En dag vid poolen!

Här får ni se vad jag ser när jag ligger vid poolen:













Shake it up!

Om livet är så när det är som svårast så har vi inga problem. Efter en stor härlig frukost tog vi en promenad på stranden och sen låg vi vid poolen hela dagen. Och låt mig säga att jag verkligen gillar konceptet med all-inclusive. Det är första gången för mig men jag kan vänja mig vid det. Pool-butlers som serverar precis det du vill ha; mat, snacks, frukt, glass... you name it! Det är bara att be om det när du är sugen. Favoriten är nog ändå alla drinkar. Om något så kan Mexicananrna blanda riktigt bra drinkar. Favoriterna på dagen är Frozen Strawberry Daquiri, Mojito och Pineapple martini. Fräscha drinkar vid poolen. På kvällen håller jag mig till Apple martini och chocolate martini.

Här är några recept till er så att ni i alla fall kan låtsas att ni är här med mig:


Frozen Strawberry Daquiri
2cl ljus rom
1cl lime juice
is kuber
4-5 jordgubbar
1 tsk socker
Blanda i mixer och servera! Söt, fräsch och krämig.

Mojito
2cl ljus rom
pepparmints löv
½ lime
6cl mineral vatten
1tsk socker

Apple martini
2cl vodka
2cl äppel likör
2cl äppel juice
skvätt lime



Cozumel Day 1!

Nu är vi har och har landat, jag och uncle Jeff. Har inte alls hållt det hemligt, jag har bara glömmt att nämna det. Jag är honom evigt tacksam då det är han som står för hela kalaset, och då menar jag hela kalaset! Väl på hotellet checkade vi in och begav oss till rummet. Ett ocean-view rum som är hur fint som helst. Inga klagomål här inte. Hela stället är till våran belåtenhet och jag känner mig så glad! Ner till en av restauranterna för en lätt lunch och sen ner på stranden för att njuta av eftermiddagssolen på en harem bädd. Med en Piña Colada i min hand hade jag det ganska så bra!

Nu har vi duschat och sitter på balkongen och njuter av solnedgången. Snart blir det middag och drinkar. Är det all- inclusive så är det! Imorgon blir det såklart en dag i solen. Jag tänker jobba på min bränna och Jeff ska snorkla. vad som händer mer återstår att se. Jag känner mig inte så orolig... vi är ju på semester!

Här får ni några bilder från dag 1: Titta och njut (eller avundas, det funkar också...)




















Spring Break WooHoo!

ÄNTLIGEN HAR JAG MITT EFTERLÄNGTADE SPRING BREAK! Hade sista provet imorse och sen har firade jag med att köpa solskyddsfaktor och låna böcker. Dock inte på samma ställe :)
Känner mig nöjd med den här terminen. Det har gått som jag har velat och jag har lärt mig mycket känner jag. Over all alltså en mycket bra termin men jag skulle inte vilja göra om den, det har varit så tufft ibland. Kanske därför lovet känns lite extra bra nu också!

Kvällen kommer att gå i packningen tecken. Har inte ens börjat men jag har dock en pack-lista. Märker att jag får mer gjort och gör det bättre om jag får ha en lista att bocka av allt eftersom... Har dock redan stoppat ner passet och alla visum papper. Vore synd att fastna på flygplatsen och inte komma någonstans. S ska komma förbi och hänga med mig medan jag packar. Får se om hon packar ner sig själv för att få följa med!

Jag antar att det här är sista inlägger från New York på en vecka. Men tro inte att ni slipper mig bara för att jag byter land. Datorn får följa med och bloggen lika så! Vi ses i Mexico!

XoXo 


Sakta går jag framåt...


Om man ändå kunde få vara så här snygg idag



Upp
och ner dag igår. Var och tränade på morgonen och det känner jag såklart av idag. Den här gången är det mina biceps och triceps som fått sig en redig omgång. Magen ska nog också inkluderas då jag har börjat träna med "hjulet", ett vanligt hjul som man, ståendes på knä, ska rulla ut och in. En av de värsta övningar jag vet men ack så effektiv! Jag gillar att träna på morgonen, lite för att få det gjort, men sen även för att kunna ta det lungt resten av dagen. Det hinns tyvärr inte med idag då jag har ett bibliotek och stort prov i finans som väntar. Kanske hinner med en joggingrunda på eftermiddagen.

