite hoga tankar om mig sjalv under pausen, men jag hoppas att ni forstar att jag skojjar!?)

Vill bara passa pa att saga stort Grattis till kusin L som klarade korkortsteoriprovet tidigare idag. Bra jobbat!

Kommer sjalvklart tillbaka senare idag for battre/nya/gamla/roliga uppdateringar pa vad som har hant och pa vad som kommer att handa.

Tills dess, ha en fin dag!
Och valkommen tillbaka till mig!

Hej då så länge...

På grund av nya omständigheter tar bloggen, med omedelbar verkan, en paus på obestämmd tid!

Fortsätt dock gärna att kika in nån gång ibland då jag snart är tillbaka på banan igen med nya uppdateringar från The Big Apple!

Cinco de Mayo!




Jag glomde en sak igar:

Glad Cinco de Mayo. Det ar nagon typ av Mexikansk hogtidsdag som maste firas. Och som det firades (inte av mig dock). Var nastan lika ljudligt pa gatan utanfor som St Patrik's Day. Eller inte riktigt kanske, men ni fattar grejen. Nu nar jag tanker efter sa kanske Cinco de Mayo ar deras national dag (tanker pa Sjuttonde Maj for Norrmannen). Anyway, tanke bara onska er glad mexikanska frihetsdagen i efterskott!

Nu vantar skolan som sedan foljs av en fullspackad pluggdag!

Ciao!

I min egna varld!

Var pa det jobbigaste step-up passet jag nagonsin varit pa igar. Trottade ut mig riktigt ordentligt, sa i den fragan ar det inga bekymmer. Step-up ar nog det roligaste jag vet nar det kommer till traning men igar var en annan femma. Som fore detta dansare och ganska van mottagare av koreografi sa var jag riktigt usel. Jag hangde inte med, glommde allt om jag val snappade upp nagot och var allmant lost hela passet igenom. Till slut blev jag sa trott pa att inte hanga med sa jag hittade faktiskt pa en egen rutin. Maste sett sa javla dum ut dar jag stod, mitt i salen, dansandes till mina egna rorelser. Ni vet hur vissa manniskor som dansar ser ut att vara i sin egna varld,  med egen musik och takt i huvudet....sa sag jag ut igar. Kande mig som Stig Helmer. Men den bjuder jag pa. Lite synd bara att jag inte kan ga tillbaka dit igen. Far helt enkelt hitta mig ett nytt favvopass. 

Nu sitter jag i skolan och pluggar. Hur duktigt ar inte det pa en skala att ga upp kl 10 en lordagmorgon och palla sig till skolan!!!!!?????

Hangover!

Jag har inte druckigt på ett tag så de 3 glas vin jag drack igår kväll golvade mig. Total pladaska föll jag, dock inte bokstavligt talat som tur är. Idag är en annan historia. Huvudet är lika tungt som... som... äsch jag vet inte men bra mår jag inte i alla fall, men kul hade jag. Vi startade på Manor sen blev det Spotted Pig, The Rusty Knot och R Bar. A night on the town indeed! Och här, mina nära och kära, är lite bilder:

image165

image166

image167

Midterms coming up!

Jösses vad jag är trött. Med en god middag i magen och slutkörda muskler mår jag faktiskt riktigt bra. Nu skulle det sitta fint med ett glas vin framför tv:n. Eller hur?

Och det här med kamera-projektet får nog börja imorgon. Fick en del att göra till nästa vecka då vi har alla midterms. Usch, fråga inte ens. Det är då vi har prov i alla ämnen på allt vi har gjort hittills i kursen. På pricken lika roligt som det låter. Och ju fler ämnen man läser, desto fler prov har man givetvis. Sitter upp till halsen med plugg inför helgen. Blir nog inte många partykvällar för mig (känns extra segt då jag inte var ute förra helgen heller)

Om jag nu skulle få för mig att gå ut en sväng ikväll så kan ni dock räkna med att kameran följer med. Kan inte lova att jag kommer ihåg att ta några bilder, men med ska den :) Det lutar dock mot att stanna hemma, komma i säng i tid och gå upp tidigt imorgon. Det finns väl inget som går upp mot att spendera sin lediga dag i skolan?

Kram och kyss!

Kamera redo!

Har fått en del klagomål på att det var ett tag sedan jag la upp egentagna foton här på bloggen, och det kan jag väl hålla med om. Jag ska skärpa mig med det. Nu är det kameran som klistras fast i handen och så det här ska knäppas bilder på allt. Eller kanske inte allt, men på jävligt mycket.

Fick också reda på häromdagen att man kan sälja sina fina New York bilder till vykortsföretag och tjäna sig en hacka. En utmärkt ide som är både lukrativ och kreativ. Ännu en anledning att packa upp kameran ur fodralet.

Annars kan jag inte säga att jag tycker särskillt synd om er där hemma då ni är lediga idag medan vissa andra av oss måste gå i skolan (nämner dock inga namn)

Nästa anhalt för kameran att visa sig blir gymmet. New York Sports Club here I come!

Hur har ni spenderat denna "röda dag"?

RSS 2.0