Finally...

Här kommer äntligen de efterlängtade före och efter bilderna på lyan:
Först kommer före bilderna...


Ganska fint golv. Lite cherry röd-brunt


Min tomma garderob (den förblev dock inte tom så länge)


Matsals delen




vardagsrummet


Mitt rum. Ser ganska litet ut, vilket det är men jag har lyckats inreda det så bra så att jag har utnyttjat alla ytor
och det känns fortfarande luftigt.


Badrummet


Köket


Ps garderob



Efter... Med inredning... Voila:


Living room


Matsalsdel


Mitt rum


Nattduksbord och sänggavel. L ser du tavlorna :)


Min gigantiska underbara myssäng


Sorry, lite suddig bild på min fabulösa byrå med inbyggd spegel. I love!


En helkroppsspegel måste man ju också ha.


Inte så stor skillnad i badrummet


Eftersom vi inte har någgon tv så har vi köpt sällskapsspel för att underhålla våra gäster.


En kitchen. Lite mer hemtrevligt kanske

Nå, får ni någon uppfattning? Vi har det i alla fall jätte fint och trivs väldigt bra. Ni får helt enkelt komma hit och hälsa
och se med egna ögon :)

Seg måndag!

Idag började skolan igen. Kul att komma igång igen, inte lika kul att kliva upp tidigt på morgnarna. Nog för att jag är en morgon människa så gillar jag verkligen inte att öppna ögonen när det fortfarande är mörkt ute. Denna första dag började dock lugnt med en klass och den var nu på kvällen. Macroeconomics. Verkar helt ok. Annars är vardagen ganska mycket tillbaka vilket är vad som känns lite trist. Skrev just i en motkommentar till Moster och Faster att jag uppskattar och gillar att höra vardagliga saker från er där hemma och vad ni har för er så här ska ni få en redogörelse för min morgondag:

*Morgon klass i Priciples of Management kl 8.55

*Svänga förbi bokaffären och köpa några skolbäcker.

*Gå till banken och adressändra. Här finns det inget som heter adressändra.se... allt ska göras manuellt ser ni.

*Gå till gymmet. Ska självklart träna (blir nog löpbandet som får sig en tur) men måste även där adressändra.

*Gå hem och fixa lite smågrejor, slappa lite, blogga, laga middag.

*Kvällsklass i Advanced Spreasheet kl 18.

*Ringa A och sen förmodligen krypa ner i sängen.

Jaha, och hur kul ser den här vardagen ut för El Diva i NY? Som vilken annan vardag som helst :)

Bilder kommer!

Detta tjat om bilder på lägenheten. Jag förstår att ni är nyfikna och vill se hur fint jag bor, men då måste ni förstå mig att jag vill att det ska vara perfekt innan jag tar och lägger ut bilder. Jag lovar att det kommer ske inom en väldigt snar framtid. Jag vill bara att det ska se bra ut. Men då kommer det även före och efter bilder för er att njuta av och kommentera bäst ni vill.

Här kommer lite andra bilder från de sista dagarna med mamma. Hon har som sagt åkt hem nu och jag är olycklig i hjärtat. Det var otroligt tufft att skiljas men vi får tänka på den underbara veckan vi har haft. Vi ses ju till jul och hörs ju nästan varje dag. Jag längtar redan tills nästa gång.

Här är Central Park bilder och bilder från Metropolitan Museum of Art (som ligger i parken). Större Museum får man leta efter!

















 Greek-Roman Art





 





 Jackson Pollack! En favorit!

 Pablo Picasso. Det fanns mycket modernare konst så som Picasso, Matisse, Monet, Manet och Pollack. Många som jag gillar!


Favorit i repris!

Vi går så mycket på dagarna och gör så mycket vilket leder till tidigt i säng nästan varje kväll. Idag var det bra att vakna och gå upp tidigt för vi ska nämligen, hör och häpna, till Ikea. Japp ni läste rätt, vi ska dit igen!!! Det är ju inte så att vi har varit där förut, men det kan ju inte alltid bli rätt på första (eller andra) försöket så vi satsar på tredje gången gilt. Återkommer med update.

Over and out!

Mer bilder...

En bild säger ju mer än tusen ord, så var så goda... de senaste dagarnas aktiviteter i bilder...

Mer Brooklyn Bridge:














 Shopping på outlet...

 Mer ikea...







Update i solen!

