Juletider runt knuten!


Grattis (!) på första advent. Nu står julen praktiskt taget och väntar runt hörnet och jag läntar hem som en idiot. 3 små veckor kvar. 3 små långa, elaka veckor kvar. Och inte har jag kommit i julstämmning heller. Usch! och jag som älskar advent och allt som har med julen att göra. Vi har varken pynt eller adventsljusstakar så det kanske är därför. Får ta mig ut på stan nån dag och se vad för billigt krafs jag kan hitta för att få det lite mysigare här. Något som liknar juldekorationer borde ju finnas kan man tycka...

Sweet Future!

Hemma at last. Lika mycket som jag hatar att lämna älskade Mumin och underbara Boston så är det alltid skönt att komma hem. Bilresan gick bra och vi var hemma i bra tid. Smidigt!

Helgen har gått i skolans tecken. Jag har pluggat och fått ganska mycket gjort vilket alltid är skönt, men jag har också börjat tänka väldigt mycket på min framtid och var/hur jag ska plugga sen, efter Berkeley alltså. Har varit på Harvard några gånger och det skulle vara en dröm. Stannade i New Haven idag på vägen hem för att glutta på Yale. Verkligen inte illa. Det är inte Harvard men absolut mitt andra val. Good enough for Gossip Girl, good enough for me! Haha

3 veckor kvar tills Sverige. It's getting close. Hörrni alla som har beställt saker. Jag är riktigt upptagen med skolan och har egntligen inget liv just nu. Jag lovar att jag ska försöka köpa allt så snart jag kan och jag ska hålla er uppdaterade. Skyndar långsamt :)

XoXo

Bortskämd?

Sitter återigen uppkrupen i Mumins soffa framför brasan med te och vindruvor och skriver på mitt research paper. Hör regnet utanför och känner mig allmänt nöjd med att vara inne. Mumin ligger och nappar ikapp med hunden och snart ska vi fika. Kan man ha det bättre?

Mätt och belåten!

Oj oj oj, ta mig här ifrån. Har nog med säkerhet aldrig ätit så här mycket i hela mitt liv. Det har varit en underbar Thanksgiving med hela familjen Smith. Vet inte hur mycket ni vet om Bobs familj men en sak ska jag berätta för er och det är att dom är hur många som helst. 9 syskon, 10 000 barn och några barnbarn på det. Bestämde mig tidigt för att strunt i att försöka lära mig alla namn och istället koncentrera mig på att ha trevligt, och det var ingen svår uppgift. En mer öppen, härlig familj får man leta efter (våran inte inkluderad såklart).

Nu har vi kommit hem igen och sitter som två döda sillar i vardagsrummet. Jag har barikerat soffan och Mumin sitter i sin fåtölj. Vi har tänt en brasa, kollar på Ensam Hemma och försöker andas. Mättheten står mig upp i halsen och jag kan svära på att min magsäck har vidgats säkert 10 cm. Minst! Men vilken måltid sen. Inte fancy pancy eller upscale, bara väldigt mycket och väldigt gott. Min första, riktiga Thanksgiving måltid och den kändes lika traditionell som jag hade hoppats. Det var kalkon, gravy, stuffing, potatismos, röror, pajer, salader, pasta, mer röror, grönsaksblandningar, sötpotatis gratäng, sötpotatismos, squachgratäng, marsmallow-ananas-gräddvisp, frukt, äppelpaj, berrypaj, ricottapaj, glass, madelkakor mm. Tror att jag fick med det mesta men för att bättre ge er en bild:

Tänk detta...

...och det här


Och nu detta... typ :) framför brasan

Happy Thanksgiving!

Sitter här uppkrupen i soffan i Mumins underbart mysiga lilla hus. Det är så härligt att vara här upp och jag har gått in i min sedvanliga "Boston- koma" Måsta man någonsin komma ut?

Vädret är strålande idag så vi var ute och åkte en sväng tidigare imorse. Vi åkte till en stor Thanksgiving fotbolls match mellan rivalerna Marblehead och Swapscott. Vi hejjar såklart på Marblehead eftersom det är där Mumin bor. Hela matchen och allt runt omkring är en big deal, och FOX News var till och med där och sände. När vi kom dit så var det tyvärr ingen ide att gå in. Det var smockfullt med folk och vi är små, så vi hade inte sett någonting i alla fall. Så vi fick snopet åka hem igen.

Sitter nu uppkrupen i soffan med en kopp te medan Mumin baka en äppelpaj. En för att ta med oss till den stora Thanksgiving middagen och en till oss ikväll. Måste säga att jag verkligen ser framemot den stora måltiden. Inte bara för all underbar mat som kommer att intas i en enda stor måltid utan också för att träffa alla, hela familjen med Jeff, Bob och Nina i spetsen. Det ska bli riktigt kul och jag förväntar mig en riktig traditionell Thanksgiving middag. Bilder får ni senare på denna efterlängtade fest. Nu ska jag skutta till köket och assistera Miss Chef med allt vi ska ha med oss.

