På benen igen



... ja, eller piggare i alla fall. Är fortfarande väldigt förkyld och lite trött men orkar tänka lite mer idag. Snoret måste ha letat sig bort från mitt huvud, sakta men säkert. Skönt att ha fått en hel helg till att bara försöka slappna av och krya på mig. Jag har också gjort lite soul-digging och försökt pinpointa varför jag blev sjuk just nu, och nu förstår jag hur det mentala hänger ihop med det fysiska. Om tankarna inte mår bra så gör kroppen inte heller det. Men lixom allt, this too shall pass.

Ser lite förändringar i mitt liv runt knuten. Nej, inte flytta hem till Sverige-tatuera magen-färga håret svart-börja äta kött- förändringar, men stora nog. Håll gärna tummar och tår för att allt blir bra till slut. Jag har börjat tro på "The Law of Attraction", att allt som händer i ens liv händer för att jag har lagt ut det i universum. Vill jag att något ska ske så måste jag attrahera det. Och jäklar vilka attraktiva tankar jag skickar ut i rymden nu! Swosch!


Dagens:

tribal-trend-harpers-bazaar.jpg image by fashionising
Pic: Harper's Bazaar


Nyhet: har gått och fått bihåleinflammation. Mitt huvud känns tjockt och tryckt...

Activitet: horisontalläge i soffan framför tvn. OS står på schemat.

Mat: får inte ner någon mat så jag hinkar te. Skulle inte tacka nej till lite Söderblandning.

Musik: P.S I Love You- soundtracket. Underbar film, fin musik.


Min räddning idag...



...nej, inte mannen på bilden (han var i och för sig trevlig) utan kaffet såklart! Venti-skim-mocca-brew-to go!


Weekend Fun

The Spotted Pig (WV) :







Employees Only (WV):










Max Fish (LES):






Casa La Femme (WV):





Sköna bar-häng i helgen. Ikväll bär det av upp till Times Square och Tonic Bar för ännu en Sverige match i hockey. Hejja hejja friskt humör!


Give Blood, Save Lives




Hurrni, jag kom på en sak. Jag vill slå ett slag för blodgivning. Jag tycker att det är viktigt att ge blod lite då och då om man är frisk. Vi i Sverige är bortskämda med väldigt bra sjukvård (trust me, jag har sett hur det är här). Vi förväntar oss och räknar med att få hjälp (alltså blod) om något händer oss, vilket vi också får. Jag tycker dock att vi alla borde delta mer och bidra med blod till våra sjukhus. Vi kan inte få om vi inte ger. Det kostar inget förrutom möjligtvis lite tid... sen är det inte heller farligt. Så kom igen nu, jag tycker verkligen att ni ska ge om ni kan. Det skulle jag göra här om jag fick, men eftersom jag inte har några officiella papper på att mina blodvärden just nu är bra så får jag inte det.

Ville bara säga det...


I'm human too



Trevlig helg på er! Hörde att det var snökaos á la gigante i Sverige. Kul för er, det har inte vi. Ganska fint väder de senaste dagarna med lite sol. Får dock gärna blir vår nu. Igår kväll var det middag på favvo stället The Spotted Pig (pappa, dit ska vi när du kommer) som förövrigt sägs ha New Yorks bästa hamburgare. Eftersom jag inte äter kött så slog jag till på en pasta-lik rätt från heaven. Jag svär på allt jag har att det kan vara det godaste jag någonsin ar ätit. Gnudi heter det, pasta bollar fyllda med Ricotta ost. Obeskrivlig njutning!

Idag blir en väldigt lugn dag i soffan framför OS och schoolwork. Eventuell bio ikväll, nya skräck filmen med Leo DiCaprio, Shutter Island. Det är inte riktigt min grej med såna filmer så jag får se var jag gör. En hemma-kväll lockar nämligen ganska mycket.

Hur spenderar ni er helg?


Hejja Sverige!

