Min vackra rooptop....


Den å så underbara poolen


Jag var typ först imorse, men kolla stan i bakgrunden



Kan man annat än gilla läget en dag som denna med musik, fruktsalad och fint väder?!

Cool down




Äntligen helg. Har i och för sig varit en kort vecka men ack så intensiv. Och jag tränar ganska mycket just nu så min kropp är lite trött. Då är det ibland skönt att bara dö i sängen med en goding som denna. Ikväll unnar jag mig en Pinkberry yoghurt glass med jordgubbar och mörk choklad, framför gamla avsnitt av The Hills.
Imorgon blir det mer träning, städning och pluggning. Och kanske en till Pinkberry. De är svåra att motstå, speciellt när det ligger en precis över gatan!

  

Tråckla nästa???




Idag är min sylåda min bästa vän. Man vet att man har använt något till tusen när det går hål. Det är precis vad som har hänt med mina träningsbyxor. Men efter några stick med nålen så blev det faktiskt riktigt bra. Nu kan jag ha dem ett tag till. Det är ju så man får se det när man är fattig student. Hellre laga eller göra om än att köpa nytt. Idealisk situation? nej kanske inte men man får ta det för vad det är.
Så vadå köpa nytt? it's vintage all around :)


Pool cool

Idag har varit en bra dag, om än lite bakis, men fint väder och fina vänner. Vet inte om jag har berättat det för er men jag har, genom mitt gym, köpt ett medlemsskap till en rooftop pool här precis där jag bor. Så idag var det premiär, typiskt bara att jag skulle glömma kameran just idag. Men bilder kommer så klart snarast! Jag kan i alla fall berätta att det var helt underbart. En stor pool, solstolar och gassande sol, allt till en vy över hela stan (poolen ligger nämligen på våning 37). Ni kan ju tänka er hur fint det var.

Imorgon väntar skola och jobb, men jag känner mig redo och utvilad. Kommer säkert att bli en bra vecka. Och min nya rumskompis kommer till helgen så jag måste städa och fixa. Usch, jag är för bra på att stöka ner med kläder precis överallt när jag bor själv. Tur att det kommer någon som kan "hålla koll" på mig :)

Hoppas er helg har varit fin! 

Helge frid


Mina vänners rooftop! Här satt vi halva kvällen.


Brunch idag!

Fredag: ledig, sovmorgon, sola vid vattnet, värmeslag, träna, utgång, dricka vin, skratta, härliga vänner.

Lördag: trött, stanna inne, allmänt deg, upp tll parken för lång prommis, hem och dö i sängen.

Söndag: West Village, brunch med gratis drinkar, dagsfylla, utgång snart, dricka mer vin, ledig imorgon.

Måndag: röd dag, ledig, sola vid poolen, hoppas på bra väder, plugga, träna, sova tidigt.

Ta dig i kragen!

Verkligen jätte kul att ni är så pratglada och kommeterar sugna.... verkligen jätte kul...

Sunshiny days...

5-Day Forecast

 WednesdayThursdayFridaySaturdaySunday
 Mostly sunny and pleasantVery warm with plenty of sunshineMostly sunny and very warmPartly sunny with a t-storm possiblePartly sunny with a t-storm possible
Hi82°F/28°C84°F/29°C85°F/29°C78°F/26°C75°F/24°C
Lo60°F/16°C62°F/17°C62°F/17°C62°F/17°C58°F/14°C
 Mostly sunny and pleasantVery warm with plenty of sunshineMostly sunny and very warmPartly sunny with a t-storm possiblePartly sunny with a t-storm possible

Den här synen kan man ju leva med.Trist för mig att jag kan ligga och sola i parken torsdag, fredag, lördag och söndag. Vi är även lediga på måndag så jag kan tänka mig att det blir ett litet parkbesök då också :) Vågar jag hoppas att sommaren is here to stay? Inte mig emot i så fall.


Milk and honey...