Hoppas ni känner av denna Thanksgiving dag där hemma och att ni kanske tänker lite extra på vad ni är tacksamma för och vad ni uppskattar med ert liv. Vi har det så bra och borde kanske tänka på det lite oftare. Just nu är jag väldigt tacksam för allt. Jag kan äta mig mätt varje dag, jag har tag över huvudet, värme i huset och kläder att sätta på mig, en underbar familj som betyder allt och en underbar möjlighet i en bra skola. Precis, jag kan inte ask for more, och visst kanske det låter dumt, men varför inte tänka på allt bra vi har och hur lyckligt lottade vi faktiskt är! 
Inför Thanksgiving överallt är vad jag tycker. Det funkar i alla fall på mig :)

Kram och kärlek

Shorty!

Inte nog med att alla kallar mig shorty, här kommer en liten shorty...

Längre, bättre inlägg imorgon. Nu sover jag nästan sittandes men ett halv öga öppet. Imorgon bär det av till Boston så nästa inlägg blir förmodligen från Mumins soffa. Avis?

XoXo

Bittra fiender!

Jag ser att min slakt ar en harlig, karleksfull sadan. Men det finns en dag pa aret da allt detta suddas ut och vi blir bittra rivaler. Denna dag ar ocksa kand som Woll/Hedin vs Stenholms arliga pepparkakshusbakartvaling! Bada familjerna har sin plan och sitt bygge och sen ska man gissa vad det ar det andra laget bygger. Nagra av bidragen over aren har varit Opera huset i Syney, husen pa landet och Manhattan i New York.

Pratade en svang med mamma igar och vi kom fram till att det borjar bli dax att borja tanka pa arets bygge. Det ar allt annat an latt men har hittar jag min inspiration. Grejen ar bara att dessa manniskor maste ha way too much time on their hands om man bygger nagot liknande!











Inte illa va?
Alla dessa bilder far mig pa ett sadant jul humor. Jag vill bara baka och pyssla och skapa julstammning. Kanske ska jag tvinga Mumin till lite (jul) bak i helgen eller varfor inte dra ihop lite vanner till en pyssel kvall runt Lucia. Vad tycker ni?

XoXo

Hej!

Vaknade tidigt. Det blir så när man inte går ut och festar kvällen innan. Man vaknar tidigt, mår inte kass och kan lixom direkt kasta sig över skolböckerna. Efter en bastant frukost begav jag mig till mitt favvo Starbuck's ute på Park Ave. Där barrikerade jag ett helt bord, bunkrade upp med te och vindruvor och grävde ner nosen i studierna. Vid kvart över två kände jag att orken började tryta och insåg att jag inte ätit något på 6 timmar, så jag begav mig hemåt och lagade ihop en smakig broccolisoppa. Jag har förresten hittat Wasa knäckebröd här i min butik så det äter jag som godis.

Nu är planerna för Thanksgiving spikade. Det blir en tur upp till Boston för att träffa älskade Mumin och delta i den årliga, stora familjemiddagen hos Bobs familj. Bilar upp med farbror Geoff på onsdag och kommer förmodligen hem på söndag. Snacka om att det ska bli skönt att komma iväg ett par dagar, ladda batterierna och få lite pluggro. Vi ska bara mysa framför brasan, äta gott och ta långa, kalla höstprommenader. Eller jag i alla fall. Ska försöka klämma in lite plugg också men det är nog inget jag räknar med. När jag kommer dit upp går jag in som i ett vakum och blir spagetti avslappnad, så risken är att jag mest degar runt och har det mysigt. Vi får la se helt enkelt.

Har nu krupit upp i sängen med te, vindruvor och Werther's Original karameller. Här ska nu läras massa saker, och sömn är inte att tänka på på många långa timmar. Känner dock till vikten av att ta pauser så det har i alla fall planerats in. Kanske till och med en middags paus om en stund. Brukar också plugga bättre om jag sätter upp och bestämmer någon sorts belöning, så kanske får jag avnjuta en film innan sängdags. Ska bara få allt gjort...

XoXo

Bugg och plugg!

Och så här såg det ut när vi skulle göra oss av med några nya husdjur. Eller det var inte så mycket "vi" som Patrik. Jag stod mer bredvid och pekade vart han skulle speja och instruerade honom vad han skulle göra. Klämmde in några skratt lite då och då eftersom hela situationen var lite lustig.


Nope, dessa är inte Oreos kakor utan insektsdödarapparatgrejer som ska spridas ut runt om i lägenheten. 


Den bästa sprejen någonsin. Inget överlever ett spray från denna. Tror inte ens att jag skulle göra det.










Nå, är han inte duktig lilla Putte? Min lilla egna hemma-pojke med dödar instinkt! Haha!!!

Poesi för själen!

Jobbat hela dagen. Stannade längre och jobbade äver. Räddade situationen med en sjuk tutor och fick med det extra betalt så jag är inte allt för neddragen. Som sagt kul att kunna hjälpa till och komma till användning.

Har annars varit en ganska lång vecka. Mycket med skolan som ska fixas och pluggas i helgen. Ser inte om som om jag får många timmars ledighet. Men det är slutspörten nu, sen blir det vila och mys i Sverige. Ska även till skolan imorgon bitti och agera stand in igen. Ska iväg på Poesi-kväll i Williamsburg, Brooklyn med G ikväll. En föredetta lärare till oss är författare och poet och han har precis släppt en ny bok och ska ha en liten reading. Ingen fancy pancy eller så utan ganska low key på ett mysigt café med drinkar och mingel. Passar utmärkt när man ska upp tidigt dagen efter. Precis lagom lixom.

