Anhalt Sverige!



Idag är det inte Josephine som skriver utan zombie-jossan. Jag är så trött idag vilket gör att packandet tar tre gånger så lång tid. Jag har en fix idé att jag ska sova så lite som möjligt natten innan jag ska flyga så att det går lättare att somna på planet. Anledning till detta är att det är en sån lång flight som jag bara vill sova bort. Jag är i och för sig ovanligt bra på att sova på flygplan men det vore ju skönt om man somnade för att man var trött, inte för att man tvingade sig själv att sova genom att knipa ihop ögonen.

Anyway, snart bär det alltså av. Om lite drygt 4 timmar är jag på väg. Först ska jag bara packa klart, städa, duscha och äta. So much to do, so little time! Och just det, jag var och klippte mig igår så er som jag träffar i Stockholm får se resultatet! 

Nu måste jag get back to business om jag någonsin ska bli klar (Josephine som säger åt zombie-jossan att lägga på ett kol.) Vi ses i Sverige!

LES

Helkväll på LES (lower east side). Avslutning-på-den-här-terminen-middag med många goda vänner på Essex, många goda drinkar och god mat, sedan vidare för privat fest på Chloe, billigt vin på Motor City Bar och sen biljard på Max Fish. Idag blir det till att fixa. Måste tvätta, packa, städa, köpa grejer till folk, klippa mig och organisera. Det är inte lätt att ha semester... inte en lugn stund får man :)

Nu blir det frukost framför New Yorks version av nyhetsmorgon, sen hem till A för att hjälpa henne att packa. Nog för att jag inte är så bra på att packa men hon är snäppet värre, så vi tänkte om vi slår våra kloka huvuden ihop så kanske resultatet inte blir allt för kasst. Sedan blir det bara till att sätta igång men allt som ska göras.... om någon ändå kunde göra det åt mig...  

Söndag (igår)







Golf igår. Us Open. Massa folk. Inget regn. VIP tält med mat och dryck. Kolla golfen på tv. Varför? Jag är för kort för att se över alla tusen människor. Jag ser bättre på tv. Lite live såg vi allt. Tiger Woods och svenskar. Ingen av dem vann. Det var kul ändå. Massa folk och massa lera. Lite sol ibland. Sjuk bra dag. Trött i fötterna. Snygga golf-män. Golf-män kan konsten att klä sig snyggt (samt spela ganska bra golf).

Skola idag. Prov som kändes bra. 2 prov imorgon. Ett hemifrån. Ska sitta i sängen och göra det. Sen gymmet. Måste städa och packa. Stockholm på torsdag. Nu är det snart. Ska handla grejer till er där hemma också. Vad vill ni ha? Maila eller skriv här. Jag försöker fixa allt jag kan.

Nu, plugga, vindruvor och kleerup.

Misommar 09!



























Första midsommaren som inte firades på landet med all tillhörande tradition. Men en toppen dag ändå som firades med 3000 andra svenskar i Battery Park på Manhattans södra udde. Vi hade midsommarstång, dans, sång, sill, nubbe, lax, blomsterkransar och SOL! Det har regnat nästan varje dag i 2 veckor men på själva midsommarafton kom solen fram och gav oss den finaste dagen med härliga grader. Ett midsommar mirakel kallar vi det :)
En lång härlgia dag som slutade med många skratt och snurrande huvuden.

Idag regnar det såklart igen. Med det gör inget för vi ska bruncha oss tillbaka på banan. Det kommer dock att bli en lugn kväll då krafterna måste samlas till morgondagens final av US Open. Det ser vi fram emot. Kanske till och med kan hoppas på lite sol. Jag kommer dock inte att kunna ta några bilder då både kamera och mobil är strängt förbjudet.
Nu brunch, sen slappa (kanske med bio eller bara i sängen)!!!  

regnregnregn



Inga lektioner idag vilket betyder helg. Och dan före (sommar) dan. Kommer bli en toppen helg.
Gymmet imorse, snart till skolan för ett möte, senare hjälpa A med lite saker. Ska också plocka ut en midsommar outfit till imorgon. Känns lite underbligt att inte fira midsommar på landet som vill alltid gör, men vi kommer ha sten kul.