Ska snart iväg och se Sverige-Vitryssland på Times Square. Älskar dessa sport event när alla svenskar möts och hejjar på vårt land. Det blir så bra stämmning! Igår var vi på födelsedagsfest i West Village, pa Casa La Femme närmare bestämmt. Mysigt ställe, lite äldre "after-work" crowd, bra drinkar. Blev dock en tidig kväll följt av dålig sömn. Efter 5,5 h dåligt halv- sovande klev jag upp och lallade iväg till gymmet. Ikväll, ev middag och utgång.

Nu, hockey! Shit, jag är sen!!! Ciao!

Tuesday


Photo: Dmon Prunner

Det ar nagon sorts dag for semlor idag, fick nagot meddelande om det pa FB. Inte riktigt min grej, for mycket gradde och madelmassa och sant trams. Nej tack sager jag, men njut ni.
Mys "sondag" igar. Det var rod dag och darmed en forlangning pa helgen. Utgang i sondags lade grunden for en seg mandag med lunch/fika pa Velselka med A, A, M och S. Myscket trevlig maltid foljt av Valentine's Day bio. Det har blivit lite mycket festande den har helgen sa min kropp kanner sig lite trott. Det blir dock ingen langre vila da Sverige spelar forsta hockey matchen i OS imorgon och alla vi svenskar ska motas och hejja! Sedan har vi ocksa en fest pa torsdag och middag pa fredag. Vi kor pa "oka takten sista kvarten"- mentalitet den har veckan. Me like!

Nu, skola och jobb! God morgon/god eftermiddag/god kvall! 


Happy Valentines Day



En fin kärleks söndag. Ballonger, hjärtan och ballader fyller NYC idag. Ganska fint. Gymmets trappor hade rosa matta dagen till ära och personalen rosa tees. Kul att de drar det så långt. Det gör ju inte jag. Kommer i alla fall spendera dagen med att springa ärenden och sen klämma en bio men vännerna. Inga blommor&choklad tjofräs aktiviteter, men fint.


Justice

After-party fest på Webster Hall igår kväll. Totalt sten kul! Efterfesten var för electro music gruppen Justice som hade haft spelning i stan. Skön mix av människor, galen lokal och sjukt bra musik. Brukar inte vara alltför glad i sån music men håll i hatten va bra det var. Jag tror minsan att jag håller på att vidga mina vyer :)

Nu springer jag ut på stan och möter upp mina tjejor för lunch på LES. Café Colonial, second-hand shopping i East Village och strosning på stan står på schemat. Mysigt!


.


Fråga mig inte var jag ramlade över denna godbit till blid men jag älskar den

Väldigt skön fredag. Gymmet på morgonen, vidare till biblioteket, skolan, affären och sen soffan. Skulle inte ha något emot att bara stanna hemma ikväll och kolla på OS invivningen från Canada men är bjuden på en after-party fest på Webter Hall så dit bär klackarna ikväll. Är ledig på måndag så jag har en långhelg framför mig vilket alltid är en skön känsla att inleda helgen med.

Nu, middag. Sen, fest!


Zeitgest the Movie



Det slutar inte att förvåna mig hur New Yorkers reagerar när det kommer snö. Under natten och nu på morgonen har vi fått ett lager snö samt en vind som, för mig, liknar vilken annan blåst som helst. Men nej, nu är det snöstorm och vi måste hålla oss inne. Skolorna har stängts och communaltrafiken har slutat funka. Inte mig emot eftersom jag är ledig, men på hallå? Vad är det frågan om? Klarar vi oss inte som stad om det kommer lite fjutt- snö? Förvånansvärt underligt om ni frågar mig. Man up NYC!