Så nu ska jag slänga i mig lite mat och sen palla mig hem till G. Hoppas ni har haft en bra vecka och har många roliga planer för helgen. Hur ser era planer ut förresten? Står "leka i snön" på schemat kanske?

XoXo


En vanlig dag förbi...

Inget speciellt har hänt idag. Lixom inget utöver det vanliga. Eller jo, jag och Patrik har haft en stor bug-intervention. Vi hittade en "stort" tillhåll för massa insekter och kryp i vår lägenhet så vi kilade ner och köpte allt vad bug-killers heter, så nu har vi "steriliserat" stora delar av lägenheten. Vi får se im morgon om det har gett resultat. Då kommer även lite bilder på bug-sprayningen.

På väg hem från skolan, gåendes längs Park Ave såg jag en ensam liten pojke irra runt. Jag såg honom på ganska långt avståd då han stog ut från alla slipsgubbar och businessmen. När jag kom fram till där han stod så frågade jag om han hade gått vilse eller villa ha hjälp. Det ville han och jag hjälpte hon ungefär 10 gator åt fel håll från dit jag skulle. Men både hans mamma och han var jätte glada och tackade mig så mycket så mina iskalla händer värmdes upp av deras glada hjärtan. Ibland är det så lätt att hjälpa någon utan att det kostar dig särskillt mycket. Det är en härlig känsla. Se det här lite som min "Pass-it-forward"; alltså jag gör en god gärning och sprider den till minst 3 personer. Om alla som läser det här gör samma sak så kommer vi att komma långt med våra vänliga gester. Bra, då säger vi så!

XoXo

Julen runt knuten!

Idag är jag trött. Inte nödvändigtvis sovtrött, bara trött. Har skojarbeten och projekt upp till halsen, har precis varit på gymmet och kört hårt, längtar hem till Sverige och jag är hungrig. Inte så kul kanske, ganska basic, saker jag kan göra något åt. Ska börja med att äta!

Någon frågade när jag kommer hem i jul. Planet från New York lyfter den 19:e december och landar i Stockholm den 20:e, så om det är någon som känner sig manad och har mycket tid till övers så finns det en välkomstkommité som måste organiseras och styras upp. Någon frivillig? Nää, inte det... okej, Det får väl bli en annan gång. Lever fortfarande på den glada synen från i sommras när jag, på Arlanda, kliver ut genom dörrarna och syster och kusin står och håller ett stort plakat med massa fina teckningar och skrift. Det är vad jag kallar ett riktigt välkomnande!

Hörde att det hade snöat massa där hemma. Härligt! Jag vill också ha snö men jag vet att det kommer hit snart också. Allt har sin tid, men oj vad jag ska leka i den när den anländer. Får man förresten det i min ålder? Äh, det struntar jag i, här ska minsan lekas!

Jag har sagt det förr men säger det igen. Om ni vill att jag ska köpa med mig saker till er så börjar det bli dax att skicka listan. Jag vill vara uute i god tid eftersom det är en del som har önskat saker!

That's all for today folks.
XoXo

Snohog?



Hor och hapna, idag har det nastan snotat har i Nevvan. Men nastan menar jag att det, imorse, kom sma sma yttepytte baby flingor fallande. Inte riktigt sno kanske men tillrackligt mycket sa att jag skulle bli glad. Jag gillar sno och har alltid gjort. I en storstad som denna ligger den kanske inte alltid kvar da folk tenderar att ga bogrt den, men det ar darfor jag vander mig till denna underbara park dar snon far ligga kvar. Jag langtar tills det ser ut sa har, tills det blir riktigt kallt och krispt och jag vill att snon ska komma redan imorgon.

Fraga mig inte varfor men pa nat satt kanske jag borjar trottna lite pa det har halvvadret vi har nu. kallt men inte jatte kallt. Soligt men inte varmt. ja, ni fattar. Lite varken eller och jag ar trott pa det. och banne mig om det inte ar sno nar jag kommer hem i jul sa att jag inte kan bygga snogubbar pa tomten, aka till golfbanan och aka pulka eller attackera gamla tanter med snobollar. Har kommer den riktiga vintern och snon med den i januari-februari sa nu far ni se till att snon finns hemma tills jag kommer. Och skynda er, det ar bara 4 veckor kvar!
  

Lonely Planet!


Tuffa som få!

Jaha, då var man ensam igen då. fan va trist det är att lämna av och säga hejdå. Lika roligt det är när någon kommer och hälsar på, lika trist är det att behöva gå igenom ett avsked på flygplatsen. Det hade jag gärna sluppit. Nu sitter lilla kusin på planet och trängs med tjocka gubbar, skrikande barn och otrevliga flygvärdinnor. Hoppas hon i alla fall kan sova så att tiden går lite fortare,

Vi har haft det totalt jävla underbart och jag önskar att hon inte åkte hem. Som tur är så kommer jag ju hem till Sverige om veckor så det kunde ha varit värre. Det tar dock inte bort det faktum att jag redan saknar henne massor och längtar tills nästa gång vi ses.

