On my way!!!

Nu är jag nästan på väg. Blir upphämtad av en vän i en taxi vid 2 som ska sällskapa ut till flygplatsen. Shit det är typ bara 3 timmar kvar och sen är jag på väg på riktigt. Nu håller jag mest på att packa och organisera, och det går riktigt bra. Tror till och med att jag börjar bli färdig. Och jag måste ha gått och blivit vuxen på senaste tiden för jag har faktiskt lyckats "packa lätt". För er kanske det inte är lätt, men för mig är det här en stor grej. Lite som när människan tog sitt första steg på ¨månen...



Konserten igår var hur bra som helst. Ett huvudnummer av ett band som heter The Energy och innan en massa förband som blivit upplockade från MySpace. Vi hade sten bra läktarplaster och diggade med till allt.







Ses snart i Svea rike.

XoXo


Counting down...

Gårdagskvällen var jätte trevlig. Middag med P och N på restauranten Vertigo och sedan drinkar på martinibaren Cibar på Irving Place/Gramercy Park. Mycket trevlig avslutning på den här terminen + en härligt god-jul/gott nytt år firning. Ska även ut ikväll och svänga de lurviga. Är bjuden på konstert på Gramercy Theater.

Idag är annars en lugn dag. Tvättar, städar, skriver packlistor, samt försöker äta upp all mat som inte ska lämnas kvar över jul. Det är dock inte så kul som det låter eftersom jag faktiskt inte har någon mat hemma och vill inte köpa på mig något som jag inte kan avsluta. Men i teorin skulle hela iden kunnat vara ganska "tummen upp". Jag ska dock spara mig tills jag kommer hem. Jag ska bara äta och äta, typ allt jag kommer åt... godis, mat, ja lite allt! :) Vissa ska vila upp sig på jul --> jag ska äta!!! Haha

Imorgon vid den här tiden borde jag vara ute på flygplatsen och börja checka in bagage. Känner jätte många som ska åka med samma plan så väntan på flygplatsen borde inte bli allt för tråkig. Nu väntar tvätt som ska vikas och packas.

XoXo


Finito!

Äntligen färdig! Klar med skolan för den här terminen och har bara ett 17 dagar långt lov framför mig! Någon ville veta hur det har gått för mig och jag kan med glädje meddela att det har gått riktigt bra. Talar inte i betyg men jag är väldigt nöjd!

Efter sista provet begav jag mig ut på stan för lite shopping. Stötte på ett par skor som fick följa med mig hem. Lite som en belöning för en toppen termin, men jag ska ut på stan igen imorgon så vem vet, jag kanske hittar ännu fler saker som belönar mig. Har i alla fall shoppat massa julklappar och börjar faktiskt bli klar med det. Har nog aldrig varit klar med så här mycket tid kvar till jul. En hel vecka idag! Imponerande va?

Ska ut på middag med Patrik och Nicklas snart och har precis satt på mig mina nya skor. De kanske även bärs imorgon på konterten jag ska på. Beror såklart på vad jag ska ha på mig! Nu ropar P att vi ska gå. 

XoXo 


Mina nya darlings


Dagens julklappsskörd! Inte illa va? Synd bara att inget är till mig :)

Tisdag!

Nåja, det är nog mer onsdag för er om så än natt. Här är det i alla fall tisdag några timmar till och dem kommer att spenderas med näsan i böckerna. Har ett slutprov kvar imorgon (bockade av 3 idag) och sen är det över. Finito! För det här året i alla fall. Kom på idag när jag satt och jobbade att jag faktiskt har bott här i ett år nu och gått i skolan oavbrutet. Inte konstigt om man är lite skoltrött. Ser i och för sig fram emot nästa termin och klasserna jag ska läsa då. Det kommer att bli bra.

Jag har nog egentligen inget mer att säga just nu än grattis på dan före dan före dan före dan före dan före dan för dan för dan före doppare dagen!!! Nu är det nära mina vänner!

