Pappa day 3


Förstår ni vilka turister jag måste dras med...


suck...


Hockey!!!!









Derby mellan Islanders och Rangers där Rangers gick ut som segrare. Kul match, mindre kul att åka långt ut i tjotahejti... men hem kom vi ju såklart tillslut. Imorse var vi på nedre Manhattan vid Ground Zero och shoppade lite mer. Regnet tog ut sin rätt och vi tog en tidig eftermiddag innan vi begav oss till Hockeyn.

Imorgon bär det förmodligen av till Central Park (om vädret tillåter)... sen jag kan tänka mig att vi också kommer att shoppa lite. Vi får lixom se vart det bär! Hej så länge!


Pappa Day 2




Ja, när det regnar får man passa på att avklara lite shopping. Fast det känns ju inte som en jätte tuff uppoffring


Levi's






Golf till gubbarna


...och lite till


...och ännu mer

Jag kan stolt (eller var det ledsamt???) säga att jag inte har shoppat något idag. Nej, det stämmer. Inte något alls. Inte en grej. Herrarna har däremot inte hållt igen. Skor, jackor, byxor och jeans kom de alla hem med. Kul! Bloomingdales, Levi's, Diesel och Macy's har bland annat besökts idag.

Just det, glömde jag säga att det rengar. Därav val av shopping just idag. Nu, en fördrink och godis (det senare äts nästan bara av mig). Ikväll, middag på älskade Spotted Pig. Imorgon förmodligen mer shopping. Jag kan lixom tänka mig att det blir så!


Pappa Day 1


Ojojoj. Om ni vill komma och hälsa på så har ni denna godis-hög att slå. Först pris (so far) går till dessa herrar och deras godis gåvor


Pappa hann knappt komma innanför dörren innan det sattes igång. Verkstad i Casa Woll. Jag hade visst inte gjort rätt när det kom till den nya byrån. Känns lite tufft att erkänna, men nu står allt rätt till.


Även sängen behövde fixas...

Japp, nu är dom här. Packet från Lidingö vilket inkluderar pappsen, Victor och Terje. Äntligen! En lugn först dag med mexicansk middag, ett stopp på järnaffären och sen däcka hemma. Vi är ett trött gäng som sitter här och planerar inför morgondagen. Shopping står på listan liksom Rockefeller Center och eventuellt Empire State Building. Spring break har oficially begun!


Major Update

Ja, nu är ja tillbaka. Det blev ett litet uppehåll i veckan på grund av all press och stress i skolan. Ni vet, slutprov och sånt. Men allt tycks ha gått bra och ännu ett bra kvartal är förbi. Det betyder Spring-Break och ledighet med pappsen på ingång i helgen! :)

Om ni noterar tid för detta inlägg så kan ni se att det är sent här. Är precis hemkommen från en kväll på stan och kände att nu var ett upperligt tillfälle för blogging. Saknar er och ville lixom bara säga hej! Har inga bra bilder att leverera just nu men känner på mig att det kommer i helgen. Imorgon firas en vän i parken med brännboll på dagen och karaoke på kvällen. Sen kommer ju pappa på söndag... ja, ni förstår ju att bild-regn är att vänta!

Nu säger jag god natt och trevlig helg!


Williamsburg


Photo by Elsa


Igår blev det Brunch i Williamsburg med hela gänget. Solen sken på oss. Sedan blev det en lugn kväll då min söndag är dedikerad till skolarbeten och diverse studier. Kanske inte favorit sysselsättningen när skolen skiner utanför fönstret, men jag motiverar mig med att nästa vecka är slutprovs vecka och att en veckas lov ligger runt hörnet (läs 3 dagar). Det fina är inte bara att jag får vara ledig utan såklart att älskade pappsen kommer. Bordsbokningar, planering och scheman ska göras inom en vecka, men det hinner jag nog!

Nu, tillbaka till böckerna. Hörde jag också att det är snöstorm i Sthlm???




Sol i Soho


Javisst, solen liksom jag letade sig ner till Soho


och till uteservering på Houston


En mysig shopping dag i Soho med A. Vad jag köpte får ni se imorgon. Hela 20 grader var det idag och imorgon ska det leta sig upp till 22. Vi beger oss förmodligen till ut till W-burg för brunch på Juliette's Rooftop. Ikväll blir det en sväng ut på stan. Var kvällen sen tar oss vet jag inte.

Trevlig helg!