Nu är det kall toch grått ute, lite som en avspegling på mitt humör och mina känslor. Fick dock den här bilden skickad till mig av moster K imorse. Den är fin och jag blir glad i hela kroppen ända in i själen när jag tittar på den. Vi två godingar poserade så fint ett berg på landet. Eller berget är nog mer en sten men poserandet är rätt. Kolla bara på våra brillor. Jag menar, hur snygg kan man va? Tack moster! Det piggar upp lite så här i ensamheten!

XoXo

A Mighty Mistake!


Liza är kvar!

J
app gott folk ni läste rätt, hon är kvar och sitter faktist mittemot mig i skrivandets stund. Hon bestämde sig för att inte åka hem utan att stanna ett tag till i det stora äpplet. Eller riktigt så kanske det faktiskt inte är men hon är kvar. Hon tog helt enkelt fel på dagarna. Det är inte förrän imorgon hon ska kliva på planet så det var bara att väna på flygplatsen och åka hem igen. Ni ska tro att vi skrattade både länge och väl. Jag menar, något sånt här händer bara inte. På film kanske men inte annars. Det är så klockrent och stiligt som det kan vara! Det här kommer jag att leva på länge.

När vi kom hem til lägenheten igen så kunde jag helt enkelt inte låta bli att ljuga lite för P. Han blev typ helt ställd över att se Liza tillbaka i lägenheten och jag kunde inte hålla mig utan sa att det var för att hon inte ville åka hem till Sverige. Hon stannar hellre här än åka hem till sega Stockholm. P kunde knappt tro sina öron och det enda han fick fram vara bara "va sjuk du är". Sen kom det ju fram att vi har tagit lite fel på dagarna och även han fick sig ett gott skratt.

Ikväll kommer vi bara att vara hemma, dega i sängen, klämma ett par filmer och ladda inför flygplatsbesök #2, och då tusan ska det gå bättre. Just nu sitter L och smsar med typ hela Sverige (familj och vänner i alla fall) och vi är alla ganska samstämmiga när vi säger: snyggt jobbat! Det finns ingen som hon och hon är så jävla bra!







Sparkle!


D

et roligare hände imorse precis när jag hade vaknat. Satt upp i sängen och funderade på mitt nästa move då jag hör en lite truddelutt från en grannlägenhet. Denna musikslinga har jag hört från och till under hela hösten och har inte riktigt fattat vad det är men rätt som det var, när jag satt i sängen, hör jag att ett fönster i huset mittemot öppnas och en kille sticker ut huvudet och skriker:
"Shut off your f*cking alarm!"


Haha hur kul är inte det? Ljudet kom alltså från någons väckarklocka och var en sån stark signal så att vi andra också vaknade av det. Jag säger då det, vaknar man inte av skrikande barn så är det en drägglande hund eller en grannes klocka. Den här stan upphör aldrig att vara intressant.

Idag har vi gjort Lower Manhattan med Ground Zero, Brooklyn Bridge och Century 21. Lite piss-dugg regn i mitten men annars mycket lyckat. Kusin kom hem med bra saker, bla en extra väska att packa i. Det behövdes verkligen! Sen har vi även gjort dagens goda gärning och köpt converse sneakers till våra kära syskon J & J!

När vi stog och väntade på rätt storlekar i deras skor så hittade jag dessa godingar. Converse med paljetter/glitter. Vilket topp idé. Nu kan man vara skönt avslappnad, dra på sig sina converse och ändå glittra. Skit fina var dom verkligen och jag blev lite hooked på ett par svarta. Kanske till våren då det inte är så blött och kallt. Då ska jag döpa dem till mina sparkles! :)



Måste bara berätta hur mycket jag och kusin ofta är mer en person och en hjärna mer än två. Idag på tåget kom Liza att tänka på en film som hon inte kom ihåg namnet på. Jag sa till henne att förklara vad den handlade om och vilka osm spelade i den varpå hon drar till med "du vet han svarta som spelar piano i den där filmen", jag kommer direkt på att hon menar Ray Charles filmen och då alltså syftar på Jamie Fox. Nästa skådespelare förklaras såhär "du vet han med en dotter med brunt hår" och tror ni inte jag kommer på även det då hon menade Tom Cruise. Först sa jag bara"jaha han, men det var ju lätt..." Filmen var Collateral och det var kul att komma på det, men roligast måste nog ändå vara hur vi faktiskt kom dit. Känner vi varandra utan och innan eller?

XoXo


Uttråkad vs rastlös!

Någon sa till mig en gång att en människa aldrig kan vara uttråkad, man är endast rastlös och lat. Jag vet inte om jag håller med eller om det ens stämmer, speciellt inte idag. Dagen började extremt tidigt med att klockan ringde vid 05:00. Jajjemen, innan både tuppen och solen var jag uppe. hade prov på morgonen och ville klämma några timmars plugg innan jag gick till skolan. Provet gick bra och jag gick inte alls upp i onödan.

Dagen fortsatte sedan med jobb. Superlungt har det varit idag och att sitta still och glo i väggen bli sådär halvkul efter 3 timmar. Mosade i mig en god burrito till lunch men saknade kusin (som har varit och storshoppat i Soho). Sen väntade ytterligare 3 timmar med väggstirrande och tummrullande. Alltså det var länge sen jag var så fruktansvärt uttråkad. Det hände ingenting och jag var på riktigt nära att somna med boken i knät. Det handlade då inte om rastlöshet eller lathet, utan i det här fallet vill jag stå fast vid äkta, ren uttråkning. Så det så!

