Fest i Brooklyn!


















Helg

Jaha, då sitter man här i sängen klockan 8 en lördagsmorgon. Kul... verkligen. Så kan det gå när man inte kan sova, då vankar man vid 7 och ligger och lyssnar på regnet och försöker fånga några av de miljoner tankar som flyger runt i huvudet. Ska väl palla mig till gymmet snart innan det blir för mycket folk och sen blir det hem och plugga. Vad kvällen har att erbjuda vet jag inte än men hoppas på något skoj. En sväng på stan kanske...

Gårdagen var bra. Jobb med mycket siffror, offerter, invoices, och orderconfirmations. Ingen gala kanske men lärorikt och nödvändigt. Blev i och för sig lite fest på eftermiddagen med vin, öl, ölspel, twister och popcorn. Kul kontor det där! Och det var gårdagen i ett nötskal, inget spännande alls egentligen.

Funtar på var jag ska äta till frukost; yoghurt, smörgås, ägg eller gröt. Decisions, decisions... Vilka I-lands problem jag.. shit!!!

Torsdag



Sa har bra kan man ha det om man jobbar pa J.Lindeberg. Igar fick chefen for sig att vi skulle ha champagne nar klockan var strax efter 4.... pa en torsdag! Varfor? fragade jag. Darfor, sa han och samlade hela kontoret till ett chill-mote (dvs ett mote da alla sippar champagne och snackar skit). Han tror pa att ha det kul pa kontoret sa att man blir motiverad att gora bra i fran sig. Det ar en filosofi jag ocksa tror starkt pa och hoppas att den sprider sig till fler. Sa vem vet, snart kanske champagnen kommer till ett konto nara er... pa en torsdag!

Idag vantar mer jobb, tyvarr bara framfor datorn, men ska forsoka smita ut pa en lang lunch. Blir galen av att bara sitta och knappa framfor skarmen. Ja, det ar nastan sa att jag vill saga att jag far ont i ognen. Men men, det ar bara att ta det onda med det goda och tanka pa att det ar fredag. Och fredagar pa JL stavas fest. Idag har vi ocksa en som ska sluta sa jag tror festen blir lite extra livad for hennes skull. Sa nu blir det att jobba hart i nagra timmar sa att man far nagot gjort i det har fest huset!

P.s ignorera garna den daliga kvaliteten pa bilden, jag skyller pa min iPhone! 

Street Market!



Så här packad kan 3:e avenyn vara en söndag eftermiddag i Augusti. Blev inringd till J.Lindeberg imorse så där har jag spenderat min dag. Vi har en stor Trade Show i Las Vegas i veckan och de behövde någon som styrde upp saker (såklart att de ringde mig, haha), men efter det gick vi ut och käkade en brak lunch och unnade oss några glas vin. På vägen hem stannade jag förbi gymmet och degade mig igenom några övningar. Inte att rekommendera med alkohol i kroppen. Och så här såg min gata när jag gick från gymmet. Skit mycket folk rent ut sagt, och jag lackade totalt. Pallar inte alla turister och barnfamiljer som ska ta upp hela gatan och slö-gå ,speciellt inte när det är närmare 80% luftfuktighet och alla rent ut sagt rinner bort. Gahh!!

Imorgon är en ny vecka och jag kan igen inte fatta vad som hände med helgen. Tiden går lite för fort, men det är väl bra antar jag. Snart kommer mammsen, snart är den här terminen slut, snart kommer min underbara vän H tillbaka till NY, snart kommer Fashion Week. Ja ni ser, mycket att se fram emot. Pass Time Pass!!!






Jag presenterar:

Har fått klartecken att publicera bilder från Fall/Winter 09 kollektionen så den ger jag er nu:



    

     



     



    

Är dessa inte helt fantastiska? Imorgon ska jag dit och rocka på med en väldigt spännande dag som väntar med kändisar, stylister, och såklart kläder. Känner mig så exalterad och vill bara att det ska bli imorgon. Det enda sättet att få det att hända är att gå och lägga sig så det är planen! Lovar att berätta allt jag få vara med om. Stay tuned!


Ny vecka.