Powerwalk Wednesday









Jag hoppas bilderna visar hur härligt väder det är här idag. +18 och sol för att vara exakt, sommarvärme när man rör på sig. Svätt och sånt- I love it! En lång promenad (3h) från east side, runt södra udden upp på west side orkade vi med.

Idag är det St. Patrick's Day också. Fulla människor i gröna t-shirts med galna hattar har intagigt vartenda hörn på den här ön. Paraden är över (thank god) och nu är alla bara fulla och glada. Ganska skön stämning i stan, speciellt eftersom jag slipper delta. Ett glas vin på en uteservering väntar om en stund. Damn, I love this weather! 



Mid-day break


På trappan till the Public Library


Mer Jamba Juice. Smask!

En underbar dag med sol och ledighet, en kombination jag gillar starkt! Vaknade utvilad (händer det någonsin?) och begav mig till gymmet. Ska snart bege mig ut för en powerwalk med mina tjejor längs vattnet. Mycket mycket trevligt!


"Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine"





Tur for mig att mitt inre solsken far sallskap denna vecka da det namligen ska bli jatte varmt och fint. Idag har vi 15 grader och sol, imorgon blir det 16, pa torsdag ska det leta sig upp till 17, och fredag/lordag/sondag forvantas folja i samma spar. Med risk for att lata mallig vill jag bara saga Pilutta er

Sa. Javla. Nice!

  


El Diva vs Ikea dag 2


Det här klarar jag aldrig. Har jag mött min överman?


Herregud... herregud!


Nästan där... Fan den som ger sig!


Tah-dah! El Diva- Ikea 2-0!

Pust och stön vilken eftermiddag. Det var nästan att jag gav upp när denna möbel inte ville sätta ihop sig på rätt sätt. Det var bitar, skruvar och sågspån över hela golvet. Det luktade lite som träslöjd i mitt vardagsrum. Men eftersom jag inte hade mycket val var det vara att fortsätta och tillslut (2h senare men vem räknar?) var jag klar. Jag känner mig mäkta stolt. Min första riktiga (!) ikea möbel ihopsatt! Det ni! Det firar jag med en dusch följt av en kopp te framför tvn. Jag vet, jag är lite vild and crazy!

Dagens läxa: föjl ALLTID ALLA instruktioner som kommer med sätta-ihop-själv-möbler. Jag menar det, varenda liten bit, skruv och hörn ska matcha bilden för att det inte ska bli fel. 6 gånger fick ja ta loss, ta isär och göra om.    


En Söndag på Ikea


På väg ut till Ikea Brooklyn...




Klarar jag att bygga ihop det här själv?


Jajjemensan fattas bara! Lätt som en plätt (eller inte).


Nu orkar jag inte skruva mer. Nästa möbel fixas imorgon innan nya roomien kommer. Men en är bättre än ingen, speciellt eftersom jag gjorde det själv! Känns ganska bra måste jag säga.

Vill också säga att gårdagskvällen, alltså lördagkväll, var den bästa kvällen i hela mitt liv. Saturday Night Live var det roligaste jag har gjort vilket sedan följdes av en tok-bra utekväll. Oj oj, lördagen den 13:e mars 2010 kommer förevigt att vara no 1... om inte, kommer den i alla fall bli himla svår att knäcka! Det här lever jag läääänge på!

Nu väntar en kopp te framför tvn innan jag hoppar i säng. Trevlig ny vecka!


Big plans tonight




Har fått två biljetter till Saturday Night Live ikväll. Självaste Jude Law är host och Pearl Jam ska uppträda. Kan det bli bättre? Ja, det skulle vara att det inte skulle regna, men man kan inte få allt. Jag är i alla fall jätte excited, det ska bli skit kul! Om man får ta bilder så kommer de upp här first thing tomorrow!

Planerna är annars att plugga, städa och åka till ikea. Det sistnämnda blir nog imorgon då det förhopningsvis har slutat ösa ner. Får se om jag till och med får med mig lite bärhjälp i form av en vän eller två.  

Nu: frukost, plugga, ev träna, och sen gör mig skit snygg. Mitt mål är att Jude Law ska se mig i publiken och fall madly in love! Vad tror ni, är det realistiskt?


Min dag i bilder










Hängde vid Flatiron Building vid Madison Square Park idag på håltimmen. Lite disigare väder men ändå ganska skönt. Tjejsnack med H samt lunch. Mysigt break mitt på dagen.

Snart helg med storslagna planer. Jag avslöjar snart vad som komma skall. Men jag kan säga att jag är riktigt excited!!!


Dagens lunch...

