Here come the sun



Oh lovely weather. Hur jag bara alskar nar solen visar sig och varmer oss. Det har varit kallt (ja, kanske inte sa kallt som i Swe men allt ar relativt) och regnigt. Men nu blir det andring pa det... lagom till kusin och E kommer hit. Prognosen for de kommande dagarna ser ut som foljer:

Fredag: 24 grader och sol

Lordag: 31 grader och sol

Sondag: 28 grader och moln

Mandag: 23 grader och sol

Tisdag: 21 grader och moln

Onsdag: 20 grader och sol

Behover jag saga mer? Det kanske racker sa.


You're a slave for money- then you die!


Min roomies mamma är på besök och då får jag presenter. Molton Brown krämen är ljuvlig.


Jaha, söndag igen. Snart en ny vecka igen. Känns ganska bra. Väldigt sliten efter helgen. Mycket fest och lite sömn brukar leda till det. Men kul har det varit. Nya äventyr och nya vänner. Fint!

Snart kommer kusin. Det känns också bra. Det får gärna bli lördag nu! Men innan det, skola, jobb, träning, städa och tvätta. Min veckolista... exclusively for you, hehe :)  

Nej, nu bär det av ner till East Village för middag med vänner på Flea Market Café! Chipp!


where does it stop? when does it end?












Herre.Min.Skapare. Where to begin? Ja, det händer ju saker i mitt liv så ett tråkigt sådant har jag verkligen inte. Skolan rullar på i sedvanlig ordning. Inget nytt där tror jag. Men det är utanför skolan som all action takes place. Mycket fest nu. Ja ni ser ju bilderna. Det är födelsedagsmiddagar, klubbar och skoj. Alla är med och vi kör hårt! Lite som det ska vara tycker jag.

Hur mår ni? Går vi en bra helg till mötes?


 


real life is no cool












Bilder av min fina vän Elsa


Den sista bilden är från igår. Vi var på White Slub Palace (som förövrigt serverar svensk mat) och kollade på en gratisspelning med Fibes Oh Fibes. Sjukt bra musik och ALLA var där. Det var en samling med alla svenskar i NYC så alla vänner var där och draget var enormt. Sjukt bra stämning. Sedan blev det en mycket (läs mega mycket) spårad kväll för alla inblandade... men det är också där jag lämnar ämnet.

Idag mår jag som jag förtjänar, och hade det inte varit för några solstrålar som letar sig in och smeker mitt ansikte så hade jag nog på riktigt övervägt att ligga kvar i sängen och glömma alla måsten för idag. Men men, det känns inte riktigt som något jag vill göra eftersom jag säkerligen kommer att ångra det senare så nu är det bara att palla sig upp och hoppa i duschen. Ja, jag ligger i sängen fortfarande med datorn på magen om ni undrar.

Men du kanske ska ta en lugn helg efter allt festande, kanske ni tänker. Jo, det tänker jag också, och lika lockande som det låter så är det inget alternativ. Födelsedagskalas igen imorgon och sen avskedskalas på lördag. Men nej, man måste inget och det är inte alls synd om mig. Ville bara säga det.

Nu, dusch, kaffe och frukost. Sen, skola. Tjoflöjt!




good news



Älskade, efterlängtade Kusin och E kommer om mindre än 2 veckor. Bara det i sig självt är underbart. Nu har det även löst sig på ett sånt bra sätt att jag inte kommer ha rumskamrat under den tiden utan vi kommer bo där själv. Japp, det stämmer, BARA vi, inga andra! 1 månad med varsinna rum, allt för oss själva lixom. 1 månad med ett vanlig liv, som om vi bor så på riktigt. Lyx, eller hur?!

Ville bara säga det. Nu säger jag också god natt!

 


there's a first for everything




Födelsedagskalas igår. Projectledaren i mig kom fram och styrde upp allt som tillslut blev riktigt lyckat. Middag för 20 pers på Sticky Rice, fest på RDV och sen "efterfest" med karaoke. Jag gick dock hem innan karaoken, vid 3 typ. Jag vet, det är ovanligt tidigt för att vara mig men jag lovar att jag inte är sjuk, inte heller har jag feber, hehe. Jag var bara klar med den kvällen lixom! Men alla verkar riktigt nöjda med igår vilket de tunga huvudena och trött fötterna visar ganska bra! Lite skadeglad? nej, inte alls!