Jaha, då bor man själv. Dock inte länge till, men jag ska njuta medan jag kan. Nu kan jag lixom göra allt jag inte kunde göra tidigare, som typ gå runt naken (för det gör jag gärna varje dag), laga illa luktande mat (Patrik gillar inte lukt av lax) samt vara hur högljud jag vill utan att behöva tänka på någon annan (min favvo är att skrika rakt ut).

Imorgon väntar skola, jobb, barnvakt för Max, träning och sen sova tidigt. Det ska bli fint väder så jag ser framemot en heldag i parken, nergrävd i en sandlåda :) Vi hade förövrigt matte lektion i Bryant Park idag. Jag lyckade övertala professorn att ha klass utomhus i det fina vädret och det gick igenom. Mer sånt tack!

Nu, ett avsnitt CSI NY och sen sova. Kanske en kopp te på det... ja, det blir det nog. Tjo!

A bittersweet goodbye!

Har precis kommit hem från en avskedsmiddag med min kära lägenhetskamrat Patrik. Vet inte om jag har berättat det men Patrik flyttar hem till Sverige på tisdag, vilket känns väldigt underligt. Inte minst för honom. Han har ett sommarjobb och ska börja plugga till hösten plus att han redan från första början planerade att bara stanna fram till sommaren. Även om vi visste att det var något som skulle komma så känns det väldigt sorgligt. Man har vant sig att ha varandra i livet och prata med och dela allt med. Det kommer dock inte att ändras bara för att han flyttar för vi kommer garanterat att hålla kontakten. Känns lite svårt att inte göra det, men att inte träffas varje dag kommer att bli en stor omställning.

Nu känner jag mig dock samtidigt lite exalterad över den nya svensken som ska flytta in. Han heter Oscar, 24 år, pluggar i Lund och ska praktisera på J.Lindeberg i sommar och det är därför han kommer hit. Det ska bli himla kul att träffa (och bo med) någon ny. Han ska stanna juni och juli så vi kommer att röja hårt i sommar. Har pratat en del med honom redan och han verkar vara en väldigt reko kille. Ser framemot att träffa honom.

Ligger nu i sängen med väldigt blandade känslor. Ledsen för att Patrik ska flytta men samtidigt exalterad över att få bo med någon ny. Jag känner dock att jag lutar mer åt det första. Usch, jag vill inte alls tänka på att säga hejdå, att inte träffas på ett tag och att inte ha den närheten som vi faktiskt har haft. Men men, everything happens for a reason och även detta kommer att bli bra. Den känslan tar jag med mig in i John Blunds värld. Hoppas att ni har haft en bra helg!

XoXo


Update...


Supersöta lilla Max




Kornblå blus från H&M


(i)Håliga tights från Forever21
Sedan köptes även svarta harembyxor och en blå mönstrad tunnika.

Ja, jag var som sagt barnvakt åt lilla Max igår. Vi begav oss till parken mot hans favvo lekplats. När vi kom dit ser jag att platsen är avstängd på grund av filminspelning, eller tv-inspelning rättare sagt. Det var Gossip Girl som var i krokarna och då Max låg och sov passade jag pa att titta ett slag. Ganska kul faktiskt :)
Vi hittade sen en park som vi lekte flera timmar i. Jag har glömt hur kul det är att gunga och leka i sandlådan. 

Stannade förbi några affärer och plockde upp några plagg som ni ser ovan. "Billigt är bra" är min nya filosofi så jag begränades mig enbart till H&M och F21. Känner mig riktigt duktig. Kvällen spenderades sen bara i sängen framför gripande säsongsavslutning av Grey's Anatomy och några avsnitt Vänner. 

Imorse vaknade jag tidigt och begav mig till gymmet. Kände mig seg som gummi så jag fjösade mest runt bland maskinerna. Såna dagar är det lika bra att stanna hemma. Imorgon blir det definitivt en låta-kroppen-vila-dag. Har även spenderat dagen med att städa och fixa. Nu ska jag kila ner och handla lite mat då det ekar av tomhet i mina skåp. Sushi och yoghurt glass står på kvällens meny. Vad äter ni helst till helgen?



