SWIFTER



Vad är en Swifter? Jo, det är den här städ grejen. En pinne med en dyna. På dynan trycker man fast en duk, torr eller blöt. Sedan är det bara att torka iväg. I can't tell you enough hur mycket jag gillar den här produkten. Den torra duken suger fan upp allt. Den funkar lite som en magnet, till och med på mattan. Den blöta är också jättebra och är ett utmärkt substitut för en golvmopp. När man bor litet som jag gör finns det inte plats för damsugare eller dylikt så det var underbart att hitta Swifter. Städa behöver lixom inte bli så krångligt eller ta tid. The Swifter is here to stay!  

Ps. Shit jag låter som galningarna på Tv Shop. Career change???


Snart December

Nu har vi jul städat, ni vet så där grundligt och noga som man bara gör ibland. Varenda liten vrå och hörn glänser som aldrig förr. Bytt lakan har jag gjort också vilket alltid är lika skönt. Sen har vi tjuvstartat juldekorationerna också; ljusstake, glitter, värmeljus och en snögubbe. Nu har jag verkligen fått julkänsla i kroppen och börjar inse att det bara är lite dryga 3 veckor tills jullovet börjar. Can't wait for the well needed break och att åka hem till familjen.

Har lagt till 2 items på min julklapps lista också. En systemkamera (men det visste ni kanske redan) och en akustisk gitarr. Det är mitt nyårslöfte att lära mig spela nästa år. Nej, jag siktar inte på att bli musiker-bra men jag vill bli bättre än jag är nu. En liten tanke bara. Tack Tomten!


 

Thanksgiving 2009


Varje måltid börjar i mataffären






1 timme senare och 40 kilo matvaror till 12 hungriga själar


Allt lagades från scratch, och då menar jag verkligen allt. Vi bakade 3 sorters bröd, potatismos, gröna bönor, brysselkol, tranbärssylt, kalkon och sötpotatis. Det här är stuffingen som bestod av pumkin bread, celery, mushrooms, timjan, oregano och kyckling buljong.




Kockarna provsmakade det nybakta pumpkin bread


När en middag tar 7 timmar att laga är det viktigt med pauser i solen




Snart dax att äta




Aaahhhh proppmätta magar!!!

Vi hade en fantastisk Thanksgiving igår. Vi alla möttes upp i Brooklyn för food and wine shopping och sen bar det av hem till killarna för att laga maten. Eftersom jag inte är en fena på att laga mat så tog fick jag rollen som ledare; jag såg till att alla hade ett jobb och att allt blev gjort. Vi hade ett matlagnings team, ett disk team och ett bord-stol-duknings team. Mamma, mitt smeknamn för kvällen blev "projektledaren".

6 timmar tog middagen att laga och det tog ca 50 minuter att äta upp allt. Blåbärs och pumpkin paj till efterrätt. Gravid-utstående magar på alla och vi kunde inte röra oss på 2 timmar. Vi satt, drack vin, skrattade och försökte massera varandras magar. Senare fick vi den brillianta idén med kareoke så vi for in till Manhattan mitt i natten och skrålade i timmar. Vid 6-tiden ramlade jag hem med hes röst och glatt humör. Jösses vad man har för sig ibland, men varför inte ha kul medan man kan?

 

 





 


Konsert kväll

Imorgon är det Thanksgiving. Det betyder ledighet både torsdag och fredag. Alla vänner ska mötas hos en av oss och laga mat, dricka snaps vara tillsammans och visa tacksamhet. Mer om det imorgon. Ikväll beger jag mig ner till Lower East Side för en konsert med Marit Bergman på Pianos. Hon har tydligen bott i Brooklyn en längre tid men ska nu flytta tillbaka till Sverige och ska ha en "avslutnings konsert" som vi tänkte gå på. Ska bli lite mysigt att komma ner och ta en drink och lyssna på bra musik. Lite lagom lixom. Kommer dock inte att bli en sen kväll eftersom morgondagen kommer att bli fullspäckad.

Det vär väl det jag hade på hjärtat just nu.   

Soon!




