Snorkråka och halsont...

Japp, det stämmer. Hur kul är det att bli sjuk precis exakt nu när jag är hemma på besök? Kände mig frisk och bra imorse innan jag begav mig till stan men under dagen kröp det halsonda fram och nu så här på kvällskvisten så är jag täppt i nästan, snorar och sväljer försiktigt. Eller jag skulle helst låta bli att svälja om jag fick men så kul ska vi inte ha det och näsdroppar är något som jag sedan länge har bojkottat. För det första smakar det skit och för det andra så hjälper det typ inte. En vän till mig blev beroende av det så jag håller mig borta från den lilla sprayen.
 
Vad jag inte f¨örstår dock är varför den här nedrans förkylningen måste komma precis just nu. Jag blir nästan aldrig sjuk, men när jag väl blir det är det ju inte direkt lägligt. Hela våren har jag kunnat ta emot detta, men nu när jag har som mest att göra med inbokade saker 24 timmar om dygnet, ja då är det klart att det ska komma. Detta tillhör saker-som-ska-jävlas-kategorien. Ja ja, istället för att klaga kanske jag ska ta och dricka lite c-vitamin och sen krypa ner i sängen. Veckan jag har framför mig kommer om möjligt att bli ännu mer busy än den förra. Idag har jag shoppat loss med lill syster och imorgon ska jag besöka min frisör. Får se om det kanske blir en före-och-efter featuring här på bloggen. Det beros ilite på om förkylningen brytit ut så pass hårt under natten att jag inte orkar, utan endast orkar ligga i sängen, äta godis och tycka allmänt synd om mig själv. Men som sagt, det får vi se imorgon.

Nu väntar sängen, sömn och drömmar.

Kram och kram!

P.S kan förkylningen bero på att jag har tränat så regelbundet under våren och nu här hemma i Sthlm inte tränar alls och det är därför kroppen reagerar? En liten tanke bara... D.S 


Några av helgens alla bilder...



Galna Lidingö- gänget!
Lotta, Emelie, Johanna, Ida, Angelica, Carro, Hanna



Att sitta på någons altan, dricka vin, snacka och ha kul är det bästa jag vet :)





En av mina absolut bästa vänner, Söt- Johanna!



Kvällen var opretto, galen och fylld med skratt!!!

Finner ingen bra bild på mina nya skor, men jag köpte i alla fall ett par vita Converse. 

Snart är det EM final och jag satsar mina pengar på Spanien. Ska bli skönt med en hemma kväll bland allt partajande.
 

Sommaren i city...

är inget jag upplever för tillfället. ligger på en madrass i trädgården och solar min kropp. Det blir himla varmt är det inte fläktar, det ska jag säga er. Men som vanligt så klagar jag inte utan endast konstaterar.
Igår var en ovanligt busy dag som började med att jag vaknade på Lidingö, där jag sovit hos mian gamla vänner M & J. Kvällen innan det var en underbar sådan med hemma fest känsla, mycket vin, prat och skratt. Vi var inte så många men hade desto trevligare. Sov som sagt kvar då det kändes menlöst att åka tillbaka ut till Sollentuna på natten. Lördagen spenderades sedan i stan, shoppandes och lunchandes. Bild på vad jag köpte kommer senare...

Igår kväll var jag även ute och svirade med en kompis från Rival, hennes pojkvän och hans kompisar. Fördrinkade på Underbara Josefina på Djurgården för att sedan bege oss till TrädgårdenKungsholmen. En mycket lyckad och trevlig kväll blev det. Jag körde på Cola light hela kvällen då jag inte alls kände för att dricka alkohol men lika kul hade jag för det och gladast är jag nog idag; utan huvudvärk och fylleångest!

Bilder från helgen kommer lite senare, men nu vill jag ut till solen igen och njuta på medans jag kan!

Hej så länge!   

Slappdag på altanen!

Jag  har gjort precis vad rubriken säger nämligen slappat på altanen hela eftermiddagen. Vaknade lagom tid och åkte kvickt iväg på ännu ett läkarbesök på förmiddagen men hela eftermiddagen har faktiskt spenderats ensam i trädgården och på altanen. Jätte skönt att bara ta det lugnt, samla tankarna och verkligen slappna av. Det här kommer jag sakna. Här får ni lite bilder från våran underbara trädgård och altanen ovanför.



Lunch på altanen bestående av tomat, avokado, keso och cola light, med tillhörande nöje i form av diverse tidningar.