Blev ju såklart miljoner gånger bättre då kusin och jag möttes upp och gick pa stan. Det blev shopping pa Nike, Bloomingdales och vinbutiken. Japp, nu sitter vi med varsitt glas vin, chips och guacamole. Sämre kan man ju ha det :) L har verkligen köpt superfina saker idag, bland annat ett par dunder fina skor på Forever 21. Blev själv lite sugen och vi ska svänga förbi där imorgon. Hon kom även hem med ytterligare krämer, skor, smycken och accessoarer till Sverige! Lyllo dom säger jag bara. Fast jag får ju titta och klämma så jag är nöjd. Som fattig student har jag inte den lyxen så bara att klämma lite tillfredsställer mig nog.


Kusins nya godingar... Vad säger ni, ska jag också slå till?


Så här blöta kan tårna bli efter en dag i regnet. Dock inte mina efter som jag har varit inne men kusin fick lida i det blöta!

XoXo

   


1,2,3 pa det fjarde ska det ske...

Nu ar jag tillbaka och som ni har langtat. Nej, men skamtasido sa har det varit en del upptagna dagar sen sist fyllda med Soho-Chinatown-Little Italy shopping, allmana turer pa stan och studerande infor prov (men det visste ni sakert eftersom ni laser kusins blogg cksa). Nu ar provet dock forbi och jag kan aterga till att lagga all min energi, fokus och uppmarksamhet pa Love! maste dock jobba idag men vi ska minsan motas upp senare och gora BloomingdalesNike och Barney's. Slar ju sallan fel. inte med oss i alla fall!

Vad som hander ikvall ar fortfarande osakert. Antingen gar vi ut och festar eller sa tar vi det lungt, kanske med en bio, for att ladda infor imorgon. jag vet inte an, men den som lever far se. Vi maste lixom prata ihop oss och se hur vi kanner. Ta dagen lite som den kommer tror jag det kallas.



Tankte ocksa passa pa att fraga alla besokare om det ar nagot ni onskar fran Amerikat? alltsa om det finns saker ni vill att jag ska ta med mig till er, kopa med mig saker som ar billigare har eller som faktiskt inte finns hemma. Det ar bara att hojta till sa skrivs det upp pa min lista och tas med hem lagom till jul! Om jag far plats i vaskan det vill saga :)

Det har ar vad jag har sa har langt:  
* 1000 flaskor VitaminWater till kusin
* Victoria's Secret pasar till typ alla tjejor jag kanner
*Converse till M
*Kramer till J

Ja ni ser, listan ar pa gang och ni kan fylla ut den om ni behagar. Nu ar det dags att palla sig till jobbet da jag har studenter som drar i mig. Aldrig far man en lugn stund :)

XoXo

Höst i New York!

Och så har hösten även kommit hit till Amerikat. Och som den har kommit sen, med strålande sol, krisp i luften och fina färger på träden. Fast vid det här laget har majoriteten av löven börjat falla ner på marken och gör det svårt för mig att motstå att göra lövhögar att kasta mig i. Det skulle ju kunna vara det absolut roligaste som finns.

Dagen har spenderats i min älskade park (Central Park såklart). Med lite kalla händer och fötter, dock med strålande sol, knatade vi runt bland fina träd, broar, turister och vyer. Oj vad jag önskar att ni alla kunde vara här och uppleva det här med mig/oss. Det är så fint och mysigt och jag ska försöka förmedla denna vackra höst förvandling. Var ju inte här förra hösten så förhoppningsvis kommer här lite nya bilder för er att skåda.

Om ni vill se vad vi faktiskt såg och gjorde föreslår jag att ni ska kika in på kusins blogg. Mina bilder är bara på den härliga hösten, inte så mycket på vad man kanske vill se. Tog oss också förbi The Metropolitan Museum of Art och Guggenheim när vi ändå var på Upper East. Jag tröttnar lixom aldrig på dessa platser.


Stating the obvious... men här ser ni ett fint höstträd :)




Bethesda Fountain i slutet på The Mall, framför the Lake.




Mer löv på marken än på träden




Underbar och älskad. Vacker som få!


På trappan till The Met, i äkta Gossip Girl anda.


En favvo bild. Visst blev den bra? Ser ni hur fint det är?


En annan favorit med fina bilder.

För alla er som läser kusins blogg (vilket borde vara ALLA) så vill jag bara förklara hennes rubrik: Nyrt. När vi var i West Village igår så pratade vi om second hand och vintage kläder. Jag skulle säga något om nytt och dyrt men kunde inte bestömma mig så jag satte istället ihop dem och så föddes ett nytt ord: nyrt! Oj vad kul vi hade åt det sen hela dagen, och visste sitter det kvar lite än idag. Det var bara det.

XoXo

The Village People!

Oj oj sicken underbart ljuvlig dag vi har avnjutit på Manhattan. Lite smått bakis pallade vi oss ändå upp tidigt för att gå ut och äta frukost med P. Blev dock mer kaffe än mat, ni vet hur det kan vara ibland. Vädret har varit oklanderligt,, riktigt fint med strålande sol och krisp i luften. Vi tog oss ner till West Village där vi strosade längs alla små gator, fotade gulliga trappor och shoppade på Marc Jacobs. T-shirtar, paraplyer och armband kom med hem.