Gott folk, jag har precis varit och gort klart min graduation plan. Det ar ett dokument som innehaller alla mina skol planer tills jag gratuatar, inclusive datum, klasser och poang. Det har ar bra. Det har ar spannande. Nu ar det nara. Efter sommaren ar jag fardig. Da ar jag klar... med en kandidatexamn i mina hander. Shit va tiden har gatt fort. Lite laskigt ar det allt men mest kul. I March 2011 ar alla bjudna till NYC for min graduation ceremoni. Planera in det! 

Nu ar det nara!  


Another weekend

Jaha, då var det helg igen. Aldrig någonsin har uttrycket 'var tar veckorna vägen?' passat så bra. Tiden flyger iväg och snart är det redan December (och jag får komma till Sverige). Hela min kropp skriker efter att vara ledig och vila upp mig, vilket även har tagit ut sig på min hals. Svullen, öm och röst-lös skulle man också kunna beskriva det. Nu är kroppen trött och jag är trött på skolan. Punkt. Tur då att livet leker och jag har underbara vänner som jag har kul med. Idag blir det lunch och strosande på billig flea market. Skolan för vänta tills imorgon. 

Kul också att Mumin är tillbaka. Henne saknar jag mycket. Hade tänkt att slå en pling i helgen, men det blir till att vänta tills rösten bestämmer sig för att återvända. Ser nu ut som om jag inte kommer upp till Boston på Thanksgiving, så då vill jag i alla fall prata med henne.

Nej, om jag skulle ta och koka lite mer te. Efter 4 koppar redan idag så vet jag inte hur mycket den 5:e kommer att hjälpa, men jag tar till allt jag kan. Någon som har något annat bra knep på lager?? 

Sunny Sunday



Middagen igår blev inte av, istället mötte vi upp laget på Lucky Strike Bowling för en underbar avslappnad söndagskväll... trodde vi. De hade såklart hyrt hela VIP lounge (bilden ovan) med gratis unlimited bowling, egen bar och egen DJ. Vi var i himmelriket, bowling är ju så himla kul. Speciellt när man är många roliga personer och bara har kul. Jag hade riktigt roligt och har skrattat så mycket den här helgen. Det var länge sen jag mådde så här bra. Helger som dessa behöver man lite då och då för nu kan jag stå mig ett tag!!!
Kvällen fortsatte till GoldBar och det blev lite senare än jag kanske hade tänkt... men det är inget jag ojjar mig för nu, vi hade ju så kul!

Imorgon går vi med största sannolikhet till Madison Sqaure Garden och ser Washington mot New York Rangers. Det ska bli hur kul som helst att få komma till den arenan, att få se Rangers spela (även om jag såklart hejar på Washington) och att bara göra något nytt. Me like!

Ha en bra vecka nu allihop, det ska jag ha! Och här skickar jag lite glädje och positiv energi ut i universum till den som vill ha!
Tjing! 


BEST WEEKEND EVER











Jag kan ha haft den bästa helgen någonsin. Ojoj vad mycket kul som har hänt. Låt mig ta det från fredag eftermiddag:
Kommer hem efter jobbet och dör i soffan. Sen kommer min roomie hem och slappar med mig. Vi kollar på sällskapsresan och har en mys kväll. Hur underbart som helst. Vaknar upp relativt utvilad på lördagen, sätter mig och pluggar lite på förmiddagen innan jag och C åker upp till UWS till mitt favvo fik. Det blev en riktigt brak lunch med champagne drink, getost smörgås, cappuchino och choccolate cheesecake. Godaste måltiden på mycket länge. Sedan begav jag mig till New Jersey för att kolla på mitt livs första NHL match. Snacka om att det var kul. Min vän J är vän med Niklas Bäckström som spelar i Washington och de spelade mot New Jersey, där av gratis biljetterna på sten bra platser!
Kvällen fortsatte sedan på klubben SL med hela Washiongton laget. Hur skönt killar som helst. Alexander Ovechkin, NHLs bästa spelare och högst betalda (han drar in 10 mille per säsong) var såklart med, lika så Niklas och alla andra spelare. Som sagt as sköna killar som vi kommer att träffa mycket mer. Vi har redan blivit nerbjudna till Washington för att kolla på matcher och hänga med dem.
Nu sitter jag här med lite tungt huvud. Jag vill inte kalla det bakfylla utan mer söndagstrött. Ska snart sätta igång och plugga lite och sen blir det middag med mina vänner och såklart Washington laget. De stannar i NYC tills på onsdag då de har match mot New York Rangers. Den matchen vill vi gå på.