Men det var inte på grund av vädret som jag tittade in här. Jag måste uppmana er att se en film. Zeitgeist the Movie! Det här är en extremt kritisk dokumentär om religion, 11:e september samt massmedia. NI MÅSTE SE DEN! Jag lovar och svär på allt jag är att den kommer förändra er syn på så många saker. Det här en en otroligt viktit film att se och jag grämer mig över att jag inte sett den tidigare. Snälla, för min skull, se den här filmen. Jag ber er sällan att göra mig tjänster, men gör er själva en stor tjänst och se Zeitgeist. Ta 2h från ert liv och bara se den. Alltså gör det!!!! Mamma, du är ju bra på att få folk att göra saker, du måste se den (med P & J såklart) och sen får du i uppdrag att få alla du känner att se den. Det uppdraget får ni alla! Deal??? Bra!

Nu sticker jag till gymmet! Tjo!


That's why we're waiting on the world to change!



Lång dag snart till ända. Skönt! Dagarna går ändå ganska snabbt nu, speciellt när man har så mycket att göra. Sen skadar det ju inte att pappas ankomst kommer allt närmare och vi nu är i mitt älskade planeringsstadium. Jag vågar nästan säga att planera är lika kul som att genomföra... nästan!
Imorgon är jag ledig vilket passar alldeles utmärkt med väderrapporterna. Vi väntar snöstorm och har blivit tillsagda att stanna hemma imorgon (av nyheterna i och för sig men ändå). Jag tänker inte lämna lyan om jag inte måste och bara götta min hela dagen. Så det så!


Weekend wonders



Tips från coachen: Soy Crisps! Soja chips i olika smaker (lätt saltade är en favvo), lite nyttigare inbillar jag mig. Förmodligen inte. Det kvittar. Denna salig blandning förgyller min lärdagkväll hemma i soffan framför tvn.


Saturday



Jaha, da finner man sig sjalv sittandes vid en dator i skolan... kl 11am pa en lordag. Patetiskt (skont att jag sa det sa att ni slapp tanka det va?) Men vad gor man inte for att fa allt gjort som ska goras. Ar valdigt ensam i det har klassrummet nu sa jag ska forsoka jobba bort massa narliggande due-soon-tasks. Nasta vecka kommer att bli en busy en sa jag ar glad om jag kan fa sa mycket gjort nu som jag kan. Jag vet vad ni tanker: hon arbetar med framforhallning, det ar moget! Och vet ni, det kanns himla bra. Speciellt eftersom jag vet hur tuff veckan kommer att bli om jag inte tar mig i kragen redan nu.

Utgang igar. Forfest i East Village, svensk fest pa alskade Spotted Pig och sedan vidare till RDV (Rendezvous) for dans. Ganska kul kvall, lite senare an planerat men no harm, no faul. Ar bjuden pa privat fest pa en bar nere i Financial District ikvall men det vette sjutton om jag pallar det. Det ar ju en dag imorgon ocksa, och inte vilken dag som helst utan Super Bowl! Haha nej, ska inte prioriteera SB fore allt annat viktigt, men det ar lite kul att se pa matchen speciellt nar man vantar pa reklam pauserna. I ar kostar en 30 sek reklam 2.5 millioner dollar. Det ni, det ar prime time!

Nu, school work. See ya!


OCD???



Ja, ibland can man ju undra. Suck, jag orkar bara inte med mig sjalv, speciellt inte nu nar jag drar det lite for langt. Varfor ska jag halla pa? Varfor blir jag aldrig nojd? Press press press, not good enough, never good enough. Prestera, resultat, achieve, pusha lite till. NEVER GOOD ENOUGH! NEED A BREAK!

Ignorera tankarna ovan. Behovde bara fa ur mig det. Annars hander det inte mycket. Pa vastfronten intet nytt skulle man kunna saga (som boken for er som inte fattar). Skola, jobb, plugga, traningsvark, reprismaraton av Grey's Anatomy... sova! Det var typ det. Film kvall med H senare da jag ar ledig imorgon. Men ledig betyder inte ledig i mitt schema utan fylls istallet med traning och grupparbete sa skolan besoks nog pa eftermiddagen. Ganska skont anda, sovmorgon och allt. 

Nu: jobb
Senare: film
Saknar: mamma och pappa
Vill ha: en kram 


RSS 2.0