XoXo

Grey Dogs!

Kul att ni har kommenterat så mycket. Jag vet att det fortfarande finns dem som läser bloggen lite då och då, men det är alltid trevligt att få en hälsning ibland. Tack!

Var i Chelsea hos vänner igår och kollade på fotboll. Hade verkligen trevligt med goda vänner, god mat, gott vin och mycket skratt. Och fotbollen var ganska bra den också. Vi ska förmodligen gå på en rock konsert på torsdag för att fira en födelsedag. På senare dagar har jag insett vikten av att verkligen bara umgås med vänner man tycker om, som får en att må bra. Det är verkligen kul att träffa nya människor och bredda sitt nät, men jag har också märkt att jag hellre har några få, nära vänner än flera "lösa" kontakter. I en stad som New York har man väldigt begränsat med vänner och det är viktigt att man vårdar dem man har, som betyder något.

Sista riktigt dagen i skolan idag, med vanliga lektioner. Tisdag-onsdag-torsdag-fredag är slutprovsdagar och därför hålls inga vanliga klasser. Själv ska jag pina mig igenom inte mindre än 3 prov imorgon och 1 på onsdag. Känns lite tufft nu men ska samtidigt bli så skönt att få det gjort och sen gå in i min "holiday bubble". Wish me luck!

Var på världens mysigaste café idag men Patrik, Nicklas, och Johan. Grey Dogs nere i the Village på University Place. Schysst inredning, cool personal, blandat klientel, soft musik och super gott kaffe. Spenderade över 2 timmar med att bara sitta och prata och surrpla kaffe till sköna låtar. Lite Central Perk känsla (från tv serien Vänner). Nytt favvo hak for sure! 


Patrik och Nicklas






Lucia!

Ett sent men varmt grattis på Lucia. Eller om man säger glad Lucia dag. Här firar vi tyvärr inte Lucia vilket är så trist eftersom jag alltid tycker att det är så mysigt. Brukade alltid ha glitter i håret på Lucia när jag gick i skolan, och Lucia tåg. Det är fint! Var förbi skolan en sväng på morgonen och sen bar det av ner till Soho. Jag bockar av julklappslistan som på rullande band. Fortsätter det så här så kanske jag slipper stressa runt dan före doppare dan. Har även hunnit med ett mysigt bubbelbad med tända ljus nu på kvällskvisten. Jag får lixom mysa till det själv när det är Lucia och allt. Ska koka te, krypa upp i sängen och bara slappa. 

När jag var ute på stan idag, på väg från skolan, stötte jag på tusen tomtar i vad som såg ut som en tomteparad. Det var det också, eller nästan. Det var en Santa convention i New York. Hur kul är inte det? Tydligen något som görs varje december och har flyttat till NY från san Fransisco där det startade 1994. Det är en välgörenhets, icke politisk, icke religiös, icke logisk convention för vuxna tomtar. Det är inte bara en kul grej för hela stan eftersom de åker runt till olika platser, det är också en välgörenhets deal så alla tomtar skänker mat och pengar samtidgt som de försöker uppmuntra alla New Yorkers att göra detsamma.

Var också en sväng förbi Union Square där de nu har satt upp en stor härlig julmarknad. De sålde allt från hemma-gjord sylt, smycken, tavlor och godis. Härligt juldekorerat var det också + julmusik. Jag blev glad och köpte varm choklad med marshmallows i (vilket i sin tur gjorde mig ännu gladare).

Imorgon blir det brunch med P och vänner på Upper West Side och sen blir det till att studera hela dagen. Mina slutprov börjar närma sig. Men snart är det över och jag får komma till Svea rike. Soon!!!

XoXo







 

En vecka...

En vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en veckaen vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka en vecka KVAR 

Tomorrow is another day!