Vi stannade såklart också vid 'Vänner-byggnaden' och 'Carrie-trappan', jag menar, hur kan man inte göra det när man är i krokarna? En lång, snirklig tur i the Village blev sedan en tur genom Meatpacking District, upp förbi Union Square, förbi Flatiron byggnaden och sedan hem för att dö i sängen. Vi har mumsat i oss chips, glass och choklad framför filmer och musik.

Igår kväll var vi ute och svirade runt som två ursnygga bruttor i våra bästa år. Vi höll oss i mitt område men lyckades i alla fall springa på en hel del bra ställen. Vi stratade med drinkar och dans på klubben i källaren till Hotel Giraff för att sedan bege oss till Vig 27. V idrack, dansade lite till och hade långa, djupa samtal om allt mellan himel och jord. Det måste man mitt i allt skoj. Inte alls för att det inte var skoj, men ni fattar...


Tuff brud i lyx förpackning


Mitt älskade VIllage


No words neccessary. Beautiful buildings everywhere


Älskling på en fin trappa


Min kamera lever ett eget liv ibland...


Framför Carrie trappan. Fabulous!


Hur fint vore det inte att bo så här?


Det har varit en lång dag...

Jag måste bara säga att jag verkligen är lycklig. Inte nog med att vi hade sten kul igår, idag har varit en av de absolut bästa dagarna på väldigt väldigt länge. Vi har bara gått omkring i solen och njutit. Vi har det så bra och jag skulle vilja att det alltid ska vara så här. Det är mer än härligt att visa runt min älskling i stan som jag älskar och kallar mitt hem. Det är nyttigt för mig att visa henne runt för att se och berätta om alla underbara ställen och områden. Det tar mig lite tillbaka och påminner mig om vad och varför jag älskar den här stan. Jag vill dela med mig av allt fint och hoppas att ni får uppleva Nevvan genom mig, dvs tills ni kommer hit och hälsar på. Och alla andra fin fina bilder ligger såklart på Ls blogg.

XoXo

Shop til you drop!

Hej från ett regnigt Nevvan. Dagen har spenderats i underbara Soho med shopping och lunch på Dean&Deluca.. Victoria's Secret underkläder, krämer, jackor och byxdressar ligger i våra påsar nu när vi kommit hem. Vi lyckades få lite shopping trots att det har regnat men vi ska dock tillbaka dit ner på onsdag och avsluta det vi påbörjat :) Har ju inte fått visa älskling de bästa delarna av Soho där jag trivs allra bäst.

Gårdagskvällen blev väldigt lyckad. Vin, musik och party i lägenheten medan vi gjorde iordning oss för att sedan knata 2 kvarter ner till Bar Milano där vi faktiskt stannade hela kvällen. Drinkar, snack och mys till småtimmarna. Gick hem, kröp ner i sängen och somnade till 'Vänner'. Gud vad jag vill att det alltid ska vara så här och att hon ska stanna hos mig. Jag varnar er, jag kanske kidnappar henne så att hon stannar :)

Ikväll blir det party party med mina spanska vänner och imorgon ska vi ner till West Village och klämma Marc Jacobs, Christian Louboutin, och Café Angelique.


Cosmopolitans och Bellini



Min fina Lisa på min fina trappa


Fullastad famn på Forever 21


Gårdagens köp. Kjol från American Apparel


Den absolut underbart vackra blåsan i volang


En ny byxdress...


... med mig i








Krämer och lotions från VS


Underkläder och spets panties också från Victoria's Secret.

 

Plats i baren, tack!

Jag lämnar över till kusin att lägga upp fina bilder från dagens längst fith avenue. Lite shopping lyckade jag klämma såklart. En svart skin-imitation kjol från American Apparel och en lila volang klänning från H&M. Fina fynd :)



K
vällen kommer att gå i cocktailens tjusiga tecken. Middagen blir en favorit i repris från gårdagen med leftovers men när vi svidat om till våra finaste outfits så ska vi ut på barer och dricka drinkar. Vi börjar här i krokarna på Bar Milano, ett italiensk inspirerat New York chict ställen här på 3:e. För övrigt med samma äger som till Bar Lupa, Inoteca och Ino. 

Sen finns risken att vi stannar för Prime House ute på Park Ave och dricker deras Blueberry Sour. To die for, let me tell you. Annars är det en av New Yorks bästa restaauranter om man är sugen på en stor, fet, god stek. Jag brukar inte ha den längtan jätte ofta men lokalen är fräck i beige sten från topp till tå. Mamma, Patrik och jag avnjöt en god middag där för bara några veckor sedan...



Efter det känner jag att kvällen kan blir hur som helst. Inga fler planer och inga fler måste. Det ända vi vet är att vi vill vara snyggast, njuta och dricka härliga cocktail. Och jag lovar er, mission kommer att utföras med bravur! 

Äntligen Fredag!