Oj så fint väder vi har! Hela 25 rader och strålande sol får mamma när hon är här och hälsar på. Jag har ju planerat att vi stan från sin bästa sida och vädret är ju verkligen en av de bästa sakerna. Vi har inte suttit stilla många minuter sen hon kom utan mest flängt runt och haft oss. När hon kom igår fick jag vänta länge på flygplatsen då hennes plan var försenat och sen, väl tillbaka i lägenheten blev det faktiskt inte att vi gick ut utan gick och småpulade med massa olika saker samt kramade på varandra så mycket som det bara gick. Gissa om jag var glad att se henne.

Idag har det blivit desto mer gjort må ni tro. VI har gått så mycket att vi bokstavligt talat har geleben nu. Sitter för tillfället i soffan med en öl och smälter maten som just intagigts. Igår kväll gock vi ut och åt, till en jättefin restaurant på Park Ave som heter PrimeHouse men ikväll blev det hemmalagat. Idag har vi varit downtown i financial district och haft oss och började med att gå över Brooklyn Bridge. Det förljdes av en tur ner till Pir 17 och South Street Seaport boardwalk med tillhörande fish market och prommenad stråk. Väldigt mysigt i solen. Sedan gick vi igen om stan, förbi ground zero, ner till Battery Park och tog färjan fram och tillbaka till Staten Island. Härligt att sitta på deck och glassa i solen.

Ikväll blir det en myskväll med glass och svenska skvallertidningar, vi laddar nämligen våra batterier inför morgondagen. Det blir till att hyra bil igen och åter åka till ikea och shoppa loss. Vi ska även slå två flugor i en smäll och stanna på några omkringliggande outlets och shoppa billiga märkeskläder. Man måste ju passa på när man väl har bil.

Med min nya Iphone tar jag så bra bilder så jag tänkte såklart bjuda på några från dagen i solen. Hoppas ni har det bra där hemma och ha förståelse för glesheten mellan inläggen nu när mamma är här!!!







Såklart så krånglar datorn lite så fler bilder än så här verkar jag inte få upp just nu, men jag lovar och svär att det kommer fler senare idag. Då kommer även bilder från dagens utflykt till Ikea och Woodbury Outlet.
Ser ni förresten hur fint väder vi har!?

Fight fire with fire!

Oj oj oj. Var ska jag börja? Det finns så mycket att berätta och så mycket som har hänt.  P har äntligen kommit från Sverige och vi har flyttat in i våra nya lägenhet. Det känns helt underbart ska ni veta och det blir så fint och bra, det vill säga tills man får ihop allt och organiserar sig själv. P har också hunnit bli av med sin väska innehållande pass, plånbok, dator och jacka så vi har varit på typ alla polisstationer, på svenska konsulatet och på Taxi bolaget. en himla ståhej samtidgt som han ska landa och vi ska settle down. Jag säger då det, en bättre start på veckan kunde vi nog inte ha fått, eller vad säger ni?

Har gått klart skolan för den här terminen så nu är jag ledig och fri. Känns underbart och jag känner mig nöjd med mina prestationer och resultat. Var lite jobbigt där ett tag och jag trodde faktiskt att det skulle gå lite illa men som det ser ut så räddade jag situationen ganska bra! Skönt att det i alla fall är över då jag ser framemot att vara ledig, umågs med mamma, hänga med P och fixa lägenheten och bara ha det bra. Och inte att förglömma, klart att A är med i bilden också. Och till alla som har undrat vem det är så heter han Andreas (Andy) och är min pojkvän. Det är också så kul att jag skulle kunna spricka.

A har New York körkort så han fick köra mig och P till Ikea i tisdags, och vilken trip det blev. Vi spenderade hela 6 timmar där och ytterligare 4 timmar hemma i lägenheten med att montera ihop allt. Tror inte att jag någonsin spenderat så mycket tid på ikea eller med deras möbler men fan va kul vi hade. Stannade upp vid midnatt för att äta lite och blev inte klara förän bortåt 2. Men vi fick faktiskt ihop allt, dvs 2 sängar, soffa, stolar och prylar. Inte illa va? jag måste dock erkänna att jag kanske inte gjorde så mycket när det kom till att bära och montera då killarna kom med ständiga pikar att jag mest var i vägen. Jag fick helt enkelt sysselsätta mig med annat vilket jag gladeligen gjorde då skruva inte är min starka sida.

Har precis hittat internet i lägenheten men har lite små bråttom så här får ni lite bilder från de senaste dagarna. Och just det, vi var planerade att gå ut och festa lite igår men vi var så trötta så vi hamnade på en biljardbar och spenderade några timmar där istället. himla trevligt det också.