Ännu en dag är på väg mot sitt slut. Och vilken dag sen. Har alridg varit så stressad och upptagen på det här jobbet. Vi har alla slutprov i nästa vecka så alla studenter börjar blir nervösa och vill ha hjälp med allt. Problemet är bara att de är ute i sista sekunden och därför gör det svårare för sig själva (och för mig).

Jag har varit totalt fullbokad hela dagen och var till och med tvungen att avbryta min lunchrast för att det var så mycket folk som behövde hjälp. Det jobbiga är inte att hjälpa en elev, det jobbiga är att hjälpa 20 olika elever i olika ämnen med olika problem. Och när jag är upptagen med en kommer en annan och vil ha hjälp med något helt nytt så min hjärna har gått på högvarv och hoppat mellan ämnen hela dagen. Just nu är jag så trött så hälften kunde vara nog. Ska klämma en film och sen sova. Samma sak väntar nämligen imorgon också.

Måste dock säga att det är trist att ni kommenterar så dåligt men jag är villigt att förlåta er eftersom vi ses om 1 vecka!!! Jippi!!!

XoXo

Christmas is Coming!

Och julen nalkas sakta. Eller så kanske man inte kan uttrycka sig.... men jag gör nog det ändå. Lite över 1 vecka kvart tills jag invaderar Sverige och som jag längtar. Det är konstigt, desto närmare fredagen den 19:e kommer ju mer längtar jag. Skumt! Men snart är den här och jag där. Och glömt inte att Mumin kommer til Sverige redan imorgon (torsdag). Jag vet inte om ni alla ska besöka henne på en och samma gång, men jag vet att hon vil träffa alla så snart som möjligt. Eller varför inte slå en pling till farmor och tjitt-tjatta lite. Då skulle hon  nog bli glad.

Nu har vi äntligen tagit oss i kragen och satt upp våran juldekoration i köket, och jag får säga det själv (vilket är kanske det jag gör) så blev det riktigt bra. Inte för mycket utan precis sådär lagom. Och fint! Lite glitter, lite jultomtemys och bara fint. Har inte fått upp glittret i mitt rum än men det kommer väl. Om inte annat kanske jag får upp det när jag kommer hem från Sverige och är en av dem som aldrig tar ner sin juldekoration.

Det har förövrigt gått och blivit varmt igen. 16 grader, värme och massa fukt idag. Kul? Inte alls. Skit äckligt faktiskt. var är kylan och snön? Läste i tidningen att det kanske ska snöa på fredag men för det första ska man inte tro på allt man läser, för det andra tror jag sällan på meteorologer och för det tredje så känns snö lite lång borta när det är så här varmt. Men den som lever får se. Det är lite underlige bara.




Chilling!!!



här skulle jag ha behövt sätt ut idag. Det är gått och blivit svin kallt, helt plöstligt. Och självklart hade jag alldelles för lite kläder på mig. Höll på att trilla av trappan när jag stack ut huvudet genom dörren. Var nästan lite sen till skolan så jag hann ju såklart inte springa upp igen och byta. Hackade tänder säkert 20 minuter i på första lektionen. Men tills imorgon vet jag minsan bättre, då ska jag pälsa på mig som aldrig förr (då kommer väl en värmebölja in över Manhattan bara för att retas). Synd bara att vi inte har någon snö, men dom med allt annat så har det väl sin tid.

Vill även dela med mig den goda nyheten att jag nu äntligen har kommit igång med att köpa julklappar. Har inte köpt många men jag har börjat och bara det känns som en vinst. Trodde aldrig att jag skulle hinna utan att jag skulle behöva spendera dagarna innan jul med att springa runt som en förvirrad höna. Men som det ser ut nu så kanske jag kan checka av många av presenterna redan i NY och därmed slipper tänka på det när jag kommer hem. Sprang på dem i en affär på Upper West och jaghar kommit på nu att om jag slutar leta och tänka så hårt så kommer det att komma till mig.

Nu vankas middag, data läxa och Gossip girl.

XoXo


Café Lalo!