Hej hopp alla glada! Äntligen är det fredag och vilken fredag sen. Livet är underbart och alla dagar lika så när man har sin andra hälf hos sig. För tillfället ligger hon här bredvid och sover så gott. Den lilla söta snuttan. Igår kväll blev det hemma middag med mys och vin och sedan bar det av till Times Sqaure för att gå på bio. Det är alltid lika kul att visa Times Sqaure för någon som aldrig har varit där. Det är en mäktig upplevelse och känsla, detta finns ju ingen annan stans. Jag tycker om TS när det inte är så mycket folk vilket det faktiskt inte var igår kväll. Lägger väl upp en bild eller två men resten överlåter jag till Liza! Filmen vi såg heter *Pride & Glory* och var en verklighetsbaserad polis drama. Lite våldsam men bra, och väldigt bra cast!

Idag blir det en snabbis förbi jobbet och sen ska vi shoppa loss. En gång marsch upp mot Central Park längst 5:e Avenyn med förmodade stopp på Saks fith Avenue, H&M, Zara, Prada, Apple Store, Nike och Victoria's Secret. Det är dags att sätta sprätt på pengarna!

Ikväll blir det förmodligen utgång med vänner men detta är oklart. Vi gör lite som vi känner och vill för det är hela meningen. Trevlig helg gott folk och hoppas att ni får en bra dag!

Puss och goodbye!


Mys middag







Den snyggaste av dem alla! Vacker och söt!

Resten av Times Square bilderna får ni på Lizas blogg: Entvatankar

Hej!

Hon är framme nu! Sitter i soffan med tusen kilo godis från pappa. Och du far, du är värd Nobelpriset i bra godissmak. Bästa godiset någonsin. Tack snälla! Fick även några fina inflyttningspresenter av Stenholms; vinglas, skål och ljusstakar. Så himla fint och snällt!

Nu sitter vi här och låter kusin landa och andras, fast snart ska vi minsan ut och göra stan. I alla fall en liten vända. Ikväll blir det middag, fika och mys. Som det ska vara helt enkelt! Vad morgondagen erbjuder är fortfarande inte fastslaget. vad vi vet är att vi ska kramas, hålla handen och bara va.

Chip & Hoj

P.s tro det eller ej men man har typ inte märkt någon Obama skillnad i stan. Allt känns precis som vanligt!

Hej igen!

Change!



Det har hänt. Barack Obama är USA:s 44:e president. Och vilket seger det blev sen. Ni ska alla vara här nu. Landet, och speciellt den här stan har blivigt galna. Det går inte att beskriva vilken mäktig känsla det är att få uppleva detta. Det är en historisk händelse som jag aldrig kommer att glömma!!!!

Det här är en seger för landet, för folket och för förändring!

Election och exams!



Jaha, så var vi äntligen här. Election day börjar närma sig mot sitt slut och jag är nervös. Det ser ganska bra ut för Obama men man vet inte förrän de stänger alla vallokaler. Nog för att han leder, men allt kan hända så jag håller tummarna.

Denna vecka har annars kantats av prov, inlämmningar och förberedelser! Om ni har missat det så kommer kusin L imorgon. Japp onsdag midday landar hon är är i mina klor. Oj oj oj vad jag är exalterad och glad. Vi två kommer att ta över gatorna och ha så galet kul med varandra. Morgondagens sovmorgon kommer dock inte att fyllas av sömn utan av städning och fixning. Vill ju att det ska vara fin toch snyggt till besöket anländer. Vet inte riktigt än vad vi ska hitta på, men vi kommer nog att kramas i flera timmar och sen typ somna. Vi får la se :)

Nu, tillbaka till valvakan och vindruvorna. Är nog bästa att göra klart alla läxor innan valet är avgjort. Kommer att bli så deprimerad om McCain vinner att jag inte tror att jag kommer att få något gjort. Jag vet dessutom att många lärare kommer att ställa in lektionerna imorgon om inte Obama vinner... så för utbildningens skull så vi väl alla hålla våra tummar. Och jösses vad jag har pushat människor i min närhet att gå och rösta. Starbuck's har även delat ut gratis kaffe till alla valdeltagare. Så mycket är den här staden engagerad, med mig i topp!

Återkommer imorgon bitti med städupdate, president update och L update!
Puss och kram!

Mind games...

Nu har jag blivit den jag inte vill vara. Men jag kan lixom inte hjälpa det. Jag försöker att se till att komma iväg till gymmet minst 3-4 gånger i veckan. En veckan blir det 3 och andra kan det bli 4. Skulle mer än gärna gå ännu flera gånger, men det är varken realistiskt med mitt schema eller speciellt hälsosamt. Grejen är den att om jag inte får komma iväg mina gånger till gymmet får jag ångest och panik. Japp, ni läste rätt, jag har blivit den personen.

Måndagar och onsdagar är mina morgonträningsdagar då jag har sovmorgon. Fredagar och helgen brukar också funka. Just nu är jag dock uppe i massa prov eftersom vi har midterm exams. Så imorse var jag tvungen att gå upp jätte tidigt och gå till skolan för att plugga så det blev ingen träning. Har precis kommit hem och klockan är efter 8 och jag är helt slut. Och så måste jag plugga inför morgondagens prov, så idag blir det ingen träning. Tisdagar och torsdagar är jag i skolan från 08:00 - 20:00 (skolan + jobb) så de dagarna finns det ingen tid. Men på onsdag? tänker ni kanske. Men då ska jag använda morgonen till att städa, byta lakan och fixa inför kusin Ls ankomst. Det känns viktigare än ett besök på gymmet.