All credd för hur fint det är kan och ska bara gå till mamma och Peter. De är så duktiga :)


Kändisspan!

dagen har varit en riktigt bra en. Började med några solminuter med syster på altanen. Sen åkte jag in till Söder, träffade S och tog en lång fika på Rival. Efter det strosade vid längs Hornsgatan, käkade yoghurtglass och shoppade loss på Judits Secondhand. Vi avslutade eftermiddagen med en läsk på Rivals soltäckta bistro balkong. Jag känner att jag har svårt att slita mig från det stället. Jag känner alla, gillar alla och är nog relativt omtyckt.

Imorgon väntar en lugn dag i vad jag hoppas ska bli solsken och kvällen fylls av vin och gamla minnen då jag ska träffa tjejerna från Lidingö. Det ska bli så attans kul och ja gåkterkommer till helgen om hur det var. Vill också passa på att be om ursäkt för de gleas inläggen under mitt Sverige besök, men jag känner dock attjag vill maxa tiden då jag är här så ha överseende tack!

Det är inte bara i Nevvan som jag kändisspanar. Det har blivit en del kända ansikten här också. Lena PH, Rafael Edholm, Peter Siepen och Filip&Fredrik är några av dem jag har sett runt stan. Alltid lika kul att se hur de ser ut på fritiden.

Inget annat speciellt att rapportera mer än att nästkommande vecka snabbt och lite för lätt fylls upp med saker att göra och människor att träffa, men tur är väl det?att vara uttråkad hade ju gått fetbort!!!

Gimme more!

Känns så konstigt att ju mer tid jag spenderar i Stockholm, desto mindre känner jag att jag längtar tillbaka. Jag vill inte alls flytta hem snart och har inget som drar mig hit. Missförstå mig inte alla släktingar och vänner, men den stora, vida världen lockar så mycket mer just nu. Det känns både positivt och skrämmande att inse vart man hör hemma (eller vart man inte hör hemma) men jag mår så bra som det är.

Idag har jag klarat av några tråkiga men ack så nödvändiga läkarbesök. Passar på att klämma i det nu när jag ändå är här med tanke på att det både är billigare och "säkrare" i Sverige. Klart att det är säkert i Nevvan också men här känner jag ju de olika doktorerna som ska undersöka mig och det är ju alltid tryggt. Allt var bra och jag kan åka tillbaka till Staterna utan några smittsamma plågor.

Har även hunnit luncha med mamma och lillsyster på Fältis. Trevlig lunch i solen följt av lite shopping och sen en prommis. Inte illa va? Nu ska vi snart börja förbereda maten, ladda inför kvällens match och sen kolla på gamla filmer som Sunes jul och Nile City. Bättre kvällsplaner få man leta efter. Oj, nej men trot eller ej, nu kommer hon precis in i rummet och annonserar att vi ska baka rabarberpaj till efterrätt. Kvällen kunde visst bli bättre och nu känns den fulländad. Nu mår jag prima!

Puss och godnatt!

Home sweet home!

Oj oj oj, jag ber verkligen om ursäkt för glesheten mellan mina inlägg på senaste tiden. Jag har varit ganska busy sen jag landade. På Arlanda blev jag väl mottagen av familj och kusiner som så gulligt hade gjort ett välkommen hem plakat till mig. Tack J & L. Sedan bar det av till landet för lite lungt midsommarfirande. Stor omställning från livet och pulsen i NY till att komma ut på landet. Det var dock en efterlängtad och välkommen känsla som kom ganska lägligt i tiden.

Tillbaka i stan, har hunnit träffa far och farmor. Alltid lika mysigt att komma dit, lägga lite pussel och äta lite godis. Men henne kommer jag ju att se mer av innan jag åker. Ska bli kul att lill-kusinen från Malmö kommer upp och hälsar på å att man får någon kontakt med familjen från söder. 

Igår kväll var det första inbokade mötet med vänner. Eller föredetta kollegor ska jag kanske säga då jag slöt upp med Rival gänget för middag och drinkar. Som jag har saknat mina vänner, och det är så skönt att kunna komma tillbaka, plocka upp där vi lämnade allt och bara ha det som det var förr. Inga tjafs och inga sura miner. Många, långa, stora, vända-ut-och-in-på-magen-skratt blev det. Mer underbara människor får man leta efter. Tack för en fantastisk kväll!

Resten av veckan kommer att gå i läkarbesökens- och träffa kompisar tecknen. Men jag återkommer såklart snart igen.
Ikväll blir det Sex and the City filmen igen fast den här gången med kusin vitamin och syster yster. Mys pys på hög nivå!!!

Ciao for now! 

Snart ar jag dar!

Nej nej nej for Sveriges forlust igar. Det suger fett!

Ja ja ja for min semester som borjar nu. Prick nu, och snart bar det av mot Svealand!