Igår hände även något som fick mig till tårar. Jag sitter i skolan bibliotek och pluggar inför mitt prov på kvällen. Då kommer en kille fram till mig och ser jätte arg ut. Det ska även tilläggas att jag har varit hans tutor (hjälplärare) i bokföring/redovisning under hela terminen och nu står han framför mig. Jag visste att han skulle ha sitt slutprov samma dag så jag frågade såklart hur det hade gått. Eftersom jag lägger ner så mycket energi och tid på att hjälpa mina elever så vill jag ju såklart veta hur det har gått. Det visade sig att han att han inte hade klarat provet och nu skuller han det på mig! Fattar ni, har står mitt framför mig och har mage att skylla sitt misslyckande på mig. Efter att han hade kastat ur sig vad han skulle säga så gick han, och jag var helt stum. Jag vet att det inte är mitt fel någonstans och att det är så orättvist av honom att skylla på mig, men jag kan lixom inte hjälpa att ta illa vid mig. Det han sa gick rakt in och har gjort mig lite osäker. Jag vet att han inte har rätt att göra som han gjorde och jag ska spendera dagen med att fokuser på mig och mitt och bara glömma vad han sa.


Efter mitt prov igår kväll så blev det middag i Chinatown med min lärare. Det här är en av de absolut bästa lärarna jag någonsin har haft så det var väldigt trevligt. En liten pick-me-up efter en deppig eftermiddag. Nu mår jag bättre jag ska snart bege mig till skolan för att förbereda inför morgondagens prov (som även är det sista jag har). Shit, snart är det över och jag ska få vara ledig ett tag. Underbart underbart!

XoXo


Bakom mina solgalsogon!



Sista veckan innan spring break. Har som vanligt massor att gora (t.o.m lite mer an vanligt) och nu borjar jag kanna mig riktigt sliten. Det som tar mig framat just nu ar langtan till Mexico. Jag ar sa tacksam over att den har resan kommer sa lagligt. Sista final exams nu, flera om dagen men det gar bra. Jag presterar som jag vill och tycker val anda att jag far utdelning for mitt slit. Alla prov ar inte over an sa jag kanske inte ska vara for snabb med att saga sa men so far so good!

Ja farbror, jag tog mig igenom helgen utan problem. Gick aldrig ut i lordags. Efter noga overlaggande av min ekonomi kande jag inte att det fanns plats for en blot kvall till. Vill ju spara mina slantar till semestern: spa-treatments, souvenirer, och bada med delfiner ar bara nagra saker jag penga-prioriterar just nu. Fast inkop av solskyddsfaktor ar nog ett maste pa shopping listan innan vi far.
Nu maste jag tyvarr vanda mig tillbaka till mina studier och de resterande proven, men jag aterkommer snart :)

XoXo 

  

Feeling good!


Sara, Ida och Joy. Sara är en av mina absolut bästa vänner, Ida och Joy är här på semester...


Karaoke på Lower East Side




Kvällen startades med förfest i Williamsbrug och sedan bar det av till karaoke på LES och sen till Cain. Mycket trevlig kväll med fina vänner, många skratt och bra musik. Kvällen slutade med pizza hemma på soffan.

Dagen har spenderats i parken med S. På med solbrillor och med en yoghurtglass i handen begav vi oss ut i det underbara vädret. Och det bästa av allt, det ska fortsätta så här. Fast på fredag åker ja ju till Mexico så då kan det regna hej villt :) (like I care...)

Ikväll blig det Spotted Pig och The Box (en av få ställen i NY som kör på temat burlesk). Skulle gärna berätta lite om The Box (aka lådan) men jag vet inte om sådan saker passar sig på en blogg. Låt oss bara säga att det är grovt, grovt, grovt provocerande...

XoXo

Viva la Mexico!

Hit ska jag om en vecka. Cozumel på Spring Break!


Grand Interconnecting Pool

Swim-up Terrace

Ocean View

Pool View

Lazy River and Central Island

Relaxation Pool

Daytime View from Pier

Romantic Sunset Dinner on Dock

Lobby

Det kan bli bra... eller vad tror ni?

Fallande planer...


Mina stackars joggingskor får snällt vänta till senare....