Denna dag spenderas i horisontalläge i sängen med datorn på magen... pluggandes. Senare blir det kanske brunch (fast vid den tiden kanske det kallas middag?!) med alla från igår. Typ en födelsedagsbrunch/lunch/middag/måltid. 

Jag vet att jag egentligen inte har rätt att klaga på trötthet efter en "tung" vecka då det är självförvållat... men det tänker jag ändå! Basta!


fly no more

Jag måste kanske prata lite om den här det-går-inte-att-flyga-pga-aska-i-luften-grejen. Det är många i min närhet som drabbas, 12 pers so far... and counting. Folk som inte kommer iväg, folk som inte kommer hem, folk som är fast på konstiga ställen som de inte gillar, and the list goes on. Det enda jag kan säga (och jag säger det från erfarenhet- ni som känner mig vet vad jag pratar om) är att det tyvärr bara är att gilla läget när moder jord säger sitt. Det finns lixom ingen att skylla på, inte heller är det värt att lägga massa dålig energi på eftersom man inget kan göra. Eller det stämmer inte riktigt, man kan och SKA hitta det positiva i situationen och leta efter lösningar. Om plan A inte är genomförbart, vad är då plan B och C? Och visst, b och c kanske inte alls är i närheten av vad plan a var, men igen, det är tyvärr bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Alla står på samma sida och kämpar för samma sak. Själv står jag bakom er som drabbats och håller mina tummar och tår!



P.S Ni som inte kommer iväg på era inplanerade resor får mer än gärna hoppa på ett plan över hit till mig!-- Se, det var väl inte så svårt att hitta det positiva?   

more city pix







Åh vad jag älskar när det är fint väder. Stan blir vackrare och så även mitt inre. Lovely!

Idag, ledig fram till klassen ikväll. Ska passa på att springa några ärenden på stan samt njuta av solen. Det senare hänger lixom ihop med det första, men ni fattar...
Annars? Jo, ganska lungt. Eller lite (!) mer festande än jag brukar. När vänner kommer på besök så kan jag inte låta bli. Lite för sena efterfester och ganska mycket vin har kantat de senaste dagarna, men jag lovar att skolan sköts och räkningar betalas. The best of both worlds if you wish.

Nu, dusch, sen frukost. God morgon världen!


This is my city --- breathtaking
















hej


16 Handles Frozen Yoghurt i East Village


Ute igår. Jätte kul kväll men sunk-barer, 60-tals musik, karaoke och sen efterfest. Vi behöver kanske inte gå in på riktigt hur sent det blev men det vette sjutton om jag inte satte nytt personligt rekord. I alla fall så ledde den sena (eller tidiga--- fast det var ju inte alls tidigt) hemkomsten till att hela dagen blev förskjuten. Vaknade i alla fall på eftermiddagen och lyckades få lite saker gjorda till skolan. Sen middag på Yaffa med A. På vägen hem stannade vi förbi det här stället. 16 Handles är lite annorlunda frozen yoghurt på det sättet att du själv gör din egen portion. Det är du själv som tappar upp "glassen" ur kranarna och det är du själv som häller på diverse toppings. Lite kul faktiskt... och väldigt gott.

Imorgon väntar en lång dag i skolan med just skola och jobb. Sen kanske träna om jag orkar (nu råkar det ju vara så att jag känner mig själv och efter en 11 timmars dag i skolan orkar jag aldrig gå och träna så jag vet inte varför jag skev det... kanske för att jag vill orka). Det fina vädret ska förövrigt hålla i sig så korta kjolar och bara armar står på planeringen. Hur kul tycker ni att det är om jag säger att vi ska få sisådär 22 grader varje dag?



lite bilder




Äntligen fredag. Första veckan på den här terminen är förbi och jag har introducerats för ett gäng nya klasser. Det här ska nog bli ganska bra om än lite tufft.. men bra hoppas vi på.
Har fixat ihop mig ett ganska skönt schema med många lediga dagar och klasser online. Dels för att jag vill ha så mycket tid till kusin som möjligt när hon kommer, sen vill jag också vara ute nu när det börjar bli så varmt och härligt! Funderar på att köpa medlemsskap till poolen i år igen. Vad tycker ni?