Kram kram
Och jag far nog onska trevlig midsommar redan nu!
Kram igen! 

Mumin i mitt hjarta!

Detta inlagg is long over due. Det ska fullt ut dedikerras till varan kara Mumin i norr (Solveig i Boston). Inte bara ar hon det som ar mig bokstavligt talat narmast, hon ar ocksa den jag ringer nar jag vill ha hjalp, bara behover prata eller vill fa mig ett gott skratt! Hon ar underbar och jag ar sa glad att du finns nara. Med mitt braiga schem infor sommaren kommer jag garanterat att spendera atskilligt veckoslut uppe i Boston hos henne. Hon kommer att vara sa trott pa mig by the end of summer, men det struntar jag blankt i.

Jag namnde som sagt att ho far mig att skratta. Nastan hela tiden med allt hon sager och skriver och det uppskattar jag mer an mycket annat. Som ensamming i den stora staden, nar saker kan vara jobbiga och tuffa sa ar det just ett gott skratt man kan behova. Tack for det!

Men hon ar inte bara rolig, hon ar ocksa valdigt klok, och for att visa pa att det ar flera som tycker det tankte jag citera henne (fran en kommentar) "...so next time ask me for advise...I am full of it...and seldom wrong...if I say so myself...like I mentioned before...been there..done that..." Underbart va?

Tillslut vill jag bara saga att jag ar hennes storsta fan, da hon, som oss alla gar igen tuffa perioder men lyckas halla huvudet hogt och stoltheten lika sa. Cudos to you for that! :)
och tack for att du stannar kvar hos mig och orkar blogga lika mycket som jag. Jag tror att du ar den enda som laser bada bloggarna och dessutom kommenterar, tack! Du ar, harmed, den enda hedersmedlemmen i diamante/unique

Love you forever, like you for always! :)

"Love and Hugs to everybody who reads...Or not...not only to those that actually reads...so there..."

The ultimate Spotting!

    

Detta inlägg kommer att se exkat likadant ut på båda bloggarna så take your pick.
Igår efter födelsedagsfesten på Jane (West Houston between Thomson and Sullivan) jätte bra restaurant för övrigt, så gick vi som vanligt till favvo baren The Spotted Pig där vi sprang på superstjärnan Jay Z. The one and only! det blir inte större än så här, nu kan jag dö lycklig. Han är störst av dem alla, alla kategorier! Sen hade vi ju velat se hans underbara fru också men hon var inte där. Det gör inget dock, han var ganska fantastisk som han var. Han såg lagom avslappnad och vanlig ut, men sen är han ju ägaren också, sa han kan ju göra vad han vill.
Han äger Spotted och Rusty Not tillsammans med Bono och en annan rapparen som jag inte kommer ihåg vem det är. Spotted är ett bra kändisspan ställe där vi sett Heath Ledger, Orlando Bloom och Josh Hartnet. Kommer att sakna Louis och alla på S när jag är hemma i Sthlm. Det braiga är att en av bartendrarna ska hälsa på oss efter midsommar. Då blir det vi som visar honom Hufvudstaden, våran älskade stad. Jag längtar som attan, men först ska jag klara av mina sista slutprov och inlämmningar. Sen ska jag andas och vila.

 

SATC!

Japp, Sex and the City filmen är sedd och gissa om den var bra! VIll ni veta mer och läsa om vad jag tyckte så får ni minsann gå in på Unique- bloggen!

Trevlig helg!

Grejs och grojs!

Om möjligt den sämsta rubriken i världshistorien, men det kan jag leva med.
Har ett ganska tråkigt inlägg på gång, eller i alla fall ganska basic. Det har lixom inte hänt så mycket spännande. Eller jo, jag får A i englekska 2. Det är det enda betyget jag vet än så länge, så det känns bra. Sen ska vi gå och se Sex and the City filmenTimes Square senare ikväll, men annars inget speciellt!
Vi laddar inför imorgon med fotboll, födelsedagar och brakfest. Ska nog ta en lugn kväll för att vara extra på topp imorgon. Bra idé?

Nu är det mindre än 1 vecka kvar tills jag kommer hem. Snacka om att jag längtar, fast först väntar en vecka med massa jobbiga slutprov. Gissa om det kommer att kännas skönt när det är över och jag kan se fram emot min semester i Sverige!

Nu, dags att göra sig iordning!

Puss och godnatt!

 


Hyllning!