Now, back to business. Mer om helgens bravader imorgon.
Thing! 


J.Lindeberg Biannual Book

Selectism - J Lindeberg Biannual Book Autumn/Winter 2009





Om ni vill se mer, klicka här -->


William Rast Leather Jacket





När man jobbar gratis är det kul att ibland få lite uppskattning. När man jobbar med kläder så kan det ju bli ett plagg lite då och då. Det är precis vad denna goding är; ett gratis plagg. Och ni vet vad man brukar säga: "Gratis är gott" och den här smakar väldigt bra! Eftersom JL inte gör tjejkläder förrutom till golf så kommer denna från William Rast. Inte nog med att den är galet snygg och kostade mig nada dollar, den är också one of a kind. Just denna jacka blev cancelled inför sommaren och då de hade 2 samples över fick jag såklart den ena. Jag har varit på jakt ett längre tag efter en svart skinnjacka så ni kan ju förstå min lycka!


NY Golf Center





Här är några bilder från vårat fönster på NY Golf Center i fredags. Vi var där för att övervaka att allt gick rätt till och att allt såg snyggt ut. Som PR person är det mitt ansvar att se till att vi syns och att vi syns på rätt sätt. Lyckades också deal fram lite andra spännande saker som jag förhoppningsvis kommer att kunna dela med mig av snart.

Annars har denna helg och måndag varit ganska vanliga. Kollat på sällskapsresan filmerna och druckigt mängder av te. Typ det lixom...
 


Toys R Us










Fredag: jobba, vara på NY Golf Center, komma hem i relativt bra tid, vara trött, dricka kaffe, utgång i Brooklyn härjar omkring, går vilse, ha jätte kul, kommer hem sent, somna direkt.

Lördag: vakna för tidigt, plugga hela dagen, gå till gigantiska Toyr R Us på Times Square för att köpa godis, skrattar åt alla som åker parisehjul i butiken, gå hem, äta godis, mexicansk middag med C, kolla sällskapsresan, äta godis, sängen vid 11.

Söndags prognos: plugga, plugga, plugga, äta upp sista av godiset, plugga, sova!

Trevlig helg!


Cookie monster!



Igar fick vi pa kontoret en liten treat av chefen. Nar energi nivan ar lag ar det latt att man blir grinig och trott (fraga mig, jag vet!). Da ar kakor en perfekt losning pa problemet och det visste chefen ocksa. Dessa godingar kom in pa ett fat vid 3-tiden och uppatna 25 sekunder senare. Har jobbar vi som best nar vi ar pa en sugar rush! Good? I think so!


Tisdag



En helt vanlig tisdag. Inget speciellt, inget ovanligt, bara tisdag.


Morgonstund har guld i mun



Oj, vad jag önskar att alla morgnar kunde börja som den gjorde i torsdags. Har man ingen mat hemma får man lyxa till det med fin frukost vid jobbet. Med youghurt skeden i munnen, en kopp te i ena handen och boken i andra njöt jag av en stilla stund. Det händer inte ofta nu för tiden, och helgen som följde har varit allt annat än lugn.

Fredag eftermiddag och hela lördag låg jag hemma med extrem migrän huvudvärk. Har nog aldrig haft så ont, och även om det känns bättre idag så känner jag mig fortfarande svag och disig i hjärnan. Blir till att föröska plugga lite nu på förmiddagen och sen bara vila ikväll. Det regnar ändå så ut tänker jag inte gå.

Vill säga grattis i efterskott till the one and only Liza, min älskade kusin som igår firade sin 22 års dag. Vi höjer glasen för din, eller som i mitt fall en te kopp :) Love you forever and always! 


RSS 2.0