Nej, nu ska jag gå och rosta mig en macka. Ett paket jordgubbar och några bitar lakrits är inte mycket till middag. Ikväll blir annars en lugn kväll med film och sömn. Dagen har nämligen kantats av lite bakis-känslor, så bara tanken på att dricka något med alkohol gör mig lite lätt illamående. Jag vet, klart att jag inte behöver dricka när jag går ut, men jag tror inte att kroppen orkar palla sig upp och göra sig presentabel. Det kommer helt enkelt att bli en kväll i sängen.

Trevlig helg!


Tisdag

Back to reality kom igår, idag var det back to friends. Jag har minst sagt varit en smula incommunicado under tiden pappa & Co varit här. Vi har lixom haft så fullspäckade dagar att jag knappt hunnit med att höras med mina vänner. Idag ändrades det. Lunch och öl med H i solen (vi har även spännande business planer för framtiden), eftermiddagshäng och middag med A, S och E samt telefon samtal med J och A. Nice to be back säger jag bara.

Skola, jobb och träning står på schemat för imorgon då det ska bli hela 29 grader varmt. Oj vad det är välkommet! Kanske till och med blir en runda i parken... kan behövas då jag har 6 kilo godis som bara ligger och väntar på mig. Kan bli en lakrits bit eller två innan jag hittar sängen. Eftersom skolan inte kommit igång till fullo än ska jag nog kolla på en film innan jag somnar. Böcker har jag ju inga....


Måndag


Glasspaus i parken där vi inte var ensamma



Jaha, nu är det tillbaka till verkligheten ochskola med det. Känns väl sådär kul måste jag säga. Mest tråkigt är det ju såklart att gänget åker hem om några timmar. Vi har haft en alla tiders underbar vecka som gärna inte behöver ta slut även om den nu tyvärr gör det. Vi får helt enkelt göra om det snart!

Jag kan i alla fall glädja mig åt att vädret kommer vara fint. 22 idag, 23 imorgon, 26 på onsdag, 22 på torsdag. Mig hittar ni alltså solandes i parken de närmsta dagarna eftersom skolan inte kommit igång än.

I skrivande stund håller lägeneheten på att städas och diverse små saker ska fixas. Männen ser allt bra roliga ut när det fixar och trixar. Gulle dom!


Och här kommer lite fler bilder när vi ändå håller på





bildregn




Äntligen får jag upp lite bilder... Dessa är bland annat från imorse när vi flög helicopter över NYC. Det är något av det absolut mäktigaste jag har gjort! Verkligen oslagbart och en ny måste-grej för de som kommer hit och hälsar på. Boom!

Vi har också hunnit med Brooklyn Bridge, mysiga luncher i solen, Empire State building, mer shopping och massa strosande. Om det är så här livet är när det är som sämst så är det ganska bra :) Ikväll blir det middag på LES men innan det blir det nog en afternoon-nap.

Trevlig Påsk!


Pappa day 4

Äntligen har solen kommit och värmen med den. Säkert en 20 grader har vi haft idag när vi har traskat runt (och shoppat) i Meatpacking District, West Village och Soho. Jag vet inte vad som har hänt med jag tycks inte kunna ladda upp bilder, men jag försäkrar er om att de kommer så fort blogg.se tillåter. Promise!

Imorgon blir det i alla fall Empire State building, Statue of Liberty och Brooklyn Bridge.... och varmare väder såklart! Stay tuned, folks!

 

Pappa day 4


Lång dag idag, gått ganska mycket. Började dagen med lite strosning på stan till bland annat Nike Store. Efter den nästan obligatoriska förmiddagsfikan på Starbuck's var det sedan dags för Central Park. Några timmars promenad fick vi nog allt till, med allt från statyer till Robert DeNiros filminspelning till skog till gatuartister. Mysig dag!

Just det, bilden. Denna kamera-goding har inköpts av Rivedalarna. Nej, rättelse: 2 av dessa kamera-godingar har inhandlats. Inte dåligt va!? Jag är minst sagt lite sugen själv. Vi får se vad som händer... pappa har ju inte åkt hem än :) 

Ikväll, drink på "The Spinning Bar" på Times Square. Vi jobbar på bra och checkar av listan i en bra takt.

Times Square
5th Avenue
Midtown Shopping

Soho
West Village
Lower Manhattan
Spotted Pig
Brooklyn Bridge
Central Park
Shopping (
fast vi ska shoppa mer)
Upper West Side
Empire State Building
Helicopter
Golf shopping

Ja, ni ser ju själva... Tycker ni att listan bör ändras? Något ni vill lägga till eller ta bort?


RSS 2.0