Helgen blir nog sen ganska lugn, förhoppningsvis med lite solning och shopping. Måste ju inhandla allt som alla vill att jag ska ta med mig hem. Fast det gör jag så gärna. På söndag ska jag och min roomie till finalen av US Open Golf. Finaldagen går tydligen av stapeln här i NY så det ska bli kul. Pappa, jag kommer att ta extra många bilder för din skull :)
MIn roomie jobbar på J.Lindeberg som gör en del golfkläder så det är därför vi ska dit. Tror att de sponsrar vissa spelare... men det vet jag inte säkert. Är lixom inte så insatt, haha.

Sen vill jag bara ge ett shout out till välrdens absolut bästa Liza. Underbara, fina, älskade kusin. Vill bara uttrycka min kärlek till dig och att jag är så glad och tacksam att jag har dig. Vi har vuxit upp tillsammans som systrar och vi delar våra liv med varandra. Vi är som en person, vi tänker precis lika och vet vad den andra tänker. Du är fantastisk! Det ska bli så kul att mamma, Liza och moster kommer till NY i september. Vi ska ha en underbar vecka!

Med det tackar jag för mig och beger mig ut i regnet!


Lite av allt...



Jo, men over all tycker jag nog att det har varit en bra dag. Lite lång för mitt tycke, men verkligen inte dålig. Lite bra nyheter, lite tänking, lite betala tråkiga räkningar, lite mycket i skolan, lite trött på att tutora elever, lite mätt, lite stor längtan till Sverige, lite seg i bollen. I korta drag lixom...
Mer än så orkar jag inte just nu. Imorgon sovmorgon med planerad (och efterlängtad) lång-frukost och sedan träning. Kan bli bra.



 

14/6

En väldigt bra söndag i en helg som kunde ha varit bättre. I fredags gick jag som vanligt och tränade men sen kom den... den j*vla migrän huvudvärken. Den höll såklart i sig hela lördag-dag och kväll. Sov typ inget från fredag morgon till lördag natt. Lyckades till slut somna in vilket ofta brukar hjälpa, och så även den här gången. Vaknade idag (söndag) och mådde bättre så dagen har spenderats vid poolen med is-kaffe och jordgubbar. Så härligt att sola på sig lite. Sen gick jag och O hem och lagade mat för att sedan bege oss till bion. Det blev "The taking of Pelham 123" en ny film med Denzel Washington och John Travolta som utspelar sig i New York, tunnelbanorna specifikt. En riktigt bra action rulle som jag faktiskt såg live inspelningar av en dag på väg till skolan för typ ett år sen. I New York kan allt hända (och det händer faktiskt).

Nu sömn och uppladdning inför en ny vecka. Den sista "riktiga" skolveckan innan slutprovsveckan och det betyder att vi tutors kommer att få det körigt. Inte är det så att de elever som behöver hjälp kommer i god tid innan sitt prov utan de kommer gärna dagen/dagarna innan. Men jag motiverar mig med att jag snart får åka till Sverige. Det vill jag drömma om i natt.

XoXo

The A game!



Fan va skönt det är när man når ett mål man har satt upp. Mitt var i och för sig mega litet, kanske till och med inte ens ett mål, men jag uppnådde något jag har kämpat för och det känns bra. Ett plutt mål på gymmet, på löpbandet, men vilken känsla. Bra start på helgen! 

Annars händer inget speciellt här. Tråkigt regn väder nästan varje dag vilket paralyserar mitt humör. Det finns ju inget att göra när det regnar. Jag vet, det här är New York och jag har världen för mina fötter, men ibland känns det som om den här staden har noll att erbjuda vid regn! Dags för lite sol och pool.


Sjung om Studentens lyckliga dar...




Idag säger jag det störsa grattis till lilla syster som har tagit studenten! I coldn't be more proud! Och som vi ska fira när hon kommer hit i sommar. Jag minns när jag tog studenten, det var absolut en av de bästa dagarna... utan eftertänkning. Fest idag och "vanliga världen" imorgon. Lite upp som en ballong och ner som en pannkaka... eller inte. Det blir lite vád man gör det till och hon kommer ju hit så en värre start på livet kan man nog ha :)

Jippi också för att Sverige besegrade Malta. Det var allt för väl!

Nu, gymmet. Sen handla mat!

Holy Moses, it's raining cats and dogs!

Kan-nästan-inte-hålla-ögonen-öppna-trött. Har inte sovit så gott i natt. Det har regnat något så fruktansvärt. Ett galet tropiskt regnfall som hette duga. Till det var där också blixtar (typ som om någon tände taklampan var 4:e minut) och dunder åska på det. Inte lätt att sova då. Och till råga på det så fortsätte det att regna hela förmiddagen så mina fötter har varit lagom dygnsura och kalla idag. Kan inte något gå rätt för mig just nu?