Kom äntligen till Upper West Side igår. Började dagen med att gå runt i den lilla julmarknaden som var uppsatt vid Columbus Circle. Det var lite Gamla Stan känsla över det med hemma gjorda kakor, varm choklad och stickade mössor. Lite mycket folk bara men det är det å andra sidan överallt i NY. Tog mig sedan uppåt längst Broadway och Amsterdam, gick in och ut ur affärer, fönstershoppade lite och lyssnade på Carolsingers.

Kom sedan upp på 83:e gatan där jag hittade det bästa stället i hela stan, utan tvekan. Mysigt, populärt, god mat och underbar inredning. Café Lalo! De säger sig vara det mest kända caféet i NY och är med i filmen "You've got Mail" med Tom Hanks och Meg Ryan. Det är caféet där hon sitter och väntar på honom med en bok och en blomma på bordet. Fint. Inredningen var fransk-europeisk med fin konst och rustik känsla. Det var inte jätte stort men auran var så positiv. Stället var packat med folk och det var vädlgit mycket olika folk; konstnärstyper, barnfamiljer, brunchgäng och frukostdater. riktigt härlig blandning. För att inte tala om menyn. Allt är organiskt och trans-fett fritt. De hade typ 20 olika frukostar, 3 brunchmenyer, säkert 30 olika äggrätter av olika slag, pajer, salader, smörgåsar och lasagne. Kaffet var riktigt bra för att vara NY och dessert disken var större än min lägenhet, lätt! Dom hade allt, tårtot, kakor, bakelser, glass, sorbet, bullar, ostar, chokladpraliner och massa fett, socker, laktos och gluten fria varianter.

Ni kanske hör att jag är lyrisk över stället. Synd bara att jag inte upptäckte det så att mamma och L kunnat få se det, men som tur är så har jag bilder. Hit ska jag dra med P och N nästa helg för en lång, härlig brunch. De har också en bar så drinkar långt in på småtimmarna är också ett alternativ :)

















Don't think twice, it's alright!

Skulle till Upper West Side idag. Det blev inget. Blev kvar på jobbet längre än beräknat och sen var det jätte kallt ute. Kändes inte jätte kul att knalla runt i en mysig stadsdel och frysa. Då blir man bara grinig och vill hem. Ska gå upp i bra tid imorgon  istället, klä på mig varmt och vässa kameran. Packar boken, solglajjorna och ipoden och sen blir det stadsvandring och cafe-mys.

Här får ni lite bilder från gårdagen och skyltförnstret på Saks fifth Avenue. Temat i år är Swarowski kristaller och glitter.


Louis Vuitton


Chanel


Mer Chanel


Swarovskis egna...





Ännu mer Chanel


Och ännu mer Swarovski kristaller


It's all bling baby!














Min favorit!


Del 2!

Idag har det regnat, men det hindrade inte mig att bege mig ut på stan och fota ännu mera julstämning. All uppoffring för denna blogg. Här kommer i alla fall flera pics:






Rockefeller granen långt bort i bakgrunden (den stora färgglada)









Imorgon blir det lång sovmorgon och sedan lite jobb på det. Efter jobbet tänkte jag bege mig upp till Upper West Side och spendera dagen omkring vandrandes där. Har inte varit där upp på säkert ett halvår och jag saknar det mysiga som är UWS.

Del 1!

Här och med startar min nya julserie. Jag tar gladeligen på mig ansvaret och nöjet att visa er New York från sin juligaste sida. Jag kommer att ta mig runt stan och fota för att sedan visa er hur julen ser ut här hos mig. Här kommer del 1!