Jösses vad veckorna rasar iväg. Det är redan en ny vecka men jag förstår inte riktigt var helgen blev av. Torsdag och lördag gick till fester. Fredag var en lugn hemma kväll. Där i mellan var det solning vid poolen, studerande och jobb. Inte mycket tid över till annat... som att tänka eller vila. Som pappa och farmor snällt påpekar så ska jag försöka undvika gå-in-i-väggen-gropen, det har jag lixom inte tid med just nu. Livet går i ett och jag gillar det. Det finns alltid något som måste göras och jag känner hur jag utvecklas och växer (nej, inte på höjden men inombords). I like it!

Har som sagt massor att göra i princip hela tiden vilket förhoppningsvis förklarar mitt "inte så dagliga" bloggande. Efter de fullspäckade dagarna med skola, jobb och pluggande så måste jag sova, har visst hört att det ska vara bra för en :) men jag lovar att göra mitt bästa för att prata av mig every chance I get! Men nu, mer pluggande (surprise!). Sov gott om ni inte redan sover! 

Pics...



Ett showroom har mycket kläder... överallt!






Mitt fina skrivbord

Ja, nu får ni se lite hur det kan se ut på ett showroom. Resten av kontoret var lite stökigt så jag tar mer bilder nästa vecka. Idag var en lite lugnare dag med majoritet av tiden framför datorn fixandes av utskick och pressreleaser. Var dock iväg till JL butiken i Soho för att plocka upp några grejor till Saks Fifth Ave stylingen vi gjorde. De ville ha 2 fullständiga outfit för något de ska göra i helgen, se det roade vi oss med på eftermiddagen. Fredagar på det här kontoret innebär också vin och lekar. Vid 5 korkades vinet upp och bl a twister togs fram. Precis en sån härlig avslutning på veckan som det ska vara.

Kvällen kommer nog bli ganska lugn med tanke på att vi var ute igår. Det blev en lite oplanerad men ack så rolig kväll som slutade med skratt och glass på Dunkin Donuts. Tacka vet jag ljuvliga sommarkvällar...

JL at work!


Kontoret

Nya golf kollectionen 2010


Spring-Summer 2010

Vilken första dag jag hade på J.Lindeberg. Rätt på från första sekunden, inget mjäkande här inte. Varför jag blev anställd var för att de inte har tid att sköta sin pr och marknadsförning så det är min main business. Jag har blivit ansvarig för just pr vilket såklart känns både kul och spännande! Eftersom det här är ett showroom betyder pr att man jobbar mycket med stylister för att få ut kläderna i olika tidningar, till olika shoots, samt till kändisar för olika events. Det gäller också att få hit inköpare från hela världen så att vi också får ut kläderna i butiker. Det är mitt jobb att se till att det sker!

Redan igår hade jag två egna möten med stylister. De kom och gjorde "pulls" för olika shoots samt beställde olika grejor till kommande event. Uppföljandet på det innebär inventarielistor, kontrollering så att alla får det de ska ha, kontrollering så att vi vet vad vi har skickat iväg och att vi sen får tillbaka rätt saker, samt se till att alla kläder omnämns rätt i alla publicationer. Det här är alltså mitt jobb och jag har kastats in i det snabbt.

Hann också ta lite pauser och browsa runt bland kommande kollektioner, racks och look-books. Får inte ta allt för många bilder på 2010 saker än, men jag tar så många bilder jag kan! Mer kommer! Nu måste jag sticka... inventarielistorna skriver inte sig själva!

Saknad!

Konstigt det där med saknad. Ju närmre något man kommer något desto mer saknar man det. Borde det inte vara tvärt om? Eller är det så att man är så nära något som man längtat efter så att det blir mer påtagligt? Sedan finns ju saknaden av något man aldrig haft, dock inte lika stor men ändå närvarande. Den kämpar jag emot så mycket jag kan. Bättre att lägga kraft och energi på vettigare saker... som att sakna familj och vänner till exempel. Usch, en sån dag idag. Började fundera på veckan då mamma, moster och Lisa kommer, vad vi ska göra, vad vi ska se, och vad vi ska äta. Ni känner nu mig: den ständiga planeraren. Inte för att jag någonsin följer alla planer, men det finns en underbar tjusning i att bara planera. Det ska jag nog ägna resten av kvällen åt!