Jag vet vad ni tänker och NEJ jag har inte fått en ätstörning eller blivit träningsnarkoman, jag har bara gått och blivit mer beroende och uppslukad än jag kanske velat. Jag äter hälsosamt och massor, speciellt nu när jag tränar mer, men jag kan dock erkänna att de dagar jag inte tränar äter jag mindre. Som ikväll, jag skulle kunnat palla mig till gymmet då det stänger 10:30 men jag varken orkar eller hinner, så jag skippar middag. Jag vet jag vet jag vet... det är inte den bästa taktiken alls... jag vet mycket väl det. Men jag kan inte låta bli.

Inga uppläxningar behövs. Jag tömmer bara mina tankar om allt som snurrar i huvudet. Jag har ju väldigt hälsosamma föräldrar och har blivit uppfostrad med bra kunskap. Ibland är det bara lite svårare att tillämpa den kunskapen.

Nu väntar en kopp te, russin och vindruvor...
Simma lugnt!

Halloween pics!



Min underbara Halloween utklädnad. Jag är baseball spelare om ni inte ser det! Lite slampigt kanske, jag vet. Men det är lite som en oskriven regle att tjejor ser ut så på halloween (och jag vill inte höra några jobbiga, uppläxande kommentarer nu)




Vincent och Carlos var "nunnor"


Alex och Erik som Harry Potter


Fångar... sorry för den dåliga bildkvaliteten


Christer som tjej!


Gibbe som 70-tals kille... Jimmi Hendrix tror jag


Jultomten!


Maria som Fred Flintstone


Cabaret tjejor och änglar...


Roliga SuperMario killar på tunnelbanan!


Nu måste jag återvända till mina studier eftersom gårdagen inte var så produktiv. Tänkte kanske bege mig till Central Park senare för att se målgången av New York Marathon som går av stapeln idag.

Hur ser eran söndag ut? 

Seg-deg i biblan!

Lyssna på det här... vaknar ganska tidigt imorse. Vid 9 ungefär, och det är väl ganska tidigt när man har varit ute kvällen innan? Var inte alls bakis eftersom jag knappt drack något. Kände mig desto tröttare, som m jag saknade massa sömni kroppen. På senaste tiden har jag typ alltid varit trött så det var inget jag tänkte på, och jag är en vakna-tidigt-person ändå så det finns inget att göra. Går upp, äter frukpst, klär på mig och pallar mig iväg till skolns bibliotek för att möta H och plugga Macroeconomics. So far so good skulle man kunna säga. Men här slutar det. Kommer upp till ett av skolans studyrooms, vräker ut oss och sätter igång. Det dröjer dock inte länge förrän jag k´änner något konstigt i ögonen. Jätte märkligt tänkte jag tills jag insåg att det var trötthet. Ögonlocken var på väg att ge vika, så jag tod min jacka, sjal och ipod och la mig ner på golvet för att "vila" lite... vaknade upp 1½ timme senare av att H knapprar på datorn. Hur kan det här ha hänt? Vad blev min produktivitet av? Hmm, inte alls likt mig.

Har precis kommit hem, har varit och handlat (vilket i sig var en mördaraktivitet då kassarna vägde bly) men nu när jag satte mig ner kände jag mig ändå inte så stressad eller speciellt sur på mig själv för att jag inte fick något gjort idag i biblan. Min kropp var väl så pass trött och behövde verkligen vila och då ska man lyssna och lyda. Jag får helt enkelt ta igen det imorgon, då provet är på måndag. Jag säger då det, inte trodde jag att jag skulle somna i skolan. Men nån gång ska väl vara den första.

Har precis pratat med familjen också. Mamma och alla är hos L och firar henne ikväll så jag tänkte att de inte kunde ha en familjemiddag utan mig så jag slog faktiskt en signal. Fick prata med mormor också som jag inte pratat med på länge vilket gjorde mig varm i kroppen. Henne och farmor saknar jag väldigt mycket ska jag säga er. Men det är bara lite drygt 7 veckor tills jag kommer hem i jul och då ska jag krama på alla som kommer i min väg. var så säkra!

Halloween bilder komer senare ikväll. Ska palla mig till gymmet nu och bränna lite...

XoXo

Happy Halloween!

Äntligen scary friday. Ska iväg på en stor Halloween fest nere på Lower East Side. En svensk kompis till mig annordnar den här halloween festen varje år och den blir bara större och större. Utklädd? Javisst, självklart. Här sparar man inte på krutet. Jag har gått och köpt mig en lite snygg blåsa i form av en baseball outfit. En snygg, tjej outfit alltså. Handskar, strumpor och slagträ. Hela baletten är med. Bilder kommer såklart imorgon, både på mig och min outfit men också på alla mina galna vänner. Kan knappt vänta och se hur de ser ut. Och det blir så mycket roligare när alla går fullt ut.

Lite synd är det dock att jag missar den åliga Halloween paraden nere i the Village, men det kommer ju flera Halloween.

Inte att förglömma!!!! Grattis till min vackra, begåvade, underbara, älskade kusin L. 21 år och vackrare för var dag! Och om bara 5 dagar är du här hos mig. Det är så obegripeligt, men sant! Vi kommer att ha the time of our lives.

Hoppas eran Allahelgonas afton är kusligt bra och att ni njuter av att det är helg. Det ska jag göra.

Puss och kram

RSS 2.0