  


Formkurva...

Min kropp är totalt färdig. Jag känner mig trött i varenda liten muskel i min lilla kropp... fast på ett bra sätt. Har tränat varje dag i en tid och nu börjar det verkligen kännas. Träningsvärk och stela delar är vad jag lider mest av...även fast jag lägger ner massa krut på att stretcha som en galning. Värst just nu är träningsvärken i ljumskarna. Ni vet, de där musklerna som man känner av på inner sidan av låren när man sitter skräddare. Jag kan inte ens lägga ena benet över de andra och sitta "fint" som man ska utan får gott ha båda fötterna nere i golvet (eller nästan nere vid golvet, det är ju inte alltid jag når ner). Idag på tåget kände jag mig lite manlig där jag satt lagom bredbent och vulgärt. Tur att jag inte hade kjol på mig. Funtar på att låta lördagen bli min vilodag från träning och låta kroppen återhämta sig lite. Fast nu när man har kommit igång så är det svårt att sluta... decisions, decision, decsions...

Har annars spenderat dagen med att sitta barnvakt åt lilla Max, gått vilse i parken, sett inspelning av GG samt shoppat lite nytt... bilder och mer utförlig sammanfattning av min fredag kommer imorgon. Nu ska den trötta kroppen få sova. Hjälp vad jag längtar efter sömn...

Zzz zzz zzz

 

Så var det med det!

Nu är det stora provet avklarat och det känns väldigt skönt. Nu har jag äntligen helg och det firade jag med några timmar på gymmet. Alltid skönt att få svetta ut veckans stress. Ska snart iväg till skolan dock för ett möte med mina chefer och de andra tutors. Ska bli spännande att höra vad de har på hjärtat. Kvällen kommer annars att bli lugn. Ska nog bara laga mat och slappa. Har sovigt oroligt i natt så om jag känner mig själv rätt så kommer jag somna ganska tidigt.

Mumin, I'm not sure what questions you're referring to but I remember you wondering what happened to the Unique blog. Well, like every other company in this country, Today.com is feeling the recession and they stoped paying their bloggers. I don't have much time as it is so I'm not going to blog for them without getting paid. I just don't like that blog that much. It's as simple as that!

Nu ska jag klä på mig, stoppa i mig nåt och snart bege mig ut på stan. Hade lixom inte mycket mer att komma med. Är fortfarande på jakt efter min datorsladd till kameran så att jag kan ladda upp massa härliga party bilder. Tills dess...

Stress!!!!

Har ett mega- bauta prov imorgon som slukar all min tid. Kommer snart tillbaka till bloggen. Tills dess vill jag säga det största grattis till min vackra kusin L som nu äntligen har tagit körkort! Jag är så stolt och glad för din skull! Ut och gör Stockohlms vägar osäkra :)

Yaff it up!












Har spenderat större delen av den här lördagen i East Village, på favvo caféet Yaffa. Det är ett dygnetrunt öppet bohem-rockigt café med den bästa maten och coolaste crowden (vi är ju där, haha). Vi har druckigt vin, tjejpratat, och myst i värmen. Avslutade sedan dagen med soffhäng hemma hos A. Imorgon blir det träning och plugg. Det var typ det jag hade på hjärtat just nu!

Pucko!

Jag har tappat bort datorsladden till min kamera så bilderna får snällt ligga kvar på kameran. Fan! Jag som har så många bra att bjuda på! Så går det när man är messy och slarvig. Suck!

Raindropps keep falling on my head...




Det slutar inte regna!!! Det blir typ bara värre för var dag. Och som det öser ner också. Man kan ju bli deppig för mindre. Som tur är ska jag möta alla mina vänner för en stor födelsedagsmiddag ikväll. Johanna blir 25 och det ska firas med en riktigt brak måltid. Vi beger oss snart till Sea i East Village för en uppstyrd tillställning. Alltid kul att klä upp sig så jag passar på att bära min nya lila kjol samt höga, höga klackar. Trotsa regnet kan det även kallas.