Vad planerar ni för?

Måndag!



Jaha, då vär det en ny vecka redan. Har haft en mysig helg med solning vid poolen, koreansk middag, rooftop drinkar och pluggning. Mer än så har det lixom inte funnits tid till. Ganska busy den här veckan med skola och jobb. Lovar dock att återkomma och berätta allt om mina dagar på JL i slutet på veckan. Tills dess ska jag ladda och förbereda mig :)
Vi har förövrigt haft 35 grader idag... snacka om värmebölja. Hoppas att det håller i sig till helgen så jag kan sola lite mer... vill inte släppa taget om min bränna riktigt än!



JL



Ni tittar just nu på en glad, nyanställd praktikant på J Lindeberg! Var där på intervju idag, för att jobba ihop detaljerna och för att träffa alla. Jag kommer att vara där 2 dagar i veckan då det är den tiden som finns kvar efter skola och jobb. Ville bara säga det... och att det känns både spännande och skrämmande! :)
Vågar dock inte vara för glad förrän jag har varit där första arbetsdagen och kan säga att det händer på riktigt, saker kan ju fortfarande hända och komma i vägen för mig... men tills dess ska jag försöka att vara lite smygglad inombords. 

Trevlig helg!

Håll tummarna!

Nu ska jag iväg och göra något jätte spännande! I'm excited! Hejja på mig!

You can't fail in life unless you quit!


På sightseeing båten runt Manhattan. Foto av Jessica.

Pust, stön och stånk vilken vecka det hittils har varit. Febersjuk med över 39-grader i tre dagar nu men har ändå varit i skolan för både lektioner (prov!) och jobb tills dom idag skickade hem mig med den underbara kommentaren "we don't want you here!" Så jag gick snällt hem och däckade i soffan. Det är ju trots allt det man behöver när man är sjuk. Hoppas på att febern ska vara borta till imorgon så jag kan sola och träna. Annars finns ju risken att det blir en till slappdag i soffan....kanske inte så dumt när jag tänker efter.

Jag vet att jag lovade er bilder på nya inköp och diverse roligheter men det får lugnt vänta till imorgon. Nu ska jag sova. Har proppat alvedon så det borde gå. Håll tummarna!

När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd!






Jaha, då var man ensam igen... på riktigt. Nu är lillen på planet till Sverige och jag sitter här i min ensamhet. Jo, visst känns det lite tomt utan hennes söta tryne och ljuvliga skratt. Men vi ses snart (!) igen... till jul om jag inte räknar fel. Här spöregnar det som aldrig förr och sitter inne och pluggar. Nu är det bara att återgå till vardagen igen med allt vad det innebär. Lite shopping har vi dock hunnit med under dessa veckor. Tänkte att jag kanske ska lägga upp lite bilder nån dag. Kanske till och med senare idag, om jag hinner förståss.

Varför finns här inget gott godis som man förtjänar efter en lång dag av avsked och studerande... i regnet? Jag vill bara mysa framför en film så där som man ska göra på söndagar, men hinner man inte så hinner man inte....

Skepp ohoj!

Systra mi

Nej hon har inte åkt hem än. Hon skulle åkt igår men flyget blev inställt så hon åker imorgon istället. Det betyder att vi får en till heldag tillsammans :) Den ska spenderas på Upper West med drinkar och mingel på diverse uteserveringar i den äckligt varma solen. Hela morgonen satt vi dock fast i telefon i frenetiska försök att få tag på SAS för att kolla när Jess skulle åka hem och efter 3 timmar kom vi fram och fick beskedet: En dag till!!!! Gissa om vi är glada!

Min underbara roommate Oscar har nu åkt hem till Sverige och den nya tjejen kommer idag. Vi får se hur det blir men jag känner mig inte så orolig. Oscar har förövrigt blivit en av mina bästa vänner. En sån där vän för livet skulle man kunna säga! Och med det säger vi hej så länge, nu ska vi ut och njuta av varandra lite till!

RSS 2.0