I skirvande stund är klockan 07.30. Varför är jag uppe så tidigt på en fredag när jag ändå är ledig kanske ni frågar er. Jag ska till skolan och gå på ett seminarium för oss internationella studenter som handlar om visum och hur man kan stanna i landet efter avslutad utbildning. Intressant och verkligen relevant så jag ska snart palla mig dit. Ska inte vara där förrän vid 10 snåret så jag tänkte ge mig ut på en joggingtur innan. Min favvo är att träna på morgonen, innan frukost, men det är så sällan jag får chansen eftersom jag i veckorna börjar tidigt. Men idag tänkte jag i alla fall passa på. Vad ser jag då när jag vaknar och tittar ut? Snö!!! Men hallå, vad händer nu? Det som är vår och ska bli jätte fint väder idag!! Jag förstår ingenting. Jaja, jag får helt enkelt lägga mina joggingplaner på hyllan (till senare i eftermiddag dvs).

Nu tänkte jag istället äta en mysig frukost, städa undan lite saker och sen knalla upp till skolan. Ska senare bege mig till Brooklyn och träffa Geoff. Kommer förhoppningsvis med glada besked efter det besöket. I eftermiddag blir det träning och fika.

XoXo

East Village!

Idag har det regnat. Usch vad jag inte gillar regn. Det var blött och kallt och ruggigt. Fy! Usch! Blä! Slutade tidigt och drog tillsammans med S ner till East Village för att second hand shoppa. Vi hittade många bra små butiker men båda kom hem tomhänta. Bättre lycka nästa gång! Men en mysig dag har det allt varit. Vi stannade förbi Veselka för en snabb kaffe mellan varven och dit kommer vi nog gå igen. Schysst  diner-liknande ställe med riktigt härliga kolhydratsdrypande mat. Smask! Har även varit med i GG.

Ikväll blir det utgång med tjejorna. Drar först på fördrink på LES sen Rendezvous i Meatpacking District. Får se lite sen var vi hamnar. Natten är lång och vi är unga :)
Nu ska jag bara dega i soffan med "Super Size Me", vindruvor och ett glas mjölk. Måste ju värma upp inför kvällen!

XoXo

Tisdag på tisdag!

Happy St Patrick's Day på er (om än lite sent med tanke på att klockan redan är onsdag hemma i Sverige). Har tyvärr inga smaskiga parad-bilder eftersom jag var tvungen att jobba. Kanske nästa år att det kommer lite pics. Eller så kan ni tänka er tiotusentals grönklädda, fulla människor samlas längs 5th avenue och titta på en mäktigt lång parad. Sen går man till Irländska barer och super fram till småtimmarna. Se dr, vi behöver inga bilder, vi har våra fantasier :)

Inget speciellt händer annars. Massa prov och grejs i skolan sa det tar upp största delen av min vakna tid. Säkert lite av mina drömmar också, men det är inget jag minns i vaket tillstånd! Snart  är det över, bara 1 vecka kvar nu. Shit va tiden går fort. Och jag kan glatt avslöja att jag kommer att resa iväg på Spring Break. När, var, hur avslöjar jag inte riktigt än, men feel free to guess!

Nu: middag, plugga, duscha, sova.

XoXo

Weekend!

Grattis på födelsedagen underbara, fina mormor. En liten fågel har viskat i mitt öra att du är på bättringsväg och att allt verkar toppen! Jag håller tummarna att vi alla ska fortsätta må bra och ta hand om varandra, ni mer än jag eftersom jag är här borta! Kram på dig och grattis!

En typisk söndag; plugg, promenad, plugg och sen film. Förmodligen en smoothie till det (om jag inte äter upp frukten innan). Skulle vilja göra er lite avundsjuka med att säga att våren har kommit hit. 12-15 grader i flera dagar och det ser ut att stanna, men jag ska hålla det för mig själv. Jag vet ju hur deppiga söndagar kan vara i alla fall, utan vår-mobbing från mig. Hoppas i alla fall att ni har haft en fin helg. Själv längar jag efter Stockholm så att jag dör. One of those days, you know!

XoXo

Höga berg och djupa hav!




Jaha
, då var halva helgen redan förbi. Har i och för sig hunnit med en del idag. Var uppe i bra tid och fick lite pluggning gjort. Sen ut på stan, tillbaka hem, lång prommis med P, handla åt min vän som var för bakis för att stå upp, iväg till henne, fika & snacka skit, hem, inviga mixern och nu dunsta ner i sängen!