Saklart att dagens stora hyllning gar till Zlatan "Ibra" Ibrahimovic. Vilken hjalte. Vilket mal! Underbar seger! Precis den start vi ville ha! Sjalv kollade jag (tillsammans med ALLA andra svenska i Nevvan) pa matchen pa Tonic bar pa Times Square och vilken fest det blev sen. Har var klockan bara mitt pa dagen men som vi firade. Attans roligt. Nu laddar vi om for forbereder oss for lordag! Mer fest ska det bli da!

Annars har jag inte mycket att saga forrutom att det idag ar lite svalare. Det ar fortfarande varmt och skont men nu slipper vi den klibbiga fuktigheten. Nice! Har ett slutprov senare i eftermiddag som det pluggas till for fullt men annars hander det inget sarskillt! Tanker mycket pa att jag valdigt snart far komma till Sverige for lite semester. Jag langtar massor!

Chanel chanel chanel




Behover jag ens kommentera bilden?

Hur fab ar inte det har? Hade inte suttit helt fel till sommarens alla partyn. I vantan pa att dessa tva pjaser ska dyka upp i min garderob sa har jag en ganska basic outfit idag:
Jeanskjol, svart tischa, gladiator sandaler, hog knut mitt pa huvudet och mina pilot glajjor fran Tom Ford.
Japp, ni gissade ratt. Annu en dag med tropisk hetta och stekande sol. Det som piggar upp idag dock ar ju sjalvklart Sverige matchen som vi alla ska ga och titta pa. Patriotismen ar utbredd som aldrig forr, and I love it!

See you later!

Puss



Ny...

byline bild här till vänster. Den är ifrån helgens bravader och jag kände att jag ville updatera med en ny, fräschare pic. Vad tycker ni?

Helgens pics...

Här kommer de lovade bilderna från denna helg. Har smygigt in några bilder från förra helgen också.



Hela gänget på Cipriani's



Tak- pick nick... Carl, Christine, Emanuel och Magdalena



Söta paparazzi Carl



East Village rooftop!



Carl & Maria



Jag och Sara på Kiss & Fly!

Sommar och soliga dagar...

vi gå över skogar och hagar.... ja ni vet hur sången slutar. Ingen updatering igår på grund av det otroliga vädret vi har nu. Det är helt ofattbart varmt och fuktigt. Igår hade vi 33 grader, idag 34 och imorgon hela 36. Kan ni fatta? Det är så jobbigt varmt och äckligt att man bara klibbar vid varje liten rörelse. Mysigt värre. Skulle mer än gärna befinna mig i parken och sola men det går inte. Man pallar inte att ligga ner när det är så här. Man orkar inte ens andas. Men det måste man ju så det är bara att ta sig i kragen och stå ut. Känns ganska bra att jag måste spendera halva dagen inne och plugga. Trodde inte att jag skulle säga det här, men; Tack för att skolan finns!

Har haft underbara sommarkvällar denna helg och har haft kameran i högsta hugg så bilder kommer senare. Nu måste jag ut och frukosta, känna värmen och värma mig (tog en kall dusch imorse).

Ses senare med underbara bilder!!!
Puss på er!

Pet noga, pet noga, pet noga...

Amen just det.... glad national dag på er!

Billigt knep...

Jag hade inte tänka att sjunka till den här nivån, men ni lämnar mig inget val. Jag skulle uppskatta och bli väldigt glad om fler kunde besöka min andra, amerikanska blogg . Unique. Vill inte verka girig på något sätt men det är nog det jag är, så titta gärna in där ibland. Tack!

För att göra den lite roligare och lättare att komma in i så har jag skapat en New York frågesport. Hade inte tänkt att ge vinnaren något pris men nu kanske jag måste börja tänka om. Nå, vad säger ni? Ska vi kanske ta och ses där efter läsningen av denna blogg?

Kram på er och lycka till!
Trevlig helg!
Puss och Kram


Outfit kris!


Nicole Richie Has a Lot to Give


Så här hade jag gärna sett ut idag. Snygg, skön tunika/klänning till svarta tights, svart skinnjacka, höga klackar och matchande väska. Smoking!

Det här hade jag inte eller tackat nej till:



Vita chinos, tunnt linne, skinnjagcka och röda pumps. Hett!


Idag är vädret inte jätte bra utan det småregnar från och till samt är blåsigt och urrigt. Visste att det skulle regna men trodde ändå att det skulle bli varmt så jag är lite underklädd. Fryser ryser. Just nu är jag mitt inne i en klädkris och hittar lixom inget att ha på mig längre. Jag ser kläder i garderoben men finner inget bra. Känns tröttsamt och tråkigt, men hoppas på att sommaren ska bli så varm och skön att det endast kommer att krävas minimalt med kläder. I värsta fall får jag väl sluta äta och köpa något snyggt.
Smal och välklädd, drömmen va?