 Madrasser...

 Många saker blev det

 P i egen hög person!

 Kaos i lägenheten



 Vadå lite saker?



 Pojkarna in action, Sängbyggande.
P på golvet och A stående!

 Se så bra Ps säng blev tillslut!







Godkänner ni??

P.s snart kommer mamma! På lördag för att vara exakt! Jippi vad jag längtar!!!
och nu kommer bloggen att vara som vanligt igen. bra va?

Puss och kram!



Paranoid City welcomes El Diva!

Fan, varfor ar det alltid sa att jag ska fucka upp min egen hjarna nar det ar som bast? Finns det nagon oskriven regel i Josephine Woll- regleboken som jag inte ar medveten om? Nar jag sa duktigt strukturerar upp mitt liv och allt vad det innebar sa finns det anda nagot som ska komma fram och vara det vilda, okontrollerbara. Att hjarnan och tankarna ar vilda ar val bra for att halla fantasin igang men hur kul ar det nar fantasin tar over och jag blir paranoid istallet? Sjalvklart sa sa forsoker jag se allting positivt hela tiden och alla som kanner mig vet att jag sallan ar ledsen eller sur, men inom mig kan jag tanka de negativa och trakiga. Jag forbereder mig alltid pa det varsta och mest negativa for att pa nagot satt skydda mig sjalv fran att bli besviken. Om jag redan stalt in mig pa att fa tummen ner sa kommer det inte att gora lika ont nar jag val far det. Fraga mig inte, for jag har ingen aning om nar denna negativa egenskap utvecklades men jag vet att den tyvarr tar over ibland, speciellt nar det mesta runt omkring ar positivt.

Jag ar en mastare pa att vrida och forvranga ord. I en diskussion kan jag oversatta folks ord och meningar till precis vad jag vill och ofta valjer jag detta sjalv, lite sa att det ska passa min redan kreerade tanke om vad personen ska saga/tycka. En uppenbar och sjalvklar sak kan jag vrida till att bli nagot helt annat bara for att jag pa nagot plan redan bestammt att det ska vara pa det sattet. Det har egentligen ingeting alls att gora med vad personen faktiskt sager eller tycker. Tva vags kommunicationen ar som bortblast och det ar helt plotsligt jag med mig sjalv.

Pa senare tid har jag aven borjat vrida folks agerande efter mitt eget inre. Vad nagon gor (eller annu varre inte gor) vrider jag ocksa sa att det passa mig. Jag kan ta en vanlig situation och analysera sonder den bara for att jag vill ha ett svar. Svaret som jag sedan far fram har ofta inte alls nagot att gora med vad som faktiskt hande eller vad som var den bakomliggande orsaken till agerandet. Allt for att forbereda mig sjalv pa det varsta sa att besvikelsen inte ska bli for stor.

Ar detta att vara paranoid? I sa fall ar det jag, i ett notskal och ska da borja packa for en flytt till Paranoid City!



Livet gar vidare!!!

Som Mumin vanligt papekade i sin forra kommentar sa ar det idag 11:e September, vilket betyder att det ar arsdagen for World Trade Center attacken for 7 ar sedan. Jag har annu inte markt nagon skillnad pa folket men ser lappar, skyltar, posters och uppmaningar till folk att ta sig ner till Ground Zero och "pay your respects". Jag forstar att det ar jobbigt for alla inblandade och att denna katastrofala handelse fortfarande ligger folk varmt om hjartat, men jag tror att vi maste borja ga vidare, pa riktigt. Sjalvklart vill och tycker jag att familjerna ska sorja i sin takt och aka ner dit om de vill men jag tycker inte att resten av stan (eller landet for den delen) ska stanna upp och put everything on hold. Det kanns inte ratt. 

Jag forstar att det var och ar en av de varsta katastroferna som har skett i det har landet, och kanske blir det annu storre for att det skedde just har i ett sa val utvecklat och framgangrikt omrade, men om man satter det i perspektiv till hur manga som dor i Afrika varje dag, sa ar siffran ganska fjuttig. Jag jamfor inte alls ett livsvarde med ett annat men sager bara att vi alla kanner for familjerna och manga New York-bor men att vi nu kanske ska ga vidare. Jag var inte har och jag upplevde inte handelsen pa samma satt som de inblandade eller bara folk som bor i stan, men jag kanner anda att det maste finnas granser pa hur langt man far ta det. Vissa vill tillochmed gora den har dagen till en "National Holliday" vilket jag inte alls stottar. Handelser (bra och daligt) kommer och gar men jag tror att det ar viktigt att tanka pa att det finns folk som har det mycket varre. Vi maste vara positiva och se framat. Don't get me wrong, jag tycker verkligen att vi ska hedra alla inblandade pa ett satt som de fortjanar men menar ocksa att det finns granser.