Söndagsparty



















En kul dag på säsongsavslutnings inspelningen av Söndagsparty... 

Lördag söndag helg



Shit vilken galen dag igår. Låg vid poolen några timmar på förmiddagen, begav mig sedan upp till Times Square för Sverige-Danmark matchcen. Trist att det inte gick så bra för Sverige men vi hade sten kul på ett totalt fullproppat Tonic. 3 våningar med glada New York- svenskar vet verkligen hur man ska få upp stämningen!
Ett stort gäng fortsatte sedan ner till Bar-b-que i West Village för brunch med Mimosas och Bloody Marys. Sedan var det bara att åka hem och svida om för kvällens festligheter. Förfest på killarnas tak, skatear-release fest, bar hopping på LES som sedan slutade i trötta ögon och gäspningar i taxin. Igår var en lång och mycket trevlig dag.

Trevligheterna fortsätter även idag. Ska studera lite nu på morgonen och tänkte väl sen försöka kolla lite på Söderling tennisen. Det hinner jag dock inte göra allt för länge för vi ska nämligen på inspelningen av Söndagsparty (Filip&Fredriks program). Gäster idag är Kevin Spacey, Malin Åkerman och Håkan Hellström. Det ska bli riktigt kul. En bra avslutning på en toppen helg!

Fredag...

...betyder ledig dag och helg. Trist bara att det ska ösregna. Vad ska jag nu hitta på lixom? Blir nog en sväng till gymmet om en stund och sen ska jag nog bara slappa hemma. I vanliga fall skulle nog vädret dra ner mitt humör men jag känner mig ganska pigg och glad. Det är förövringt bara 3 veckor tills jag kommer till Sverige. Kan vara det som ligger i kroppen och piggar upp.

Var på bio igår kväll. Änglar och Demoner framför den största popcorn hinken jag någonsin sett. Massa smör och salt gjorde min kväll. Och filmen var ganska bra den också. Inte lika bra som Da Vinci koden i mina ögon men en bra action film. Vet inte än vad som händer ikväll men jag ser fram emot imorgon. Sola vid poolen på förmiddagen och sen bege mig upp Times Square för att kolla på Sverige-Danmark matchen med resten av alla svenskar i New York. Sen förmodligen fest på kvällen! Kul kul!


Bilder på mina älsklingar...


 Älsklings kusin


Mina vackra tjejor


Pojkspolingarna :)



Childhood Soccer bilder...

Jag lovade er underbara bilder från i söndags. klicka på länken nedan och ange lösenordet may31 så kommer ni till fotografens hemsida. Där kan ni se över 100 bilder från hela dagen. Och kolla gärna igenom alla, det är det värt. Ni kommer garanterat att le stort och bli glada i hjärtat!

http://chungcohen.dphoto.com/#/album/62284
 



Childhood Soccer...




Idag
har jag haft kanske den bästa söndagen sedan jag flyttade hit. Det har varit en helt fantastisk dag i strålande sol. Kl 7 gick jag upp imorse och begav mig ut till Queens för att jobba på en fotbollsturnering. Inte så kul tänker ni men ack så fel ni har. Detta var en fotbollsturnering för Childhood USA (drottnings Silvias foundation) för fattiga, utsatta förorts barn. Turneringen fixades av en kompis till mig/oss så vi ställde upp som volontärer. Vi har haft 100 barn runt oss idag med gratis glass, dricka, mat, fotbollsspelande och mycket mer kul. Det har varit en underbar dag med glada TACKSAMMA barn i underbart väder med bra vänner. Vi har skrattat mycket samtidigt som vi har gjort en bra sak. Eventet hölls för att "raise funds and awareness" för Childhood i New York City. Alla barn fick träna och spela för att sedan få medaljer och t-shirtar, allt för välgörenhet. Allt som allt en toppen dag! (fler bilder kommer)

Sen har jag, sedan igår, en ny rumskompis då Patrik har flyttat tillbaka till Sverige. Oscar heter han och är en jätte bra kille. Han lagade faktiskt middag till mig ikväll och sen avslutade vi dagen och kvällen med en promenad i kvällssolen, längs vattnet. Jag säger det igen: en toppen fin dag! Nu kommer jag sova gott!!!

Trevlig ny vecka på er!

RSS 2.0