Kvällen igår blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vi fördrinkade hemma hos J och begav oss sedan till Essex. Väl på restauranten känner jag hur det börjar flimmra för ögonen och jag får en srängande huvudvärk inom loppet av 15 min. vad är detta om inte en fruktad migrän attack. Lagom tills det att maten landade på bordet var jag tvyungen att åka hem. Spenderade många timmar på toaletten innan jag tillslut däckade... för att imorse vakna upp pigg som en ärta! Himla läskigt när sånt händer men nu mår jag bra!

Det blev ett väldigt lyckat resultat med min nya super mixer. Måste nog lägga till Smoothie på listan över "rätter" jag faktiskt kan laga. Denna är med banan, jordgubbar och blåbär. Skvätt lite mölk på det hela och sen är det bara att tuta och köra!

Ikväll ska jag överraska lite. Iställer för film så ska jag krypa upp med min bok. Just nu är jag inne på en författare som heter Harlan Coben, och tillsammans med Michael Connelly är han min favvo crime-writer! Så nu blir det smoothie, bok och värmeljus. Mys på er!!!

XoXo

Tillökning!



Idag har mitt hushåll fått tillökning. Jag har köpt en Hamilton Beach Mixer så nu ska här göras smoothies, juicer och soppor. Åkterkommer med recept och bilder på mina mumsiga, fräscha resultat!

Har varit en fin dag, sol, träning och mixer-shopping. Inget speciellt, bara fint!

Ska ut på middag snart, ner till Essex (LES) för en födelsedagsmiddag med tjejorna, sedan får vi se vad som händer. Stan är stor och vi är galna!

XoXo 

Hej


Det här festar jag på ikväll

Nu är jag där igen, jag prioriterar bort bloggen när jag har ett hektiskt liv. I slutet av veckan säger jag att jag är tillbaka men på måndag försvinner jag igen. Förlåt för det, men jag vet att ni förstår. Och visst kan jag inte förvänta mig att ni ska kommentera om jag inte bloggar. Fair deal!

I veckan har som sagt varit fullt upp med gud vet allt. Mest skola i och för sig. Nu är det helg och jag känner mig så där trött som man är när helgen precis har börjat. Eller kanske inte trött, mer avslappnad kanske. Har varit och tränat, är ny-duchad och mätt... jag mår bra. Ska bara vara hemma ikväll och kolla film. Imorgon blir det mer träning följt av svart-skin-jacka-jakt på stan. Nu har jag bestämmt mig för att äntligen köpa en.

Imorgon kväll blir det middag med tjejorna på Essex (LES) men mer om det imorgon.
XoXo


Holding on!

Hej tjolahopp!
Ni forstar sakert att jag har mycket att sta i nar jag bloggar mer sallan. Skolan ar #1 och just nu har jag upp-till-hakan-mycket-att-gora. Snart ar terminen slut sa jag forsoker kampa in i det sista, men jag ska forsoka att inte skjuta undan bloggen allt for mycket.

Nada speciellt har hant, mest bara skola just nu. Lite traning nar jag hinner (las orkar) och hanga lite med vanner nar jag hinner (las hinner). Inte mycket tid till annat. Vet i och for sig inte vad jag skulle ha for mig om jag hade jatte mycket mer tid till overs, men lite avslappning skulle inte sitta helt fel. Borjar i och for sig komma pa att jag nog ar en sadan person som vill och kraver att ha mycket och manga saker runt omkring mig. Det far garna handa saker lite hela tiden, annars blir jag nog for rastlos. Sa nu ska jag vanda mig tillbaka till mitt stora projekt och ta mig i kragen och faktiskt skriva klart det. Det ar verklligen pa tiden att jag slutar skjuta upp allt till sista minuten for da kanske jag faktiskt kan fa en avslappningsminut lite da och da. Kan man lara gamla hundar att sitta, eller ar jag tillrackligt ung?

XoXo 

   


Ibland har man det allt bra!