Forutom 9/11 buzzen sa ar allt relativt lugnt. Sitter i skolan pa min lediga dag och forsoker plugga bort massa saker tills nasta vecka. Da har jag massa finals prov, Patrik kommer fran Sverige och vi ska flytta. Att mamma kommer nasta lordag vet ni ju redan. Japp, det kommer att bli en busy vecka framover men en sadan som jag ser valdigt mycket fram emot.

Hur ar allt hemma? Nagra news att rapportera?
Puss & Kram   

Tummen upp- tummen ner!

For er som inte laser min unique blogg sa kan jag beratta for er at tjag for nagra dagar sedan skrev ett inlagg om klader och kvinnliga kandisar pa MTV's Video Music Awards som gick av stapeln i sondags. hyllade Britney och dissade Christina Aguilera. Om ni vill veta mer sa vet ni vart det finns!

Nu tankte jag kritisera outfits fran Fashion Week har i New York. sag garna vad ni tycker och framfor allt om ni tycker att jag har fel!

Winona Ryder
NEJ! HELT FEL!!! Ful, lost sittande klanning med tights och gradd vit hy... inte snyggt. Kolla haret ocksa. 

Rachel ZoeGorgeous Rachel Zoe, super kandis stylisten som nu fatt sitt egen program pa Bravo: The Rachel Zoe Project.
Snygga heels och armband!!

Nicole RichieFab, underbara Nicole Richi har gjort det igen. Kan den har manniskan aldrig gora fel? Allt med den har outfitten ar ratt!!!

Kate Mara
En mojlig favvo! Svalt, snyggt, stiligt! Kate Mara!

Eva Longoria
Annu en hit! Amrband, dress, skor, har! Full pott! Eva Longoria!

Bijou Phillips
Hot hot hot!!! 

Daisy Lowe och Mark Ronson
Brians kompis (min roommate) super mega kandis producenten Mark Ronson med sallskap... kanske inte riktigt ratt for fashion week!





  

För kärlekens skull!!!

Gott folk, var vänliga att rikta er totala uppmärksamhet hitåt i några minuter. Jag har goda, kärleksfyllda nyheter att dela med mig av. Beredda?

Mamma Mia och Peter har gift sig. Japp det stämmer, ingått äktenskap (eller vad det nu heter) för ca 1 vecka sedan när de åkte till Italien. Kul va? Är inte detta underbara nyheter så säg? Jag tror att jag har många med mig när jag säger att de två passar väldigt bra ihop, kompleterar vackert varandra och verkar ha hittat rätt för alltid. Jag är väldigt glad för deras skull och önskar dem verkligen all lycka!

Ska dock inte sticka under stolen med att en liten del av mig blev ledsen. Inte så mycket för själv äktenskapshändelsen, de lever ju redan med varandra. Det var nog mer själva grejen att jag/vi (barnen) inte fick vara med på plats för att vittna detta. Jag vet att Jessica känner likadant då jag säger att vi verkligen ser upp till och älskar personen våran förälder är tillsammans med, absolut ingen tvekan om det. Som barn och en del av familjen (dock väldigt liten eftersom jag bor här nu) så hade jag/vi bara gärna velat vara med på plats för att genom gå detta.

Som barn är det alltid lite svårt att helt till fullo välkomna en ny person in i den lilla familj du har med din förälder och alla som känner mig vet att jag har kämpat mer än mycket med det genom åren, både med mamma och pappa. Det är svårt att släppa in någon annan i den lilla enhet, in i det lilla team man har skapat. Som ensam barn har jag kommit mina föräldrar väldigt nära och skapat ett speciellt band till dem. Nu vill jag tro att jag har kommit över den osäkerheten att dessa band någonsin kommer att brytas för det vet jag med stor säkerhet att de inte går och jag kan säga att det inte finns någon bättre för min mamma än Peter. Han är perfekt för mamma och om jag nu måste släppa in någon annan så är jag glad att det blev han.

Så följ nu mig och hylla de lyckliga paret!!!
Stort grattis och lycka till med allt!
Kärlek!


Lagenhet!