 

Roofparty!

Idag har det inte hänt ett skit. Jätte tråkigt. Var en snabbis i skolan och var beredd på att gå till parken för att sola då jag märker att det är lite mulet. Okej, tänker jag och sätter fart mot videoaffären. Det finns en film som jag måste se för skolans räkning men jag har inte kommit till skott då det har varit så fint väder. Perfekt tillfället idag att kolla på filmen, skriva den tillhörande uppsatsen och sen vara fri resten av dagen. Lagom till att filmen börjar ser jag hur det klarnar upp och blir super fint väder. Är det någon där upp som skämtar med mig? Stannade, till min egna förvåning, faktiskt inne och gjorde det som behövdes göras, men det tog emot ska ni veta. Vågar inte ens tänka på hur det kommer att bli i sommar. Undra om jag kommer att få något gjort?! Jag får väl helt enkelt ta mig i kragen och räta ut mina prioriteringar, även om jag verkligen inte vill.

Är i alla fall färdig nu och käner mig nöjdare än vanligt och vill på så sätt fira. Finns absolut inget att fira och jag är bara töntig, det vet jag, men jag kan inte hjälpa det. En klapp på ryggen till mig, tack! Är så sugen på ett takparty eller att bara gå ut och ta en öl. Det är ju så fint väder (och varmt som tusan) så jag vill inte sitta inne. Har inte bestämmt mig vem jag ska ringa och terrorisera tills denne förljer med mig ut. Annars finns ju alltid Brian och han är inte den som är den.

Crush!

Om ni vill läsa om min nya crush så föreslår jag att ni gör ett besök på Unique

Ses där!

Puss

YSL!

Modevärlden står idag stilla då en av våra absolut största designers har avlidit; Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent! YSL föddes den första augusti 1936 i den Fransk-Algeriska staden Oran. Vid 17 års ålder flyttade han hemifrån för att jobba för Christian Dior. När den senare dog 1957 föll stenen på YSL att ta över och driva modehuset. 

Några dagar innan hans 21års födelsedag blev han inryckt i den franska armén för att tjänstgöra i Algeriets Frihetskrig, men blev ganska snabbt hemskickad då hans mentala tillstånd inte var tillräckligt starkt. Han las in på mental sjukhus och behandlades för nervöst sammanbrott. Under denna tid blev han även "frisläppt" från Dior och startade sedan sitt egna märke YSL.   

YSL är en designer som har haft många första: han var den första att anväda sig av svarta modeller på sin runway och han var den första levande designer att bli hedrad av Metropolitan Museum of Art. Han sägs även ha designat mer än 5000 klänningar och totalt sett över 15000 plagg/accessoarer.

YSL avled den 1:a Juni 2008 i sitt hem i Paris, då han en längre tid varit sjuk i cancer.

YSL var/är känd för att ha skapat vissa signatur looks som till exempel kostymer för kvinnor, safari jackets och höga, tajta boots.

Några kända citat sagt av YSL:

*I have often said that I wish I had invented blue jeans: the most spectacular, the most practical, the most relaxed and nonchalant. They have expression, modesty, sex appeal, simplicity - all I hope for in my clothes

*Fashion isn't just to decorate women, but to reassure them, give them confidence

Kändisspan och galna judar

Skulle så gärna vilja börja det här inlägget med "Gårkvällens utgång var en for the books" men det ska jag inte. Vore ju lite jobbig om alla inlägg den här helgen började så. Det enda jag tänker säga är att vi, som vanligt, hade väldigt trevligt. Fördrink hos S, födelsedagsfestande på Cain och den sedvanliga avslutningen på Spotted Pig. På Cain festade vi förövrigt med Ondskan skådisen Henrik Lundström. Himla snygg kille det där. 



Idag är det förövrigt Israels födelsedag. Hela 60 år fylls det. Hela stan är i extas då det kryllar av judar och Israel fantaster som firar och festar. 5:e avenyn är såklart avstängd för parad och poliserna regerar gatorna. Känner mig inte alls delaktig och tänker faktiskt inte säga så mycket mer om saken än att det försvårar min vanliga träningsrunda. Men det kan jag väl leva med antar jag.

Hörde att ni också har haft fint väder hemma och jag hoppas bara att det håller i sig tills jag kommer. Det är bara vecka kvar nu, men som underbara Liza sa så måste vi ju nästan ha regn på midsommar. Det hör lixom till. Kommer även att vara turist i Stockholm, det känns kul.

Nu måste jag skriva på den andra bloggen också, så detta är allt ni får för nu.

Puss puss 

RSS 2.0