Ikväll var det dags att tända den stora julgranen på Rockefeller Center. Det är en av de största händelserna i den här stan på hela året och det var hur mycket folk som helst ute. Jag, Patrik och Nicklas försökte ta oss fram för att få oss en skymt av granen. Men det var totalt och absolut omöjligt. Hörde någonstans att det var ca 500,000 människor på plats. Inte konstigt att vi tyckte att det var trångt. Vi begav oss istället till hotellbaren på Hilton precis bredvid där vi avnjöt kvällen och fick se hela spektaklet på storbilds tv. Mycket mycket trevlig kväll. Rockefeller Center granen är förresten från Norge, bara så ni vet! Tänkte gå förbi imorgon för att ta en bättre bild.


Rockefeller Center granen tänd. Tyvärr precis bredvid en stor strålkastare. Ni får en bättre bild imorgon.


Beyonce, Tony Bennet och the Jonas Brothers såg minst lika bra ut på tv!


Grabbarna Grus!


Saks fifth Avenue byggnaden!


Hiltons lobby!


Skolans lobby!


Skyltfönstret på Ann Taylor!

Tidigare idag var jag och Patrik iväg och köpte lite julpyntning. Vi har inte satt upp något än men när vi gör det ska ni allt få bildbevis. Detta kom vi också hem med:


I brist på vanliga adventsljusstakar så fick det bli 4 tomteljus!

Okej, vad kan vi nu dra för slutsats av denna första del i min julserie? Jo, att New York må vara stan som aldrig sover, men den här tiden på året är det nog stan som aldrig slutar lysa!

XoXo

Glatt hål i plånboken!

   


Okej
, ni alla vet att jag är student. Inget konstigt med det, men nu är jag också en fattig student. Inte är det lätt att leva i den här stan men vi alla gör vad vi kan för att klara oss. Som alla säkert också vet så älskar jag julen och en av de stora grejorna för mig är att ge bort julklappar. Missförstå mig rätt, klart att jag inte har något emot att få lite saker också, men jag ser mig själv som en jäkligt bra present-geare. Just nu dock har jag grav ångest. Jag vet, ångest är ett ord som folk har börjat total missbruka men idag är jag folk så: jag har julklappsångest!!!! Hej jag heter Josephine och jag har julklappsångest!

Sen jag flyttade hit så har jag inte varit speciellt duktig på att följa allt vad som händer i Sverige. Jag läser inte ens svenska nyheter, men så idag när jag var lite uttråkade klickade jag faktiskt in på Aftonbladets hemsida för att glutta runt lite. En av de första artiklarna jag stöter på lyder "Klapparna som inte spränger plånboken". Bingo! tänkte jag, men där tog det stopp. Det måste ha varit världshistoriens absolut sämsta lista någonsin. Några av sakerna var pappersklämmor, äggskärare, pennvässare, braständare och rapsolja. För inget säger ju "God Jul" och "Jag älskar dig" som en flaska rapsolja. Men hallå Aftonbladet!!! Inte tänker jag ge bort en ficklampa eller vaxkritor eller en brödpensel. Jag tänker inte! Jag vägrar! Då har jag hellre ett lite större hål i plånboken de nästkommande månaderna.  

Julkalender!



Ar
det inte 1:a december idag? Jag vet inte hur era kalendrar ser ut dar hemma men har ar det minsan forsta dagen pa den sista manaden. Maste dock saga att jag ar lite besviken pa er dar hemma som inte har rapporterat om den har sasongens forsta julkalenderavsnitt. Vad heter den? Vad handlar den om? Vilka skadespelar?

Jag har gjort lite reseach och marker att julkalendrar inte ar sa vanligt har. Inte ens en enda, ynka chokladkalender kan jag springa pa. Vad ska jag nu ta mig till? Ni far helt enkelt spara en till mig sa kan jag stoppa i mig alla bitar pa en gang. Det funkar ocksa.

Inget nytt hander annars. Skola, plugg och traning star pa schemat idag. Efter onsdag sa lugnar det forhoppningsvis ner sig lite och jag kan gora nagot annat an bara plugga under helgen. Ska se om jag kan hinna shoppa lite at folk dar hemma. Onskelistan borjar bli lang!

RSS 2.0