Imorgon är jag som vanligt ledig och tänkte palla mig till gymmet samt barrikera mig på något mysigt café och plugga bort dagen. Kanske drar med mig A om hon har lust. Vi får se lite hur dagen artar sig. Inge stress, bara mys!

2nd best to none!

Skola, jobb, powerwalk, ikea-lax till middag framför ett avsnitt Vänner. Det är typ min dag i ett nötskal. Kvällen kommer med största sannolikhet att spenderas framför datorn med plugg och film. Det blir lixom inte roligare än så. Det som i och för sig piggar upp är den sten-coola musikvideon som Hotel Rival har gjort. Om ni är sugna på att se så kan ni gå till www.rival.se.

Ciao!

Another day, another story!


Shit vilken mega-bang bra helg jag har haft. A's vänner var fortfarande här och vi har festat till tusen. Lördagsnatt var galen och slutade med att jag ramlar hem vid 07.00... ja, vad ska man säga? man kan inte annat än älska den här stan (som blir ännu bättre med mina underbara vänner)! Söndagen spenderades i sängen. Japp, hela långa dagen låg jag och kollade på film och åt salta pinnar. Mådde lagom bra, så det var skönt att höra spöregnet utanför fönstret.

Regnet har tyvärr hållt i sig in i starten på veckan, men med paraply klarar jag mig riktigt bra. Känner mig på bra humör även om jag har starka känslor av saknad till mamma och pappa. Men skolan går bra, jag har ett bra liv med bra vänner så jag ska verkligen inte klaga. Vi går mot varmare tider och jag blir glad i själen av att vara mig just nu. Med det säger jag god natt och hoppar in i sängen!

XoXo

Instängd i en låda!






Var ute igår. VI höll oss nere på Lower East Side och började på Chloe 81 och fortsatte sen till The Box. Vet att jag har berättat om The Box förrut men det är så himla bra att jag vill prisa det lite till. Det är en one-of-a-kind burlesk teater med nattklubbs vibbar och scener man inte skåda någon annanstans. Burleskshowerna är en blandning mellan Moulan Rouge, Kabaret och galna sex shower (ja, sånt som jag helt enkelt inte kan skriva om). Det är i alla fall ett av mina absoluta favoritställen, det är kul med lite annorlunda saker ibland.

Dagen har spenderats i soffan med datorn på magen och en kopp te i handen. Mår som jag förtjänar idag även om jag är oförskämt pigg. Kan nog till och med tänkas bli en utgång ikväll också. Måste ju passa på nu när suget är på topp. Vi har så himla kul när vi går ut vilket lixom gör det svårare att säga nej. Vi får se dock, alla känner sig lite sega idag.

Hur ser er helg ut? Spenderas den i sängen eller är ni aktiva? Jag råkar veta att mamma och Petrus har haft premiär med grillning och middag ute på altanen. Kul för dem... När får jag göra det?

Those who wish to sing, always find a song...


Skorna; ja tack!

Ganska ovanlig dag igår. Spenderade 3 timmar på NYU Medical Center som stöd för A som var tvungen att sy 4 stygn i handen. En lite olycka kvällen innan med ett krossat glas, inga andra större skador och allt är bra nu. Så nu har jag upplevt ett New York sjukhus. Inget speciellt, ett vanligt sjukhus bara, men som allt annat i det här landet var det ju såklart gigantiskt stort. Blev sedan en lugn middag hos A tittandes på The Dark Knight.

Planerna för dagen är att åka ut till Brooklyn och hänga i Williamsburg. Får se hur det blir med det eftersom det regnar. Skulle annars kunna tänka mig en bio eller en hela-dagen-fika. Vi får se!

XoXo 


RSS 2.0