                           


En smarrig Berry Fulfilling från Jamba Juice i solen vid Bryant Park.

Mera fint väder och promenader vid vattnet







iPhone in my heart!




Oj, vad jag alskar min iPhone. Jag alskar den lika mycket som man kan alska en elektronisk allvetande apparat! Jag alskar att den ar snygg, jag alskar att det ar smart, jag alskar att jag kan gora ALLT pa den! Det finns inget som min lilla skatt inte kan gora (and trust me, I'm testing it). Idag glomde jag den hemma. Visst kan jag leva utan den om jag maste (aven om det ar nagot jag inte vill) och en dag ska jag val klara, men det kanns allt lite tomt i vaskan. Dagen blev inte riktigt den samma...


Inspiration Spring



Hej hallå välkommen!
Innan ni frågar, ja! jag är väldigt glad idag. Idag är en bra dag och jag mår bra. The big news är att jag har hittat en ny rumskompis. Min nyvarande roomie ska flytta ut och jag har haft lite ångest över att hitta någon ny, men nu har det skett: snabbt, enkelt och väldigt smärtfritt. En jätte bra Sthlms kille med gemensamma vänner hemma. Känns hur bra som helst! Det är skönt när livet ibland reder ut sig så där som man vill! :)

Ikväll är det the Academy Awards och jag är bjuden på kul middag till den svenska ambassadörens kock. Han och hans fru har en årlig middag för sina vänner med betting på att rätt filmer ska vinna, frågesport och fashion critics. Det är tydligen en riktigt uppstyrd och cool kväll att se fram emot så jag är excited!

Det är +12 grader och sol, och idag är en good day people! 


Hello Spring

  

  

Vågar jag säga att våren är här? Idag är det i alla fall +10 grader och strålande sol. Varmare kommer det också att bli imorgon och nästa vecka. Började dagen med en lång promenad längs vattnet och East River Park. Nu syns inte det på bilderna med det var fler än jag som hade letat sig ut för en runda. Härligt!

Ikväll blir det födelsedagsfest i Brooklyn. Vad jag ska ha på mig är en annan fråga. Bli eventuellt en creme färgad löst sittande klänning från hm med paljettmarkerade axlar. Till det blir det nog svarta skor och svart skinnpaj. Älskar att slippa puckla på mig stora jackor och vantar. I just hope spring is here to stay!


Torsdag



Jaha, da var annu en vecka snart forbi. Var tar tiden vagen? Jag hinner lixsom inte leva :) Jag gillar uttrycket: "Life is what happens while you're busy making other plans" och det kanns ganska passande just nu! Eller ar det sa att tiden gar fort nar man har roligt?

Blev lite hastigt meddragen pa bio igar. Skrackisen Shutter Island sags och den vill jag hylla. Mycket bra och framfor allt vacker film. Helt klart vard att se! Hade kanske tankt att se den i helgen men nu ar det redan gjort sa jag far hitta pa nagot annat. Finns bade spelningar, fodelsedagsfester och Oscars galan att fylla min tid med, sa det gar ingen nod pa mig.

 Fick forresten hora av 2 pers igar att jag ar lik Nikki Reed. Haller ni med?


Eye Candy á la mega mycket!


Matthew Bomer

Vad tycker ni om min nya man? Är han inte den vackraste mannen ni har sett? Jag vet, han är lite (läs mycket) av en pretty boy, men det bryr jag mig inte om. He makes the butterflies in my stomach fly faster. Han är the lead actor i en ny favvo serie "White Collar" och jag vill gifta mig med honom.
Vad tror ni... future Mr. Josephine Woll?

Idag blir inlägget inte djupare än så. Inget analysera-livet-klaga-på-trötthet-berätta-om-min-dag-strunt! Bara en titt på den vackra mannen ovan! Smask!


New York in the '20s









Dessa underbart vackra foton ar tagna av Charles Ebbets, en amerikansk fotograf som levde i New York pa 20-talet. 20-talet ar forovrigt min absoluta favorit period just nu dar nast intill all inspiration kommer fran. Den forsta bilden, Lunchtime atop a Skyscraper, ar min favvo och hanger i min lagenhet. De tre forsta bilder ar tagna da Rockefeller Center byggdes och den sista visar en putsare pa Chrystler Building. Bada fantastiska New York monument startades pa 20-talet och stod fardiga i borjan pa 30-talet. Pa hans hemsida kan man se manga fler fina bilder som inspirerar och beror!

Trevlig ny vecka!   


RSS 2.0