Välkommen till ett 20 gradigt New York. Japp, that's right folks, vi har haft 20 grader med fukt idag! Jag och A svättades som små grisar på väg ner till Union Square. Lite äckligt kan tyckas men vi var bara glada för värmen. Drog oss ner till East Village och Yaffa, ett dygnetrunt öppet café/bar/hang-out-place. Jäkligt nice att luncha på deras uteservering på bakgården. En mysig dag med mysiga vänner i mysigt väder, det tackar vi verkligen för. Sedan har vi också hunnit med Mani/Pedi + färgning av A:s hår, för att sedan komma hem, klämma lite frukt och sen dö i sängen. Jag har länge sagt att jag ska se Slumdog Millionaire men ikväll ska det banne mig bli av. Ni kan förhöra mig imorgon om ni vill!

XoXo

Helg!






Jag får såna vårkänslor när jag ser snön smälta bort


Nu är äntligen den tuffa veckan över. Men det har gått bra och jag känner mig nöjd. Tittar dock mot några lika tuffa dagar nästa vecka. Men det tar vi då för nu är nu och jag har helg. Firade det med en långprommis i parken. Det har gått och blivit jätte varmt och ska som tur är hålla i sig hela helgen. Hela 18 grader ska vi få på söndag. Vad sägs om det!? Kan tänka mig att mycket av min tid kommer att spenderas utomhus. Jag längtar (och har längtat) efter värmen.

Kvällen kommer dock bara att kläs i lugn. En hemma kväll med mys vore inte helt fel, men Ps föräldrar har precis kommit hit så vi ska nog ut på middag. Det ska såklart bli jätte trevligt. Kanske att jag hinner mysa efter det. Eller så somnar jag och det är ju inte heller nåt jag sätter mig emot :) Blir förmodligen middag på Inoteca här i vårat neighborhood.

Imorgon ska jag upp till skolan (observera att jag ska dit på min lediga dag) och plugga. Vore nämligen skönt att slippa plugga i helgen. Sedan kanske jag drar med mig någon ut och knallar, men det får vi se. Nu; ett varmt bad och sen Inoteca!

XoXo

...

Vill bara meddela att jag kommer att vara en riktigt tråkig bloggare fram till torsdag. Har nämligen massa att göra i skolan så ställ in er på att det förmodligen inte kommer att bloggas alls på ett par dagar... bara så att ni vet, som en liten förvarning så att ingen kan komma och klaga sen.

Ses om ett par dagar!

XoXo

Söndags mys!


MIn spa utrustning


Vaknade och fick se lätt snö fall utanför mitt fönster. Hallå!? Jag har inte beställt snö... vad är det som händer? Hade ju planerat att prommenera i vårsolen. Det blev inte av men tog mig ut en snabbis ner till affären. Skyndade mig dock hem för det var riktigt ugg-ruggigt kallt. Har med gott samvete bara varit inne hela dagen. Behövde ändå plugga bort lite saker, och det känns mer ok att vara hemma om vädret inte är så fint utanför.

Har preics gett mig själv en liten spa behandling. Det är något jag verkligen tycker om att göra för mig själv, som kan pigga upp en deppig dag eller bara få mig att känna mig lite extra fräsch. Ikväll använde jag det för att motivera mitt pluggande samt få en bra start på den nya veckan. Min utrustning, från vänster till höger: (OBS! Alla produkter appliceras efter ett långe, härligt bad)

Lotion: Viktigt att smörja in sig efter varje dusch. Tog mig flera år innan det bler rutin men nu kan jag inte leva utan min  Vaselin Firming Lotion.
Havs salt: När budgeten stramar och jag inte har råd med bodu scrub, då tar jag havs salt och bladar med vanlig shower
gel. Det funkar utmärkt, precis som en body scrub.
Brun-utan-sol: Smörjer lite på dekoltaget och armarna för att få lite färg i det bleka vintermörkret.
Hårinpackning: Min nya leave-in mirakel kur för torrt och lockigt hår. 1 gång/ vecka försöker jag göra den behandlingen.
Läppar/nagelband: Elisabeth Arden 8 Hour Cream är oslagbar när det kommer till all around användning. Jag använder den till mina torra vinter läppar och mina nagelband. Funkar även bra på torra amrbågar och hälar.
Doft: MIn Rose-cream från Victoria's Secret avslutar jag med för att lukta lite extra gott.

Vad gör ni för att pigga upp er själva så här i vinter mörkret?

XoXo

RSS 2.0