technical difficulties

Jag lyckas inte förstora texten i mina blogg inlägg. Jag har testat allt. På något sätt blev det mindre när jag ändrade om lite och nu vill det inte funka. Hmm. Men, jag jobbar på det, och om någon känner sig extra snäll så uppskattar jag all hjälp.

Förövrigt har jag sovit på soffan halva natten. Huvuddelen av min säng ligger precis vid ett fönster ut mot gatan och av någon oförklarlig anledning kände byggarbetarna att dom promt skulle börja borra i marken redan vid 04.30. Kul, verkligen, jätte bra! För vi som bor här behöver ju inte sova (eller?). Suck! Så det var bara att ta täcke och kudde och lägga sig på soffan och stänga dörren.

Men, snart är det helg och Halloween står för dörren. För er som inte följer min Twitter här på sidan kan jag berätta att jag tänker klä ut mig till hippie. Head scarf, batik, jeans, fransar och peace signs- kan det bli bättre?

Vad ska ni klä ut er till?











Alla får vara med

Nu kan även ni som inte har Twitter följa mig här. Twitter är en kort, konstant status uppdatering. Ganska (läs väldigt) meningslöst men ändå ganska kul. Man kan också följa sina vänner och kända personer. Hur bra som helst. Jag önskar att jag kunde ge bloggen mycket mer än jag gör, så det här är väl ett sätt för mig att inkludera er i min vardag lite ytterligare. Om ni vill. Annars låter ni bara bli att läsa.

Med en begynnande halsfluss kommer den här helgen att bli lugn. Te och glass varvas framför datorn. Jag catchar upp på några tv serier. Grey's, Glee och Kungarna av Tylösand. Tack webb-tv!




Memories

Det finns mycket bra jag minns med min barndom. Att springa runt på landet och bygga kojor under granarna, att åka skidor i Tännäs och leka skidlärare, att tillsammans med tjugo andra barn ha vattenkrig vid stugbyn på Öland, med mera med mera. Senast härom dagen slog det mig att det finns något jag fortfarande saknar med att vara liten. Jag saknar att rita. Jag saknar att ha en helt ny målarbok med bilder som bara väntar på att bli färgglada av nyinköpta, oanvända tuschpennor (som man sedan måste slicka på för att få ut den allra sista färgen). Jag saknar att måla rätt färger på rätt platser- innanför linjerna! Snyggt och prydligt ska det vara. Jag vet, jag är lite (läs mycket) av en nazist när det kommer till sånt, men till min målarbok gäller mina regler.

Jag har nu bestämmt mig för att köpa mig en målarbok och tuschpennor när jag kommer hem i jul. Jag har redan tittat efter det här men inte hittat någon som håller måttet, så det blir till att vänta. Jag ber också om lite diskretion. Om detta kommer ut så är det inte bra för mitt rykte. Ok, deal? Varken ni eller jag säger något. Om någon frågar så kommer jag att neka.      




Gult é fult och vitt betyder... vinter?

Jag tycker mig kunna läsa att det ska snöa i Sverige. Vadan detta? Redan? Jag vet inte med er, men själv känner jag att det är lite väl tidigt. Här är det fortfarande ganska varmt om är lite höstigt. Jag funderar på att bege mig upp till parken nån dag efter jobbet och ta lite bilder på skiftande höstfärger och fallande löv. Hur ser det ut hemma? Röda/gula/orangea träd någonstans?









Minnen från sommaren










Ja, jag fortsätter att bygga om lite. Här är fina minnen från sommaren; Stockholm, Väddö, New York.



Testing testing

 

 

Medan jag designar om min blogg lite så får ni underhålla er med dessa bilder från våran svenska kräftskiva för ett par veckor sedan.

 

 


Smakprov


Här bor jag. Fortsättning följer...

Twit twit twit

Om ni vill ha mer frekventa uppdateringar från mitt liv föreslår jag att ni följer mig på Twitter: www.twitter.com/JosephineWoll.


Tänka om

Något är fel! Nej, alltså inte dåligt-fel utan bra-fel... tror jag. Jag, Josephine Woll känner ett sug efter att laga mat. Ni läser inte fel och jag är inte sjuk. Detta är helt enkelt vad jag skulle kalla att växa upp. Jag har egen ny lägenhet (på vilken bilder kommer inom kort) där jag bor alldeles själv. Bara jag. Jag har liksom blivit vuxen på ett sätt som jag inte var innan. Jag vil hålla rent och damsuger typ varje dag, och nu vill jag laga mat också. Jag som ALDRIG har lagat mat i hela mitt liv. Aldrig någonsin. Mina kok-konster sträcker sig till mjölk&flingor, koka ägg, och två gånger av tre koka couscous. Jag vet, det är patetiskt, men jag tycker inte om att laga mat. För mig är det varken roligt eller rogivande, och därför har jag aldrig lärt mig. Men nu, nu rycker det lite i laga-mat-trådarna och jag har börjat surfa efter olika recept. Det är är vad jag har på min lista so far:

Veggie soup
Veggie burger
Tacos/Mexican
Lasagna
Chilli
Mammas gryta
Chickpeas
Chinese/noodles
Kesoplättar
Hummus
Casserole
Stringbeans
Mushrooms
Curry
Paj
Falafel cakes

Nå, vad tycks? Någon som vill komma med fler förslag? Vad är eran favvo rätt för tillfället?


Håll ut!

Bilder är på väg! Jag lovar, de kommer inom en väldigt snar framtid. Det är bara lite mycket ju nu. Nytt jobb som tar upp ganska mycket tid, skola som jag tyvärr inte kommer undan och vänner som kräver sitt. Men den som väntar på något gott... Jag har ju liksom inte fått internet till lägenheten än utan sitter varje dag på caféet nedan för. Jag har suttit här så mycket nu att de i början kollade lite konstigt på mig men nu hälsar vänligt på mig och vet precis vad jag vill ha. Idag sa den söta killen "Small coffee with room for milk, and you table upstairs is available" sen log han och gav mig mitt kaffe. Sånt gillar jag! Personlig service som gör att jag kommer komma ner hit även när jag fått internet till lägenheten!

Bilder är som sagt på väg. Håll ut lite till bara!!

RSS 2.0