Jag har glada, positiva nyheterfor alla som vill lyssna/lasa Jag och min van Patrik har hittat en lagenhet som nu ar varan. Eller vi har skrivit kontrakt idag och ska betala pa mandag sa i nasta vecka borde jag fa nycklarna och da ar det en done deal. Grattis till oss, det har kan mojligtvis vara arhundradets basta grej som har hant mig. Jag har en egen lagenhet i New York. Herregud!!!
Gullig och underbar som han ar sa har Uncle Geoff kommit in som borgensman vilket gjorde att vi tillslut blev godkanda och approved! Fattar ni, efter allt slit och svett sa har jag antligen min egen lagenhet! jag har mitt eget! Kanns underbart avenom jag inte bor dar an. Det officiella inflyttningsdatumet ar 15 september sa om allt gar som det ska sa ar jag lagenhets"agare" tills dess :)

   
Koket. Allt ar nyrenoverat och jattefint.



















Nu ar mitt jobb som lagenhetsletare over i alla fall for 1 ar framat sa nu ar det ert jobb att vara glada for mig och komma med underbara inredningstips! Forst, vad tycker ni? Hur tycker ni det ser ut?

Kram och hej!!!

Total Eclipse of the heart!



Ännu en skolvecka förbi... thank God! Lätt den jobbigaste veckan sedan jag började på Berkeley men nu blir det förhoppningsvis en lite lugnare helg. Har kanske hittat en lägenhet men det är inget jag vill berätta om än då allt inte är klart. Känner jag mig själv rätt så kommer väl karma att leta upp mig och förstöra något så det håller jag nog tyst om ett tag till.

Har förövrigt gått riktigt bra i skolan nu, känner mig stolt över det jag har presterat så nu väntar jag med spänning på resultat. Vet faktiskt redan nu att jag får ett A i min Oral Communications klass, vill inte skryta men känner mig stolt över det betyget. Att kommunicera muntligt är något jag nu kan, även på papper :) haha

Och bilen går bra.... eller vad det nu är man brukar säga när man vill småprata lite.... Iphonen funkar perfekt. Så himla skönt att kunna koppla upp sig på nätet överallt. Kolla mail, facebook och blogg where ever you are. Kameran är också bättre än jag trodde så jag går gärna runt med telefonen uppe och låtsas fotar bara för att flasha lite ;) det får man väl?

Nu väntar en slapp kväll i soffan för första gången på länge, så jag ska njuta skallen av mig. Fint va?!

Pust, stön och stånk... jag är trött... hoppas jag orkar ta mig till soffan...

Pannkaka!

Hej
Förlåt
Ursäkta

Jag vet att mitt bloggande har varit illa, riktigt illa den senaste tiden. Förklaring till det ligger i alla oändliga projekt i skolan. Efter midterm- week trodde vi kanske att vi skulle få hinna andas innan vi satte igång med förberedelserna till alla final exams, men ICKE! Jag har mer att göra än någonsin. Independent projekts, analysis reports och genusvetenskap står mig upp till halsen. Jag har så fruktansvärt mycket att stå i att bloggandet har fått tagit smällen. 

Det har precis varit Labor Day weekend, motsvarigheten till våran 1:a Maj. En dag för arbetarna och facken. Typ. Bryr mig inte riktigt, men det satt himla fint att vara ledig en extra dag, en extra plugg-dag som det blev för mig. Ett stort tack till A som hjälpte mig, stöttade mig och stog ut med mig. Inte kan det ha varit lätt, jag blir ju så nervös och stressad för minsta lilla. Men saker betas av och ikväll har jag faktiskt mitt första final exam. Skönt när att-göra-listan sakta men säkert minskar. Men den stora moroten för mig att palla mig igenom det här nu är ju att mamma kommer snart, när terminen är slut. Halleluja säger jag bara!

Det har förövrigt kommit en ny vämrevåg med soligt och underbart fint väder.Vi hade ju en "svacka" där ett tag med regn och mulet väder men nu är det fina tillbaka, och helgen har spenderats i Parken med A, skolböcker och iskaffe. Och det bästa av allt; det ser ut som om det ska hålla i sig hela vecka ut. Det tackar vi för och tar gladeligen emot.

dumdidumdidum.........tralalalala......... upp som en sol, ner som en pannkaka.....

Nää, gott folk, roligare än så här blir det inte just nu. Vi får vara glada att jag hann med att klämma fram ett litet inlägg i alla fall. Snart kommer det updates på Iphonen och på vem den här mystery A kan vara... fortsättning följer så stay tuned!

Hej och Puss

 

  

RSS 2.0